sunnuntai 13. maaliskuuta 2022

Merellisiä raitoja

Sukat tarkistettu, tuumaa Frodo.  Merriä oli mahdoton saada edes hommaan mukaan. Se on ehkä nähnyt jo tarpeeksi sukkia ja tuumasi, että ei ne siitä miksikään muutu.  Merri on ehkä enemmän kiinnostunut ompelutöistä, kuin neuleista nykyään.   Kun on kaksi tarkastajaa, voi erikoistua. 
Frodolla on vielä peruskurssi meneillään, mikä tarkoittaa, että on tutustuttava kaikenlaisiin tuotoksiin. Myöhemmin voi sitten päättää, mihin erikoistuu. 


Yksittäiskuvasta tuli niin harmaa, että pysytään tässä Frodo -taustaisessa, kirkkaammassa versiossa. 
Sukat ovat polven alapuolelle ja kokoa niille tuli n.40-41.  Lanka on 7 -veljestä, jota kului 210g, puikoilla kokoa 3½.  Lankakaapissa on ties mitä lankoja, joille ei näytä olevan käyttöä ja niistä sitten vaan nappasin värisuoran; tumma sininen, keskisininen, valkoinen.  Nämä sukat pääsivät puikoille, koska en ole löytänyt mitään kiinnostavaa ohjetta.  Raidoittelu miellytti silmää pitkästä aikaa. 
Aloitin 16 silmukalla / puikko, lisäsin resorin jälkeen 1/puikko. Pohkeen paikkeilla aloin hiljalleen kavennella 1 silmukan kerrosta kohden 5 kerroksen välein, päätyen nilkassa 14s/puikko. Jalkaterässä 2 x 14 ja 2 x 13, joka näyttää edelleen olevan liikaa terän leveydeksi. Onhan terässä kyllä pituuttakin, joten ei taida haitata.  Ei sen puoleen, että näillä olisi ketään erityistä kohdettakaan, varastolaatikkoon menevät. 


 Maia ja Sam eivät edelleenkään tunne itseään täysin kotoisiksi Frodon kanssa.  Maia stressaantuu siinä määrin, että alkaa kähistellä Merrille ja Samillekin.  Merri katselee tilannetta ihmettelevä ilme silmissään , kun taas Frodo on huomattavasti rohkeampi, vaikka se on juuri stressin kohde. 

Maiallakaan ei ole niin herkkää valmiustilaa, että se huomaisi Frodon lähestyneen sitä hiipimällä.




Pään käännön jälkeen on Frodollakin jo askelten suunta kääntynyt peruutusvaihteelle.  



Se hyppää lähimpään turvaan, eli Maian ja Samin kuljetuskoppaan...  

Myöhemmin Maialla on vaikeuksia lähteä kotiin Samin kanssa, kun koppa haisee ihan Frodolle!


36 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Maia on sievä tyttö. Se päättää päättäväisesti itse mikä ja kuka sitä kiinnostaa ja kuka ei ;)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Niin minustakin. Raitojen tullessa enemmän ja enemmän näkyviin oli kokonaisuutta kiva katsella :) Joku voi ehkä juhannuksena mökkeillessä vetää nämä jalkoihinsa, kun Suomen suvi on niin vähäluminen ;D

      Poista
  3. Onnistut kuvaamaan hienosti nopeitakin tilanteita. Frodo taitaa olla liian energinen kaveri isommille kissoille.
    Raikkaat sukat. Raitasukkia on aina mukava tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvien otosten takana on aina joukko ennen ja jälkeen yritelmiä, joissa kaikki heiluu ja näkyy vain selät ;) Onni on, jos joukkoon on osunut joku parempi otos.
      Sen verran jäi taas kela jumittamaan, että seuraavatkin raitasukat on jo tekeillä. ERi väreillä tietysti. Saa nähdä, saanko kierteen sen jälkeen katkaistua, ettei käy kuten lapasten kanssa. Toisaalta on hyvä, että saa lankoja kulutettua.

