keskiviikko 13. huhtikuuta 2022

Tyynyliinat

Minulla on käytössä 2 tyynyä, joista toinen on niin iso, että tavallisen tyynyliinan ahtaminen sen päälle tekee siitä pinkeän ja mahdottoman.  Tein pari vuotta sitten joulutyynyliinoja, jotka ovat olleet jatkuvasti käytössä, koska muita yhtä isoja ei ole. 
Lisäksi käsityöhuoneessani on ihan kohtuuton määrä kankaita, joille en ole saanut tehtyä juuri mitään.  Homma lähti tästä kissakankaasta jota olen pyöritellyt useita kertoja vuosien aikana.  Jotain olen joskus tehnytkin ja jäljelle on jäänyt epämääräisen muotoisia osia, jotka eivät tuntuneet riittävän mihinkään.  Pengoin laatikot ja nostelin esiin kaikki mahdolliset ja mahdottomat kankaat, jotka sopisivat tyynyliinoihin.  
 


Tästä kokoelmasta syntyi pari reilun kokoista kissatyynyliinaa.


Kissa -aihe nostatti esiin taianomaisia kissahetkiä.
 
Frodo: Minä haastan sinut nyt kaksintaisteluun!
Merri: Kangistu pikkukissa!  Selätin sinut hetkessä!
Frodo: Hahaa! Mutta minäpä taion sinut sammakoksi!
Merri: Tämä keskustelu ei ole vielä päättynyt! Taio nyt sitten sieltä maasta, kun et pääse enää edes jalkeille!


Näissä toisissa tyynyliinoissa on jotain otuksia.


Ne ovat sudenkorentoja. 


Olin ostanut näitä kuviokankaita vuosien varrella käsityömessuilta.  Harmitti, kun ne olivat niin kauniita, mutta liian pieniä mihinkään.  Päädyin ompelemaan lisää tyynyliinoja  tällä samalla  tyylillä.  Liitin aina pääliosaan reunukset yksivärisestä kankaasta ja takaosan taitteineen samasta yksivärisestä. 


Kirpputorilta ostin joskus verhot, jotka lopulta päätyivät keittiöön kapoiksi, koska yläosan teksti ja kuvio oli se JUTTU.  Verhojen muu osa oli valkoista, hieman röpelöistä (ehkä intianpuuvillaa?) kangasta.  Langansuunta ei nyt välttämättä täsmää joka sivulla,  mutta eipä tuo haitanne, kun ei ole venyvä kangas, eikä varsinaisia kuvioita. 



Kaikki tyynyliinat eivät lopulta ole niin isoja, kuin oli tarkoitus, koska näin harrasteompelijana en aina saanut kappaleita sopimaan toisiinsa ja tyynyliina pieneni 😁
Mikäli joku ihmettelee, voiko tyynyliinan, jossa on pelkkiä suoria saumoja,  saada ommeltua jotenkin pieleen, mutta ainakin minä sain. 


Päivien kuluessa tyynyliinamäärä lisääntyi.  Luulin tämän mustikkaisen kankaan olevan jo kokonaan käytetty, mutta vielä löytyi tämä pieni liuska.  Olen aiemmin tehnyt siitä tyynyliinoja. 


Jokohan tämä tyynyliinojen ompeleminen alkaa riittämään?  Toisaalta se on helpottanut ompeluintoani omalta osaltaan.  Ompeluintoa tai ylipäänsä jonkin tekemisen iloa, kummin päin vaan.  Sain myös vähennettyä kangasmäärää jonkin verran.  Yksivärisistä kankaista löytyivät nuo verhonjämät. Lisäksi vaaleansininen oli lakanakangasta, josta olin joskus yrittänyt tehdä pussilakanan.  Kesken oli jäänyt. Ehkä olin tajunnut, että ei siinä ole mitään järkeä. En vaan käsitä, miksi en ollut tajunnut sitä silloin, kun olin ostanut kankaat, aika monta pakkametriä kuitenkin...  Sitten tuo vihreä on jäänyt verhoista, jotka myös itse ompelin. Kapat olivat tuolloin se varsinaine idea ja ne onnistuivatkin hyvin. Lakanamainen sivuverhokangas oli hieman outo.. No, tähän siitäkin osa upposi, niin ei ole mennyt aivan hukkaan. 

