torstai 28. huhtikuuta 2022

Onnittelukortisto

Lyhyesti sanottuna päädyin askartelemaan jonkinlaisen onnittelukortin.  Olen tehnyt joskus kauan sitten vastaavanlaisia.  Minulla on sellainen mielikuva, että otin mallia Enkulin tekemästä jutusta, mutta en enäää löydä sellaista mallia. Tällaisella oli joku hieno nimi. Sitäkään en enää muista 😂

LISÄYS:  Enkuli kävi muistuttamassa, että nämä ovat HYLSYKIRJOJA!  Miten en muistanut yhtään tuota nimeä 😊 . Enkulin hylsykirjat löytyvät hänen bloginsa sivupalkista kohdasta hylsykirjat ja linkkinä TÄÄLTÄ.  Siellä voi käydä ihailemassa 💗 Sieltä minäkin aikoinaan tämän jutun löysin ja kokeilin. Nyt vaan muistui mieleen ja kokeilin uudelleen. 


Kaikki alkoi wc -paperirullista.  Niitähän varmasti meistä jokainen on oikein keräillyt varastoihinsa....  Tarkoitus oli aluksi käyttää niitä ei -huuhtoutuvia, mutta ne olivat jotenkin paksumpaa pahvia ja päädyinkin noihin huuhtoutuviin. Tuskin kukaan yrittää huuhtoa korttiaan niin, että sen sisus katoaa? 

Varmasti juuri tuollaista askartelua varten olin ostanut muinoin tuon rullan molemminpuolista kontaktiteippimuovia.  Liimasin siitä kaistaleen wc -rullan päälle ja toiselle puolelle jotain askartelupaperia.  Teippi pitää kaiken tiiviisti kiinni. Liimakin olisi varmaan käynyt, mutta sen kuivattelu olisi ollut hitaampaa. Yli jääneen reunan käänsin rullan sisäpuolelle. Rei ´ittimellä tein reiät kulmiin.   Koristelin rullat kaikella mitä löysin, eli kiiltokuvilla, pitseillä, tarroilla, kuvilla, lehdistä leikatuilla jutuilla jne. 

Mitä en olisi säästänyt kaappeihin ja laatikoihin? No en osaa sanoa 😆 Joka tapauksessa yhdestä margariinirasiasta löytyi vaatteista irrottamiani, pahvisia hintalappuja.  Valitsin sopivimmat, jotka mahtuivat rullien sisään.  Koristelin laput samoin, kuin rullat ja laitoin niihin vetimeksi narua tai nauhaa. Osassa oli jo valmiina. 


Pujotin reikien läpi renkaan, johon laiton roikkumaan sekametelilaatikosta löytyneitä juttuja.  Yhtenä osasena tuo papukaijalukko (kiitos Stansta!). 
Alakuvassa koko komeus kokonaisuudessaan.  Yhteensopivaan tyyliin olisi  voinut kiinnittää huomiota, mutta minä en ole niin tarkka 😉


Alla kollaasina kuva jokaisesta kolmesta "sivusta", molemmin puolin kuvattuina. Alakuvassa kuvattu nuo rullien sisään työnnetyt kortit. 


Aina on mukavaa, kun voi harrastaa porukalla!  Merri oli taas useaan otteeseen pöydällä pitämässä seuraa ja valitsemassa materiaaleja. Frodo kävi lähinnä katsomassa, missä Merri on, mutta ei jaksanut kiinnostua korttiaiheesta.  Tavaratkin pysyivät pöydällä hyvin, kunhan piti huolen siitä, että liima ei jäänyt esille...   Hauskaa vappua kaikille! Se onkin jo noin lähellä, eikä viikon päässä, kuten olin kuvitellut...

