maanantai 12. heinäkuuta 2021

Tulta pesään

 Ohhoh, miten mukavaa on istuskella kiikussa ja neuloa paksusta langasta huivia! 

Hiki virtaa, mutta näin hyvästä seurasta ei voi luopua. Jälleen kerran Revontuli -huivi lankakomeroni merkillisistä lankakeristä.  Tämän yksilön siipiväli on 140cm. Koska huivi aloitetaan tuolta ylhäältä keskeltä, suurenevin kerroksin, pelkäsin langan loppuvan kesken. Jätin sen takia noin neljä kerrosta leveästä päästä tekemättä ja lyhensin ohjetta.  Ehkä olisi riittänyt, ehkä ei. Ei voi tietää ja nyt emme saa koskaan sitä tietää.  Joka tapauksessa oli tarkoitus käyttää lanka kokonaan pois, mutta eihän se kokonaan loppunut... Onneksi vain vähän jäi. Painoa huiville kertyi 210 grammaa. Pyöröpuikot kokoa 4½.  Langan nimi on Ganga ja se sisältää 60% akryyliä, 25% polyesteriä, 15% METALLIA.  Tuo lievä metallinen kiilto näkyy alakuvassa vähän paremmin. 
Neulontatuntuma oli tietysti kovin synteettinen. 


Kyllä tästäkin langasta jonkinlainen Revontuli -huivi syntyi. Tämä malli on niin rento tehdä televisiota katsellessa, että se tulee valittua juuri siksi.  Huivin kokoa voi myös helposti säädellä isommaksi tai pienemmäksi. 


Huvittaa tämä Merri -kullanmuru, joka majoittuu hyvin usein tuohon takan edustalle. Ilme on sen näköinen, kuin pyytäisi lisäämään puita pesään 😂 Toiset tuntuvat pärjäävän aika hyvin ihan luonnon lämmöilläkin.


"Miellyttävä" lämpö jatkaa hehkutustaan. Töissä asteet ja asiakaskäynnit eivät vielä kohtaa, mutta käyntien kanssa menään kyllä kovaa vauhtia ylöspäin. Helpotusta tuo onneksi auton ilmastointi, joka ehtii edes hetken puhaltaa silloin tällöin ja maskinkin saa käyntien välillä hetkeksi poistettua. Työtilanne hoitoalan työpaikoissa on työvoiman kannalta aika surkea.  Positiivinen ajattelu on välillä todellisella koetuksella.  Heitänpä tähän nyt kuitenkin tuon kestosloganin: Onneksi on töitä 😅. 
Jalat liikkuu ja pääkin vielä jollain lailla pelaa.  

Silti tuntuu vieläkin pahemmalta jättää ikäihmiset koteihinsa kärsimään tukahduttavistakin asunnoista. Joillain harvoilla on ilmalämpöpumppu tai viilennin. Joillain on tuulettimia.  Sydämet temppuilevat, jalat turpoilevat. Muiden hoitotoimien ohella on tyrkytettävä jatkuvasti lisää juomista ihmisille, jotka eivät millään haluaisi juoda, kuin pieniä siemauksia kerrallaan.  En voi itsekään kehua olevani mikään huippujuomari, kun ei tule koskaan jano.  

Varmasti ollaan monessa muussakin ammatissa nyt hankaluuksissa kuumuuden kanssa.  Miten ihmeessä voi esim. asfalttia tehdä tällaisella helteellä?? 

Merri painaa turkikset niskassa ulos heti, kun vaan joku auttaa valjaat päälle 😝

30 kommenttia:

 1. Kerrassaan upea huivi! <3 Mullakin valmistui tänään vihdoin yksi sukka, ja huomenna meinasin panna toisen alulle. Kun sukkia tarvitaan yleensä kaksi (ihan itte keksin). ;-D

  Kuumuus koettelee nyt todella varsinkin vanhuksia ja sairaita. Itse en viitsi valittaa, kun olen jo tottunut tähän, mutta en oikein jaksa ymmärtää niitäkään, jotka hehkuttavat näiden helteiden ihanuutta. No ehkäpä joku tästä oikeasti nauttiikin. Kuten Merri. ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisen sukan syndrooma on vaikea juttu. Siksi teen melkein aina sukkaparia yhtä aikaa. Mikään ei oo niin tylsää, kun alottaa toista samanlaista sukkaa, jonka just sai valmiiksi :)
   Merri on nytkin ulkona, vaikka just äsken kutsuin sen sisään ;D

