lauantai 5. maaliskuuta 2022

Sateenkaarisäärystimet

 Nämä jäivät jäljelle massiivisesta lapasprojektistani, joka alkoi vuoden alkupuolella . Yksikään väri ei enää yksin olisi riittänyt edes kämmekkäisiin.  Minulla oli näiden lankojen suhteen joku käsittämätön vimma saada ne käytettyä.  Aluksi en keksinyt, mitä näistä voisi tehdä. Kaikenlaisia vaihtoehtoja tuli mieleen peitteestä tyynyyn, neuletakkiin ja ties mihin. Mikään ei kuitenkaan napannut ja siinä vaiheessa muistin sen neulemallikirjan. Siitä se sitten lähti.  Puikot olivat koko ajan kokoa 5. Puoli numeroa isommat puikot tai kuutoset olisivat olleet varmaan myös ok, mutta sellaisia ei löytynyt. Lapaset ovat aika napakoita, mutta sitten ei myöskään tuuli pääse niin helposti läpi. 


Värisuora. Osan pidin itse, osan vei tytär, osan annoin työkavereille ja osa on vielä jäljellä. 


Loppulangat häiritsivät siinä määrin, että neuloin ne pötköiksi.  1oikein ja 1 nurin. Silmukoita 12 / puikko. Säärystimille kertyi painoa 185g.


Tässä voi nyt valita, pitääkö yhtenäisin värein, vai kääntääkö toiseen jalkaan päinvastaiset värit 😊


Kevät antaa vielä odotuttaa itseään. Merri käy päivittäin ulkona sekä ulkoilutilassa, että valjaissa. Vielä ei kuitenkaan ole aika jäädä lekottelemaan auringonpaisteeseen.  Frodo on käynyt satunnaisesti ikkunan ulkopuolella, sekä harjoitellut valjaiden käyttöä muutaman minuutin ulkona.  Se saa selvästi rohkeutta lisää, kun näkee Merrin tekevän samaa. Pieni matkimisapina 😆.


Välillä voi käydä ulkona vilvoittelemassa, sitten ottaa taas mukavan asennon lämpöpumpun alla.  Tämä asento ei välttämättä näytä mukavalta. Voi mennä niska jumiin. 


Frodo istuu sylissä ja tähyää eteiseen päin ihmetellen, mikä sitä Merriä vetää aina ulos.  Kaikki tarvittava on sen mielestä sisätiloissa. 


Onko sateenkaaren päässä kultaa?

40 kommenttia:

  1. Nyt on lapasia tulevaksikin talveksi. Onpa Metrillä kiva reitti portaikosta häkkiin. Onko luukku ihan lasiin kiinteästi sijoitettu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulommainen ikkuna on pleksiä, johon luukkuikkuna on kiinnitetty. Sisäikkunan voi sulkea normaalisti. Luukku on jo vähän kulunut, kun on ollut kovassa käytössä :) Siinä on myös nappulalla toiminto, että aukeaa esim. vain sisäänpäin, eli jos kissa ei illalla suostu tulla sisälle, niin tulkoon myöhemmin, mutta ei pääse enää takaisin ulos. Luukusta pääsee terassin häkkiin, ylätasolle. alas pääsee seinässä olevia hyllytasoja pitkin. Aluksi luulin, että korkauksista voi liian riehakkain liikkei pudota alas, mutta ei siitä ole kukaan kissoista ollut edes lähellä tippua :)

      Poista
  2. Säärystimet tuppaa unohtumaan kaupunkioloissa kaappiin. Mukavat lyhytvartisten kenkien kans, varsinkin noin värikkäät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä tuppaa. Kovilla pakkasilla on muistunut mieleen. Olen käyttänyt aiempia säärystimiäni myös hierojalla käydessä, käsivarsissa ;D Olen palelevaa sorttia.

      Poista
  3. Mitä isompi edellä ,aina matkii pienempi .😻😻
    (näin meidänkin Onni-Unelma tekee,Kyllä on monet naurut naurettu,uusille "oppimisille".🥰🧡😍
    Kauniit ,aivan ihanat säärystimet😊
    Sateenkaaren päässä on rakkautta ,toivoa ja RAUHAA! 🕊🧡
    Aurinkoista viikonloppua 🌞

    jk.onko helppo homma purkaa pitkistä villasukista "sukka-osa",saisin säärystimet?👵🙃😶

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkihan me varmaan opitaan toisiltamme, mutta noissa pienissä se oppimisen hämmennys ja toisto näkyy selvemmin ;)
      Aurinko on aloittanut jo heti aamusta! Eiköhän tuo lumimäärä hissukseen sula ja haihdu.
      Jos sukka on varresta aloitettu, niin ei luulisi olevan kovin hankala homma purkaa terä pois? Jos sille ei ole mitään tarvetta enää, sen voisi varmaan vaikka leikata kantapään paikkeilta ja purkaa varren alkuun asti.

      Poista
  4. Siellähän on oikein tehdas käynnissä. :-D Voisitko laittaa vähän tuota neulomisintoa tulemaan mullekin? Mulla on tekeillä vain yksi työ (nallen peitto!), joka ei etene yhtään.

