keskiviikko 20. huhtikuuta 2022

Sisustelua ja ulkoilua

 Kevät alkaa tuntua jo lämpimältä, lumimäärästä huolimatta.  Merri viettää paljon aikaa ulkona ja Frodo katselee sitä häkistä käsin.   Ihmeellistä tuo kissojen taiturimaisuus tasapainoilussa, sekä tilan tuntemuksessa.  Ikkunaluukusta päädytään korkeuksiin ja ulkoilutilan lattia on monen tason päässä alhaalla. Yhtään ei ole pelkoa, että pieni kissakaan astuisi ohi reunan. 


Äitini teki näin hienon oleskelualustan hyllytasolle!  Hän tekee paljon käsitöitä ja aloitti jämälangoista ympyrän virkkaamisen.  Matto on kaksipuolinen ja virkattu reunoistaan yhteen. Tähän kului paljon jämiä!  Lisäksi se on lämmin.   😻😻 Kissat kiittää 💝


Ennestään hyllyllä oli yksi huovutettu alunen. Edellinen paksumpi alunen oli jo niin kulahtanut, että piti heittää pois aikoja sitten.  Eikös vaan olekin viihtyisää näin sisustettuna? 😉


Frodo on suostunut pitämään valjaita yllättävän hyvin. Liekö Merrin esimerkki vaikuttanut? Kyllä se silti hassusti voimistelee välillä. Ei varmaan muista, että selän puolella "hankaa" valjaat. 


Kummallakin on nyt valjaiden ja talutushihnan jatkeena vielä tuollainen ohut ja kevyt naru, jonka kanssa pääsee melko pitkälle.  Arvata saattaa, että ovat vähän väliä kiinni jossain tai toistensa naruissa 😁  Juuri tämän otoksen jälkeen Frodo päätti mennä katsomaan terassin alle, mitä sieltä löytyisi.  Olin niin varma ulkoilijoiden selviytymisestä, että pyörähdin sisällä. Se riitti. Kissa oli täydellisessä jumissa terassin alla maukuen surkeasti. Terassin lattialankkujen välistä näkyi, missä kissa oli. Yritimme katkaista narua ja saada kissan vapaaksi. Yleensä kissa pääsee valjaista irti hädän tullen, mutta nyt ei näyttänyt onnistuvan. Juuri kun olimme jo ihan hädässä asian suhteen, niin Frodo päätti vaihtaa suuntaa ja käveli muina kissoina vastakkaiseen suuntaan. Se käveli  rappujen alle, josta saimme sen irrottamalla suojalevyn. Olipas projekti. Nyt on vahdittava koko ajan Frodon ollessa ulkona (ei ole enää yrittänyt) ja suunniteltava/ toteutettava jonkinlaisten suojien laitto terassin maavaran peitteeksi.  Toisella puolella onkin sellainen.  Näin pieni kissa tosin taitaa päästä ihan mistä vaan, jos sitä tarpeeksi kiinnostaa. Pitää varttua, että se kasvaa Merrin kokoiseksi 😁


Lunta on tosiaan vielä paljon pihallakin, vaikka reunamilta on sulaminen jo hyvää vauhtia käynnissä. 


Aluksi Frodoa pelotti ulkoilu. Nyt se ei kuitenkaan pelkää enää niin paljoa ja kulkee rohkeasti sellaisiinkin paikkoihin, jonne Merri ei ole mennyt edellä.  Tuo häntä on aina niin mainio, kun se on usein ihan tikkusuorana ylöspäin 😅


Omat päivät kuluvat taas sairasloman merkeissä. Kävin 3 päivää töissä toteamassa, että ei tule nyt mitään. Aika järkyttävää todeta, että ei pysty, vaikka kuinka haluaisi.  Omasta mielestä tervehtymisen pitäisi tapahtua sormia napsauttamalla, mutta eihän se ole realismia.  Suurin syyllisyys toisten työtaakan lisäämisestä on väistynyt.  Suurennuslasini on nyt kiinnittynyt omaan itseen, että mikä minussa oikein on vikana? Netistä löytyy montakin vastausta, mutta yritän olla tekemättä diagnoosia 😂 Oliko se niin, että hoitoalan ihmiset ovat hankalimpia potilaita?? 
Keskustelu työpsykologin kanssa jätti merkittäviä mietinnän aiheita, joita varmasti mieli työstää vielä pitkään.  Olosuhteet eivät juurikaan muutu, joten itseä pitää muuttaa.  Se rauhoittuminen ja itselleen armollisena oleminen, sekä vähempi suorittaminen ovat avainasioita. MUTTA KUN MINÄ OLEN SELLAINEN!   Paitsi nyt. Nyt olen aivan väsynyt.  
Maailmassa on nyt paljon pahempiakin asioita, kuin oma olo, joten pitää lakata valittamasta. 
Kyllä niitä pieniä ilon aiheita löytyy ympäriltä paljonkin, kun vaan osaa katsoa 💖

Kiitos kommenteista ja voikaa hyvin!