   Poista
 2. Upea huivi. Ehkä saan syksyn tullen aikomani projektin alulle. Pitäisi hommata liukuvärjättyä lankaa, eikä yrittää sommitella erikseen valituista väreistä.
  Miten ihmeessä saat näillä helteillä kudottua? Minulla hikoilee kädetkin, jolloin käsityö muuttuu ikävän nahkeaksi.
  Ymmärrän Merrin paikkavalinnan. Tuosta on hyvä tiirailla moneen suuntaan. Ehkä myös lattiassa on sen keholle mukavaa viileyttä.
  Monen monta kertaa olen iloinnut siitä, etteivät vanhempani enää ole kotihoidon varassa. Neljä kertaa päivässä ei millään riittänyt varsinkin, kun käynnit olivat minuuttipeliä ja jäivät jopa toteutumatta. Raskas työ olemattomilla resursseilla ja pienellä palkalla. Ei ihme, ettei kotihoitajan paikka kiinnosta. Ja kirsikkana vielä liian huonokuntoiset vanhukset kotihoidon varassa, kun vanhainkotipaikkoja on vähennetty ja jatkuvasti vähennetään lisää.
  Tsemppiä sinulle arvokkaaseen työhösi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kudon yleensä sisällä, jossa on vähän viileämpää. Kädet on silti jonkin ajan päästä nihkeät.Ulkona voi neuloa silloin, kun pieni ilmavirta tuulahtelee ja terassi on varjon puolella. Auringossa ei pysty.
   Merrin jatkuva hinku pihalle on merkillistä, kun siellä on niin kuuma. Turkissa on varmaan tukala olla!
   Uusia asiakkaita on alkanut pumpsahdella kuin sieniä sateella. Paperityöt lisääntyvät myös samaa tahtia. Niihin ei tahdo olla aikaa millään ja kuitenkin niihin pohjautuen selvitetään, onko käynneille tarvetta jatkossa vai ei. Melkeinpä ne olen itse ainakin ylitöinä naputellut. Ylimääräiset vuorot eivät noiden ylitöiden lisäksi enää kiinnosta. Monet tekevät myös tuplavuoroja. Suuremmissa kaupungeissa on varmaan vielä tiukempi tilanne, kuin meillä.

   Poista
 3. Ihana huivi🥰
  Oi juku, kun tuota kuvaa missä takka ja Merri. Tuli niin mieleen,kun nuorisolla kävin eilen. Heidän talossa aivan sama takka ja heidän Burmilla kisu joka on saman värinen,kun Merri loikoili juuri samanlailla takan vieressä😂
  Tsemppiä sinulle arvokkaaseen työhösi❤.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä huivimallilla taitaa tulla nätti huivi oli sitten lanka mikä tahansa. Jännittävintä onkin oikeasti aina nähdä, minkä väriseksi huivi alkaa muotoutua.
   Jokin johtoajatus tuossa takkahommassa varmaan on.. ehkä se tosiaan vähän hohkaa viileämpää?

   Poista
  2. Mitä rotua Merrissä on?
   Nuorison kissa näyttää aika paljon samalta,paitsi Mossella on vinot mantelin malliset silmät.
   Väriltään on aikalailla samanvärinen.

   Poista
  3. Minun mielestä Merri on ihan tavallinen nk.maatiaiskissa. Totuuden tietää tietysti vain sen äiti, joka oli sisäkissa, mutta päätti lähteä kerran vähän ulkoilemaan luvatta ;D

   Poista
  4. Merri on upea iso kisu kyllä.🥰
   Hih tämä kyseinem äippä pitää taatusti salaisuuden sisällään,mystisestä vierailustaan 😂

