lauantai 24. heinäkuuta 2021

Lempisukat

 Sukkaa pukkaa säästä riippumatta.  Itse asiassa muutaman päivän 20 asteen lämpötilat ovat tuntuneet lähes viileiltä ja tälläkin hetkellä on yhdet villasukat jaloissa. 



Näiden nimi on Lolium ja suunnittelija Niina Laitinen. Mallissa nämä olivat vihreät, koska kuvio kuvastaa lehteä. Minä kuitenkin tein mitä huvittaa, eli vaihdoin väriä. Nämä ovat varmaan tulevan syksyn lehtiä.  Lankana käytin Nallea, jota kului kolmosen puikoilla 60g. Sukat ovat kokoa 38. 


Kävin pihalla auringonpaisteessa kuvaamassa. Muistin, että minullahan on jossain nämä rautalangasta muotoillut sukkamuotit. Niillä saa näköjään hyvin pingotettua, eikä sukan koollakaan näytä olevan väliä. En muista mistä nämä ovat minulle tulleet. Varmaan joku olisi heittänyt pois ja minä olen hamstrannut 😊  Ihan päteviltä vaikuttavat. 


Malli löytyi Liisan postittamasta arvontavoitosta 💝
Kirja on pehmeäkantinen, Leeni Hoimelan  2021 toimittama.
Saatesanoissa sanotaan lempisukan tunnistettavan siitä, että se löytää tiensä jalkaan kiireessä, kylmässä, uutena, risana ja vaikka siinä olisi virheitä. Se on rakkaudella tehty. Siksi se on myös rakkaudella käytetty. 





Malleissa löytyy sekä kirjoneuleita, pitsineuleita, että palmikoita.  Jokaiselle jotain.  Mallien suunnittelijoiksi on mainittu mm. Niina Laitinen, Merja Ojanperä, Leeni Hoimela, Sarianna Lehtonen...
Tässä muutama mallikuva. 


Illalla oli viileä ja menin kiikkuun neulomaan viltti harteilla.  Merri touhusi omiaan (makaili lehtimajassaan), kunnes huomasi minut kiikussa ja liittyi seuraan. Se puski itsensä viltin alle ja kävi nukkumaan. Neuloksetkin lentelivät pitkin terassia, kun piti löytää hyvä asento ja pysyä siinä 😁


Vielä viikko kesälomaan... 

Mukavia kesäpäiviä Teille, jotka lomailette,  vietätte vapaita, olette töissä tai jotain muuta! 

P.S. pipoarvonta vielä voimassa tuolla alempana....

36 kommenttia:

  1. Ei oo sullakaan enää paljoa kesälomaan! Joko on suunnitelmia lomalle?

    Hyvää viikonloppua!❤️

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä oo vielä suunnitelmia. pitää varmaan alkaa jotain kehittelemään, ettei jäis ihan viime tippaan ;D Ehkäpä elänkin vain hetkessä.

      Poista
  2. Kauniit sukat❤️En osaa kutoa sukkia, sen jälkeen kun joskus koulussa kesti ikuisuuden saada ne sukat valmiiksi, mutta olisi kyllä kiva jos osaisi tehdä tuollaisia kauniita sukkia.ihana Merri❤️🐈Kaunista viikonloppua sinulle💐

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koulukäsityöt olikin niin kovin puuduttavia. Kaikki oli aina niin tarkkaa ja koko ajan oli tunne, että meneeköhän tää nyt ihan oikein ja sitten taas opettajalta kyselemään ;D
      Ei sitä tiedä, vaikka saisit joskus vielä neulontaherätyksen:)
      Kaunista on. Näin aikaisin ennen töihin lähtöä lämpötilat on aika alhaiset; eilen 8,5 ja tänään 13. Päiväksi on luvassa liki 30. Ihmeesti nuo yölämmöt on laskeneet.

      Poista
  3. Jotenkin tutun näköinen malli. Kauniit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tuntuu, että kaikki mahdolliset mallit on jo keksitty ja niitä toteutetaan vähän eri lailla ja taas on uusi sukka ;) Vähän kuin musiikissa, sama tunne.

      Poista
  4. Ah, mikä autuas ilme Merrillä! Hienostihan se viikko menee noita sukkia rustaillessa. Onkin niin kauniita sukkia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri on kyllä niin nauttinut kesästä kuumuudesta huolimatta. Talvi kun tulee, niin se nukkuu paljon enemmän, eikä tee oikein mitään ihmeellistä. Painokin tippuu aina kesän aikana, osin tietysti karvojen lähtemisen takia. Niitä lähteekin ihan urakalla, jotain aluskarvoja varmaan.