43 kommenttia:

 1. Ihanan persoonallisia kortteja! Ihan paras tuo kisumirrin sävellyskilpailu <3
  En tajua minäkään, että vappukin on ihan justiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin tuo kissasävellys on paras osio :) Tuo teksti "part two" oli siinä hintalapussa jo valmiina ;D
   On sitä joskus ennenkin ollut vielä lumen rippeitä vappuna. Tänä vuonna taitaa kyllä olla enemmän. Vielä on ihan kekoja pihalla, vaikka suurin osa pihaa on jo sulanut.

   Poista
 2. Ole hyvä! :D Kiva, kun keksit lukoille käyttöä. Hauskoja kortteja!
  Ja juu, vappu on täällä nopeampaa, kuin uskoisikaan. Itse en meinaa viettää sitä mitenkään. Saas nähdä millainen bingo tulee sunnuntaina, kun se on vappupäivä..?!
  Aurinkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne hiljalleen etsiytyvät paikoilleen :) Vappuna isoin juttu minulle on aina ollut soittaminen, vappumarssi yms. tänä vuonna en tiedä menenkö ollenkaan, kun olen saikulla. Tuntuu jotenkin väärältä mennä, vaikka vähän väliä joku sanookin, että nyt pitää tehdä niitä mukavia asioita... Vappustressikin tässä vielä hyökkää..
   Aurinko paistaa, mutta ilma on aika viileä.

   Poista
 3. Mene ihmeessä soittamaan ! Soitto ja musiikissa mukanaolo on lopulta juuri sitä parasta.Eikä kukaan taatusti ihmettele jos olet mukana vaan päinvastoin jos et ole :-).Tosi kiva kortti; onni on olla sen saaja.

  VastaaPoista
 4. Voi hittara eka kertaa näen tällaisen kortin ja en olisi ikinä uskonut mitä vanhoista hintalapuista voi taikoa. Merri on ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaappa hiveleekö mieltä, kun saa käytettyä tuollaista roskaa johonkin uuteen ;) Toivottavasti Enkuli tai joku muu asiaa ymmärtävä osaa kertoa, mikä tällaisen jutun virallinen nimitys on.

   Poista
 5. Kerrassaan ihania kortteja ja mukava, että nelijalkainen laaduntarkkailijakin on paikalla.
  Mukavaa vappua myös sinulle.

  VastaaPoista
 6. Waude miten upeita hylsyjä. Tein aikanaan hylsykirjoja atc-korteille samalla tekniikalla. Kivaa kun muistit tämän. Pitääkin askarrella näitä. Pitemmän hylsyn saa talouspaperirullasta. Minun lempiaiheeni oli Intia. Näitä on kiva tehdä

  VastaaPoista
 7. Blogini sivupalkista löytyy osio hylsykirjat jos haluat kurkata

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johan löytyi! Kiitos :) Kävin oikein etsimässä sivupalkistasi noita juttuja aiemmin, mutta en löytänyt, kun en muistanut oikeaa nimeä. Nämä jäi jostain syystä mieleen, vaikka en niin kovin aktiivinen askartelija olekaan. Joskus on kiva näpertää :) Talouspaperirullasta syntyisi suorastaan mahtikokoinen hylsykirja!

   Poista
 8. Hienoja kortteja olet tehnyt :) Oonko ainut, joka ei hamstraa veskipaperirullia ?
  Hauskaa Vappua Sartsa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luulen, että olet tosiaan ainut laatuaan ;D

   Poista
  2. Minäkään en hamstraa paperirullien hylsyjä 🤣 joskus keräilin niitä, kun serkun kani silppusi niitä, mutta kani on edesmennyt ja serkku asuu kaukana, niin yritän pitää keräilyssä jotain rajaa. Postituskelpoisia laatikoita sen sijaan on vaatehuoneellinen…

   Poista
  3. Nyt kun olen taas näiden askartelujen myötä käyttänyt hylsyvarastoani, olen alkanut taas vähän keräillä uusiakin... ehkä ei olisi tarvis. En ehdi sitä mukaa käyttää näitä ;D Veskipaperia menee näköjään huolestuttava määrä!