32 kommenttia:

  1. Onpa hieno alusta kissoilla, ja hienosti on tuo ompelutaito periytynyt äidiltä tyttärelle.
    Kivasti on myös lumi sulanut teilläpäin, ja kiva että lämpimämpää. Katselin Helsingin lämpötiloja ja näytti siltä että terminen kevät oli alkanut siellä. Täällä sen sijaan oli tällä viikolla muutama tosi kuuma päivä, yli 30 astetta.
    Olen täällä ehkä kerran nähnyt kissan valjaissa , harvinainen näky täällä.
    Voi kurjuus, olen pahoillani tuon tilanteesi vuoksi, ,ja toivon että olo paranee, niin ettei työhön meno tunnu ahdistavalta. Tsemppihalit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äiti tekee tosi paljon kaikenlaisia käsitöitä, kuten ristipistoja, neulomista, virkkaamista. Hän kokeilee myös erilaisia juttuja esim. maitokorkin renkaista verhoja, maitotölkeistä kangaspäälisiä koreja jne. Mummokin teki paljon käsitöitä aikoinaan.
      Eipä tuo kissojen valjastelu ihan ylettömän yleistä ole täälläkään, luulisin. Välillä näkee jossain kaupungilla jonkun taluttavan kissaa. Tiedän, että naapurit eivät tykkää irtokissoista ja on mahdollista, että joku voisi sitten loukuttaa kissan ja viedä eläinsuojeluun. Siksi ollaan päädytty tähän ratkaisuun. Voisihan nämä veijarit ulkoilla tuossa häkissäkin vaan, mutta sitten ei pääsisi nurmikolle jne. Merri on yllättävän hyvin sopeutunut noihin valjaisiin ja naru-ulkoiluun. Se lähtee mielellään tiellekin kävelylle ja kävelee aika pitkän matkaa. Kissan kanssa kävely on tietysti vähän erilaista puuhaa, kuin koiran ;D Frodokaan ei vielä ole yrittänyt päästä valjaista ja kun se kerran suostuu niitä käyttämään, tulee siitäkin varmaan ihan helppo ulkoilija. Pääsee vähän laajemmalle alueelle, kuin häkissä. Narua voi siirtää pitkin pihaa, niin pääsee eri puolille.
      Kiitos, sitä minäkin toivon. Tilanne on kaikin puolin kummallinen.

      Poista
    2. Siinäpä olikin hyvä syy pitää kissat valjaissa. Kun vielä asuin Suomessa, vein meidän Otto-kissaa kesällä ulos valjaissa, ja se oli aina ihmeissään ulos päästyään

      Poista
    3. Kissat taitavat olla aika mukautuvaisia lemmikkejä :)
      Käytin tuossa taannoin äidin koiraa ulkona ja sitten tulin kotiin ja vein Merriä ulos, kun halusi "lenkille". Se kävelee pitkänkin matkan, mutta tavoite ja vauhti ovat täysin erilaiset kuin koiralla ;D

      Poista
  2. Ulkona on kissan nenään vaikka mitä tuoksuja, varsinkin limen alta paljastuvia. Ihanan utelias ja rohkea pikkukissa, Frodo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merrillä on ne vakipaikat tuossa pihassa, jonne naru ylettää. Usein se myös nukuttelee terassilla tai terassin tuolilla. Kiikussa ei vielä ole pehmusteita. Sekin on sen lempipaikkoja :) Frodo oli aluksi peloissaan, mutta luulen sen nuoruuden tuovan sille vähän uhkarohkeuttakin.

