sunnuntai 10. huhtikuuta 2022

Kielo

 Kevään parhaat hetket ovat Merrin mielestä käsillä (vai tassuilla?).  Katolta tipahtelee lunta pieniä määriä kerrallaan, välillä isojakin.  Niiden kulkua on aivan mahdotonta olla seurailematta!  Paras paikka niiden katseluun on kiikun katoksen päällä.Siitä pääsee kiipeämään vieläkin ylemmäs. Voi leikkiä vaarallista peliä tasapainoilemalla terassin kattoparrujen päällä.
Taustalla näkyy, kuinka paljon täällä on vielä lunta!  Korkeat kinokset edelleen.  


Tartuin vihdoin siihen Arabia sukkalehteen.  Ei meinannut millään löytyä kiinnostavaa mallia ja aloin sitten tehdä näitä, koska ovat lyhytvartiset ja lankaa löytyi varastosta sopiva määrä.  Malli on Mia Sumellin Kielo.   Lanka on Nallea, jota kului 90g, puikot kokoa 3. Sukkien kooksi tuli n.40.
Kuvassa tuo vaalean punainen erottuu ihan hyvin, mutta neuleessa se on aika haalea. Samaa sävyä näyttäisi silmämääräisesti olevan, kuin lehdessäkin. Värikoodeja en katsonut. 
Tekstissä mainitaan, että "Raija Uosikkisen hentoa Kielo -koristetta käytettiin vuosina 1960-70 AR -astiastossa. Kielo -siirtokuvalla koristettua asitastoa, johon kuului mm erilaisia kulhoja, tarjoilulautasia sekä kaadin, myytiin sekä vaaleanpunaisena että vihreänä."
Lehden lankavärit eivät mielestäni kaikissa malleissa ihan vastaa astian oikeaa väriä.  Teräosan kuvion jälkeen en enää katsonut ohjetta, vaan jatkoin omin sävelin loppuun. 


Joutsenet on jälleen bongattu joelta! Niitä on ollut jo jonkin aikaa. Tämä kuva on kävelyreitin varrelta, mutta kotimmekin on aika lähellä jokea, ja keväällä joutsenet huutelevat aika kovallakin äänellä.  Sorsatkin ovat päivän uintireisullaan.  Suunta eri, kuin joutsenilla. 


Alla kuva-arvoitus: mikä mahtaa olla kuvassa?


Huomenna aion lähteä testailemaan töihinpaluuta.  Lievää ahdistusta on ollut asian suhteen jo muutaman päivän ja yöllä tietysti näin jo kaikenlaisia uniakin aiheesta.  Valinta oli kuitenkin oma.  Jonkin aikaa on jo tuntunut, että jos en lähde nyt, niin kohta lähteminen on vielä vaikeampaa.   Elämä on  ollut niin hidastempoista viime aikoina, että paluu hektiseen työtahtiin tuntuu ihan mahdottomuudelta.   Ruokailuvälitkin ovat varmasti ihan liian pitkiä, kun on tottunut kotona oleilemaan jääkaapin läheisyydessä. Vaakakin vahvistaa tämän faktan.  Pitänee ottaa jotain syötävää autoon, että voi käyntien välissä haukata jotain.  Kotihoidon ruokatauot on kyllä muutenkin välillä hoidettava paikasta toiseen ajellessa, että ei siinä sen puoleen mitään ihmeellistä ole.   Auto toimii helposti myös liikkuvana toimistona puhelimitse asioita selvitellessä. 
Työkavereita ja asiakkaita on jo ikävä 😀  

Sunnuntaitoivotukset Teille Kaikille!

33 kommenttia:

 1. Söpönen Merri siellä tarkkailee valtakuntaansa. Katonrajassa onkin loistava paikka, kukaan ei pääse yllättämään selustasta ja näkee kauas!
  Minäkään en ole vielä tehnyt Arabia-sukkalehdestä mitään, vaikka oikein tilasin ilmoituksen siitä, koska seuraava painos on saatavilla. Siinä on paljon kivoja malleja, mutta sukat eivät kuulu lempikäsitöihin. Tällä hetkellä teen kaulahuivia ja sen mallineule on niin kiva, että suunnittelen samalla kuosilla
  villatakkia (taas kerran).
  Tsemppiä työn alkuun! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkeammat paikat ovat muutenkin Merrille edullisia, koska Frodo ei niihin vielä pääse :)
   Minulla on jo kolmannet sukat siitä lehdestä, kun ei ole muutakaan ideaa tullut ja jotain pitää neuloa. Edelliset ovat vielä päättlemättä. Noita isompia neuleita teen harvoin. Villatakki olisi kiva tehdä, mutta pari edellistä ovat olleet sellaisia "ei tullut niin hyvä, kuin olisin halunnut" -versioita.
   Ensi yö voi olla aika uneton. ei ainakaan helpota työhönmenoa.

