torstai 15. heinäkuuta 2021

Lisää pipoja

 Aiemmista mansikkapipoista jäi lankaa ja minulle tuli sellainen tunne, että ne on käytettävä pois. Jätin keskeneräisen sukkaprojektin kesken ja  tikuttelin muutaman pipon lisää. Ehkä näillekin joskus joku pää löytyy 😀

Näytin jo aiemmin kuvan tästä pipomallista, jota olen tehnyt jo vuosia sitten. Tästä otin siis tuon alareunan ohjeen niihin mansikkaisiin.  Ohje pyöri pöydällä ja alkoi hiljalleen kiinnostaa ihan neulottavaksi asti. Usein toistuviin malleihin kyllästyy, mutta kun niitä hauduttelee välivuosia, niin johan alkaa taas sama malli tuntumaan mukavalta.  Mallihan löytyy lehdestä Novita 2/1992, jos joku on niin kiinnostunut, että kaivaa kätköistään tuon lehden.  

Lanka on siis Cotton soft, kolmosen puikoilla. Tein sukkapuikoilla, vaikka olisihan tämän ehkä voinut pyöröpuikoillakin tehdä.  Lankaa kului 55g.   Tuossa ohjeessa on kaksi kokovaihtoehtoa ja tämä on se isompi. Sopii aikuisen päähän. 


Kaveriksi syntyi vielä yksi aivan pieni mansikkapipo, jonka langankulutus edellen sen 35g. Ohje oli siellä lehdessä Kauneimmat käsityöt 3/2008, josta otin siis vain tuon nauhakujan jälkeisen osan. Malli olisi ollut rullareunainen.


Vielä jäi vähän lankaa. Ehkä mansikkapipokin olisi syntynyt, mutta punaista oli olevinaan niin vähän, että päädyin vain raidoittamaan pipon.  Langankulutus edelleen 35g. Ohjeen pienin koko. 
Paljonko sitä lankaa sitten alunperin tuli ostettua? Minulla on aina ollut vaikeuksia arvioida asioiden mittasuhteita.  Onko hyvä jos lanka loppuu? Tai kahvi? Tai tarjottavat? Mieluummin reilusti, kuin liian vähän! Siksipä ostin tätäkin lankaa kahteen mansikkapipoon 3 punaista ja 1 vihreä kerä 😂 Ei ollut mitään suhteellisuudentajua taaskaan.  Onneksi sain langan käytettyä kokonaan, eikä jäänyt mitään varastoon pyörimään. 


Meidän pihalla on kolmen puskan jasmike -pensasto. Se on ollut tuossa jo silloin kun muutimme taloon, eli ikää sillä on ainakin 30 vuotta, maksimissaan kai 60 vuotta. Olemme välillä leikanneet puskat ihan maan tasalle, 1 kerrallaan / vuosi. Aina ne sieltä ponnistavat uusin voimin taivasta kohti. Kauniita ovat, kun kukat ovat parhaimmillaan. Tuoksukin on erittäin voimakas. Tänä vuonna pensaat kukkivat nopeasti. 


Merri nautiskeli putoavista terälehdistä. Pensaassa pyörivä lintupopulaatio saattoi lisätä sen mielenkiintoa. Maa on valkoisenaan, kuin lumisateen jäljiltä. Vain lämpötila on toista luokkaa. 
Aika kuluu eteenpäin vääjäämättömästi.  Huomenna ollaan jo hautajaistunnelmissa. 

17 kommenttia:

 1. Ihanat pipot! Onhan se hyvä, ettei lopu lanka kesken 😄
  Onpa teidän jasmikkeilla kokoa! Ihanat puskat (ja Merri).

  VastaaPoista
 2. Tosi suloiset pipot:) Ja Merri löytänyt kivan varjoisen paikan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Merri löytää hassuja paikkoja pihalta. Eilen makasi varjoliljojen alla niin, että vain pää pilkisti esiin :)

   Poista
 3. Merri näyttää hyvin kissamaiselta (mistähän johtuu) tuolta lehvien alta kurkkiessaan. Ettei vaan olisi niitä lintuja...

  Ihanat pipot! Multa on pyydetty villapaidan lisäksi myssyjä ja olen ajatellut, että jossain vaiheessa voisin myssyä yritellä. Saa nyt nähdä. Olen koulussa virkannut pipon (inkapipo muistaakseni, sellainen korvallinen) ja muistan kuina yllätyin työn helppoudesta. Käsityötähän olivat parhaimmillaankin tervan juontia. Pitää kokeilla, sitten tietää.

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki pakollinen käsityö on ihan tervan juontia. Etenkin sellaiset hommat, joissa toinen vahtii vieressä ;) Pitää päästä itse kokeilemaan ja tekemään omat virheensä, joista sitten voi oppia.
   Sinulla on homma edennyt kovaa vauhtia! Ihanaa, että löysit sisäisen neulojasi.

   Poista
 4. Söpöjä pipoja!
  Kaunis on jasmike-pensas kukassaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! Nopeasti vain kukki pois tuo pensas, kuten kaikki muukin tänä kesänä.

   Poista
 5. Sinulla on huomenna raskas päivä. Hautajaisissa kuolema konkretisoituu. Jaksamista sinulle!
  Aivan ihanat pipot. Olen vähän kaikessa sellainen, että mieluummin liikaa kuin liian vähän. Olisin toiminut sinun laillasi eli runsaasti lankaa ja enemmän pipoja, kuin yksi vajaa pipo.'
  Mahtava jasmike ja ilman muuta aina niin herkullinen Merri!

  VastaaPoista
 6. Sieviä pipoja <3 Kyllä kukkii hienosti tuo jasmike. Jaksamista ja voimia.

  VastaaPoista
 7. Sieviä pipoja. Puuvillalankaa on varmaan villalankaa vähemmän hikistä käsitellä näillä keleillä.
  Jaksamista ja voimia sinulle toivon minäkin.

  VastaaPoista
 8. Hautajaiset ovat parhaimmillaan ihana tilaisuus rauhassa jättää jäähyväiset.
  Toivottavasti kaikki meni hyvin 🖤

  On somat pipot, jos minulle sopisi päähineet haluaisin mansikkapipon 🍓

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki meni aivan suunnitellusti, kiitos kysymästä.

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!