      Poista
  3. Niinhän ne viisaat on sanoneet että ihminen pystyy vain itseään ja suhtautumistaan muuttamaan, ei muita. Mutta sairauskin on sairaus, jos sellainen tulee. Tuskinpa sinussa on mitään vikaa, se nyt vaan on tämmöistä, aikansa kutakin.
    Ajattelin ennen työpaikkaani rattaana, josta olin vain se yksi väkänen. Jos se (minä) kului ja poistuin siitä rattaasta,ei se sen pyörimistä paljon haitannut, vähän klonksui alussa, mutta uusi väkänen tuli tilalle.
    Onhan sulla monta ilon aihetta, ainakin nuo kaksi valpasta ulkoilijaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritys muiden muuttamiseen on varmaan tuhoon tuomittu. Itsensä muuttaminenkaan ei ole helppoa, mutta ei sentään mahdotonta. Pitäisi vaan nähdä asioita toiselta kantilta. Kyllä ne rattaat pyörii, ainakin, jos ei tule noita joukkoirtisanoutumisia, joita nyt suunnitellaan.
      Talo tuntuisi aika tyhjältä, jos täällä olisi vain ihmisiä ;)

      Poista
  4. Voi pientä Frodoa. Ei näköjään osaa vielä ulkoilla ilman valvontaa. Loppu onneksi hyvin.
    Hienoa että saat ammattiapua ja tukea toipumiseen. Kovin pahoillani olen seuraillut hoitoalaa koskevaa uutisointia viime päivinä. Voimia koko alalle ja järkeä päättäjille, näitä toivon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merrikään ei osaa yleensä kierrellä narun kanssa järkevästi, vaan on usein jumissa. Se on kuitenkin rauhallinen ja jää siihen odottelemaan. Sekin on käynyt terassin alla monet kerrat ja kiertynyt sinne. Nyt on tuota kokoa sen verran, että ei taida viitsiä, jos ei ole näkevinään siellä mitään liikkuvia asioita :)
      Isoja juttuja on meneillään ja nuo joukkoirtisanoutumiset vielä edessä. Monet varmasti irtisanoutuneet jo ilman joukkojakin ja moni irtautuu jopa ammattinimikkeestään. Vaikka palkka paranisikin, kestää varmasti pitkään, ennen kuin se alkaa vaikuttaa vetovoimaisesti.

      Poista
  5. Ihanat kisulit ja kuvasta ajattelin,miten ihmeessä he eivät solmuidu noiden talutushihnojen kanssa. Mutta ,kun luin pitemmälle,asian ydin selvisi😂
    Kevät on niin ihanaa aikaa, kun vaan lumet sulaisi vielä ja alkaisi vihertää💚
    Ihanan värikkään alustan äitisi on tehnyt.
    Nyt vaan teet kaikkea mikä voimaannuttaa,ota auringosta ja keväästä iloa💛
    Voima halaus sinulle❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisihan noita narun perässä kulkevia kissoja pitää eri puolilla pihaa, mutta etenkin Frodo kaipaa tietysti Merrin seuraa. Merrikin käy välillä haistamassa Frodoa, että onkos kaikki okei :)
      Kiitos :) Yritän ottaa neuvosta vaarin. :)

      Poista
  6. Ihanaa! Frodo on löytänyt ulkoilun ihmeellisen maailman. :-) Nauratti tuo kissat solmussa -episodi.

    Lepäile nyt kunnolla ja nauti elämän pienistä (tai isoista) iloista! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tässä kissatouhussa on varmaan naapureilla ihmettelemistä, jos sattuvat ikkunasta näkemään ;D Olen antanut piutpaut tuollaisille ajatuksille ja käyttäydyn juuri niin typerästi kuin haluan, keskustellen kissoille ja selvitellen naruja ;D
      Vaikeaa on tuo pelkkä lepäily, mutta kun katsoo, mitä minä sitten teen, on lopputulos todellakin vähäinen. toisin sanoen lepäilyähän tämä jo taitaa olla. Imuri, ja etenkin alakerran lattiat huutavat siivousta... Enhän minä kyllä mikään aktiivinen siivooja ole ollut aiemminkaan, joten sietokyky sen suhteen on aika korkealla ;D

      Poista
  7. Pääasia että olet nyt pois töistä.Anna itsellesi vain aikaa ja rauhaa. Asioilla on tapana järjestyä ! Ihanien kissojen seuraa tekee Sinulle taatusti hyvää. Nautitaan auringon valosta ja kevään tulosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäinen lause tuntuu edelleen pahalta... Mutta kyllä, ei minusta puolikuntoisena mitään iloa olisi. Kevät on tosiaan ihan parasta aikaa aina :) Ihana nähdä, miten sieltä lumen alta luonto taas heräilee.

      Poista
  8. Lämpimän näköiset aluset! Voi Frodoa, kun on niin utelias.