   Poista
 2. Ai niin... kuva-arvoitus unohtui. Olisin sanonut, että pökäle (koiran? hanhen?) , mutta sisältä pilkottava oranssi ehkä saattaa paljastaa sen olevan jääkaapin vihanneslokerossa nahistunut eräs oranssi pitkulainen juures?

  VastaaPoista
 3. Olet tehnyt kauniit Kielo-sukat. Raikkaat värit. Minullakin on tuo lehti, mutta en ole vielä hyödyntänyt. Malleja, lehtiä ja kirjoja on niin hirveän paljon, ettei kyydissä meinaa pysyä.
  Minäkin veikkaa nahistunut porkkanaa tuosta oranssista väristä päätellen. Olisiko edesmenneen lumiukon nenä kyseessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole lumiukkoja tehty ⛄
   Ohjeita on tosiaan liikaa. Tuntuu hyvältä, kun saa edes yhden mallin tehtyä jostain kirjasta tai lehdestä.

   Poista
 4. Merrin ikioma märssykori, vaikka kuivalla maalla sijaitseekin. Joen läheisyys ehkä luo laivamaista tunnelmaa Merrin tähystämiseen.
  Söpöt Kielo-sukat. Googletin Uosikkisen Kielo-sarjan nähdäkseni, mistä on kyse. Muoto on sukissasi oikein, sävyn saa varmasti jokainen päättää itse.
  Yli-ikäinen porkkana tuli ensimmäisenä mieleen. Jospa se onkin autostasi löytynyt syömätön ateria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muoto tosiaan täsmää. Olisi pitänyt kuukeloida heti aluksi ja tehdä vaikka vihreä versio. Sukissa tuo vaaleanpunainen näyttää tosi valjulta.
   Toivon tosiaan etten jätä tuojia autoon pilaantumaan 😊 Yritän aina päivän päätteeksi keräillä kaikki roskat pois. Haluan aloittaa päivät siististi. Yleisin eväs minulla on 2 x Sukulaku. Jos en ehdi syömään niin sitten en syö.

   Poista
 5. Kauniit kielosukat olet tikutellut. Mukavaa Palmusunnuntaita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin katsoen värit näkyvät hyvin. Tulihan testattua tuokin malli. Sukkien suut jäivät vähän lorpöiksi ilman resoria.

   Poista
 6. Kiva katselupaikka Merrillä tuolla, ja aika lailla lunta teillä vielä näkyy olevan. Taas olet kutonut niin hienot sukat.
  En kyllä osaa millään arvata mikä tuo pötkö on.,...
  Tsemppejä työhön paluun kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta on ihan käsittämättömän paljon, vaikka kävely-ja autotiet ovatkin jo sulaneet. Saa nähdä lähteekö vappuun mennessä lumet pihalta. Epäilen että ei.
   Frodon leluhan tuo on 🤣 Tykkää viskoa porkkanaa pitkin ja poikin haukattuaan siitä ensin osan. Ruualla ei saisi leikkiä, mutta tämä tuntuu olevan vastustamaton lelu 😻

   Poista
 7. Merrillä on jännät leikit. Elä vaarallisesti. ;-D Hitsin vaikea kuva-arvoitus. Mie oisin veikannut oravan kaluamaa käpyä, mutta ei se sitten vissiin se ole muista kommenteista päätellen. :-D

