keskiviikko 2. maaliskuuta 2022

Aurinkoa elämään

 Keltainen lanka on hiljalleen kadonnut ja muuttunut lapasiksi.  Tässä kohtaa täytyy sanoa, että olen iloinen, kun muita värejä ei enää ole tulossa.  Olen vähitellen alkanut miettimään, mitä neuloisin seuraavaksi. Tai oikeastaan seuraava juttu on jo tekeillä, mutta sen jälkeen.  Se Arabia -sukkalehti on pyörinyt mielessä, mutta tarkemmin ajatellen en enää edes muista mitä siinä oli, että päätyykö puikoille, vai ei. 


Näihin lapasiin ja kämmekkäisiin upposi Myboshi -lankaa yhteensä 445g. Olen onnistunut loppuun asti käyttämään kaikenvärisissä käsineissä eri kuvioita selkämyksessä, jos ei oteta lukuun sitä sinisen setin mokaa, jossa tein 2 saman käden lapasta ja sitten niille parit.
Näistä malleista tykkään eniten tuosta yläoikealla olevasta lapasesta.


Laitetaanpa vielä uudelleen tuon kirjan kuva, josta olen mallit napannut. 


Elämä on nyt sillä mallilla, että stressitaso on punaisella ja voimavarat kateissa. Tauko työstä on tarpeen.  Tämä tilanne on tehnyt tuloaan jo pitemmän aikaa, vain viimeinen sana ja teko puuttuivat.  Olen vuosia sitten kärsinyt työuupumuksesta ja tunnistan sen oireet. En enää koskaan halua joutua siihen tilaan.  Toivon, että osasin nyt katkaista kierteen ajoissa, ja selviän kohtuullisella tauolla takaisin tolpilleni. 
Arttu tietää, miten tärkeää ulkoilu on mielialan kannalta. Korvat ja häntä hulmuten se vei minua kävelylle.


Viimeinkin sain kuvattua nämä upeat muraalit. Oikein nolottaa, miten kauan kuvaaminen on odotuttanut itseään... 
Eilen olikin upea auringonpaiste ja kuvat näkyivät hienosti.


Alakuvassa telineet heittävät varjoa kuvan alaosaan.  Kyseessä on vanha tehdasrakennus Taideruukin pihapiirissä. 
Taideteos on n.25m korkea ja  sen on maalannut taiteilijakaksikko Taneli Stenberg ja Anetta Lukjanova. Teos kuvaa kuuden kunnan yhdistämää kaupunkia. Siinä näkyy symboleina mm. kala, karhu, käpy, joki, patoportit. Paperitehdas kuvastaa hyvin myös ympäristöään, vanhaa tehdasaluetta. Lisää voi lukea vaikka tästä LINKISTÄ. 


Tänään aloitan päivän kehräävien kissojen kanssa.  
Ajatelkaapa, jos ihmisetkin hurisisivat tai murisisivat mielialojen mukaan.  Tahdoton ilmaisu, joka ilmenisi aina tilanteen tuntemusten mukaan. 😅


Kaikkea hyvää päivääsi!

38 kommenttia:

  1. Oih, nuo keltaiset lapaset sopisi mun tulevaan mekkoon!! No - ehkäpä toivon, ettei tartte lapasia sen mekon kanssa...
    vaikka minä sinun postauksia seuraten jo MELKEIN kävin ompelemaan, niin päädyin nyt kuitenkin antamaan se ompelun Virkkukoukkuselle, siellä nimittäin oli niin ihana Repolaiselle sopiva mekko, että tilasin sen... saa nähdä onko mun päällä yhtä nätti kuin mallien...heh heh!! WAU mitä kuvia Ruukista - se onkin käymättä, vaikka monta tehdasmiljöötä on käyty katsomassa kuvaamassa... sulla kyllä niin upeat aurinkoiset kuvat!!Mennee Bucket-listalle!!
    Kevätauringon iloa ja energiaa juuri alkaneeseen Miaaliskuuhun!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos käyttäisit vain keltaisia kämmekkäitä mekon kanssa? ;) MELKEIN voi johtaa vielä myöhempiin tekoihin!
      Muraali on tosiaan sään puolesta vielä hehkeämpi. Taivas on aivan sininen ja lumi valkoinen. Vain tuo teline luo varjoa ja estää näkyvyyttä. Ehkä se kuitenkin kuuluu osana teokseen?
      Ruukilla on paljon katsottavaa, mutta kannattaa katsoa, milloin on mahdollisimman paljon puoteja auki, eivät taida joka päivä olla. Paras päivä olisi tietysti joku sellainen, kun on joku tapahtuma ja pihallakin saattaaisi olla toimintaa.

