torstai 27. toukokuuta 2021

Keittiöremontti (ennen-jälkeen -kuvat)

 Tervetuloa uuteen keittiöön!  Valoisuutta on saatu, kun sitä toivottiinkin. Kuvia oli taas vähän haasteellista ottaa, kun kahdella seinällä on ikkuna. Verhoista ei vielä ole tietoakaan...

Takana, ikkunan yläpuolella näkyy yksi lamppu ja tuohon katon mustaan koloon pitäisi tulla vielä yksi. 

Vanha pöytä ja tuolit eivät nyt ihan natsaa tähän miljööseen, mutta sille seikalle huiskaisemme kintaalla 😂Vanhat tammipuiset kaapistot päätyivät museotaloon elämään uutta elämäänsä.  Kulmakaapistotkin jäivät historiaan. Kulma katosi ja ovi leveni. Suoraa linjaa kaapistossa ovelta asti. 
Alaosat ovat pelkkää laatikostoa. 


Lankkukattokin lähti lampolan katoksi.  
2 tiskiallasta vaihtui yhteen (tähän ratkaisuun olen edelleenkin vähän epäluuloisella kannalla).  
Seinälaatat vaihtuivat taustalevyyn. 
Hella vaihtui liesitasoon ja erilliseen uuniin. Mikro upotettiin kaapistoon. 
Kahvinkeitin meni rikki...


Yläkaapistoa on madallettu n.7cm, koska tässä talossa ei asu kovin pitkänhuiskeita ihmisiä. 
Kaapistojen sävy on yläosastaan valkoinen ja alaosastaan vaalean harmaa. 
Alakuvassa näkyy tiskialtaan alla 2 roskislaatikostoa, niin pääsee kunnolla lajittelemaan. 
Tiskikone oikealla kaappiin upotettuna. 
Liesituuletin on huippuimurilla toimiva. Erittäin hiljainen entiseen verrattuna!


Jääkaappi -pakastin -kombo joutui eroamaan. Jääkaappi päätyi nurkkaan ja pakastin huoneen vastapäiseen nurkkaan.
Jääkaapin viereen tuli mieleinen taso, joka tuo myös tilan tuntua. 
Tasot ovat melamiinia. Kivitasoja suunniteltiin ihan tosissaan, mutta lopulta mieli muuttui niiden painon takia. Ikkunan alle olisi kuitenkin pitänyt laittaa melamiini. 


Ikkunaseinällä oli ennen 3 komeroa yläkaappeineen. 


Vasemmalle jäi korkea komero, joka on siivouskomero. Sen viereen ylä- alakaappiyhdistelmä, joka tuo taas avaruutta välitason muodossa. Pakastin se siellä nurkassa kököttää. 
Ikkunan alaosa on niin matalalla, että mitään kaappia ei oikein voinut siihen laittaa, etenkään, kun seinän alaosassa on patteri.  Päädyimme laittamaan uudelleen tason samaan paikkaan. Ennen oli 4 laatikkoa, nyt 3. Tukijalka oli tarpeellinen nytkin. Kaappien väli jää senkin takia hieman kapeammaksi, kun seiniin on laitettu eristelevyä.  Pärjääkö ensi talvena aamukahvia juodessa ilman villasukkia? Epäilenpä sitäkin vahvasti, että ei 😆


Tällaista pitkää laatikkoa toivoin, ja sain. 


Tällainen mekanismikomero nähtiin keittiöfirmoja kierrellessä ja kumpikin ihastui siihen heti.  Nuudelikaapin nimellä kulkeva kaappimme. 😉 Tänne saa kaikki kuivaruokapakkaukset ja pussukat. Oven avauksella hyllytkin siirtyvät ulospäin. 


