perjantai 20. elokuuta 2021

Pasianssi rentouttaa

                                                       Ruutua, herttaa, ristiä pataa

                                                    kortteja sataa!

                                                          Kunkku ja ässä

                                                      lopputulos tässä.Ei ollut mitään ideaa, mitä neuloisi ja sitten päädyin neulomaan pelikorttisukkia, tai pasianssisukkia.  Maa -kuviot löytyivät Pinterestistä, loppu omaa tuotantoa. 
Lanka on Nallea, kulutus 85g,puikot kokoa 3. Aloitussilmukoita 14. 

En taas ole muistanut, että kuvioneule valkoisella pohjalla, vahvat värit mukana kulkien, ei ole hyvä idea.  Värit kuultavat läpi.  No ehkä nämä jonkun jalkaan sujahtavat.  Kokoa sukilla on 39-40. 

Yllä kuva ilman rautalankavenyttimiä ja alla venytettyinä. 


Luonnonvalo on taas aivan erilainen värien suhteen.  Ystävän kanssa kävimme kahvilla ja neulomassa. Minä olin ottanut mukaan nämä pääteltäviksi ja siihen se aika sitten menikin. Lankoja oli yllättävän paljon, tai sitten vaan kahvi ja jutustelu veivät osansa 😁


Merri päätti haastaa minut korttipeliin.  Eiköhän leikitä puutarhuria!  Minä kylvän, sinä keräät! 

 
Lomalla löytynyt, edes jonkinlainen stressittömyys, alkaa olla taas kateissa. Muutama päivä töissä ja ollaan takaisin samassa tilanteessa, kuin ennen lomaa.  Mikään ei ole muuttunut, eikä varmaan muutukaan, kun ei hoitajia näytä löytyvän. Hoitajapula on jo suurimmassa osassa maata melkoisen hälyyttävä.  Sisäinen hoitajuus käy melkoista kamppailua pään sisällä, kun aika ei tahdo riittää ja haluaisi kaiken olevan hyvin tehty, paperitöitä myöten.   Päivät venyvät ja osa tekee ylimääräisiä vuoroja vähän väliä. 
Uusia ohjeita ja sääntöjä tuntuu tipahtelevan kuin tyhjästä. Uusia asiakkaita pumpsahtelee harva se päivä.  Jokainen pitäisi kohdata ihmisenä, ei asiakkaana. 
Onneksi on mukavia työkavereita, joiden kanssa saadaan hankalatkin tilanteet hoidettua. Ainakin tiedän, että ollaan samassa veneessä 😄

Pakko tunnustaa, että Spiderpasianssi on minulle  yksi tie purkaa stressiä. Pää täytyy vaan jotenkin tyhjentää. Pysäyttää edes hetkeksi rattaat, jotka pyörittelevät päivän (tai seuraavan päivän) töitä.  Yksinkertainen asia, kuten väri- tai numerojärjestyksen löytäminen ilman mitään sivuhuomautuksia tai sääntömuutoksia. Kukaan ei heitä ylimääräisiä korttipakkoja peliin kesken kaiken.  Ei liian helppoja lopputuloksia, mutta kuitenkin mahdollisuus päästä loppuun. 

Kesäloman jakaminen kolmeen osaan on harmillista, mutta myös siinä mielessä mukavaa, että osa on vielä pitämättä!  Kesäloman jälkeen 2 viikkoa töitä, kevyt aloitus.  Pian on taas viikko lomaa!  Sitä odotellessa... 

Viihtyisää viikonloppua juuri Sinulle!

40 kommenttia:

 1. Kyllä on hauskat sukat! Ihan mahtavat!
  Olen seurannut mediasta keskustelua hoitajapulasta. Hirvittävän ikävää!
  Tsemppiä loman odotukseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Hyvä, että aisia on toistuvasti esillä, JOS vaikka tapahtuisi ihme. Toisaalta työvoimapula taitaa vaivata montaa muutakin alaa.