      Poista
  4. Aijai, kuka on vähän kasvanut, kuka? Siellä asustaa söpö nuorimies!
    Voi tuota Maiaa, vaikea varmasti sulattaa nuorta hunsvottia, jolla ei ole mitään sosiaalisia tapoja.
    Ihanat sukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivä päivältä isompi, joten tasaväkisempiä painikisoja tiedossa ;) Hänen lempinimensä on NÄLKÄ. Merri jää jatkuvasti ilman ruokaa, jos ei kukaan vahdi. Pikkuinen vetäisee omat eväät hirveällä vauhdilla ja pyrkii vaikka millä keinoin Merrin ruokakupille, joka on pöydällä. Jos se pääsee kupille asti, se alkaa heti ahmia ja Merri väistää säyseästi.
      Maia kaipaa omaa turvareviiriä ja Frodo menee iholle ;) Tosin Sam näyttää myös vähän pelkäävän Frodoa.

      Poista
  5. Voi noita kisuja:)
    Hienot sukat, ja hyvä että myös Frodo saa oppia niin että siitä tulee hyvä laatutarkistja;D
    Oikein hyvää tulevaa viikkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Frodo varmasti odottaa parempaa palkkaa hommasta, kuin Merri, joka ei ole osannut pyytää mitään palkkaa ;)
      Aurinkoisena näyttää viikko lähtevän käyntiin. Jospa nyt jo lumet lähtisivät. Sutari juuri rymistelee katolla. Hän joutui kahlaamaan aikamoisessa lumikasassa, että pääsi edes tikkaille.

      Poista
  6. Oikea "urheilukuvaaja" olet - tuo viimeisin kuvakin - kun Frodo hyppää Maian vain perään katsoessa sen koppaan, hih....
    uskon, että tuoksua tulvillaan oli koko koppa - ompa Frodo kasvanut!!
    Ja ISO KIITOS... mun on pakko jatkaa omia raitajuttujani... saadessani metsänpeikkosukkani valmiiksi aloin vastaavia NukkuMatteja tehdä, mutta ne on vaan "nukkuneet" yli kuukauden tuolla sohvan päädyssä... yritän herätellä!!
    Heräävää Kevättä päiviisi!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. RAita kerrallaan eteenpäin ja niin ne sukat vaan yht´äkkiä valmistuu :) Eikö sinulla siis ollut reisussa mukana neuletyötä?!
      Ehkä tässä oli kyseessä jonkinlainen vastustajan täydellinen ärsyttäminen, kun piti mennä vielä haisuttelemaan toisen koppaankin ;D

      Poista
    2. Raidoista selvisin, mutta tökkäsi tupsuihin ja silmiin tarvittaisiin mustaa lankaa (jossain tosi hyvässä tallessa, heh heh) Itseasiassa ei koskaan ole reisussa neuletöitä... enkunkielisiä kirjoja tykkään lukea, nuortenkirjat - kivan paljon vuoropuhelua, helppolukuista ja kaipa se auttaa puhekieleenkin - sanavarastoon. J.K. Rowlingin kirjat nyt menossa, "Wilderness" parhaillaan

      Poista
    3. Sinulla onkin vaativampi projekti meneillään :) Kyllä se sujuu, kun olet jo kerran sellaiset tehnyt.
      Minäkin olen lukenut Pottereita enkuksi muutaman osan, samasta syystä. Helpompitajuista, etenkin, kun olen lukenut ne myös suomeksi.

      Poista
  7. Kudontakissa ja ompelukissa... pitäiskö sun ottaa vielä kolmas kissa, koska askartelukissaa ei vielä ole???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mies on jo muutaman kerran sanonut hakevansa omaksi kaverikseen sen Pipin. Tiedäthän? Sen yhden hobitin ;D

      Poista
    2. Hih... pakko kommentoida, työkaverilla kisumisu Pipin (Pieni)... heillä isäntä nauroi, että ei pysynyt Pipin pienenä... kovin on iso jo Hobbitiksi!! ;)

      Poista
    3. Vai niin! kaima on siis jo olemassa!
      Nimen voi näin sanottuna ymmärtää myös vähän pipiksi, jos aikoo hakea pipin.