  Tsemppiä kovasti töihin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa on siitä avuton, että se ei osaa yhtään katsoa, mistä se naru perässään kulkee. vähän väliä saa olla oikomassa narua. Pahimmassa tapauksessa voi jäädä pahaan nalkkiin. Toisaalta Merri on niin tottunut ohueen naruunsa, että sen voi hyvin jättää vähäksi aikaa itsekseen ulos, eikä se esim. hankkiudu eroon valjaistaan, kuten moni muu kissa tekisi. Merri jää yleensä jumiutumisen jälkeen siihen kohtaan odottelemaan kaikessa rauhassa.
   Nyt tarvitaan tsemppiä ihan tosissaan! Kiitos! Heräsin tuntia liian aikaisin ja saman tien kokovartalokipsi. Toivon, että tilanne helpottuu, kun pääsen työhön kiinni. Yön nukuin kohtalaisesti. Osaan aika hyvin lukita mieleni illalla, ettei ajatukset lähde kiertoon. Auttaa yleensä jonkin verran.

   Poista
 8. Kauniit sukat olet taas neulonut.
  Arvoitus jää nyt minulta kyllä ratkaisematta?
  Mukavaa työhönpaluuta. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä on porkkana, joka hiljalleen tummuu, kun Frodo viskoo sitä ympäri ämpäri, kun on ensin vähän nautiskellut porkkanaa sen saatuaan :) Ei lopulta kovin miellyttävän näköinen lattialla.
   Toistaiseksi ei vielä kovin mukava olotila. Toivottavasti päivän mittaan kohenee.

   Poista
 9. Muistathan kuitenkin että työ on vain työtä ja oma terveys pitää laittaa aina etusijalle.Kunnioitan tekemääsi työtä ihan valtavasti ja työolot pitöisi saada inhimillisemmiksi jotta yleensä kukaan jaksaa päivästä toiseen ja vuodesta toiseen sellaista työtahtia ja työoloja.Tsemppiä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitokset tsempistä! Tällä hetkellä olo ei ole kovin hääppöinen.. Tunnustan, että olen sairasloman aikanan katsonut hirveän määrän työnhakuilmoituksia. Mikään ei ole kuitenkaan ollut sopiva. Tykkään työstäni, kuten varmasti suurin osa hoitajista. Ongelman aiheuttaakin se työmäärä, kuten voi varmaan arvata. Olen aina ajatellut olevani ihminen ihmiselle, mutta kyllä se kovassa kiireessä joutuu todelliselle koetukselle. Joutuu kovettamaan itsensä, että pystyy lyhentämään käyntejä ja keskeyttämään mahdollisen puhetulvan (joka ei koske ollenkaan koko aihetta), pistämään kehiin koko suostuttelutaitonsa saadakseen toisen ottamaan lääkkeensä tai tekemään jotain muuta, ottamaan vastaan omaisten pulinat, joiden pitää antaa valua kuin hanhen selästä, jotta pystyy jatkamaan seuraavaan osoitteeseen. Empatian puolesta on vaikea olla eläytymättä myös omaisten näkökantoihin.
   No. Turha vielä alkaa liikaa huolta kantamaan. Täytyy katsoa miten homma lähtee taas käyntiin.
   Kiitos kommentista!

   Poista
 10. Voi kun on kiva lukea taas Merrin seikkailuista. Blogien lukeminen ja oman päivitys on jäänyt nyt kokonaan, mutta jospa saisin nyt taas jatkettua. Sievän hempeät Kielosukat :)
  Tsemppiä ja jaksamista töiden aloitteluun. Näinä aikoina on varmasti vielä enempi yksinäisyyttä käyntipaikoissa ja sehän ei helpota teidän hoitajien työtä, kun sitä aikaa ei ole yhtään ylimääräistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut ylimääräistä ei, oli alimääräistä :(
   Merri nauttii nyt ulkoilusta, auringonpaisteesta, vaikka lunta onkin vielä runsaasti.

   Poista
 11. Toivottaasti töihinpaluusi on sujunut pelättyä paremmin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvittelin olevani jo aika ok, mutta en ollutkaan. Itsensä kokoaminen sujui kuitenkin jollain lailla ja toivottavasti selviytyminen vahvisti huomiseen menoa.

   Poista
 12. Toivottavasti ensimmäinen 'loman' jälkeinen työpäivä on sujunut mahdollisimman kivuttomasti! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ihan kivutonta ollut, mutta selvisin, vaikkakin taas ylitöitä. Ylläriksi saan kuulemma tällä viikolla tehdä 10 prossaa vähemmän asiakaskäyntejä kuin muut. Saa nähdä kuinka toteutuu.