    Frodolle aukeaa ulkona ihan uusi maailma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmisellä voi olla kaikenlaisia pakkomielteitä ;D Minä tarvisin vaihdossa liikuntainnostusta, oisko antaa? ;) Onko kyseessä isokin nalle? Minulle riittäisi pienikin liikuntakipinä ;)
      Frodo ei vielä tosiaan edes tajua, mitä on olla ulkona. Eilen se livahti ekan kerran saunan puolelle (kylmän) ja oli taas ihan hämmentynyt, mikä paikka tämä nyt sitten on, kun luuli nähneensä jo koko talon. Se pyörähti myös lankakaapissani, joka on yleensä suljettuna, ymmärrettävistä syistä :) Kellari on vielä näkemättä...

      Poista
  5. Nyt pysyvät kaikkien sormet lämpiminä. Melkoinen tumppumäärä.
    Mikä ihme laittaa jämälangat häiritsemään niin paljon, että niille on oitis keksittävä käyttötarkoitus? Pienestäkin jämälankamäärästä kutoo kyllä ison määrän valmista tavaraa.
    Pian koittaa kevät Frodollekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä lanka alkoi häiritä minua alusta asti ja siitä oli päästävä eroon. Muitakin vaihtoehtoja olisi tietysti ollut, mutta neulomiseksi se sitten meni ;) Loppujämät olisivat olemassaolollaan muistuttaneet turhan isosta projektista ;)
      Frodo ei vielä tiedä mikä sitä odottaa. Toivottavasti varomattomien lintupaistien määrä ei tuplaannu. ;(

      Poista
  6. Minulle tulee noista säärystimistä mieleen saamelaisvärit. Näyttävät varmasti upeilta lumihankia vasten. Toivon sinulle Rentouttavia silmukoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun sanoit, niin olet oikeassa! Ei tullut itselleni mieleen. Ei taida sateenkaaressa edes olla näin räikeitä värejä.
      Vähän seisahtunut tunnelma on ollut käsitöissä. Mitään "järjellistä" ei ole tullut mieleen. Olen käynyt yläkerran kässähuoneessa istuskelemassa, sillä lopputuloksella, että muiden ideoiden puuttuessa olen aloittanut sukkien neulomisen.

      Poista
  7. Tulipa tosi kivat ja iloisen väriset säärystimet. ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värit on niin kirkkaat, että pitää miettiä, voiko ne jalassa astua ovesta ulos ;) Näin mustiin usein pukeutuvana henkilönä värien kirkkaus on lähes ahdistavaa ;)

      Poista
  8. Säärystimien vaihtelu kääntötempulla lisää iloa... anna värien vaan näkyä; varsinkin mustan kanssa - piristää varmasti näkijänkin mieltä, eli ylös ja ulos vaan... kyllä tämä maailma nyt tarvitsee edes väreistä iloa!!
    Jaksamista ja omanlaistasi energiaa (sellaista mikä sinua piristää ja virkistää - saa sormet syyhyämään ja liikkeelle, kenties jalat ja varpaatkin) maaliskuiseen eloosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu vahvasti, että lähes ainoa liike on jääkaapille ja takaisin ;D Kohta mennään ravintolaan syömään. Sinne joutuu vähän matkaa kävelemään. Jotenkin seisahtunut on olotila kaikenkaikkiaan. Palleajännitys ei tunnu katoavan. Neulepuikot sentään suihkii. :)

      Poista
  9. Hei, kun olet niin innokas kutomaan, niin olisiko sinulla kiinnostusta, kun näin uutisen, jossa eläinlääkäriasemat tarvitsisivat pieniä sekä isoja "sukkalapasia" nukutettaville lemmikeille. 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin luin tuota juttua 😊 Otsikko tuntui silloin vähän hassulta, mutta ihan tarpeenhan nuo tuntuvat olevan. En ole kuullut vastaavaa täällä päin. Pitänee vähän kysellä.

      Poista
  10. Keväisen iloiset säärystimet! Hyvin olet saanut langanjämätkin hyötykäyttöön :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Energiasäärystimet :) Helpotuksen huokaus, että pääsin niistä langoista täysin eroon ;)

      Poista
  11. Kiva langat-loppuun-projekti! Ja säärystimiä tarvitaan aina. Ne eivät kulukaan, niin kuin sukat. Tuottavat sinulle iloa vielä pitkään. Voisit muuten tarjota ideaa yhdelle edulliselle ruokakauppaketjulle. Värit olisivat aivan nappiin. Niistä voisi tulla tämän kevään hitti. Johan niitä lenkkareitakin oli ja kansa osti hullun lailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla oli iso aukko sivistyksessä ja piti oikein kuukeloida, mistä ketjusta puhutaan...
      Säärystimiä tulee harvoin käytettyä, vaikka ne on ihan kätevät. Tuolla jo mainitsinkin käyttäväni niitä välillä käsivarsissakin ;)

      Poista
    2. Saukkikselle tuli mieleen saamelaisvärit. Minulle Lidlin logo.