   Poista
 2. Voi miten kivat sukat.
  Hoitotyö on varmasti haasteellista eikä vähiten riittämättömän työvoiman takia. Se että teet hyvin tärkeää työtä, ei taida paljon lohduttaa ja auttaa asiassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Asiakkaiden kohtaaminen ja välitön palaute on parasta hoitotyössä. Olen työn kautta tavannut monta ihanaa ihmistä ja elämäntarinaa.

   Poista
 3. Onpa hienot sukat. Voihan harmi että teidän alalle ei löydy tarpeeksi ihmisiä,mikä takuulla nostaa stressitasoa. Tsemppejä ja hyvä että olet löytänyt tuosta pasianssista stressin helpotusta. Mukavaa uuden kesäloman odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kyllä, tämä on ollut tulossa jo paljon ennen koronaa ja nyt vielä jatkuvasti pahentunut. Toisaalta on muillakin aloilla tuota työvoimapulaa. Taitavat ihmiset loppua Suomesta ;)
   Olisi aika kiva, jos aina vaan tulisi uusi kesäloma, kun edellisen saisi vietettyä ;)

   Poista
 4. Tulipa hienot sukat! Olet todella taitava ja aikaansaapa. Minäkin sain vihdoin sukkatuotannon taas käyntiin kesän puikottomuuden jälkeen. Ideat ja innostus ovat sen verran vähissä, että tyydyn perussukkiin.
  Isäni hoivakodissa hoitajatilannetta on päässyt seuraamaan varsin läheltä. Vaihtuvuus on suurta ja vakituisia äärimmäisen vaikea saada. Tilanne tuskin muuttuu miksikään nykyisillä toimenpiteillä. Hoivakotipaikkoja on tarpeeseen nähden liian vähän, resursseja liian vähän, työntekijöillä liikaa töitä liian pienellä palkalla ja huonoilla ehdoilla. Kauniita sanoja riittää, teot puuttuvat. Tsemppiä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän turhanaikaiselta tuo neulominen on viime aikoina tuntunut, kun ei ole ollut kunnon aiheita. Sukkia alkaa kerääntyä ja isompia neuleita on vielä ikävämpi tehdä vain varastoon.
   Tänään näin Turun sanomissa jutun siitä, miten vakituiset työntekijät jäävät aliarvostetuiksi, kun sijaisia on vaikea saada ja heitä haalitaan ehdoilla millä tahansa. Keikkalaiset saavat valita vuoronsa ja vastuuta ei ole pitkäkestoisesti, vain kyseisestä työvuorosta. Sijaiset ovat tärkeitä, eikä se ollutkaan jutun aihe, vaan se, että vakituisilla työntekijöillä on lisäksi vastuu koko paletin pyörimisestä, vastuuasiakkaat, paperityöt jne. Hyvä kirjoitus!
   Sitten vaan porskutetaan eteenpäin, kuin mummo lumihangessa! Tänään oli kaiken tämän valituksen jälkeen yht´äkkiä ihan normaali päivä ja sain tehtyä vähän paperitöitäkin. Pitänee valittaa useammin ;D

   Poista
  2. Murheiden purkamisella saa ainakin hetkeksi mieltään keveämmäksi, vaikka itse asia ei mihinkään muutukaan. Isän vastuuhoitaja jäi viikko sitten virallisesti eläkkeelle. Hänen piti muuttaa Turkuun, josta hän on kotoisin. Siellä hän olisi tehnyt hoivakotikeikkoja. Hänpä päättikin jäädä toistaiseksi Espooseen ja sai neuvoteltua itselleen väljemmän sopimuksen vanhassa paikassa. Enemmän lomia, lisää tuloa muuten pienen eläkkeen päälle ja edelleen vakipaikka tehostetun hoivan yksikössä, jossa hän voi käyttää ammattiosaamistaan ja jossa hän viihtyy. Me omaiset olemme tietenkin iloisia hänen jäämisestään.