      Poista
  2. Kaikki nuo keltaiset ovat niin ihania. Oikeita keväänvärisiä. Vaikea on valita niistä sitä kauneinta. Hienot ovat muraalitkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jätin tarkoituksella keltaisen värin viimeiseksi, kun se oli niin pirteä ja aurinkoinen :)

      Poista
  3. Jopas on keväisen pirtsakoita lapasia ja kämmekkäitä! Jos valitsisin suosikit, olisivat ne samat kuin sinulla. Muraalit ovat upeat! Ja kissat + koiruus söpöjä!
    Koitahan malttaa ulkoilla ja levätä sopivassa suhteessa toisiinsa. Pikaista energian paluuta toivotellen! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilinen päivä oli paras päivä kuvata muraalit, niin komeat ovat taustankin sävyt. Ehkä kannatti odotella puoli vuotta ennen esittelyä....
      Saikuttaminen ilman kuumetta on aina omasta mielestä vähän outoa, mutta aiempi kokemus osoittaa, että ajoissa pitää pysähtyä.

      Poista
  4. Pirteät värit ja ihanat kuviot jokaisessa suosikkia ei ole. Uupumus pitää voittaa ja tämä kevät on voimakasta aikaa joten toivon sen suuntautuvan positiivisesti sinuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uupumushan taitaa olla aina monen asian summa ja maailman tapahtumat ovat varmasti osaltaan ahdistusta lisäämässä. Kevät on tosiaan paras vuodenaika, etenkin kun se on vasta tulollaan :)

      Poista
  5. Kylläpä on kauniin keltaiset kämmekkäät ja lapaset niin keväiset. Hienot maalaukset todellakin. Kehrääjistä tulee kyllä hyvä mieli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keltainen ja punainen olivat näistä lapassarjoista mielestäni parhaimmat. Näistä tulee väkisinkin keväinen olo. Toivottavasti näitä ei kuitenkaan kovin usein tarvitse kevätkeleillä :)

      Poista
  6. Olen kanssasi samaa mieltä, että tuo yläoikean lapanen on kaunein. Stressiä lievittäviä ääniä teillä kotona: kissan kehräys on rentouttavaa. Lähetän sinulle virtuaalisia voimahalauksia! (jaxuhali on ihan kamala sana) terveisin nimimerkki lomaan aikaa vielä 2½ pitkää viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos toivotuksista! Viikot ja päivät ennen loman alkua ovat jostain syystä aina raskaimmat, paitsi tietysti päivät loman jälkeen ovat samanlaisia ;)

      Poista
  7. Ihanan värisiä käsineitä! Ja muraalitkin ovat upeat.
    Voimia ja toipumista! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinkolapasia :) Muraaleissa on ollut todella taitavat taiteilijat asialla, lopputuloksesta päätellen. Aurinko, taivas ja lumi tekevät pelkästään oikeutta teokselle.

      Poista
  8. Todella aurinkoisen värinen setti:)
    Voihan harmi, toivottavasti saat välillä levättyä ja kerättyä voimia, tsemppiä töihin.
    Suloinen kuva kisuista,taitavat jo olla hyviä kavereita? Kaunista keskiviikko-iltaa sinulle.

