sunnuntai 23. toukokuuta 2021

Kesäinen villatakki

Tarpeeksi kun yrittää ja neuloo neulomistaan, niin joskus voi osua nappiin.  Tämä(kään) ei ollut sellainen neule 😂


Yläkuvassa väri on oikea.  Alustava suunnitelma oli tehdä tämä itselle... sellainen kesäinen, 2/3 -hihainen neule kivan tuntuisesta langasta. Muuten ihan kiva, mutta eihän tämä minulle sovi. Sama vanha virsi taas.  Käsialakin natsaa ohjeen silmukka- ja kerrosmääriin, mutta valitsin väärän koon (en osaa sanoa miksi).  En tiedä, olisiko tästä tullut minulle neule sittenkään, vaikka koko olisi ollut oikea. 

Neuleessa on vain yksi nappi tuolla etureunan yläosassa. Sitä ei oikeastaan ole vielä valittu. Muutama vaihtoehto olisi. 


Jos ei mahdu minun päälleni, niin valitaan pienempi ja sirompi malli.  


Kaulus on tarkoitus olla tuollainen aika laaja, ei niin kaulaa myötäilevä.  Helmaa tein hieman pitemmäksi, kuin mallin ohjeessa. 
Hihat ovat raglan -malliset. 


Toimii myös "action " -tilanteissa. 


Etureuna auki. 


Suuri Käsityölehti 5/2009.  Lanka nimetöntä (sisältää viskoosia 70% ja pellavaa30%).  Langankulutus 390grammaa.  Värisävy on vahingossa aika lähellä tuota lehden kuvaa. 
 Pitkät puikot 3½. Pyöröpuikot kaulukseen.  En ole pitkään aikaan neulonut pitkillä puikoilla. Oli taas jotenkin outoa pidellä niitä käsissään. 

Olihan tätä nyt kiva tehdä, sitä ei käy kieltäminen.  Viime aikoina on ollut jotenkin pää tyhjä tulevista neuleinspiraatioista. Olen selaillut valtavat määrät vanhoja käsityölehtiä, joista tämäkin malli löytyi.  


Euroviisut on tietenkin katsottu alusta loppuun!  Hyvä Suomi! Näin hyvin ei olla pärjätty viisuissa juuri koskaan!  Kiva oli katsella, kun pisteitä ropisi tasaiseen tahtiin. Niin monesti on oltu lähes nollilla, jos ollaan edes päästy finaaliin. Onnea Blind Channel! 
Viisuista löytyi taas monta muutakin "kivaa kipaletta". Minulla oli monta suosikkia, kuten Ukraina, Norja, Islanti, Italia, Ranska.  Tällä kertaa pistelaskutus saatiin pidettyä hyvin jännityksen puolella. Usein voittaja on alkanut selvitä jo aikaisessa vaiheessa.  Huvittavaa, miten vieläkin löytyi maita, jotka äänestivät automaattisesti naapuriaan..  

Merri jaksoi katsoa kisat loppuun asti.  Se halusi nauttia musiikista nk. Voice of Finland -tyyppisesti, eli selkä esiintyjiä kohti.  Korvien asennosta voi yrittää päätellä tilannetta. 

Tässä on vielä aika semi -neutraali kuunteluasento. Mikään ei ole kiinnittänyt Merrin huomiota.




Jotkut kappaleet jopa naurattivat.... 


Joidenkin kappaleiden aikana oli hyvä käydä nappailemassa vähän välipalaa. 



Ahaa! Nyt kiinnostaa! Mikäs tämä soriseva ja pärisevä laulaja oikein on? 



Pistelasku on niin jännittävä, että ei uskalla edes katsoa!


Minulla on ollut aamuvuoroviikonloppu, eli unta jäi viime yölle 3½ tuntia ennen töihin menoa.  Olin kyllä varustautunut valvomiseen 2 tunnin päiväunilla.  
Aamulla pyöri vielä töissäkin päässä yksi melodia : Ukrainan kappale 😊
Mietin, että miksi ei voisi olla yksi sellainen radiokanava, joka soittaa vaan pelkkiä Euroviisuja?  Nykyään on muutenkin hirmu monta eri aiheista radiokanavaa. Minä ainakin kuuntelisin! 

Väläytän vielä kuvan juuri ilmestyneestä kirjasta. Se on jatkoa aiemmin esittelemilleni Auroran tarina -sarjan kirjoille.   Minulla  on vaan nykyään niin hidas lukutahti, että voi mennä aikaa, ennen kuin tämä on luettu. 


