tiistai 26. huhtikuuta 2022

Uimaan?

 Kirkas, liplattava vesi aurinkoisena päivänä herättää aina mielikuvan siitä, että olisi mukava mennä uimaan 💧 Tämä siitäkin huolimatta, että tietää veden olevan vielä tosi kylmää.  En ole kovin innokas kylmien vesien polskuttelija, mutta keväisin laituria laskiessa olen usein käynyt uimassa ensimmäisen kerran, jonain vuonna näihinkin aikoihin.  Monethan käyvät tietysti avannossa pitkin talvea. Sellainen ei kuitenkaan ole minua varten.  

Tässä ollaan luontopolulla  ja joki virtaa sulana.  Vastarannalla näkyy lunta. Tällä puolella aurinko oli jo sulattanut lumet. 

 Mökillä jäätä on vielä ihan riittämiin. Laituria ei saa vielä  paikoilleen. 


Arttu oli sitä mieltä, että vesi kun vesi ja keli kun keli. Uimaan olisi päästävä!  Ihan uimaan asti ei Arttua laskettu, mutta tassut kastuivat reilusti. 

Minulla oli jopa eväät mukana! Taisi olla ensimmäinen kerta, vaikka luontopolkuja on tullut kierrettyä useita. Eihän noin lyhyellä matkalla mitään eväitä tarvita, mutta auringon lämmittämällä penkillä oli mukava istuskella. 


Olimme äidin kanssa varautuneet jo kesävarustein, eli kesälenkkarit jalassa.  Polulla oli kuitenkin vielä paljon jäistä ja jopa lumista maastoa 😂 Välillä sai tosissaan katsoa mihin astuu, että ei liukastuisi. Puiset kulkuosiot olivat sulat. 
Arttua ei keli haitannut. Sillä oli kova meno päällä.  Näin ensimmäiset leskenlehdet! Niitä oli kuitenkin niin paljon, että ovat olleet olemassa varmasti jo jonkin aikaa. Minä en vaan ole sattunut näkemään niitä aiemmin. 


Toisella luontopolulla kävin naapurin kanssa.  Gizmo kulki reittiä edeltä tutkien ja vähän väliä varmisti, että sen emännällä on kaikki kunnossa. 


Yllättävän vähän olivat koirat kiinnostuneita toisistaan, Arttu ehkä vähän enemmän, kuin Gizmo, joka käyttäytyi kohteliaan viileästi.  Tämä oli siis molemmille ensitapaaminen.  


Päivät kuluvat jotenkin tosi hitaasti.  Olo on usein väsynyt ja pää "sumuinen".  Jännityskään ei ole täysin hävinnyt. 
Kävin pitkästä aikaa silmälääkärissäkin, kun nuotit tahtovat mennä epäselviksi soittaessa.  Silmälääkärilläkin oli kai pää vähän sumuinen, koska en saanut jutusta mitään tolkkua, eikä saanut vastaanoton optikkokaan.  Hän järjesti minulle vielä uuden ajan optikon näöntarkistukseen, että saa jonkinlaisen varmuuden niistä vahvuuksista ja mitä kannattaa uusia, mitä ei.   En tiennyt olisinko itkenyt vai nauranut, kun sieltä lähdin.  Ei pysynyt pää mukana tässäkään, mutta se ei tainnut olla pelkästään omaa ansiota 😆 Silmiin oli tiputettu niitä pupilleja laajentavia tippoja. Kotona ihmettelin, kun toinen silmä oli todella musta ja toinen aivan pistemäinen!  Että sellainen tapaus tällä kertaa. 

Pitkästä aikaa kävin kirpputorillakin pyörähtämässä.  Mukaan tarttuivat nämä, sekä kaksi paitaa. Toinen paita oli oikein hyvä, toiseen eivät patikset meinanneet mahtua. Tiedättehän,  neulontapatikset! Aina kiristelee paidan hihat siitä kohtaa 😂  Arvasin näin käyvän, mutta paidan kangas oli niin kivan väristä, että ajattelin käyttää sitä jotenkin muutoin, jos paita itsessään ei ole käyttökelpoinen. 