      Poista
  5. Voi noita kissojen mieliasentoja. Ihmisen pitäisi olla aikamoinen fakiiri samoihin asentoihin päästäkseen.
    Nätit sukat ja kiva väri. Olen huomannut Niina Laitisen mallit aika pienikokoisiksi. Saahan niihin toki silmukoita lisää, mutta pitsikuvioissa se vaatii hiukan laskemista.
    Eilen mietin, ryhtyisinkö kutomaan. Vielä ei puikot käsiin tulleet, mutta moinen ajatus on jo varsin positiivista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mallin suurentaminen tai pienentäminen vaatii minulta aina sen, että olen tehnyt yhden kerran oikean koon. Muuten on jotenkin vaikea hahmottaa, mitä on tekemässä. Nää oli just passelit minun jalkaan.
      Sieltä se neulontainto hiljalleen taas nousee! Minäpä kaivoin huilun eilen pitkästä aikaa esille. Sekin on vaatinut pitkällisen hauduttelun, että pääsi siihen asti ;)

      Poista
  6. Ihanat sukat. Kirjassa näyttää olevan todella kivoja ja kauniita malleja. Olen neulonut nuo oranssinkeltaiset palmikkosukat joskus, ja kerrankin ohjeen mukaisella langaslla, vaikka minäkin ihan eri värillä. Olen nauttinut näistä viileämmissä päivistä ja loman aloitin lauantaina hakemassa tyttären kotiin leiriltä sattuneesta syystä päivää aiemmin kuin oli suunniteltu. T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neulekirjoja on vähintäänkin kiva selailla ja saada inspiraatioita. Joskus tulee vastaan jotain, mikä on tehtävä. Joskus homma lähtee mallista, joskus langasta.
      Eilen ja tänään aamulla on ollut niin viileää, että on tullut jopa vähän syksyinen olo. Eikä kesäloma ole vielä alkanutkaan... No olihan minulla se yksi viikko siellä kesäkuun alussa. ;) Kohta on2 viikkoa ja sitten 2 viikkoa töitä ja sitten taas yksi viikko siellä syyskuun alussa.

      Poista
  7. Sievät sukat <3 Semmoista se on, sukkaa pukkaa säästä huolimatta. Merrillä on mukava ilme <3 Tuo neulekirja on tuttu. Itselläni sitä ei ole vielä, mutta selaillut sitä olen. Minullakin on ollut parina päivänä tunne, että syksy on tullut. Hellesäiden väistyttyä on normikesäsäät tuntuneet kylmiltä. Aurinkoista viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään ainakin luvattu taas 29 astetta, eli sopiva 12 tunnin työpäiväsää ;)
      Merri pyyhkäisi jo äsken ulos tarkistamaan tilannetta, että voiko ulos mennä tänään vai ei.

      Poista
  8. Lempisukat, todellakin. Omani on nukkaantuneet, nuorimman aikoinaan käyttämät ja minulla aina sisätiloissa jalassani.
    Nuo sukat ja kirja näyttää hienolta. Pitsikuvio tulee hyvin esiin yksivärisellä langalla neulottuna. Ei niin lämmin, ettei viltsuja voi käyttää =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jalat on ollu muutaman päivän niin viluiset, että melkein kurkkuun käy. Piti tosiaan ettiä villasukat jalkaan, ettei tuu tarvetta lähteä koronatestiin kurkkukivun takia ;D Meillä on töissä aika herkkä kynnys testiin.
      Ensi katsannolla ei oikein tiennyt, mihin sukkapariin silmä kiinnittyy, mutta uudelleen katsottuna kirjassa oli monta neulottavan näköistä mallia.

      Poista
  9. Näppärät nuo rautalankamuotit! Mä olen kanssa haaveillut joskus jonkinlaisista villasukkamuoteista, mutta vähänhän niillä olisi käyttöä, kun en nykyään saa aikaiseksi kuvailla sukkiani.

    Taisi Merriä viluttaa, mutta onneksi löytyi lämpöinen paikka. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää rautalankaiset on varmaan muotoutuvammat, kun sellaiset kiinteät, joista olen nähnyt kuvia. Nääkin sukat oli noihin kehikoihin kovin pienen näköiset, mutta päälle ujutettuna sopivat. Nää on niin sirppanat muotit, että mahtuu litteänä roikkumaan ilmotustauluni naulaan ;)
      Merri nautti selvästi peiton lämmöstä. Ehkä se jo vähän odottelee talvea... :0

      Poista
  10. Kauniin tasaista pintaa saat aikaan. Kauniit sukat ja ihana väri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harjoitus tekee metsurin ;D Onhan näitä neuleita tullu jo niin kauan väännettyä, että pakkohan se on jossain näkyä ;D Tää on minun lempivärejäni, siksipä siihen varmaan tartuinkin.