Aiemmista osista olen kirjoittanut näin: 




                                                          Olemattomien jumala

Eilen sain uudet työvuorolistat ja havahduin siihen, että minullahan on kahden viikon kuluttua ensimmäinen, viikon mittainen kesälomapätkä!  Tuo tuli melkein puun takaa, kun aika on mennyt niin nopeasti.   Tänä kesänä lomani on kolmessa erässä.  En tiedä, ehtiikö siinä kesälomatunnelmaan, mutta näin sain järkättyä edes vähän aikaa miehen kanssa yhteistä lomaa. 

Nyt on lähdettävä suunnittelemaan, mitä seuraavaksi neuloisi..... moikka! 

34 kommenttia:

  1. Hei tuon mallista neuletta katsoin kaupassa. Kivan kevyt kesällä päälle,kun tarvitsee kuitenkin jotain takkia.
    Ihana Merri,hyvät kuvat ja ilmeet.
    Minä jaksoin katsoa melki loppuun asti viisut,sitten alkoi niin haukottaa, että pakko oli nukkumaan mennä. Aamulla heti katsoin kuka voitti ja mones Suomi oli.
    Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monet neuleohjeet kiertää tavalla tai toisella vuosikymmenestä toiseen. Klassikkomatskuu ;)
      Minä olen katsonut viisuja jo uudelleenkin tallennuksesta ;D

      Poista
  2. Kivahan tuosta neuletakista tuli ja juuri sellainen, minkä voi heittää päälle kesällä, kun ei oikein tarkene pelkällä paidalla!
    Minä en jaksanut valvoa ja katsoa euroviisuja, vaikka olinkin täysin Blind channelin lumoissa. Yskä verotti voimia, joten oli mentävä nukkumaan. Mutta Merri otti kyllä kaiken irti euroviisutunnelmista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri ei jaksanut niitä ensimmäisiä vetoja katsella, mutta pisteenlasku oli erityisen kiinnostavaa ;)
      En ole nyt tuohon kaulukseen ihan tyytyväinen. Tai sitten lanka ei vaan jää niin joustavaksi, kun ei ole villaa mukana. On tämä neulominen ihme hommaa; ensin ihan innolla neuloo jotain juttua ja sitten lopuksi (joskus jo aiemminkin) huomaa, että ei tämä nyt ihan olekaan sitä mitä kuvitteli. Silti pitää vaan neuloa ;D

      Poista
  3. Oi, onpa ihana tuo neuletakki! Ystävällesi se ainakin sopii kuin valettu. Kivan näköinen malli, varmaan melko nopeatekoinen.
    Ihana Merri ♥ Se on niin pusuteltavan söpö!
    Harmittaa, että en katsonut pisteiden antoa kuin muutaman ekan maan kohdalla ja niiden perusteella päättelin, että Suomi jää jonnekin sijalle 20. Ei olisi pitänyt päätellä. Tosin itse viisut jäivät katsomatta, kun muilta kanavilta tuli liian hyvää leffatarjontaa, joten sikäli mielenkiintoa pisteiden jakoon ei hirveästi ollut, kun ei tiennyt yhtään, millaisille esityksille ne menee :-D Mutta Suomen hienoa tulosta olisi ollut kiva todistaa livenä silloin! Onnea Blind Channelille!
    Mukavaa kesäloman odottelua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohtuullisen nopeasti tämä valmistui. En käynyt muuntamaan pyöröpuikoille, vaikka niin olisin päässyt osasta saumoista eroon. Tein pitkästä aikaa ihan kappale kappaleelta. Ystäväni on rakas tyttäreni :)
      Pisteenlaskun takia haluan aina katsoa viisut ihan suorana, enkä myöhemmin tallenteelta, kun jännitys on jo poissa. Harmitti tuo aamuvuoroon meno, mutta päikkärit korjasi homman aika kivasti. Eilisen työpäivän jälkeen olin kyllä aika tattis ;D
      Kissat (ja muutkin eläimet kai?) ovat kuin henkiin heränneitä pehmoleluja ;D

      Poista
  4. Tosi kaunis villatakki! Ihastuttava väri!
    Merri taitaa olla euroviisufani=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väri on tosiaan kaunis, etenkin luonnonvalossa. Eilen oli vähän hämärä päivä ja jouduin kuvaamaan sisällä. Lamppukaan ei toiminut... ;)
      Merri ei osaa päättää onko se Euroviisufani, vai Euroviisufanittajan fani ;D

      Poista
  5. Hieno neuletakki!
    Meillä katseltiin muutaman vuoden tauon jälkeen Euroviisut ja olipas jännittävä se yleisöäänien julkistus. Oli ihan älyttömän hauska viisustudio, kun meidän keskimmäinen 14v eläytyi pisteidenantoon aivan täysillä.

    Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä vuonna ei juurikaan näkynyt sitä naapurimaan suosimista, kuten aikaisempina vuosina. Minä katselin Merrin kanssa. Mies katsoi aluksi ja totesi aina että ei jatkoon. Sanoinkin hänelle, että tässä vaiheessa "jatkoon" pääsee vain 1 ;D

      Poista
  6. Ihastuttavan värinen villatakki. Voisi hyvällä kastelulla ja pingotuksella muuttua sinullekin sopivaksi, mallikuvassakin on edestä avoin malli. Minä luen nyt Nina Vähän Perintöä, mutta ärsyttää ihan pielessä olevat faktat (joulun alla Tornion pohjoispuolella päivä valkenee aamu seitsemältä - no, ei kyllä valkene. Tapanin bussilla ei ole koskaan päässyt Tornioon, ruotsalainen bussi jää Haaparannalle, jouluna näkyvä raskaus ja Anni kertoo lapsen syntyvän loppukesästä, veli oli vankilassa Keminmaassa - vankila on Ylitorniolla, ei Keminmaassa jne)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitä paikkaansa, että en ole tätä mitenkään kostutellut tai venytellyt. Alkoi niin vimpaisemaan tämä koko. En uskaltanut tehdä yhtään välisovitusta, vaan jätin lopputuloksen yllätykseksi.Ei se sitä kyllä ollut, kun aiempia neulomuksiani katsoo ;D Onneksi tässä kohtaa löytyi sovittajaksi tytär ja yksi sirokokoinen työkaveri olisi tästä myös kiinnostunut. Tuo kaulus vähän harmittaa, kun lanka ei vedä kasaan niin, kuin vetäisi, jos olisi villaa. No uutta työtä putkeen vaan...
      Tuollaiset faktavirheet kyllä ärsyttää, vaikka ne ei varsinaisesti tarinan sisältöön vaikuttaiskaan. Samoin, kuin jos on kirjoitusvirheitä, nekin pistää silmään ja sitten niitä alkaa oikein etsimään, kun lukeminen etenee.

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Mallista tykkään minäkin. Koosta en niinkään ;)

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Niinpä! Enhän miäkään oikeasti mitään viisuja katellu, vaan Merriä ;D

      Poista
  9. Kivan mallinen takki kaikesta huolimatta. Harmillista, ettei siitä tullut sinulle sopiva, mutta kaikki neuleet aina paikkansa löytää kuitenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Malli on minustakin kiva ja ois mukava vetäistä tuollainen jonkin päälle kesällä. Ei sitten ;) Aloitin eilen illalla yhtä toista juttua, eli sitkeä yrittäjä olen kuitenkin ;D Ehkä joskus tärppää.

      Poista
  10. Onpa nätti neuletakki, ja värikin tosi nätti.
    Voi noita Merrin ilmeitä teidän kisakatsomossa, hän on mainio, tuo kissanne:)
    Hyvää alkanutta viikkoa Sartsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos valvon pitempään, niin Merrikin valvoo. Talvella se on väsyneempi ja saattaa luovuttaa ennen meitä. Usein se kököttää ulkohäkissään torkutellen, haistellen ulkoilmaa, seuraillen mahdollista liikettä pimeällä pihalla. Lopulta se väsähtää ja tulee ihmettelemään, miksi ihmiset ei nuku ollenkaan ;D
      Israel oli 17. Suomelle tämä oli hieno sijoitus kautta aikojen. Yleensä ei päästä edes finaaliin. Nyt oli muutenkin erikoiset maat kärjessä ja odotetut maat eivät.

      Poista
  11. Hienon villatakin teit kuitenkin :)

    VastaaPoista
  12. åhh så koseligt innlegg..du er så flink å strikke..finest er den med den røde knappen og så er du så slank og fin dame..ja den merri den merri..bryr seg ikke om eurovisjon ha hah den franske var jo litt av en ballade men den passet ikke inn,,vi er lei ballader..nå vil vi ha rock n roll..jeg likte kun finland ellers så var det jo bare unge jenter i badedrakt..min sønn så bare på det hih hih
    jeg skal ha ferie om 4 uker..men jeg vet ikke hvor lenge sykmeldt jeg blir..fremdelest kan jeg ikke ta på meg buksa eller ordne det lange håret hah hah..vel det går på ett vis..ha det fint og takk for gøyt innlegg

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you :) I have to say, that I`m not so slim! That slim lady in the picture is my daughter ;D
      I think also, that Merri loved more me, than television... Am I selfish??
      I`m sorry about your hand! It must be hard to do everything with only one hand. Hope you get well soon!
      I like also TIX. First I didn´t, but when I heard it more and more, it became better all the time. An d he had more clothes on, than some singers ;D
      Enjoy summer and sun and have positive vibrations!