Vaikka kuuntelen "jatkuvasti" äänikirjoja (jo 21. menossa...), luen silti entiseen tapaan silloin tällöin. Kirpparilta löytyy sopivaa luettavaa. 
Tuon korun ostin askartelukäyttöön. Kukissa on litteä tausta, voi liimata tai roikottaa noista lenkeistä. 
Ruskea kirjanen on nk. valokuva-albumi tai skräppikirja -typpinen. Minulla on näitä 2 isommassa koossa. En ole tehnyt niihin mitään... Nyt ajattelinkin kysyä vähän vinkkejä, mitä näille voisi tehdä.  Heitelkää mahdollisimman erilaisia vinkkejä, vaikka olisivat hassujakin, kiitos! 

Hetken aikaa mietittyäni päädyn siihen, että tänään on tiistai ja toivotan teille siis hyvää tiistaita!  

23 kommenttia:

 1. Minäkin olen joskus käynyt avannossa mutta nyt se on kyllä jäänyt. Minäkin olen vasta nyt nähnyt yhden leskenlehden enkö minäkään ole vain huomannut ennen. Mökillä on kaikki lumet voi sanoa sulanut viikossa joten meidän lenkkeilyt nyt jää koska hommia riittää mökillä. Kirppareilla ei ole vielä tullut käytyä ja minä olen todella huono antamaan mitään vinkkejä olen huono tässä asiassa. Mutta kyllä sinä keksit itse vaikka mitä jännää ajan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vieläkin lunta pihalla aika paljon, vaikka onkin jo lasehtinut paljon.
   Aika monta vuotta olen jo haudutellut niitä kahta ekaa ilman tulosta :) Silti piti ostaa tämä, kun halvalla sai ;D

   Poista
 2. Tulipa mieleen, etten uinut kertaakaan viime kesänä. En kai, kun pysyttelin sisällä suurimman osan aikaa. :(
  Gizmo on ihan Gizmon näköinen. Nuo luontopolut ovat kyllä kivan näköisiä paikkoja eikä vähiten siksi, että niistä on tehty noin helppokulkuisia. Ostamasi koru on kaunis! Vihkolle en tähän 'hätään' keksi kivaa käyttötarkoitusta. Palaan, jos tulee jotain mieleen. ;)
  Aurinkoista viikkoa kohti vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo viimeinen lause havahdutti minut tajuamaan, että vappu on jo noin lähellä! :O Viime yö meni taas sekavaksi ja jännityksen puolelle, kun mietin illalla pääni puhki, voinko mennä soittamaan, vai en, kun olen saikulla?? Toisaalta minulle on sanottu, että pitää tehdä kivoja asioita. Siinäpä taas pulma. Pitäisi perua koko vappu, niin ei tarvis hermoilla.

   Poista
 3. Tuohon albumiin voisi koota parhaat omat reseptit. Tai sitten siihen voisi koota jollekin lahjaksi reseptikirjan. Tokihan siihen voisi säilöä parhaat kissakuvat ja antaa albumin katseltavaksi kissoille itselleen. Siitä voisi tehdä kesän bucket list albumin. Otsikoida sivuja valmiiksi ihanilla kesäpuuhilla ja sitten kun puuha on toteutettu, niin tallenttaa jotain muistoja siitä. Vaikka kudo kesäsukat keltaisella langalla, lue riippumatossa kirjaa, kesän ensimmäiset mansikat.

  Kivaa tiistaita! Minulla on kahden viikon loman jälkeen menossa ensimmäinen työpäivä, enkä oikein osaa orientoitua siihen, että on tiistai kun elän vielä maanantaissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kissaidea on ehdottomasti paras ! Ja sitten antaa se kissoille katseltavaksi ;D
   Vapaat ja työt pitäisi aina olla samalla tavalla, kuin mihin on kouluaikana tottunut ;D Tosin meillä ei ollut kyllä iltavuoroja kouluaikana... ihmeellisesti tuo kouluaikainen rytmi on selkäytimessä muistissa.
   Joku tässä kirjahommassa hannaa vastaan, kun olen niitä vanhojakin jo niin kauan säilönyt. Ja uusi piti saada ;)

   Poista
 4. Onko sinulla kässäpäiväkirjaa tms. kässäskräp-kirjaa. Olisiko albumista siihen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen sellaisiakin kirjoja/ vihkosia yrittänyt monesti käynnistellä, mutta aina jäävät alkutekijöihinsä.

