torstai 6. toukokuuta 2021

Keittiöremontti osa 4

 

Kaapit tulivat heti vapun jälkeisenä arkipäivänä.  Ne täyttivät koko keittiön 😁 Piti oikein miettiä, tuliko tilattua liikaa tavaraa... 
Merri ehti jo pitää temppurataa kaappien ja laatikoiden päällä.  Taas varmaan riitti ihmetystä, että mitä täällä tapahtuu. 


Kun asentaminen alkoi, kävi ilmi, että ihan kaikki ei sittenkään ole tullut...   
Puhelinsoitto keittiön toimittaneeseen firmaan jossa se mukava ja luova suunnittelijamme oli tietysti kovin pahoillaan. Hän tilasi heti pikatilauksena puuttuvat  osat. Lisäksi "koko Suomi remontoi" , ja siksi  keittiön sähkölaitteet ovat kovin kysyttyjä. Liesi ei tullut, eikä sen tulosta ollut tietoa. Myyjä järjesti meille vastaavan lieden suoraan myymälän esittelykaapistosta.  
Parin päivän kuluttua saapui pikana liesituuletin, sekä seinätasojen levyt. 
Asennus alkoi suoralta seinältä, johon tulevat myös sähkölaitteet (paitsi jääkaappi ja pakastin). 


Valitsimme pöytätasomateriaaliksi melamiinin. Kivitaso oli pitkään mielessä, mutta moni asia lopulta ratkaisi asian näin päin.  Toinen pitkä taso ei olisi kuitenkaan voinut olla kiveä, kun siitä olisi tullut liian painava.  Kivimateriaalissa olisi ollut ideana, että kuumat asiat voisi suoraan nostaa tason päälle ja pinta olisi helposti hoidettavissa.  Ilmeni, että kivi ei sittenkään kestä aivan hellakuumaa ja joku mustikka tai muu helposti värjäävä voi imeytyä kivipintaan.  Piti vaan tehdä muita ratkaisuja. Mikäli tämä taso menee joskus pilalle, saa kivitason hinnalla uusittua tämän muutamaankin kertaan. 😏
 Yläkaapisto alkaa nyt myös löytää paikkaansa. Ovet puuttuvat. Yläosasta tulee valkea ja alaosasta vaalea harmaa. Komeroiden kohdalla harmaa osio jatkuu ylös asti. 


Tässä näkyy jo vähän ovia ja laatikostoakin paikallaan. Sain luvan  imuroimisen jälkeen pyyhkiä valmiit kaapit. Laitoin myös laatikot paikoilleen joiltain osin.  Laatikoiden kiskot tuntuvat kestäviltä ja hyvin toimivilta; hidastus ja stoppaus pelaavat. Vastapäisessä nurkassa siivouskomero  on löytänyt paikkansa. Mekanismit puuttuvat vielä sisältä. 
Kokonaisuus alkaa hiljalleen hahmottua ja keskilattialla ollut tavarapaljous vaeltelee seinän vieriä kohti.  Joka päivä tulee jotian uutta näköä. Varmaan taas aivan eri näköinen, kun uuni ja muut osat asennetaan. Ai niin! Mikroa ei myöskään saa vielä. Lämmitetään vanhalla mikrolla mitä tarvitaan, ei ole hoppua. Leirintäalue-elämä olohuoneen puolella ei vieläkään ole alkanut ärsyttää minua.  Kaikki mitä tarvii, on lähellä. Vain murto-osaa asioista käytetään (jatkoa ajatellen herää kysymys miksi on näin...).
Kuvat ovat tietenkin taas vähän huonoja, kun valaistus ikkunoiden kautta näin harmaana päivänä on mitä on.   Meillä ei muuten ole vielä lamppujakaan laittaa paikoilleen sitten, kun niiden aika on. 
Kahvinkeittimen jouduin ostamaan uuden.  Vanha on ollutkin vähän puolitehoinen jo pitkään ja nyt onnistuin tietenkin tässä leirintätoiminnassa kopsauttamaan pannun laitaan halkeaman. 
Keittiössä pyöriessä olen alkanut jo hiljalleen miettimään, mitä sijoitan mihinkin. Jotkut asiat ovat aivan selviä, niille on paikka melko samoissa kohdissa, kuin aiemminkin.  Erilaista on nyt kuitenkin se, että lähes kaikki  alakaapit ovat korvautuneet isoilla laatikoilla. 
Ensimmäinen kaappi keittiöön tultaessa on kuitenkin nimetty jo nuudelikaapiksi 😋. Sieltä löytänevät nuudeleiden lisäksi paikkansa myös muut kuiva-ainekaapin asiat.  Sinnekin on tulossa hyllymekanismi ja sitä odotan myös innolla. 
Ihmetyksen sekainen hämmennys ja hämmästys ovat vieläkin päälimmäisinä tunteina. Onko tämä tosiaan meidän keittiö?? 💖

Nämä keittiön tuolit on säilytettävä!  Merri tarvitsee trapetsitaiteilijahetkensä.
Parhaimmat päivän toivotukset jälleen täältä!