    Jaksuja, iloa ja valoa Sartsa<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Illalla myöhäänkin vielä kissat kököttelevät pihalla haistelemassa ilmaa ja kuuntelemassa yön ääniä. Lämmin alunen on silloin mukavan tuntuinen :)
      Kiitos sinulle!

      Poista
  9. Varmasti tosi mieluisat alustat kisuille.
    Voimia ja jaksamista sinulle. Onneksi on kevät ja aurinko, joka omalta osaltaan tuo runsaasti iloa ja valoa elämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heti päätyi käyttöön tämä uusikin pehmuste :)
      Valo ja kevät itsessään ovat positiivisia asioita!

      Poista
  10. Ottakaa ihmiset meistä kissoista mallia; me osataan levätä ja olla stressaamatta turhaan! Mutta onpas teillä vielä lunta; meillä ei ole enää kuin lumikasoissa ja kohta nekin ovat sulaneet - Pepsi ja Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinäpä elämänohjetta kaikille! Ei oteta kuitenkaan kaikkia kissojen tapoja käyttöön. Esim. vieraan henkilön voi antaa tulla pihalle ilman, että hänet pöllytetään ja raavitaan. Ei haistella takapuolia, eikä kiivetä verhoihin. Monia juttuja voisi kuitenkin kokeilla, kuten nelitassuhyppyjä, päiväunia, hepulijuoksua jne.
      Lunta on edelleen tori reippaasti :)

      Poista
  11. Hei, sinulla on aivan ihana blogi. Selailen tätä aina aamuisin ja tulen hyvälle tuulelle kissoista, käsitöistä ja muusta mukavasta.

    Olen todella pahoillani siitä, että et ole voinut hyvin. Kirjoittamasi lause "Maailmassa on nyt paljon pahempiakin asioita, kuin oma olo, joten pitää lakata valittamasta" pakotti minut nyt laittamaan tämän kommentin, vaikka minua jännittääkin kirjoittaa. Nimittäin mielestäni on tärkeää olla kiitollinen asioista ja pitää kiinni kaikesta hyvästä; haalia itselleen onnistumisen ja ilon kokemuksia sieltä mistä niitä saa. Mutta mielestäni on todella haitallista ajatella, ettei saisi valittaa tai puhua ääneen omista tunteistaan ja kokemuksistaan, koska jollain toisella on asiat huonommin. On tottakai järkevää pyrkiä laittamaan asiat oikeisiin mittasuhteisiin, mutta esimerkiksi vaikeasti masentunut ei hyödy muistutuksesta, että Afrikassa ei ole juomavettä, tai jollain ei ole asuntoa, tai joku on menettänyt kätensä. Se vain lisää syyllisyyden ja häpeän tunteita, jotka ovat siellä jo valmiiksi. "Mitä minä tässä valitan, jollain on niin paljon huonommin" - jos tuo ajatus saisi meidät parantumaan ja voimaan hyvin, eihän meillä mitään ongelmia olisikaan. Samalla logiikalla kukaan meistä ei saisi koskaan iloita mistään, koska jollain toisella on asiat kuitenkin paremmin.

    Tämä on sinun blogisi ja saat valittaa tai olla valittamatta juuri niin paljon kuin itse haluat. Monet sukupolvet on kasvatettu olemaan näyttämättä tunteitaan ja kärsimään hiljaisesti, esittäen ja paheksuen toisten kärsimystä, kun eivät pysty sietämään sitä olotilaa itsessään. Sitten tätä samaa siirretään eteenpäin. Hienoa, että olet kertonut avoimesti kokemuksistasi. Toivotan sinulle pelkkää hyvää <3 T: Samojen asioiden kanssa painiskellut ja vuosien terapiat läpikäynyt nuori eläkeläinen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilahduttavia asioita löytyi heti taas yksi lisää, kun kirjoitit kommentin! Kommentoinnin lisäksi on tosi mukava kuulla, että joku jossain lueskelee minun höpötyksiäni :) Kiitos!
      Olet aivan oikeassa. Miten sitä aina tuntuukin, että on toisten arvostelun kohteena, kun valittaa? Onhan kaikilla jotain valitettavaa elämässään. Kaikki ei voi olla aina hyvin. Kai se on joku kasvatuksellinen ja yhteiskunnallinen ajatusmaailma, joka saa ihmisen ajattelemaan ja tekemään, kuten luulee olevan hyväksi. Myös ne hyvät asiat ovat yksilökokemuksia ensisijaisesti ja jaettuna vielä moninkertaistuvat.
      Kirjoitit paljolti samansuuntaisesti, kuin mitä viimeisin keskusteluni psykan kanssa viittasi. Ei voi aina olla olemassa vain muita varten. Voidakseen hyvin, ihmisen on pidettävä ensisijaisesti huolta itsestään, jotta voisi pitää huolta muista. Tämä on niin itsekeskeiseltä kuulostavaa ja usein lähes mahdotonta toteuttaa, mutta lähtökohtaisesti asia taitaa olla juuri näin. Tunnistin itseni niin monista psykan esittämistä esimerkeistä. Huolestuttavaa! Nyt pitäisi vaan opetella muuttamaan itseään. Se vaikuttaakin lähes mahdottomalta askeleelta, mutta ehkä pienin askelin? :)
      Kiitos tosi paljon kommentistasi ja kaikkea hyvää sinulle!