   Poista
  3. Hyvä, että kaikenlaisia muunneltuja sopimuksia nyt tehdään, niin saadaan pidettyä/ hankittua niitä hoitajia sieltä, missä niitä on. Ihailen aina noita henkilöitä jotka pystyvät tekemään keikkaa missä vaan, hypäten jatkuvasti uuteen tilanteeseen. En tiedä, olisiko minulla hermoja sellaiseen. Kaikkialla on kuitenkin omat sisäiset ohjeistuksensa, hieman toisistaan erilaiset.
   Paras lopputulos on se, että kaikki ovat tyytyväisiä :)

   Poista
 5. Onpa kekseliäät sukat. Sinä se osaat. <3

  Merristä voisi tulla hyvä korteista ennustaja. Se kortti, johon Merrin tassu osuu, kertoo tulevaisuuden. :-)

  Jaksamista töihin. Ei varmasti ole helppoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aihen kekseliäs, mutta hieman ontuva toteutus tuon läpinäkyvyyden takia.
   Merrille löytyiki nyt uusi ammatti! Pitää laittaa lehteen ilmoitus, jos vaikka tulisi asiakkaita. "Maaginen Merri ennustaa tulevaisuutesi silakkapalkalla!" No, Merri ei taitaisi paljon silakoista perustaa ;D
   Tänään oli yllättäin helpompi päivä. Kannatti valittaa ;D

   Poista
 6. Ihanan vekkulit sukat ja pirteät😍.
  Todella surullista tuo hoitaja pula, joka koettelee täälläkin päin..kurja tilanne.
  Nauti lomastasi ja onneksi sinulla pehmyt aloitus..on tavoite mitä odottaa.
  Mukavaa viikonloppua😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hauska aihe. Tuntuu aiheet olevan vähän hukassa.
   Tähän on pikkuhiljaa tultu ja mietityttää, mihin vielä päädytään sekä hoitoalalla, että monella muullakin työvoimapulaa potevalla alalla.
   Loma lähestyy päivä päivältä :)

   Poista
 7. Niin kauniit sukat! Merri on varmasti hyvää peliseuraa ja nuo sukat jalassa ei voi kuin voittaa. Voimia arkeen ja iloa vapaa-aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merrin kanssa Puutarhuri -peli on helppoa, kunhan selvitetään ensin säännöt, että kuka kerää ja kuka viljelee :)
   Kiitos, tänään olikin vähän helpompi päivä yllättäin.

   Poista
 8. Onpa hienot sukat :) hyvää viikonloppua toivotellen Suvi

  VastaaPoista
 9. No ny, herttarouva on valttia! Tuli taas isä mieleen, hän opetti korttipelien salat. Eipä tule pelattua kuitenkaan yhtään.
  Työssäjaksaminen on ahdistavaa. Riittämättömyys väsyttää. Toivon kuitenkin sinulle kaikkea hyvää. Ole armollinen itsellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valtti kumosi kaiken ! :) En minäkään suoranaisesti korteilla ole pelannut, mutta tietokoneen spiderpasianssia kylläkin. Sen voi jättää keskenkin aina kun on lopetettava.
   Ajanpuute on turhauttavaa ja tekemättömät työt. Onneksi ne pienetkin onnistumiset tuovat iloa, kun saa edes jonkun asian etenemään oikeaan suuntaan. Suorittajaluonteelle on vaikea luovuttaa, on sitten kyse mistä tahansa tavoitteesta.

   Poista
 10. Hienot sukat! Eikä mielestäni ollenkaan haittaa jos väri hiukan kuultaa läpi, se ikäänkuin kuuluu tuohon kuviointiin. Pasianssia pelaan minäkin lähes joka päivä, mutta tietokoneella.
  Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle ja Merrille hyviä korttipelejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietokoneella minäkin. Merri pelaa korteilla ;)

   Poista
 11. Onpas kerrassaan mainiot sukat! Korttipeluri olisi varmasti mielissään saadessaan nuo jalkaansa.
  Villi veikkaukseni on, että Merri voitti teidän yhteisen korttipelinne?
  Tsemppiä töihin ja hyvä, että olet löytänyt keinoja purkaa stressiä. Neulominen ja Merrin silittäminenkin varmasti osaltaa toimivat hyvinä keinoina :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merri sai parhaan roolin, eli hoiti korttien istutuksen, minä puutarhurina sain kerätä ne pois ;D
   Stressinpurussa ja estossa ei keinojen tarvi lopulta olla isojakaan, kunhan ne vaan ymmärtää itse.

