sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

Luonto heräilee

 Viherpiipertäjä -sukat, tai Green Day -sukat, tai Luonto -sukat, tai muuten vaan väriterapiaa ja jämälankojen käyttöä. 

Mitkään oikeat mallit eivät ole huvittaneet, joten olen pysytellyt näissä raidallisissa, joiden tekemisessä ei tarvitse ajatella  yhtään mitään. Lisäksi valmistumisen voi todeta lähenevän selkeästi raita raidalta. 

Nämä sukat ovat hieman pienemmät, kuin aiemmat.  Täsmälleen omaan jalkaani mukautuvat. Aloitus 16s, vaihtuen 13 silmukkaan nilkkaa kohti ja terässä 13/12.  Lanka edelleen 7 veljestä, puikot kokoa 3½. Langankulutus 190g.


Frodo on tullut lähinnä poseeraamaan. Tarkastus ei oikein innosta. 


Itse asiassa se on sitä mieltä, että se ei halua hoitaa velvollisuuksia enää ollenkaan! Pelkkiä huveja vain!  
Levitähän mamma se kangas taas lattialle, niin otan syöksyjä!  Tämä sukkahomma ei ole minun makuuni... 



Kevät on ilmeisesti nyt saapunut, koska ajoon ovat tallista kömpineet jälleen kesäautot! 
Miehen talviset "käsityöt", eli kunnostettu  ja maalattu Dodge Monaco vuosimallia 1968. Edellisen kerran katsastettu 13 vuotta sitten, eli aika kauan on seisonut tyhjän panttina ennen kunnostusta. Vuosikertakin on jo kunnioitettavissa lukemissa. 


Lumivallit vajoavat hitaasti auringonpaisteisina päivinä. Tiet ovat lenkkeilyä ajatellen jo hieman sulaneet, mutta liukkaitakin paikkoja löytyy runsaasti.  Arttu lenkitti minua eilen niin, että sillä jäi vatsanalunen ja tassut aivan mustiksi. Kotona sitä odotti pesu. Mielellään se näytti lämpimässä vesisuihkussa seisoskelevan. 


Lisään tähän vielä äsken ottamani kuvan, jossa krookukset nostavat jo päitään seinän vierustalla, vaikka lunta on vielä "metritolkulla"!




Lämpimiä ajatuksia päivääsi!  

Kiitän myös kaikista mukavista kommenteista, joita olen teiltä saanut! 💖 On mukava tietää, että ei pulise täällä ihan yksinään 😊

30 kommenttia:

  1. Viikollahan oli Pyhän Patrikin päivä, joten vihreä on aivan ajan hermolla oleva väri! On hauskaa, miten seinän ja lumikinoksen välissä on lämmin mikroilmasto ja kevään ensikukkijat pääsevät hyvin kasvun alkuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen muutamanan kerran yrittänyt tähyillä seinän vierustalle, mutta runsaan lumen takia hyvin epäuskoisena. Tänään katsoinkin vähän tarkemmin ja hämmästyin ;D
      Vihreä tuntuu muuten vähän liian optimiselta vertaukselta luontoon vielä tällä hetkellä. Suunta on kuitenkin oikea.

      Poista
  2. No nämäpä vihreät kevään kirkastajat osuvat niin nappiin Pyhä Patrikin päivän (17.3.)kanssa, että...
    Meillä on tuota päivää eletty jossain muotoa siitä saakka kun tytär oli Englannissa opiskelemassa... oli niin iso juttu siellä ja mekin kerran osuimme vierailemaan juuri "Kevään korvalla" siinä humussa!!
    Aikamoinen "käsityö" miehelläsikin - wautsi, muistahan laittaa kuvia ja tunnelmia kun kruisailette sillä... odotellen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on nyt tuo Patrikin päivä mennyt ihan ohi sivistyksen...
      Eilen oli joku vuoden eka cruising Tampesterissa. Minä en ihan herkästi (lue: juuri koskaan) lähde mukaan. Olen siinä mielessä ikävä ihminen. Onhan se silti ihan mukavaa, että on noin hieno kädentaidollinen harrastus.

      Poista
  3. Minä kyllä lähden kruisaileen oitis!

    VastaaPoista
  4. Kevään väri on ehdottomasti vihreä; juuri siis ajankohtaiset sukat. Kivat!
    Meilläkin lumet ja jäät sulavat vinhaa vauhtia. Voi kun yöllä ei olisi pakkasta, niin sulaminen jatkuisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla hieman keinotekoista vihreyttä, mutta ei sekään haittaa, kun vihreänkaipuu on kova :)
      Toivottavasti ei tule mihinkään ihan hurjia tulvia sulamisvesien myötä.