    VastaaPoista
  9. Ai niin, ja tosi hienot nuo muraalit:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä yhteiselo sujuu jo oikein hyvin, joskin omaa aikaa tarvii Merri edelleen ajoittain. Usein se käy itsekin katsomassa, mitä Frodo tekee, kun ei ole näkynyt. Tuntuu mukavalta, kun Merrillä on kaveri, kun ihmiset ovat pitempään töissä tms.
      Lepo ja pysähdys ovat nyt paikallaan. En varmaan olisi tajunnut, jos ei olisi aiempaa kokemusta taustalla.

      Poista
  10. Hienot muraalit ja lapaset! Kyllä tuollainen keltainen väri on näin lopputalvesta (vai pitääkö sanoa, että alkukeväästä) vallan ihana!

    Toivottavasti voimat palautuvat pian ja kierre katkeaa. Hyvä kun on Arttu ulkoiluttamassa ja kissat kehräämässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta nyt voi jo ajatella kevättä. Tänään paistaa aurinkokin :)
      Sitä minäkin toivon. Tuntuu kummalliselta olla poissa töistä , vaikka ei ole kuumetta, eikä pää poikki, kuten tapaan ajatella. Mielessä myllertää epäilys, missä nyt mennään ja tuotanko lisää ahdinkoa työkavereille. Tiedän, että näin ei pitäisi ajatella, mutta ei noille ajatuksille voi mitään.

      Poista
  11. Kivan näköisiä lapasia ja kämmekkäitä, aurinkoisia! Ja upeat muraalit! Melkoista haipakkaa on työelämäsi varmaan ollutkin, ei siis ihme, jos vieteristä loppuu veto. Kuuntele kissojen kehräystä ja käy Artun kanssa lenkillä, ne on nyt ihan parasta sinulle tällä hetkellä. Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pysähtyminen on vaikeaa ja päässä pyörii ties mitä ajatuksia. Toisaalta aiempi kokemus on opettanut tekemään juuri näin. Yritän kohentaa oloa kaikin tavoin ja pysähtyä. Ehkäpä sitten jaksan taas hypätä karuselliin.

      Poista
  12. Ihania neuleita joiden väri on niin keväinen.
    Tsemppiä ja pikaista toipumista sinulle. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nyt mennään päivä kerrallaan.
      Minäkin tykkään katsella keltaista, vaikka en herkästi mitään keltaista päälle laitakaan.

      Poista
  13. Keltainen on ihana väri, mutta voi miten ikävää, että työsi vie voimat. Uupumus pitää ottaa vakavasti ja hakea siihen hoitoa. Tsemppiä sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aiemman kokemuksen perusteella minusta tuntuu, että olen tunnistanut tilan nopeammin. Näin ollen toivon tilanteen helpottavankin nopeammin, kuin aiemmin. Tuntuu silti turhauttavalta kun olen jättänyt taas yhden aukon työyhteisöön, vaikkakin tilapäisen.

      Poista
  14. Hienot ovat muraalit,mutta paljon upeammat ovat nuo kaikki hienot keltaiset lapaset. Onpa niissä ollut näpertämistä. Voi,huh,huh,mutta vaiva kannatti,sillä lopputulos on upea. Mä en oikein ole enää kärryillä sun eläimistä. Olen luullut,että sulla on vain Merri,mutta kun joka kerta näen useita kissoja ja koirankin. Tiedätkös. Mä haluaisin olla karhu. Nukkuisin talven ja keväällä heräisin,kun aurinko paistaa ja siinä ohessa olisi rasvakerros sulanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ihme, jos olet jo ihan sekaisin näistä karvapalloista ;) Merri sai alkuvuodesta pikkukaverin, Frodon. Nämä kaksi asuvat meillä, ei muita. Tytär käy välillä kissojensa kanssa kylässä ja Arttu on äitini koira.
      Nyt olisi tosiaan hyvä päästä vähäksi aikaa talviunille ja putkahtaa ulos täysissä voimissa. Rasvakerroksen ohentumisestakaan ei olisi haittaa ;D

      Poista
  15. Keltainen toivon väri 🟡🟨
    niin ihanat eläin-ystävät ,auttavat omalla läsnä olollaan
    Kaikkea sopivassa määrin iloa 🧡 valoa ja lepoa Sinulle-ystäväin 🤗

    Lämpimin halauksin Liisa Ja Väinö

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos teille toivotuksista. Toivossa on hyvä elää, kuten lapamatokin sanoi.
      Kuunnellaan just kissojen kanssa äänikirjaa. Sovittiin, että seuraavaksi yritetään etsiä jotain kissojen mieleistä kuunneltavaa. Merriä vähän pitkästyttää nykyinen kirja.