      Poista
    3. Samaan päätelmään tulin :)

      Poista
  12. Upeat sukat!! tai siis säärystimet, sateenkaaret on jännniä!! ;)
    Kissat, oi!! Tykkään kissoista vähintään yhtä paljon kuin koirista joita sentäään jumaloin, tai susia jumaloin, koirat on ihan siinä pinnan alla.. . Kissat on kiinnostavia juuri niistä syistä joissa koirien tylsyys alkaa. Eli itsenäisyys, kissoja on kiva seurata, niiden kanssa on superhauskaa leikkiä, rakentaa joku "onki" missä joku kissaa innostava härpäke ja sit pitkin huonetta. Parhautta on kun kissa saa "siepin" eli vetää pitkin poikin aivan adhoodeena;DD

    Mainostan hieman: Runotorstait ovat taasen alkaneet. Annan aina su - ti aikana sanan josta sitten torstaista keskiviikkoon aikaa kirjoittaa runo. tervetuloa lukemaan ja kirjoittamaan: https://sushuokailee.blogspot.com/2022/03/runotorstai-922-toivo.html
    Ensi viikon sana on Sininen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää taitaakin olla nyt vähän liian vahvoja värejä sateenkaareen, kun näitä alkaa oikein katsoa tarkemmin. Lappalaisväreiksikin näitä jo mainittiin, ja yhden kaupan tunnisteväreiksi ;)
      Kissat(kin) katsoo suoraan silmiin ja näyttää miettivän jotain, mitä tyhmä ihminen ei aina oikein tajua. Riehumisleikeissä hauskimman näköistä on nelipistehyppy ;D
      Olitkin muuttanut osalllistumisohjetta. Aiempi oli minusta vähän sekava, tai ainakin omalle järjelleni :) Pistetäänpä vinkki korvan taakse.

      Poista
  13. No nyt on hyvin hyödynnetty kaikki langat. Lapasia voi yhdistellä sitä, tota tai tätä väriä eriparisina, kun sääryleissä on samat värit.
    Sateenkaaren pää näkyy jo! Ota iisisti ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sääryleet, siinäpä sana ;) Pääsinpähän eroon langoista. Ilmeisesti ne jotankin ärsytti olemassaolollaan.
      Vihdoin olen saanut neulottua jotain muutakin. 7 -veikka tuntuu ihan kamalan ohuelta tuon värikavalkadin jälkeen.
      Jännitys on tihentynyt. Ainakin pallean seudulla :(

      Poista
  14. Oih miten ihanat värikkäät säärystimet! Piristävät värit tähän kevääseen!

    Hihii, voih pikku Frodo, kevään ja lämpimien säiden tultua istuu ja tutkailee Merrin kanssa pitkät tovit ulkosalla!

    Aurinkoista viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti tutkittavaa riittää :) Tällä hetkellä se on saanut lisänimen riiviö, kun tunkee kaikkialle luvattomiin paikkoihin ;D

      Poista
  15. Onpa mahtava pino lapasia! Ja hyvin vielä jäi lankaa säärystimiinkin👍 Meillä rakennetaan ulkohäkkiä kissoille, kun tuo valjastelu ei vielä ole onnistunut; ihan vain ovenraossa kurkkimiseksi on mennyt ja sitten äkkiä piiloon sisälle🙄😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkohäkki on oiva paikka. Siellä voi olla rauhassa, ilman valjaita. Ei myöskään tarvita jatkuvaa tai toistuvaa vahtimista. Frodo ei vielä tajua ulkoilun onnesta mitään. Ulkohäkissä se on ollut muutaman kerran, koska Merri on mennyt edeltä.

      Poista
  16. Mahtava kyllä tuo lapasprojektisi ja niin nätit värit, myös nyt säärystimissä:) Rapsutuksia kisuille ja hyvää uutta viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt huokaisen helpotuksesta, kun tuo älytön omakeksimä projekti on ohi ;D Voi taas neuloa jotain ihan muuta.
      Täällä onkin tänään vaihteeksi lumisadepäivä. Tuuli pöllyttelee pakkaslunta. Kohta pitäisi jo hiljalleen lumen suunta muuttua ;)

      Poista
  17. Ihanan pirteät neulomukset🥰
    Oikeen ilon pirskahdukset hehkuu väreissä.
    Voi ihanuus Merriä ja Frodoa hekin talvi ilmaa nuuskivat ja äkkiä sisälle..täälläkin sama ja äkkiä sisälle taljan päälle nukkumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri viihtyy ajoittain pitempäänkin ulkona, etenkin, jos joku on siellä seurana.
      Vahvat värit varmaan alun perinkin houkuttelivat neulomaan :)

      Poista
  18. Vastaukset
    1. Elämässä pitäisi olla paljon enemmän värejä !

      Poista
  19. Mukavan pirteät säärystimet niitä on minullakin muutamia. Ihanat kisulit jälleen seikkailee 🤗😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säärystimiä pitäisi oikeastaan tehdä enemmänkin, mutta aina tulee tehtyä sukat.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!