33 kommenttia:

 1. Uskomattoman upea keittiö tuleekin, kun laittaa kaikki uusiks :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti myös vähän lämpimämpi seinien lisäeristyksen takia :)

   Poista
 2. Alkamassa uusi ihana arki! Näyttää niin selkeältä ja valon määrä on moninkertainen vaaleissa pinoissa.
  Kodinkoneiden kanssa samaa saamisongelmaa. Maailmanlaajuinen jumi joidenkin osien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoisuus on lisääntynyt jo nyt, vaikka ei ole lamppujakaan. Valkoinen katto oli ihan paras. Tammipuun väri ei ole varsinaisesti tumma, mutta kyllä se aika "pimeä" keittiö oli, se vanha.
   Keittiön allasta ei myöskään olisi saanut heti, mutta tilattiin se Bauhausista, oli ihan samanlainen. Myöhemmin huomattiin, että Prismassa olisi ollut ihan samanlainen. Noilla keittiömyyjillä on ne omat kanavansa, mutta eivät näköjään ainoat laatuaan.
   Ollaan nyt sitten osa maailmanlaajuista ongelmaa ;D

   Poista
 3. Meillä kävi keittiöremontin sikana niin, että suuri määrä tavaraa vietiin keräykseen, kun olivat olleet lähes käyttämättöminä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti karsintaa tapahtuu vielä sittenkin, kun keittiön kaappeja saa alkaa täyttämään. Osan olen hävittänyt jo aiemmin, pikkuhiljaa. Keittiön kaappeja tyhjennellessä sain myös jotain katoamaan. ihan turhaa tavaraa on silti ihan riittävästi. Sitten jos ne alkaa mahtua helposti johonkin, niin niillä ei ole enää niin väliä, vaikka olisivatkin kaapeissa :)

   Poista
 4. Niin se keittiö etenee :)kaunista ja käytännöllistä tulossa T: Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se tuo asentelu niin monimutkaista hommaa. Ei pelkästään kaapit paikoilleen, vaan on jos jonkinlaista listan sirkkelöintiä ja asennusta. Vähän väliä on joku "ongelma" käsillä. Vanhan talon seinät ja lattiat eivät myöskään ole koskaan aivan vaaterissa. Onneksi ei mitään isompaa vinoutta ole ollut missään. Yläkaappeja jouduttiin vielä laskemaan tänään, kun niiden asennus komeroiden ylätasoon osoittautuikin liian korkeaksi. Eihän tällaiset paatin tapit yletä mihinkään ilman tuolia ;D

   Poista
 5. Keittiöstä sukeutuu varmasti kaunis ja valoisa.
  Aivan mainio kuva trapetsitaiteilija Merristä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoisuus lisääntyy huomattavasti. Vanhaan niin tottuu, että ei osaa sitä ihmetellä, mutta nyt eron huomaa välittömästi.
   Merri hyppää usein tuolin selkänojalle taituroimaan, kun se haluaa syliin :)

   Poista
 6. Ihana Marri ♥
  Ja tosi kivan näköinen keittiö tulossa! Tuo uusi tapetti on huippukiva, katselin sen lähikuvia tuolta aiemmasta postauksestasi. On tosiaan hauskan ilmeikkäät pöllöt!

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Tapetti vaikutti ensin aivan ihmeelliseltä, mutta nyt kaappien asentelun jälkeen se jää huomattavasti enemmän piiloon, kuin tyhjässä keittiössä. Kivoja pöllöjä pilkistelee silti monessa paikassa. Värien ja materiaalien valinta on oikeastaan aika vaikeaa, kun ei voi verrata niitä kokonaisuuteen. Kaikki saa uuden näkökannan kun muutkin asiat ovat ympärillä ja paikoillaan.

   Poista
 8. Ihanaa. Kohta teillä on kaikki uutta. Noita kuvia katsellessa puraisi remonttikärpänen. Mitenkä saisi puolisonkin altistumaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole uskaltanut mihinkään remonttiin painostaa, mutta onneksi ajatus sai hiljalleen muhiessaan siivet alleen puolisollakin. :) Pitää vaan odotella. Ja voi odotellessa katsella yhdessä Kotoisia ja Huviloita ja huusseja ;D Ehkä niistä voisi saada sen kipinän?