   Poista
 9. Oih, minullekin tuli heti Enkuli mieleen, kun näin postauksesi alun...
  Minäkin keräsin joskus rullia, että teen vastasavalla "valokuville" taskut...
  mutta alkoi tekovaiheessa näyttää, että kuvista tulee ihan miniatyyrejä ja siirryinkin jäätelöpurkille, hih, ensin syöden ja sitten täyttäen sen kuvilla... Kierrätysaskartelu on kyllä mahtavaa... uniikki/UPEA on "korttisi" - tykkään ja rentouttavaa Wappua toivottelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isompien kuvien ja valokuvien lisäämisessä on tosiaan ollut pieniä ongelmia ;) Minulla ei kyllä ollut alunperinkään ajatusta laittaa valokuvia. Jäätelö(purkista)paketista saisi aika ison taskun ;D
   Näitä on ollut tosi rentouttavaa tehdä. Suurin ongelma on ollut se, että kaikille tekosille ei heti ole löytynyt kohdetta. Tällaista on myös vähän hankala työntää kirjekuoreen, jos aikoisi lähettää ;D
   Yksi "ongelma" on ollut aina se, että ei ole yhtään itsetehtyä korttia, kun kortille olisi tarvetta. kortin pykääminen nopeasti ei aina maistu mukavalta. Ehkä teen näitä nyt sitten varastoon... Tai jotain muuta. Tai sitten pistän taas askartelutarpeet sivuun määrättömäksi ajaksi.

   Poista
 10. Hienoa! Kun tuo askartelu/korttikärpänen puraisee niin se on menoa! Mikäpä olisi sen rentouttavampaa ja sanoisinpa terapeuttista. Kyllä harrastin itekki, ja nyt kun niitä tulee joskus vastaan, niin pitää ihmetellä miten olen osannut niitä tehdä, vaikka ei ole minkäänlaista taiteellista silmää tai taitoa mulla.
  Oikein hienoa Vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siitä aina jotain tuntuu syntyvän, vaikka ei askartelukokemusta kovin paljon olisikaan :) Kivasti alkaa asiat yhdistyä, kun tuijottelee materiaaleja ja lehtiä. Sitten taas toisinaan ei saa mitään edes alulle.

   Poista
 11. Ihania askarteluja, sain tästä ehkä itsekin inspiraation :D Rakastan kaikkea, mihin saa mietelauseita ja hyviä sanontoja. Kivaa vappuviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ihastuin näihin heti, kun näin Enkulilla näitä. Ajattelin, että jonkinlaisia osaisin ehkä itsekin tehdä ja syntyihän niitä. Jokainen tekee omanlaisiaan ja mielikuvitusta vaan kehiin!

   Poista
 12. Todella kauniit kortit. Just parasta ,kun heittää luovuuden kehiin niin syntyy parhaat kortit.
  Iloista ja aurinkoista vappua🥳

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ei ole mitä heittää, mutta silloin kun on, niin ainakin jotain syntyy :)

   Poista
 13. Olet keksinyt hauskan jutun. En aluksi ymmärtänyt mistä on kysymys, mutta sitten luin jutun uudelleen ja katsoin kuvat ja valkenihan se. Hylsykirjoista tai -korteista en ollut kuullut, mutta nyt tiedän tämänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tuo ihan kortilta perinteisessä mielessä näytä, mutta sisäkortteihin tai päälle voi laittaa henkilökohtaisempiakin tekstejä ja onnitteluja.

   Poista
 14. Laitoin sinulle jo aiemmin kommentin, mutta se lienee lentänyt bittiavaruuteen.
  Tosi kivasti toteutettuja kortteja ja nelijalkainen laadunvalvojakin näyttää niin tyytyväiseltä.
  Ihanaa vappua.