      Poista
  11. Kauniit sukat. Minä tykkään jos sukissa on tuollaista "reikäkuviota", ovat jotenkin ilmavammat ja niitä pystyy pitämään pidempään ilman, että jalat paahtuvat.

    Kivaa viikkoa! Se menee nopeasti ja kohta oletkin jo lomalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on jostain syystä tosi vähän reikäkuviosukkia. En osaa sanoa miksi. Nää on kuitenkin kivat jalassa, eikä tosiaan niin paahteiset ;)
      Kituviikko pyörähtää käyntiin 12 tunnin päivällä. Onneksi on vapaatakin välissä viime viikonlopun tehdystä työstä :)

      Poista
  12. Luin ensin erehdyksessä "suklaa puklaa" 😀

    Todella kauniita neuleita 💚 Kirkas vihreä paistoi eniten silmään, minun väri!
    Minulla parit tuontapaiset sukat, käsitöitä tekevältä ystävältä saadut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä lukee, mitä mieli tekee ;D Suklaa kelpais kyllä!
      Vihreästä en tykännyt ennen yhtään, mutta nyttemmin olen alkanut tykätä tietynvärisistä vihreistä, tummemmista.

      Poista
  13. Oih miten ihania kesäpostauksia on blogiisi ilmestynyt minun vain pyöräillessä pisin saaristoa...
    puikotkin heiluneet, wautsi wau.... ihana tuo kantapää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun ajattelenkin istuneeni täällä kotosalla (ja töissä) koko kesän kun joku on kasvattanut kuntoaan pyöräillen, niin alkaa jo ahdistamaan. Ihan tuntuu, kuinka jaloista voima katoaa.... ;D
      Tuollainen kantapää tulee helposti 4 kerroksen jaksoina, niin että nostettua silmukkaa siirrellään vuorotellen oikean puolen kerroksilla.

      Poista
  14. Nautinnollinen ilme katilla. Taitaa tykätä susta =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin miäkii luulen! Ja tiiätkö sen Saapasjalkakissa -katseen? Kun kissa rakastaa niiiiiin paljon, että silmistäkin sen näkee ;D

      Poista
  15. Ihastuttavat sukat! Ja joo, ihan sama juttu, että villasukat ovat löytäneet jo jalkaan=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villasukka voi tuntua myös viileältä, tarpeen mukaan. Tuuletus pelaa ;D

      Poista
  16. Nätit sukat!
    (Itse en ole koskenut puikkoihin vissiin maaliskuun jälkeen..)
    Mukavaa loman odotusta ja kivoja kesäpäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Sinulla on luova tauko, jonka jälkeen ryntäät puikkojen kimppuun täydellä teholla ;D
      Tuoksuisaa tiistaita sinulle!

      Poista
  17. Ihanat sukat🥰
    Kyllä jo viileinä kesäiltoina villikset laitettava jalkaan🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulin jo hetken, että kurkku tulee kipeäksi, kun kävelin paljain jaloin tai ohuissa sukissa noina "viileämpinä" päivinä ;D

      Poista
  18. Tulipas nätit sukat ja minun mieleiseni värisetkin! Kirjassakin kyllä kivoja malleja:) Se on sitten parasta aikaa nyt, kun loma on vielä edessäpäin ja saa sitä odottaa. Meillä on muuten kissakuume, minulla ja pojalla...isäntää ei olla vielä saatu innostumaan asiasta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OOoo! Kissakuume kuulostaa hyvältä! Onnistuuko yksiin sinun sairauden kanssa? Ilmeisesti kyllä, jos kerran kuumeilet :) Toivottavasti onnistuu pehmitys, koska kissasta on niiiin paljon iloa.
      Tilasin joskus touko-kesäkuulla Karmitsan uuden kirjan ja jonkun muunkin neulekirjan samalla (en muista enää edes nimeä) ja siinä oli joku ehto, että jos toimitetaan myöhemmin, niin ei postimaksua. Jossain vaiheessa tarkistin tilausta ja siinä luki, että toimitetaan syyskuussa! ;D No nyt olen jo hissukseen alkanut odotella mitä mukavuutta sieltä onkaan tulossa. Jännitys tihenee...

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!