      Poista
    2. ..just sopivassa ..kohdassa voi äänikirjan vaihtaa:kiliien mieleiseksi ja itse torkahtaa 🤗😻😻

      Poista
  16. Itse on työuupuksen kokenut ja tiedän ettei siihen ihan pieni loma/katkos auta.Taustalla pyörii aina ajatus, että pitää palata siihen mistä lähti.Työolosuhteiden pitää muuttua , että jaksaa jatkaa tai sitten pitäisi löytyä uusi työ tai uudet työtehtävät.Itse sanoin itseni irti enkä ole päivääkään enkä edes tuntia :-) sitä katunut.Voimia Sinulle !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on yksi tosi ikävä aikakausi takana, vuosia sitten. Silloin palasin liian aikaisin töihin ja muistan olleeni tosi vihainen edelleen. Hiljalleen se olotila sitten alkoi tasaantua. Nyt koen tarttuneeni tilanteeseen nopeammin, kuin aiemmin, mikä olisikin aina suotavaa, vaikka irrottautuminen onkin aina vaikea päätös. Sitä kokee itsensä jotenkin epäonnistuneeksi, kun jää pois, vaikka ei ole sitä kuumetta, kuten tulee aina ajateltua.
      Nykyinen työni on minulle mieleistä, mutta siihen käytettävä aika on käynyt aina vaan tiukemmaksi, eikä työaika edes riitä kaiken sen tekemiseen, "juoksemisesta" huolimatta, vaan pitenee ylityöksi päivittäin. Omat tunteet ovat ristiriitaiset. Pitää ajatella itseään, että ehtii tehdä kaiken, toisaalta asiakkaan näkökannalta katsoen käynnit ovat usein todella pintapuolisia lyhykäisyydessään. Pienessäkin ajassa pitää luoda tunne, että hän on tärkeä. Oma pää joutuu koetukselle, kun pitää aloittaa tämä prosessi yli 20 kertaa päivän aikana.
      Nyt toivon, että tilanne selkeytyy vähintäänkin omalta kohdaltani. Kokonaisuuden suhteen ei taida olla toivoa.
      Kiitos toivotuksista!

      Poista
  17. Upeita lapasia ja kämmekkäitä taaskin ja muraalit on tosi kauniita. Täällä ollut aurinkoista päivällä ja iltapäivällä tullut räntää! Iloa, valoa, lepoa ja ulkoilua elämääsi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt en hetkeen tee lapasia (luulisin). ;)
      Muraaleja saisi olla enemmänkin pitkin kaupunkia. Joissain kaupungeissa onkin.
      Tänään meinasin viedä Artun aamupäivällä lenkille, mutta asioilla käydessäni "unohdin" koko jutun... että noinkin voi käydä.

      Poista
  18. Ihanat keltaiset auringon elinvoimaa hehkuvat lapaset.
    Upeat nuo muraalit,todelliset silmänilot waude!
    Ulkoile,nauti,rentoudu,nauti arjen ilon pirskahdukista.
    Kaikkea hyvää sinulle, teit aivan oikein! Kun tuntuu, että on laitettava stop vaihde
    päälle ja irtauduttava oravapyörästä.
    Sinulla onkin söpönen lenkkikaveri ja voi sentää kisulit ovat kopassa,heillähän onkin
    kiva paikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin muraali on kaikin puolin hieno ja hyvin toteutettu. Aihekin sopiva.
      Merri oli ensi kopassa ja sitten Frodo tuli ramppomaan samaan koppaan.
      Pyörä se pyörii vaan. Pääseeköhän siihen enää vauhdissa edes kyytiin.

      Poista
  19. Ihanan värisiä lapasia!

    Voimia sinulle. <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!