   Poista
 13. Oi kuinka kauniit sukat! Lehti korkkaamatta.
  Toivottavasti selvisit ekasta työpäivästä ja jaksat huomisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua jo vähän harmitti tuo lehti, kun ei mikään oikein tuntunut tarttuvan puikoille asti. Nyt on kuitenkin jo toinenkin pari valmiina ja kolmatta tekeillä. Mistään mallista ei kuitenkaan ole tullut mitään wau -efektiä.
   Päivä selätetty hieman huterasti ja huomista kohti...

   Poista
 14. Kauniit sukat! Merri harrastaa melkoista urheilua, hui kauhistus! Veikkaan, että kuvassa on lumiukon nenä. Toivottavasti eka työpäivä sujui hyvin ja jaksat taas kiireistä työelämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyseessä on Frodon porkkana"lelu", joka sitten jouduttiin eliminoimaan, kun löytyi lattialta muumioituneena ;D Täyttyvän pään vastaanotto alkoi tuutata jo tunnin kuluessa. Pää oli just ehtinyt tyhjentyä kaikista ylimääräisistä ajatuksista. Ainakin selvisin päivän loppuun asti. Katsotaan, miten viikon mittaan käy. Pääsiäisenä onkin 4 vapaata peräkkäin, kun muut haluavat olla silloin töissä :)

   Poista
 15. Olipa ihanan monipuolinen postaus - Merristä olisi vaikka sirkukseen, sinusta tulisi kutomaopettaja ja tunnustan, että luulin muumioitunutta porkkanaa sitäkin sinun puikoiltasi tai virkkuukoukusta pudonneelta kissanlelulta, heh heh!!
  Mietin vain, millä olet täyttänyt, ettei mene pumpuli maukujen kurkkuun, heh heh!!
  Toivottavasti töihisi olisi löytymässä "uudenlainen rutiini" - sellainen, joka toisi tyydyttävyyttä/riittävyyden tunnetta itsellesikin. Ihanaa kyn edessä on pitkä viikonloppu, nauti vapaapäivistä ja kevään heräämisestä, kai se jo teilläkin herää??!!
  Minä lasken täällä jo tunneissa aikaa lomaan, tänään aamupäivä jo hoideltu, enää ilta-asiakkaat ja huomenna viimeinen työaamu; kyllä loma on vaan ihmisen parasta aikaa!! Hyvää ja voimaannuttavaa Pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös noita mustia porkkanoita voi kasvattaakin? Mustia tomaatteja ainakin on :)
   Riittävyyden kanssa on aikamoista painia. Vertaan itseäni koko ajan reippaampaan itseeni. Pitäisi päästä samoille tasoille.
   Loma on ihan parasta! Minäkin odotan nyt tuota pääsiäistä ja sen tuomia vapaita.

   Poista
 16. Wau nyt Merillä on mielenkiintoiset puuhat ja kevään äänet kuulolla.
  Joutsenet mikä ihanuus,paitsi eilen illalla tuolla rannalla pitivät
  sellaisen kuoron,että ei meinannut itselle uni tulla. Mutta aikansa
  ne "laulelivat" ja sitten lensivät tiehensä.
  Ihanat sukat,kiva tuo varsi pituus. Oikeen kevät sukat.
  Kuva arvoitus..nyt täytyy sanoa,on sen verran mielenkiintoinen pötkylä. Että
  en osaa vastata! Jään jännityksellä odottamaan vastausta.
  Super tsempit sinulle työn arkeen ja hyvää pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo porkkana on Frodon "välipala", josta muodostui lelu. Se kanniskelee sitä suussa ja lennättelee ympäriinsä. Ilmeisesti yrittää päästää sen päiviltä. Näyttää onnistuneen ;D Välillä on vaihdettava tuoreemmat eväät. Tällainen pötikkä näyttää kamalalta olohuoneen lattialla ;D
   Lyhytvartisempia sukkia pitäisi tehdä enemmän nyt keväällä, mutta lopulta sillä ei ole mitään väliä, kunhan vaan voi neuloa ;)
   Hyvää pääsiäisaikaa!

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!