      Poista
  12. Komea oleskelualusta! Se on varsinainen jämälankaprojekti. Kissoilla kuten monella muullakin eläimellä on kyllä melkoinen kyky keikkua yläilmoissa ja säilyttää tasapaino. Kaikki taidot ei kissoillakaan ole hallussa heti syntymästä lähtien, mutta kyllä se Frodokin vielä oppii valjaissa kulkemisen jalon taidon. Aurinkoisia päiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin! Kaikki jämät käytössä :) Äidillä on kokeilumieltä ja luovuutta.
      Kiitos, samoin sinulle!

      Poista
  13. Siinä on Frodolla vielä oppimista, mitä ulkona voi ja kannattaa tehdä. Onneksi on Merri esimerkkinä. Meidän tyttären kissa, Vinski tykkää myös käydä valjaissa ulkona, alun totuttelun jälkeen.
    Harmi että sun työssäkäynti jäi niin lyhyeksi, mutta eipä sairauteen ole ihmeparannuksia. Onneksi sulla on kissaterapeutit paikalla, niistä on varmasti apua kaikin puolin. Tsemppiä ja aurinkoisia kevätpäiviä sinulle 😺🌞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kissakin valjaisiin oppii, kun jaksaa sen kanssa puljailla :)
      Tiedätkö miten vaikea on hyväksyä olevansa sairas, kun ei ole kuumetta, eikä edes jalka poikki. Sitä luulee olevansa "luulosairas" ja ajoittain jopa täysissä voimissa, kunnes tössää. Kissaterpeutit on parhaita :)
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  14. Hei

    Hyvä kommentti toiselta Anonyymiltä. Lisäisin vielä, että eiköhän Sinun kuten monen hoitoalalla uupuvan uupumuksen syynä ole tämä huono resurssointi ja liian kova kiire ja paine. Ruotsissa on vissiin puolet enemmän porukkaa tekemässä, kuin Suomessa. Hoitoalan lakko on ihan oikein, sitä saa mitä tilaa tämä yhteiskunta, kun ei ole kuullut hoitajia aiemmin. Anna vaan tarvittava aika itsellesi, uupumus ei parane normaalilevolla tai -lomalla.
    ja ps. Minäkin täällä päivittäin luen mielelläni blogiasi, käyn kyttäilemässä joko olisi uusi postaus :) t. Neulikki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei taas Neulikki :) Ootte te kyllä ihania ;)
      Tuo lakkoasia on melkoista menoa! Mitähän tässä vielä käy? Minäkin jännitän ( sitäkin) joka päivä ja luen juttuja. Ei ehkä pitäisi, mutta koko ajan tulee uutta. Kohta tulee joku laki joka määrää minutkin täältä saikulta töihin, vaikka konttaamalla ;D No ehkä ei ihan niin pitkälle mene, mutta outoa on tämä kaikki.
      Sain äsken käytyä pitkästä aikaa lenkillä ja sen päälle vetäisinkin sitten puolentoista tunnin päikkärit. Nyt on taas nuppi ihan sekaisin, mut eiköhän päiväkahvit auttane ;D Tavoitteena ollut jo monta päivää aloittaa siivoaminen jostain nurkasta.. saa nähdä onko tänään se päivä. Vieläkään. Onneksi nuo hommat ei katoa minnekään.

      Poista
  15. Kivoja kuvia ja tarinoita kissoista, ovat kyllä hauskoja ja söpöjä! Leppoisia kevätpäiviä sinulle. Uupumus voi yllättää kenet tahansa ja silloin pitää vaan huilia ja antaa aikaa itselleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutun piakkoin kissojen kanssa samanlaiseksi ja jopa samannäköiseksi, kun vietän niiden kanssa aikaa ;D Vetäistiin tuossa äsken kunnon päikkäritkin.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!