      Poista
  5. Raikkaat raitasukat. Itsekin sain juuri valmiiksi yhdet raitasukat. Niitä on kiva kutoa, eivätkä vaadi sen kummempaa laskemista tai ohjeen seuraamista. Saat hienosti värien vaihtumiskohdat tasan. Mitä kikkakuutosta siihen käytät?
    Autovanhus on upeassa kunnossa. Kohta pääsette kevätajelulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti oikein itsekin katsoa, miten päin sukat tuossa kuvassa on. Sauma on varren osalta tuolla sukan takana, eli 1-4 puikkojen välissä ja kantapään jälkeen 2-3 puikkojen välissä, joka taitaa olla nyt tuolla alla. En tykkää jättää saumaa sukan alle, jos on useampia värejä ja mahdollisia pääteltäviä lankoja. Ei siinä saumassa taida mitään kikkaa olla, jos näkisit sen :) Kierrän langat aina kertaalleen ennen värin vaihtoa. Päätellessä sitten päättelen ne nk. ristiin, jolloin nekin päät menevät ristiin.
      Vähän kesäisemmän kelin autohan tuo on, joskin näillä bensanhinnoilla tulee ajeltua varmaan yhtämittaa ;D

      Poista
  6. Oi, miten mahtavat sukat, ihana väri!
    Ja ihana on myös näky krookuksista tuolla lumettomassa paikassa, siitä se lähtee! Tämän päivän aikana on varmaan paljas alue jo laajentunut, niin lämmintä on ollut. Kesäautokin on mukava, toiveita herättävä näky!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Itse en ole ihan vihreän ystävä vaatteissa, mutta tällainen neuleraidoittelu teemaväreissä on mukavaa.
      En meinannut millään uskoa, että krookukset on jo noin pitkällä ja etelän puoleisella seinustalla kapea, lumeton kaistale :) Lunta on muuten vielä ihan tolkuttomasti.
      Kesäauto näyttää kulkevan talvellakin, kun kuljettaja tarpeeksi innostuu.

      Poista
  7. Kauniit sukat!
    Eihän Frodo malta tarkistaa kun auringonlämpö hyväilee ja kevättä on jo rinnassa.:)
    Oooh tuota pirssiä, nyt äkkiä kevät ajelulle.

    Hyvällä mallilla on jo kasvu seinustalla.
    Täällä kaupungissa paikoin täysin sulaa mutta runsaita kinoksiakin vielä näkyy.

    Aurinkoista alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Frodolla on selvästi iskenyt murrosikä ja se on välillä ihan mahdoton. Sitten se tulee taas ajoittain viereen kyhnäämään ja kehräämään :)
      Vielä joutuu odottelemaan pihalla olevien kinosten sulamista. Pyörätiet on paikoitellen sulia, mutta paljolti myös jäisiä. Talven hiekoituskertymä on aika massiivinen, vaikka pitkin talvea on valitettu teiden liukkaudesta. Nyt on näkyvissä, että on sitä hiekkaa hölvätty ihan riittämiin, mutta kelit ovat imaisseet ne aina maan sisään.

      Poista
  8. Komeat sukat,vaikka kisu ei näytä ymmärtävän neuleista mitään. Auto on upea. Minun mieheni ei ymmärrä autojen laitosta mitään.Hän vain osaa korjata ja kaikkea tehdä puusta. Voi jo krookuksia ihanasti näkyvissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kisu haluaa aina itse päättää tekemisistään, eikä usko puhetta tai neuvoja ;D
      JOkaisella on oma juttunsa, mitä osaa ja mikä kiinnostaa. Meillä on intohimona tuo autoremppaus kaikin tavoin ja muut remontit sitten taas ihan tervaa ja pakolliselta tuntuvia. ;)
      Krookukset tosiaan yllättivät! Ikkunasta näkyy kaikkialla pihalla valtavia lumivalleja. Tuo krookuspuoli on etelänpuoleinen seinä ja kapea kaistale on jo sulanut :)

      Poista
  9. Upeat sukat taas, ja tykkään noista väreistä. Ei ihme että Frodokin viihtyy pehmeiden sukkien seurassa. Frodo on näköjään nyvä poseeraamaan.
    Vau miten hieno vanha auto!
    Ja kivasti kevään merkkejä kun krookukset jo työntävät vihreää esille vaikka lunta vielä paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Yleensä kaikki Frodon poseerauskuvat on heilahtaneita, kun sille on lähes mahdoton pysyä hetki täysin paikallaan ;D Moni hyvä tilannekuva on mennyt ihan pieleen, kun siinä näkyy vain vauhtiviirua.
      Lunta on tosiaan vielä kinoksittain pihalla. Etelänpuoleinen seinä on oiva paikka krookuksille. Viime syksynä istutin runsaasti lisää sipuleita pitkin pihaa. En edes enää muista kaikkia paikkoja, mihin tuli laitettua, joten odotan jännityksellä missä kasvaa ja MITÄ kasvaa :)

      Poista
  10. Upeat sukat, raitasukat on mukavan selkeitä. Frodo on tainnut erikoistua ompelualalle. Aika nuorena se on jo lajinsa valinnut. Oho! Krookuksia puskee jo esiin. Ei meillä vaan, lunta on vielä melkoiset kinokset seinänkin vierellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väriä vaihtamalla sukista aina eri näköiset. Yhdet keltaiset on vielä tulossa, sitten vaihdan mallia.
      Minäkin luulin, että ei meillä vielä kasva krookuksia, mutta sitten kävin kuitenkin kurkistamassa. Kapea kaistale on sulanut ja siinä krookukset. Lumien sulaessa tulee näkyviin toivottavsti muualtakin istutuksia :)