   Poista
 12. Pelikasino pystyyn. Sinne minäkin tulisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt joudun vähän varoittamaan, että Merri taitaa huijata!

   Poista
 13. Hauskat sukat!
  Olit tosiaan lukuisia kertoja mielessä, kun Rovaniemellä seurasin kotihoitajien puuhia! Arvokasta työtä ja suurin osa hoitajista mukavia sekä hommansa osaavia!
  Sujuvaa sunnuntaita! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että teillä oli hyviä kokemuksia. Omaisen joutuu jättämään aivan vieraiden ihmisten hoidettavaksi. Keskustelu ja hoitajan näkeminenkin auttaa helpottamaan yhteistyötä. Vaikka monet hoitotoimet ovat kaikilla täysin samoja, on jokainen asiakas kuitenkin oma persoonansa (kuten hoitajakin) ja koti tottumuksineen hieman erilainen.

   Poista
 14. On todella hauskat sukat. Ja Merrikin tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Onneksi Merri ei tykkää langoista, eikä pureskele niitä. Olen nähnyt telkussa kissajuttuja, kun kissat on syöneet langanpätki ja on jouduttu ihan leikkaamaan ne pois vatsasta. Olis aika kamalaa, jos joutuis koko ajan jemmaamaan kaikki langat. Ollaan siis hyvässä yhteisymmärryksessä :)

   Poista
 15. Vautsi! Hieno toteutus sukissa :) Pelikortiti ovat ihan huippukeksintö, kun taipuvat niin moneen peliin yksin, kaksin tai porukassa. Minäkin koetin tänä kesänä innostaa lapsia korttipelien maailmaan, mutta ehkä muutaman vuoden päästä onnistuu paremmin. Itse olen lapsuudessani viettänyt tuntikausia korttia pelaten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun lapset saa oppia ihan perinteisiäkin pelejä. On sitten ainakin mihin verrata :)

   Poista
 16. Hauskat sukat :)

  Minulla on työkaveri joka pitää aina lomansa viikon pätkissä. Hän tykkää liikku luonnossa ja haluaa nauttia siitä keväällä, kesällä ja syksyllä. Minä olen välillä myös miettinyt, että pitäisikö pilkkoa lomaa. Monena kesänä lomalle jäämisen stressi on ollut aikamoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on yleensä kesäloma 2 erässä; 1 + 3 viikkoa. Se yksi viikko on aina toukokuussa tai elo-syyskuulla, ettei tarvi koko lomaa pitää huonona ajankohtana. Meillä on niin monta lomailijaa, eikä sijaisia tunnu löytyvän. Sitten me kierrätetään noita aikoja vuosittain.
   Lomien pituudessa on puolensa ja puolensa. Miksiköhän aina just ennen lomaa on oikein tekemättömien töiden kaaos ;) Sitten kun loma alkaa, on pää kuin Haminan kaupunki.

   Poista
 17. Kivat sukat! Eikä värien kuultaminen valkoisen langan alta haittaa, kuuluu oikeastaan asiaan. Se käy äkkiä, kun loman jälkeen oravanpyörä heilahtaa käyntiin eikä kohta muista lomalla olleensakaan. Kerro Merrille terkkuja, ei ne kortit puussa kasva, eikä maassa liioin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kaikenlaista syntyy, kun ei ole mitään tarvetta millekään ja kokeilla mitä vaan :)
   Onneksi on taas loma lähellä, kun oli näin pätkissä. 4 päivää vielä töitä ja sitten lomaa viikko :)

   Poista
 18. Ihastuttavat sukat! Ja miten mukava että sait Merristä pelikaverin=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole varma, mutta luulen, että Merri lopulta jotenkin huijasi minua ;)

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!