Mikäli joku miettii, miten ne työt ovat alkaneet sujua, voin sanoa, että pari päivää on tehty ja 2 päivää edessä, sitten 4 vapaata.  Totean taas, kuten kerran ennenkin, että menin sittenkin liian aikaisin töihin.  Sisäinen puristus ja sydämen pompottelut eivät ole kadonneet.  Keskittymiskyky  käy vajaalla. Pelottaa, että teen virheitä, vaikka luen ohjeet varmuuden vuoksi moneen kertaan. Asiakkaatkin ovat suurimmaksi osaksi täysin tuttuja.  Saan tehdä vähän aikaa kevennettyä asiakaslistaa, kiitos siitä!  Samaan aikaan näen, että ne "puuttuneet" työt ovat nyt työkavereilla...    
Ajatus siitä, että pitäisi olla tehokkaampi, ei katoa päästä. Se, että ei pääse siihen pisteeseen, lisää ahdistusta.  Minulla on nimettyjä, omia asiakkaita, joiden asioista haluaisin olla kartalla, mutta en ole ehtinyt niihin perehtyä. Luotan työkavereihin, että hommat ovat hoidossa, kuten varmasti ovatkin.  Työyhteisö on erittäin hyvä ja koen saavani tukea.  
Annan nyt kärsivällisesti ajan ja päivien kulua ja katson sitten, mihin suuntaan tilanne etenee. En halua antaa periksi. Toivottavasti se johtaa oikeaan suuntaan. 

Mukavaa päivänjatkoa teille kaikille!

 

14 kommenttia:

  1. On jännä, miten valmiita vuodevaatteita saa edullisemmin kuin kankaita. Tuollaisia isoja tyynyliinoja minäkin tarvitsisin, niitä on harvoin valmiina saatavilla. Aurinkoa päivääsi!

    VastaaPoista
  2. Kivoja tyynyliinoja (aina tulee Tapio Liinoja tuosta sanasta mieleen) hauskoista kankaista. Varmasti käyttöön.
    Helppo se on täältä huudella, mutta koitahan olla itsellesi armollinen ja tehdä voimiesi mukaan. Onneksi on näemmä "pehmeä lasku" tulevine vapaineen - tsemppiä! Ja pääsiäisviikonloppua! ♥

    VastaaPoista
  3. Johan oli tyynyliinasulkeiset! Kivoja tuli ja kaikki uniikkeja.
    Voi kun voisi sinulle jostain taikoa voimia tai pikemminkin rauhallisuutta ja varmuutta siitä, että tämä riittää ja minä riitän. Ajatus siitä, että pitäisi olla tehokkaampi juurikin syö sinun jaksamistasi. Hoitohenkilökuntaa ei ole tarpeeksi missään, mutta se ei ole sinun syysi - älä ota siitä vastuuta.
    Olen sitten niin vihainen päättäjille kun hoitoalan asioita ei saada kuntoon.

    VastaaPoista
  4. Juuri kun luulit, ettei kangaspaloista saa tehtyä mitään, ne ei riitä, niin saitkin idean isoista tyynyliinoista. Luovuutesi on tallella, hyvä niin. Tyynyliinoista tuli kivan näköisiä ja näköjään Merri ja Frodokin ihastelee niitä. Tunnollisuus on hyvä juttu, mutta kyllä se välillä ahdistustakin aiheuttaa ja huonoa omaatuntoa. Tarkoitus on hyvä, kun työkuormaa on kevennetty, mutta jos se kuorma on siirretty työkavereille, niin kyllä siinä omasta kevennyksestä on vaikea iloita. Onneksi on pääsiäinen vapaineen! Rentouttavaa pääsiäisen aikaa sinulle!