Lamppu ei heti ottanut löytyäkseen.  Valaisinliikkeessä kuljimme kumpikin aikamme kattoon tähyten ja päädyimme saman lampun alle!   Näinä vuosikymmeninä on näköjään makukin kehittynyt täysin samaan suuntaan 💕


Lattiamateriaali on vinyylilankkua, joka ei ole ihan hirveän altis kosteudelle, mutta ei kestä liottamistakaan.  Merri päättää välillä sanoa huiskis vesikupille, joten asialle piti tehdä jotain.  Eläinkaupasta löysin tällaisen ruoka-alustan.  Nappula -torni on edelleen käytössä ja kunniassaan!
Siinä se nyt on! Joku pyysi ensimmäisissä remonttipostausten kommenteissa, että näyttäisin ennen -jälkeen -kuvia.   Olihan näitä nyt kiva katsoa peräkkäin itsekin. Aika synkeältä tuo vanha keittiö näyttikin, ainakin tämän uuden rinnalla.  Nyt tämä saa kestää  niin kauan, kuin meissä henki pihisee.  

61 kommenttia:

 1. Uusi keittiö, aina jokin hukassa! Näyttää kodikkaalta ja selkeältä. Parasta valoisuus ja helppous käyttää laatikoita takimmaiseen nurkkaan asti.
  Laitoitko paljon astioita kiertoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen itse järjestellyt näiden sisällön, joten minä en ole meidän huushollissa se, jolla on kaikki hukassa ;D
   Yhden asian vielä muuttaisin, jos tekisin uudelleen: laskisin mikron ja uunin korkeutta. Mikro on minusta liian korkealla ihan turhaan. Tästä kun vielä vanhenen ja kutistun, niin soppalautanen kellahtaa niskaan...
   Kävin kaikki astiat ja kaappien sisällöt "sillä silmällä" läpi, mutta kovin paljoa en saanut karsittua. 1 kahviastiasto saa lähteä. Sillekään ei löydy ostajaa, joten vien kierrätyskeskukseen kaikki mitä jää yli.
   Meillähän on heti tuossa olohuoneen puolella koko seinän pituinen, korkea peilikaapisto, jossa on tähänkin asti ollut osa astioista ;D Vähän jouduin muokkaamaan sisältöä, mutta vieläkin on myös tuo kaapisto käytössä.

   Poista
 2. Kyllä kelpaa 👍🥰 T Kateellinen naapuri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kateellinen naapuri voi tulla ihan paikan päälle ilmaisemaan kateutensa ;D Voi saada vaikka kahvitarjoilun.

   Poista
 3. Wau, mikä muodonmuutos! Upea uusi kokonaisuus ja paljon valoisampi kuin edeltäjänsä. Iloa keittiöpuuhiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoisuus ja vaaleus tuo kivaa raikkautta entisen puun värisen jälkeen. Ruoanlaittointo ei ole ainakaan vielä kasvanut entisestä ;D

   Poista
 4. Uusitut pinnat ja kaapistot tuntuu ihanilta aina :) Nyt porskutetaan "loppuun asti" näillä.

  VastaaPoista
 5. Näyttää tosi hieno! Laatikot on käteviä ja onpa tuo lusikkalaatikko kätevä! Nuudelikaappia en ole ennen nähnytkään :o Kyllä nyt kelpaa kokata! - emäntä

  Hyvä että Merrin raksutornillekin on paikka! - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuka tässä kokkauksesta puhuu? ;D ei ole kokkausinto kyllä kasvanut yhtään ;D
   Merri on tärkeä osa tätä perhettä ja sille täytyy löytyä sen arvolle sopiva ruokailutila, kuten ennenkin :)

   Poista
 6. Uusi keittiö näyttää ihanalta! Väri on raikas ja valoisa. Kokonaisuus käytännöllinen. Yksi allas on tosi hyvä - peukutan tälle ratkaisulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Väri on toivottavasti myös ajaton ja riittävän neutraali, jotta siihen voi yhdistää väriä verhojen tai muiden sisustusjuttujen muodossa.