   Poista
 5. Minä inhoan kylmää vettä yli kaiken, ja mieluiten uisin vain vähintään 25-asteisissa vesissä. Joskus olen uskaltautunut veteen vanhempieni entisen kotipaikan rantasaunasta, kun vesi oli vain 12-asteista, mutta alkoholipitoisilla juomilla taisi olla silloin osuutta asiaan. :-D

  Ihana keväinen kierros teillä, ja koiratkin olivat vallan suloisia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järvivesi on kesällä aina jotenkin kylmempää. Ehkä kun ilma on lämpimämpää ? Keväällä ilma ja vesi on molemmat kylmiä, niin vesi ei ole yllätys :)

   Poista
 6. Voi miten ihannoin tuota veden solinaa ja sinisyyttä.
  Täällä vielä järvet jäässä. Viereinen puro solisee ihanasti. Koti allas sula melki kokonaan,
  nautin niin senkin veden lutinasta.
  Minäkään en tarkene kyllä avantoon mulahtaa,sen verran vilukissa olen.
  Kivoja kirppis löytöjä olet tehnyt. Ja ihana retki ollutkin ihanien koira kamujen kera.
  Nautitaan kevään tuomasta ilosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on mukava vain katsella kulkevaa vettä. Jokin taika siinä on. Järvet on vielä jäässä, mutta joki virtailee sulana.
   Kevätaurinko yrittää piristää mieltä omalta osaltaan ja onnistuukin :)

   Poista
 7. Samoin, hienolta näyttä virtaava vesi, vaikka kylmää se on. Ja nuo koiruliinit, ihania. En minäkään uinut ole vuosiin, en voi muistaa onko 10 vai 20 vuotta järvessä uinnista. Lapsena uin vaikka 10 kertaa päivässä.
  Hienoa, tullaiseen kirjaan voi tehdä vaikka mitä, maalaa, piirrä, leikkaa lehdistä kuvia ja liimaa, tee kollaaseja. Vesivärimaalaius on otenkin rentouttavaa. Senkun maalaa vaan omaksi ilokseen, ei niitä tarvi kellekään näyttää. Voihan sinne laittaa ohjeita tai kuvia sekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika harvakseltaan tulee nykyään uitua :) Arttua ei kylmyys haittaa, hinkui veteen koko ajan.
   Vesivärejä en ole tainnnut käyttää sen koommin, kun lapset ovat kasvaneet. Se olisikin varsin mielenkiintoista :)
   Tykkään kyllä tehdä kollaaseja, mutta sitten mietin, että kuka niitä katsoisi.. Sukkia tulee neulottua koko ajan, eikä niille ole läheskään aina kohdetta, mutta se ei tunnu haittaavan yhtään ;D ehkä pitäisi vaan muuttaa asennetta.

   Poista
  2. Kiva luontoretki teillä. Minä en enää taida päästä uimaan,kun ei jalat toimi. Tuollaisen näköisiä kirjoja olen thenyt ystävilleni siten,että olen vähän liimaillut kuvia,tarroja yms. Olen kirjoittanut jonkun sivun reunaan runon tai mietelauseen tai leivontaohjeen siten,että sivuille jää paljon tyhjää tilaa kirjoitella omia juttua tai piirrellä mitä nyt itse kukin itse haluaa.