    VastaaPoista
  5. Kauniita tyynyliinoja olet ommellut, ja tykkään etenkin tuosta kissa-aiheisesta:)
    Kiva kuvasarja taas Merristä ja Frodosta, suloisia molemmat:)
    Tsemppiä vaan töissä jaksamiseen sinulle, ja hyvää pääsiäisen aikaa.

    VastaaPoista
  6. Hienoja tyynynliinoja varsinkin kissat! Hyvä idea tehdä tuolla tyylillä kuviota ja yksiväristä. - emäntä

    Näytä Merri kuka on kuka! - Pepsi

    VastaaPoista
  7. Hienoja tyynyliinoja! Ja niitähän valmistuikin sitten monen monta. Luin, kuinka kerroit työyhteisönne olevan hyvä ja saat heiltä tukea. Kuten kirjoitit, niin anna tosiaan ajan ja päivien kulua. Asiat hoituvat. Tämä tehokkuuden yhteiskunta saa meidät ajattelemaan, että pitäisi olla aina vaan tehokkaampi. Tätä olen miettinyt, että onko tehokkuuden vaatimus kuitenkin vain oman ajatukseni vaatimus. Rentouttavia vapaapäiviä, tee kaikkia mukavia juttuja ja lepää <3 Hyvää pääsiäistä <3

    VastaaPoista
  8. Tosi kivan näköisiä käsityötuotoksia ! Ihailen miten siistiä jälkeä saat aikaiseksi. Itselläni on parhaillaan myös menossa sellainen kausi, että haluan hyödyntää niitä materiaaleja joita kotoa löytyy.Pitänee ommella muutama tyynyliina ?
    Työkuvio kuulostaa edelleen surulliselta ja myös niin kovin tutulta. Kun kulkee pää sumussa pinnistellen on työpäivä moninverroin raskaampi kuin normaalisti ja kun sekaan heitetään vielä sitä iänikuista syyllisyyttä niin helppoa se ei ole.Toivon totisesti että löydät jonkin tien ulos tuosta kaikesta.Pahinta on se , että pitää työstään ja haluaisi sitä tehdä mutta kun ei jaksa/pysty/ ehdi.....Voimia tuleviin työpäiviin ja rentoa Pääsiäisen aikaa.

    VastaaPoista
  9. Ihania tyynyliinoja, sudenkorennot on kaunis ja mustikkapääty raikas :)

    Voimia työhösi ja armollisuutta itsellesi<3
    Hyvää pääsiäsen aikaa.

    VastaaPoista
  10. Oikein kauniita tyynyjä. Ihanaa tuo sudenkorento-kangas, hieno tuli siitäkin liinasta.
    Todella ymmärrettävää tuo työ-asia. Siellä kun yksin on asiakkaan luona, niin on. Ei ihme jos tuntuu riittämättömältä. Ite olin hoivakodeissa tms, niin jos jonkun unohti tehdä, niin voi aina palata sinne uudelleen. Mutta lähdepä ajelemaan kilometrien päähän. Muutenkin kun palaa lomalta niin tuntuu vaikeammalta alussa. Toivottavasti saat palauduttua vapaapäivinä.
    Hyvää Pääsiäistä!

    VastaaPoista
  11. Kauniit kankaat pääsivät arvoiseensa käyttöön, olisikin ollut sääli makuuttaa niitä kaapissa piilossa. Aurinkoista pääsisäistä sinulle ja kissoille!

    VastaaPoista
  12. En tiedä, saisinko unta tuolla kissatyynyliinalla. Voiko nukkua kun joku tuijottaa, tai usea? Vai antaako se paremmat unet, kun joku valvoo untasi?? Itse ehkä kuitenkin aloittaisin koristetyynynä, ihan vaan varmuuden vuoksi.
    Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
  13. Nyt on hienoja tyynyliinoja. Tykkään tosi kovasti ja sanomattakin on selvää, että tykkään myös kuvissa esiintyvistä kissoista :).

    VastaaPoista
  14. Joskus minäkin ompelin tyynynpäällisiä. Sitten into loppui ja laiskuus alkoi. Hyvä sinä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!