      Poista
  8. Niin kivoja sukkia, aiemmatkin. Nuori harjoittelija vaatii monipuolista oppia =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tärkeintä on neulominen. Tällä hetkellä ei ole mitään kunnollisia suunnitelmia neuleiden suhteen, kunhan puikot pyörivät käsissä. :)
      Harjoittelu tuo omant mausteensa touhuun :)

      Poista
  9. Osasipa Frodo pakopaikan valita. :-D Ja Frodo on tosiaan kasvanut huikean paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkäpä se tekikin sen tahallaan :) Koppa vaikutti kyllä erityisen pehmeältä, joten senkin puolesta ymmärtää valinnan :) Frodo kasvaa kovasti, kun se syö omat ja Merrin ruuat heti kun selän kääntää ;D

      Poista
  10. Kauniit sukat. Kyllä kelpaa neuloa ja ommella, kun Laaduntarkastajat on valmiina talossa. Suloisia vierailijoita käy kylässä. Ymmärrän että pikkuinen pelottaa vieraita, tulee niin lähelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vierailijoilla on ollut vähän ikäviäkin kaverikissakokemuksia muualla ja ne eivät oikein luota vieraisiin. Frodo on selkeästi pelottava yksilö ;) Frodo on niin kaveri-intoinen ja ihailee isoja kissoja, että se ei voi vastustaa kiusausta tutustua lähemmin.

      Poista
  11. Komeat sukat. Kyllä noita kissoja on hauska seurata täältä kauempaakin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Te voitte harrastaa ikään kuin etäkissanhoitoa ;)

      Poista
  12. Oi miten pirteät sukat ja tulee se taas aika milloin näitäkin tarvitaan että hyvä on olla jemmassa muutama pari. Kyllä nuo kisut on kaikki aika vekkuleita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neulominen on parasta, kun voi tehdä ihan mitä huvittaa, riippumatta vuodenajoista.

      Poista
  13. Ai kun nauratti tuo kommentti, että teillä jo erikoistutaan eri tarkastajiksi😅👍 Pirteät tuli sukat👌👏

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli vaan selitys sille, miksi Merriä ei nyt kiinnostanut koko sukkaepisodi ollenkaan ;D ostin taas kankaita ja veikkaan, että niiden levittelystä saa paljon enemmän kiinnostuneita katselijoita/ osallistujia.

      Poista
  14. Tarkkaavaisen näköinen on Frodo, voi luottaa että hoitanut tarkastuksen huolella.
    Ei sääriäkään kylmää näissä kauniissa lämpimissä sukissa.

    Mukava kun Sartsa kuvaa teitä karvaisia ystäviä, kuvat ihanan ilmeikkäitä.☺️


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä karvapalloista saa kyllä niin paljon iloa elämään, ettei voi pelkin sanoin kuvailla :)

      Poista
  15. Komeat raitasukat! Raidallisissa sukissa on sitä jotain, ne on mukavan perinteiset. Aiemmin esitellyt Ihastus sukat on somat, niin hempeän värisetkin. Kiva kun olet jaksanut tehdä käsitöitä, vaikka uupumus painaakin pahasti päälle. Sellaisessa tilanteessa voi jäädä mukavatkin asiat kovin vähiin. Hyvää viikon jatkoa sinulle ja terkut karvakäpälille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raidoittelu on nyt vienyt minut mennessään. Värisuoraa löytyy taas useampaakin lajia :) Neulominen on ollut lähes päivittäistä, joskaan en ole saanut kiinni mistään kunnon sukkamallista. Nämä raidalliset ovat jotenkin helppoja, kun ei tarvi ajatella sen kummemmin mitään.
      Soittaminen sen sijaan on ollut tosi nihkeää. Poden lähestulkoon syyllisyyttä, kun en käy kaikissa soittoharjoituksissa, vaikka se on oikeasti kivaa. en ole saanut kotonakaan soitettua yhtään ja paine ansatsin huonontumisesta on mielessä harjoituksia ajatellessa.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!