      Poista
  13. Mulla on sama ongelma neulevaatteiden kanssa. Aina tulee väärän kokoisia. :-( Siksi olen päättänyt neuloa enää vain sukkia. Niissä ei voi mennä ihan hirveästi vikaan! Mutta takki on kaunis. Tuosta saa joku ihanan neuletakin! <3

    Mieli olisi tehnyt katsoa viisut, mutta kun ne tulevat niin kauhean myöhään. Mulla menee yöunet kaiken muun ohitse, joten enpä sitten katsonut viisujakaan.

    Ihana Merri "tuolit-kääntyy"-tuomari. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin päätin kulkea tuota neulotaan-vain-sukkia- tietä, mutta sekin alkaa jossain vaiheessa tuuttaamaan. Nyt olen kokeillaan-vaikka-ei-onnistuisikaan -neuleissa ;) Kyllähän se tietty harmittaa, kun tekee ison työn, eikä sitten olekaan kiva. Tätä en uskaltanut edes kokeilla, ennen kuin se oli kokonaan kasassa, kun arvasin ja epäilin jo etukäteen ;D
      Merri oli aika tiukka tuomari! Se ei kääntynyt juuri millekään esitykselle. Kieltä vaan näytteli ja naureskeli ;D

      Poista
  14. iHana neuletakki.
    ..voi tuota Merri-Eurovisio-raatilaista 😻
    ihanat kuvat:)...niin sopivat tekstit,,
    ja
    Kiitos Sartsa!
    ja
    Onnea voitit Sukkakirjan
    Hyvää Kevättä/Kesää.Sinulle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. IIIKKKK! Ihanaa! Kiitos! Tää oli päivän paras uutinen :)
      Olenkin jo muutenkin miettinyt, mitä mahtaa tehdä Liisa, kun on niin hiljaista pidellyt.

      Poista
  15. Kauniis värinen neule.
    Keskimmäinen puiselta näyttävä nappi neuleeseen lempparini.

    Kisuliinit on mukavaa rentouttavaa seuraa.:)

    Täällä on sellainen myrsky ja vesisateen vihmontaa että ulos ei uskalla päätään pistää, jos vaikka oksa lentää päähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hirveä tuuli ja sade täälläkin! Luulin jo kasvihuonetelttani lähteneen taivaan tuuliin, mutta onneksi vetoketju on kiinni ja kukat ovat riittävän painavia :)
      Miäkin tykkään eniten tuosta keskimmäisestä napista. Työkaveri on niin sirohartiainen, että hänelle menee nyt tämä neuletakki. Ei mennyt onneksi ihan hukkaan :)

      Poista
  16. Uutta matoa koukulle! Kiva malli ja väri. Tuollainen kevyt jakku on monikäyttöinen vaate.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusi mato on laitettu koukkuun ja siellä se kiemurtelee ;) Saa nähdä kasvaako se käärmeeksi vai muuttuuko kalojen eväiksi.

      Poista
  17. No tuohon nyt osuu useampikin nappi.... jopa nappia vaihtamalla sopii asuun kuin asuun...
    Puikoiltasi tipahtelee kyllä upeuksia...
    Olipa ihana Viisu-kuvasarja Merristä.. kaikilla tunteilla välipalaa unohtamatta. Blogissasi on aina ilo vierailla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jätin valinnan lopulta ystävälle, joka halusi neuleen omakseen. Hän aikoo tehdä napille vielä ulkonevan lenkin tai käyttää jotain klipsutinta kiinnittimenä. Olen iloinen, että takki sopi jonkun päälle hyvin, kun luulin sen menevän jo mappi ööhön, kun ei itselle sopinutkaan ;) Minähän voisinkin askarrella jonkinlaisen (paksun) kirjan siitä mappi ööstä, kun sinnekin noita juttuja välillä päätyy ;D
      Merri vetää aina tunteella kaiken, mitä se tekee ;) Eilen venyttelin lattialla selällään ja se tuli siihen pään viereen kyljelleen maate, että käsiä ei ainakaan pystynyt enää liikuttamaan ;D

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!