  VastaaPoista
 15. Minulle kävi ihan sama juttu äskettäin kommentoidessa.
  Jälleen ollaan täällä korttiaskartelun äärellä ja valvojat paikalla 🤗

  VastaaPoista
 16. Hienoja kortteja! Sinulla on kivoja ideoita kortteihin. Minulla on askartelu ollut ihan unholassa, kun neulominen ja virkkaaminen ovat saaneet minut ihan pauloihinsa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen sellainen tuuriaskartelija :) Tästä keksinnöstä saan minä ainakin kiittää Enkulin esimerkkiä :)
   Minulla on ollut vähän sellainen neuleähky, vaikka olenkin hiljakseen neuloskellut koko ajan.

   Poista
 17. Taitavaa askartelua, ihailen. Mittanauha on tallessa ja esillä, suloista. Iloista vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kaarteet kunnossa, hienosäädössä vielä varaa petrata ;) Askartelussa nimittäin. Laadunvalvojalla kaikki kaarteet kunnossa.

   Poista
 18. Ihanaa, miten hauskasti olet käyttänyt pahvitavaraa. Minä käytän vaatteiden lappuja kirpparilla hintalappuina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirpparillahan noita voi tosiaan käyttää. Tosin en ole pitkään aikaan pitänyt mitään kirpparilla ;) Joskus on niin kauniisti muotoiltuja vaatelappusia, että ne olisi suorastaan harmi heittää pois. En silti osta vaatteita lappuestetiikan perusteella ;D

   Poista
 19. Tulipa niistä hienoja! Mä aina mietin kun heitän vessapaperirullat pois että jotain niistä voisi tehdä mutta en ole tehnyt, joskus aikoinaan käytin niitä kyllä sellaisten hassujen mutta tosi yksinkertaisten hahmojen tekoon. Kivasti apurit taas askarteluseurana:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän noista rullista selkeää ylituotantoa on verrattuna askartelukäyttöön ;)

   Poista
 20. Liian monta liikkuvaa osaa. Meni aivo solmuun. Mutta kaikkea sää osaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se siitä aukeaa! Tsemppiä siihen :) Pitää vaan yritellä kaikenlaista, se pitää mielen virkeänä .

   Poista
 21. Hauska kortti. Kiva kuulla, että muillakin on tallessa kaikenlaista kummaa. Kun laittaa "askartelutarvikkeita" talteen ne tuntuu ihan järkeviltä ja sitten parin vuoden kuluttua ihmettelee, kuka on täyttänyt kaapit ja laatikot epämääräisellä roinalla. No, itsehän niitä tietysti täytän. Onneksi ei vielä ole naapuri käynyt tunkemassa roskiaan kaappiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Ja siinäkin vaiheessa, kun kaappeja pitäisi siivoja, ei niistä jutuista oikein raaskisi luopua ;D Hetikohta tarvii, jos heittää pois.

   Poista
 22. Aivan mielettömän hieno kortti ja kekseliäästi hyödynnetty kaikkea! Minä olen ihan kädetön askartelussa, joten en keräile vessapaperihylsyjä, mutta muistan kyllä, että niitä voi käyttää vaikka mihin. Jos siis lapsi saa jonkin projektin koulussa tehtäväksi, osaan ehdottaa vessapaperihylsyä:) Joskus yritin joulukortteja vääntää itse, mutta kun se kuusenpallokaan ei näyttänyt kuusenpallolta, innostus lopahti. Joten arvostan kovasti teitä, jotka osaatte askarrella tällaisia hienoja lopputuloksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä koen itseni huomattavasti enemmän neulojaksi, kuin askartelijaksi :) Välillä kuitenkin tekee mieli kokeilla jotain juttuja. Joskus onnistuu, joskus ei. Materiaalitarjontaan nähden en ilmeisesti tee tarpeeksikaan, koska kaapit pursuilee :)

   Poista
 23. Oletpa taas keksinyt hienon tavan hyödyntää muuten aivan tarpeetonta paperijätettä! Mahtavaa! Suloisia kortteja!

  VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!