   Poista
  3. Kiitos, tuollaisesta tyylistä voisi ehkä saada kiinni jotain :) Aloittaminen on aina niin vaikeaa, vaikka olisi kuinka kivoja juttuja. Ehkä se siitä lähtisi, kun tekisi sen ekan sivun.
   Ei tuo uiminen ole enää niin upea laji, kuin lapsena, jos ei tosiaan satu olemaan avantoharrastaja :)

   Poista
 8. Silmälääkäriin pitäisi minunkin mennä, sillä varsinkaan vahvuuksilla varustetuilla aurinkolaseilla en näe enää lukea enkä kutoa. Mitenkäs minä ilman noita tekemisiä muka lomailen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ihme, kun pelästyin, kun luin tuon silmälääkäri -sanan! en muistanut yhtään, että tänään on se optikkoaika! Onneksi on vasta iltapäivällä... jotain muitakin apuvälineitä pitäisi kai jo hankkia silmälasien lisäksi...
   Voisiko lomailusta pitää lomaa? Miten sen voisi erottaa siitä alkuperäisestä lomasta? Pitäisi tehdä jotain erilaista juttua?
   Minulla on joskus ollut aurinkolasit vahvuudella, mutta ne olivat jotenkin hankalat, kun kulki sisältä ulos ja päinvastoin. Piti sitten kuitenkin olla ne "oikeat" lasit myös. Nykyisin tykkään käyttää niitä silmälasien päälle laitettavia aurinkolaseja, sangallisia siis, ei niitä nostettavia, kuten Stigillä ;D

   Poista
 9. Kivan retken olitte tehneet Artun kanssa. Mielissäänhän tuokin varmaan olikin.
  Paljon kaikkea mielenkiintoisia hajujakin siellä oli.
  Kivat löydöt olit kirppikseltä tehnyt.
  Siihen albumiin voisi vaikka tehdä tästä kesästä pienen päiväkirjan kuvineen ja vaikka kuivattuja kasveja,kukkia.Yms.

  VastaaPoista
 10. Kirjoitin jo yhden kommentin, mutta ei tainnut tulla perille.
  No, kirjoitan sitten tämän toisen, jos nyt tulee perille.
  Kivalta näytti teidän luontoretkenne veden äärelle.
  Arttukin tykkäsi.
  Tohon albumiin voisi vaikka tehdä kesän muistoja kirjan. Siihen voisi laittaa kuvia tästä kesästä ja kaikkea muutakin muistoja, kasveja, kukkia yms.
  Hyvää vappuviikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuplana oli tullut kommentteja, ei haittaa :) Tuo kommentin hyväksyminen ennen julkaisua varmasti hämää, kun ei heti näe sitä omaa kommenttia. En haluaisi luopua tuosta tarkistuksesta, kun joskus satunnaisesti tulee niitä roskakommenttejakin outoine linkkeineen.
   Uudet hajut olivat varmasti mielenkiintoisia koirille! Mitä ne mahtoivatkaan ajatella? " Onko tällaisiakin paikkoja? Kuka täällä on haisutellut? Aah vettä ! " ;)
   Jospa teidän vinkkien avulla innostuisin aloittamaan kirjan :)

   Poista
 11. Oih, eväsretki kuulostaa hyvältä, mutta UINTI EI, vaikka kuinka on ihanan kirkasta vettä, mutta se ON KYLMÄÄ!!
  Minä pidän "talviturkkini" todella pitkään - ehkä joskus heinäkuussa.... avantoon pudotettuna on ikuinen kammo kylmästä vedestä! Oih... tuohon albumiin nyt keksin sen tuhat ja sata käyttöä....
  Sukka-albumi, kässä-albumi, retki-albumi, iloisten asioiden albumi.... jne.
  Tuolle viimeksi mainitulle annan oman pisteeni... askartele, liimaa tekstejä, kuvia, valokuvia ja kirjoittele asioista/tekemisistä, jotka saavat sinut hyvälle mielelle...
  Niihin on sitten kiva palata myöhemminkin....
  Wappuailoja ilmoille heitän Sinulle ja läheisillesi.... karvaisille myös!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmää se varmasti vielä onkin ja suurimman osan kesää myös ;D
   Arvasin, että sinulta varmasti ideoita kumpuaa :) Tässä taitaa olla nyt minulla sellainen aloittamisen kammo. Kirjat ovat kivan näköisiä ja niihin olisi kiva tehdä jotain, mutta homma ei ota käynnistyäkseen. useita vuosia olen tosiaan hautonut jo kahta tyhjillään. Tämä on pienempi, niin ajattelin, että tämä olisi kohtuullisemman kokoinen täyttää :)
   Wappua sinnekin!

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!