      Poista
  11. Todella kauniit sukat 💚 Raidat ovat aina paikallaan ja monesti paljon käyttökelpoisempiakin kuin kovin monimutkaiset krumeluurit :)
    Ja hieno on autokin 🤍Voin kuvitella mies ainakin odottaa kevätkelejä ja kesäautoilua innolla.
    Voi kun tulisi krookukset täälläkin näkyviin... Taitaa vaan mennä hetki jos toinenkin, kun lunta on tosiaan se reilu puoli metriä päällä :)
    Kaunista keväistä viikon alkua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lunta on tosi reippaasti täälläkin ja monet kukat vielä täysin lumikinosten alla. Nämä yksilöt ovat ihan eteläisellä seinustalla ja yllättäin näköjään jo esillä! En olisi huomannut vielä katsoakaan, jos ei Merri olisi halunnut ulkona liikkua sillä puolella terassia, hangen päällä :)
      Ei kai näissä kovin monia aikoja enää voi mennä, kun aurinko paistaa kuitenkin päivittäin. Jos tulee lunta, niin senhän sanotaan olevan vanhan surma :)

      Poista
  12. Mööh, minä niin kuvittelin, että pääsisin ensimmäisenä mainitsemaan St. Patrick's Day'n, mutta myöhästyin. Se minullekin tuli ensimmäisenä sukista mieleen.
    Upea auto ja vieläpä museokilvissä, arrrrvostan! Minua ei saisi pysymään poissa kyydistä, ei millään. Olin aikoinaan Rovaniemellä ainoa naispuoleinen, joka sai olla kuskina kaverin letukoilla ja vitsi se oli ihanaa! (Miehellesi terveiset, että ajoin mm. Dodge Kingsway'llä, jonka rakentamista seurasin yhdeksän vuotta ja eka leiman saatuaan pääsin ajamaan sen Lahti-Roi. Ihan paras kärry ikinä! ♥ Muita kiesejä oli mm. Scottsdale ja Pontiac, nam)
    Aurinkoista ja keväistä alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen siis ainoa, jolla on täydellinen aukko sivistyksessä tuon päivän suhteen ;D
      Autoharrastus vaatii todellista innostusta aiheeseen :) Meilläkin on yhteisten vuosikymmenten aikana nähty jos jonkinlaista autoa. Silloin tällöin olen itsekin ollut mukana, kuskina tai kyytiläisenä.
      Edelleen aurinkoista :)

      Poista
  13. Pirteät sukat ja komea auto! Tuolla kelpaa huristella kesäiltoina!

    Frodo näyttää tosiaan siltä, että tää sukkahomma ei ole mun juttu ollenkaan. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäiltoja odotellessa :)
      Tällä hetkellä yritän vaivihkaa viedä Frodon ajatukset johonkin muuhun, kuin tämän tietokoneen johtoon... ei tunnu onnistuvan. Frodolla tuntuu olevan hyvä muisti ;D

      Poista
  14. No on kyllä kivat vihreät sukat! Ja niin tykkään näistä kissakuvista täällä. :) On muuten hieno menopeli miehelläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä ei ole nyt sitten mitään mallia (joista äsken kommentoitiin sinun blogissasi ;) ), pelkkää raitaa vain. Aina ei sitä tarvitakaan, kunhan vaan saa neuloa :).
      Näitä tämäntyylisiä menopelejä on täällä nähty jos jonkinlaisia, kun jollain on sellainen elämä, että tarvitsee jatkuvaa autoremonttia enemmän kuin remontit miestä ;D

      Poista
  15. Ihanat kevät fiilikset hyvällä mallilla sielläpäin.
    Wau! ihana auto,ja niin kiiltää, kyllä kelpaa pärrätä menemään.
    Sama täällä tallissa on myös yksi avoauto joka katsastettu viimeksi yli 15 vuotta sitten,
    odotan millon se valmistuu. Tuntuu miehellä olevän täällä niin monta puuhaa,että
    saas nähdä päästäänkö tänä kesänä sillä ajelulle.
    Ja kukkaa pukkaa sinulla jo kukkapenkistäkin. Ei täällä vaan vielä.
    Ihana kevät kyllä se tästä pikku hiljaa,vaikka lupasi kyllä ilmoissa
    takapakkia sääennusteessa.
    Ihanat sukatki olet tehnyt!
    Mukavaa ja aurinkoista viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parhaita projekteja saa odotella pitempään ;)
      Uudessa jutussani näkyy se valtava lumimäärä, joka täällä edelleen on. Seinän vierustalla on kapea kaistale, jossa yllättäin krookukset jo nostavat päitään. Kukkapenkit on vielä ihan täysin lumen alla.
      Vielä ainakin aurinko paistaa. Merri odottelee jo kevättä :)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!