   Poista
 4. Ihana huivi, tuo on kyllä niin sievä malli. Miten ootkaan jaksanut tehdä tuollaista käsityötä näillä lämmöillä? Mulla on nyt ollu käsityöt kokonaan syrjässä, vaikka keväällä aloitin yhtä pöytäliinaa virkkaamalla, niin sekin on vielä vaiheessa :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis ja selkeät väriraidat rytmittyy huivissa kivasti.
  Kommentoinko tuulimyllyyn? Mielestäni. Mutta nyt, se on komee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värien asettuminen on aina mielenkiintoista nähtävää.
   Meikäläinen se väänsi tuulimyllyn kasaan 💪 🤣

   Poista
 6. Tosi upea huivi. Teillä on kyllä ollut kestämistä siellä helteiden kanssa, ja töissä varsinkin jos ei ole ilmastointia. Täällä on joka paikassa ilmastoinnin, niin voi mennä vilvoittelemaan vaikka kauppakeskukseen, kun asteet yli 30 asteen, kuten ne täällä ovat vielä joitakin kuukausia,. Itselläni ei ole ilmastointia, ilmastointilaitteeni hajosi pari vuotta sitten, ja sen sijaan kotona on 4 tuuletinta, joilla kyllä pärjään, mutta välillä tosi tukalaa. Viileämpiä säitä toivottelen teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskomattomia on lämpötilat olleet! Eikä loppua näy. Kuulin tänään, että ihmiset haluais nyt lähteä etelän viileyteen, kun ennen lähdettiin lämpöön 😄
   Minulla on suurin osa kesälomaa vielä edessäpäin. Se auttaa jaksamaan.

   Poista
 7. Kiitos :) Toistuvat värit luovat kokonaisuuden.

  VastaaPoista
 8. Todella ihana huivi 🤗. Minulla on käsityöt jäänyt kokonaan syrjään näin kuumalla ja ei ole oikein kerkinytkään kun on niin paljon noita pihahommia. Sanovat että kissat siirtyvät usein sellaiseen paikkaan missä on vesisuoni. Tiedä sitten mutta mukava kuva kuitenkin Merristä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin alkaa vähän seurailemaan, missä katti makoilee ;) Ei tarvi sitä kakshaarasta keppiäkään enää, jos aikoo vesisuonia etsiskellä.
   Neulominen on minulle jotenkin sellanen rauhoittava asia. Siksi sitä varmaan haluaa tehdä päivittäin. Jos jää useampi päivä väliin, niin tulee jo ihan vieroitusoireita ;)

   Poista
 9. Upea huivi ja onpas Merri onnellisen näköinen laaduntarkkalija. Minullakin puikot kilisee ja rakastan tätä aurinkoa. Vettä vaan on muistettava juoda ja paljon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neulomiseen pitää etsiä sopiva paikka, niin se sujuu kesälläkin. Ulkona varjossakin pystyy hetken neulomaan,ainakin illemmalla tai jos edes vähän tuulahtelee. Meilläpäin ollaankin Suomen helle-ennätyksen haltijoita. Tänään luvassa 33, mitä lie sitten auringossa. Töissä on aika väsyttävää, vaikka yrittää juodakin. Eilen tuli illemmalla jo vähän huono olo. Tuossa juomisessakin on se huono puoli, kun ei oo noita vessoja joka nurkalla työpäivän aikana. Ehkä sitä on tottunu kuitenkin vähän panttailemaan.

   Poista
 10. Revontulihuivia en ole ikinä tehnyt. Johtunee siitä, että tällä iällä on aina kuuma. Tänä kesänä on tuplakuuma, joten pelkkä ajatuskin hartiahuivista triplaa halvatunhellekidutuksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta se olis kuitenkin mahdollista, koska neulepuikot ei ole sulta kiellettyjä, luulisin ;)