   Poista
 9. Se tuntuukin aina mukavalta kun saa uudistaa kotiaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää paikkaansa, oli se sitten pieni tai suuri uudistus :)
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 10. Mielenkiintoista on ollut seurata keittiöremonttianne, ja tuosta tulee takuulla hieno. Merrillä varmaankin riittää paljon ihmettelemistä remontin kanssa;) Hyvää loppuviikkoa Sartsa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla minäkin seurailen joka päivä, mitä tulee ja miten etenee. Eilen sain ohjeen laittaa kaikki kaappien ja laatikoiden kahvat paikoilleen, sekä muutaman oven (saranat oli helpot!). Ne toivat heti valmiimpaa näkymää. Toisaalta remppaajalla menee aikaa kaiken muun, kuten peitelistojen,yms. tekemiseen. On paljon tekemistä, joka ei suorastaan näy ulospäin.
   Kivaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 11. Hieno keittiö tuloillaan. Voi, saisinpa uuden keittiön *haaveellinen huokaus*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveista kannattaa pitää kiinni. Ne voi joskus toteutua :D

   Poista
 12. Upea tulee keittiöstä.minäkin tykkään ja ihailuksen silimällä katon keittiön uutta tapettia.
  mutta,mutta 🙃 entäs tämä trapetsitaiteilija MERRI,suloisuus.
  MUKAVAA työviikonloppua?😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merri on se paras osuus täällä uudessa keittiössä, kuten vanhassakin ;D
   Juu, työviikonloppu on. Seuraava vapaa tiistaina. :)

   Poista
 13. Jee hyvällä mallilla teillä köökki onkin..Tulee kyllä ihana valoisa ja kivan paljon kaappeja.
  Voin niin kuvitella sinut jo hääräävän ja kokkailemassa.
  Itse niin muistan, kun keittiö oli valmis,niin yllättäen löysin aina itseni sieltä.
  Ihana Merri hää seuraa tarkkana ja tietää kyllä joka vaiheen.
  Ihanaa viikonloppua ja äitienpäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etenee hyvin, mutta loppusuora vielä voi kestää :) Vesi kulkee jo hanasta ja altaasta. Kaappeja on hiukan vähemmän kuin ennen. Kaikki alakaapit on myös poissa (paitsi roskiskaapit) ja tilalla on laatikoita.
   Merri on remontissa kuin kala vedessä ;D

   Poista
 14. Kyllä hyvää kannattaa odottaa...teille tulee ihana keittiö!
  ja tuo Merri on myös niin ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitelmia tehtäessä alkoi hiljalleen avautua ajatus siitä, että meille tosiaan tulee ihan uusi ja erilainen keittiö! No ei sentään aivan erilainen. Jotkut asiat ovat samoilla paikoilla kuin ennenkin.
   Merri odottelee oman ruokakupin paikkaa... löytyy sekin luultavimmin sitten samasta paikasta, kuin ennnenkin ;D

   Poista
 15. Kiitos tilannekatsauksesta!
  Ja tsemppiä töihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilannekatsauksia ja muutakin hömppää riittää paljon enemmän kuin käsitöitä ;D
   Selkä taas yrittää ottaa yliotteen, mutta vähän vahvempaa nappia naamaan ja etiäpäin (sano mummo lumessa).

   Poista
 16. Tapetti on kaunis ja keittiö näkyy muotoutuvan hyvää vauhtia! Klassinen ovimalli, on muute meitsin suosikki myös...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin, miten ovimalli oikein muotoutui... taisimme sulkea pois kaikki muut, paitsi maalatun ovimallin, joten päädyimme tähän. Toivottavasti tämä ei "vanhene" tulevaisuudessa ulkonäkönsä puolestakaan, vaan kestää isältä pojalle jne.

   Poista
 17. Ihanaa kun jaksat postata keittiön edistymistä; niin valoisa ihana kodin sydän teille on valmistumassa.
  Hihittelin myös Merrin tasapainoilua ja wow mikä kuva tuon käärmeen kera!!
  Heleää Helatorstain viikonloppua ja helteistäkin ennusteiden mukaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä vaihekuvat näköjään ovat minullekin aina kiva juttu, on ne sitten ristipistoja, tai keittiöremonttia ;) Joku tuolla alkupostauksessa pyysikin ennen -jälkeen kuvia, joten niitäkin on vielä tulossa.
   Kissat on hassuja ja kivoja, vaikka ne ei itse tietäis tekevänsä mitään erikoista ;)
   Tänään minulla vapaa, mutta huomenna helaillaan töissä. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!