   Poista
 11. Olet kyllä älyttömän tuottelias kudonnan suhteen ja hienoja huiveja tulee valmiiksi! Olen myös miettinyt miten ihmeessä ikäihmiset ja sairaat vuodeosastoilla kestävät näitä helteitä, ei ole kyllä herkkua olla turvonneine jalkoineen ja särkyineen. Itse olen ulkona vain aamulla aikaisin ja illalla, kun aurinko jo mennyt puiden taakse ja varjossa saa olla; silloin on hyvä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tein suurimman osan jo kesäkuun puolella, mutta päättely ja pieni höyryttely oli jääny roikkumaan muiden asioiden takia.
   Meillä on tosiaan tää kotimaan helle-ennätys hallussa (ainakin eilen). Monilla ikäihmisillä ei ole edes niitä läheisiä, jotka vois auttaa, että ois ees niitä tuulettimia. Sitten tulee niitä omia ajatuksia, että ei voi tuulettaa, kun tulee vetoa, tulee kärpäsiä, tulee rosmoja..... Ei niille oikein mitään voi, jos asia on jo päätetty. ja sellasessa kämpässä pitäis vietää aikaa päivästä toiseen, yöstä toiseen. Vois tää helleputki jo ees vähäksi aikaa katketa, niin nuo kerrostalojen seinätkin vähän viilenis, eikä hehkuttelis sisätiloihin lämpöjään.

   Poista
 12. Kyllä näiden sun huivien myötä kehkeytyy ajatus, että tuo malli ON PAKKO opetella. Mutta vasta syksyllä. Olen jo "hetken aikaa" antanut langoille luvan lojua missä haluaa...
  Hei, aina ja edelleen nostan hattua ammattisi puolesta!!! Äitini päätti itse, että kaksi käyntiä päivässä neljän sijaan riittää (jotta muutkin saavat apua). Suurin osa teistä on oikeassa ammatissa!♥
  Tsemppiä kesäloman odotukseen! Ja muutenkin kaikkea hyvää! Merrille pikkurapsutus... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Langat kutsuu sitten, kun niiden aika on. Tää on oikeasti tosi helppo malli.
   Niiden omien tuntemusten mukaan sitä apua kannattaa ottaa/ vähentää ja tietysti myös hoitajien näkemysten mukaan. Jos ne on kovin ristiriitasia, niin sitten pitää neuvotella lisää :) Meillä ja varmaan siellä pohjoisessakin on varmaan jatkuvan seurannan ja reagoinnin malli, jos tilanne oleellisesti muuttuu. Vaikka kyllä ne muutkin varmaan apunsa saavat, oli niitä hänellä tai ei ;) Ihminen on niin vaatimaton :) Mutta kiva, että olo on kohentunut ja oma kokemus voinnista paranee.
   Kesälomaan tuntuu vielä olevan aikaa, vaikka se onkin elokuun alussa. Huomenna hautajaiset ja työputkea molemmin puolin. Päivä kerrallaan vaan.

   Poista
 13. Ihana huivi :)
  Käly on kutonut tuollaisia ja olen aina kuolannut niitä. En nyt tajunnut, että olisin pyöreittein vuosikymmenien varjolla voinut viekkaasti yrittää saada käkysen kutomaan minulle tuollaisen. Kutoisin itse, mutta ohje on ihan liian vaikea ja minulla kestää hartiat ja hermot lähinnä vaan pipon kutomisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää ohje on kyllä helppo, kun sitä alkaa lukemaan. Ruutupiirros. Pitää vaan olla joku viivotin tai muu, minkä avulla pysyy rivillä. Lopulta nää kerrokset oppii jo laskemalla silmukkamääriä kuviossa.
   Käly vois neuloa ihan muuten vaan?

   Poista
 14. Ei lämmin luita riko, sanoo vanha kansa. Liha ehkä alkaa palvaantua,sanoo meikäläinen.
  Lisälämpö ei olisi pahitteeksi myöskään taloutemme Koiran mielestä - seisoo nenä kiinni takanluukussa mikä suomennettuna tarkoittaa pyyntöä takkatulen loimotuksesta... Ilmeisesti siis täysin samoilla linjoilla Merrin kanssa.
  Lomareissuun pitää saada joku isompi kässy mukaan (sukkalankoja ei viitsi kuljetella pussikaupalla), löytyisiköhän kaapesista sopivat revontulilangat...? Kiitos vinkistä, pitää tarkistaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäiskö ihan kokeilla toi takkatuliasia? Jos siinä onkin vaikka jotain taikaa. Jos se vaikka söis tän muun lämmön kitaansa ;) Toisaalta käyttämätön takka hohkaa ehkä vähän viileää.
   Tällänen huivihan ois varmaan hyvä matkakässy, kun se noudattaa samoja kuviointeja raidasta toiseen.

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!