   Poista
 7. Oi,että miten ihana valoisa uudistus🤗
  Käytännöllinen ja viihtyisä. Kyllä sinun nyt kelpaa kokkailla.
  Todella kaunis tuo roikkuva valaisin🥰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiöremppa on varmaan pesutilojen jälkeen isoimpia uudistuksia kodissa.
   Lamppu on kiva, kun ei ole ihan perus, eikä kuitenkaan liian hieno keittiöön.
   Mistähän löytyis se kokkailuinspiraatio ;D

   Poista
 8. Valoisa, tyylikäs ja kaikin puolin onnistunut keittiöremppa. Tuo nuudelikaappi on todella kätevä. Helpottaa varmasti jauhopussien kurottelua kaukaisuuksista. Keittiökaappien sisustus ja mekaniikka on kehittynyt valtavasti. Laatikot alakaappien sijasta on suorastaan luksusta.
  Toivottavasti ette talvella enää tarvitse villasukkia, vaikka mielelläsi niitä jatkossa taidat kutoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasukkien kanssa tilanne on lähtökohtaisesti sellainen, että niitä tarvitaan aina, eristystä tai ei :)
   Se on totta, että kaikenlainen mekaanisuus saranoissa, asettelussa, kaikessa on nykyaikana erilaista, kuin 30 vuotta sitten. Ehkä jopa hämmästyimme ensimmäisissä firmoissa käydessämme, kun pääsimme oikein näkemään, mitä on tarjolla. Mies halusi nostaa tiskikoneenkin korkeammalle, mutta meille kerrottiin, että se on jo vähän last season :)
   Nuudelikaapin kun avaa ja kaikki tulee ikään kuin kohti, tulee heti sellainen tunne, että huhhuijaa! Kuka on ostanut kaikki nämä ruuat ja ketä varten ;D

   Poista
 9. Upea muodonmuutos ja keittiönne näyttää nyt paljon modernimmalta sekä valoisammalta.
  Mitäs Merri tuumasi muutoksista? Mököttikö vai oliko innolla syömässä uudessa keittiössä :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molempia adjektiiveja haettiin suunnittelussa :)
   Merri tarkasteli tilannetta jo remontin kuluessakin. Se kierteli kaikki työkalut ja laitteet huolella. Se näytti ymmärtävän, että ruokailu olohuoneen puolella on vain väliaikaista, kun kerran ihmisetkin niin tekee ;)

   Poista
 10. Kaunis, valoisa ja käytännöllinen keittiö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnittelu oli tärkeää, mutta kaiken hahmottaa lopullisesti vasta, kun keittiö on käytössä. Nyt on tullut jo muutama juttu, joita tekisi toisin, mutta onneksi eivät ole mitään isoja asioita.

   Poista
 11. Tosi hieno ja nykyaikainen keittiö , tykkään:) Tuossa keittiössä varmaankin viihtyy.Mukavia kokkaushetkiä uudessa kettiöissä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään :) Keittiössä vietetään aika paljon aikaa. En ole koskaan halunnut mitään erillistä ruokailuhuonetta, vaikka olkkarirempan jälkeen sekin olisi ollut mahdollista. Tykkään siitä, että kaikki on keittiössä yhtäaikaa. Nyt pitäisi tosiaan löytää sellainen kokkausinspiraatio jostain...

   Poista
 12. On kyllä muuttunut entiseen verrattuna ja todella paljon. Vaalea väri tekee valoisaksi ja isommaksi koko tilan. Valaisin on kyllä hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus pari vuotta sitten suunniteltiin keittiöremppaa ja meinattiin vaan maalauttaa nuo vanhat ovet. Homma jäi vähän arveluttamaan ja lykättiin koko juttua. Kyllä tämä oli nyt oikea ratkaisu.

   Poista
 13. Valkoinen on nykyään tredikästä, onpa tosi hienoa ja valoisaa, meillä kun on muutto meneillään, niin olemme remontoineet uuden asuntomme myös aika valkoiseksi, valkoinen sopii kyllä hyvin keittiöön meilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin valkoista emme halunneet ja oli ensin tarkoitus, että tuota vaaleaa harmaata laitetaan. Sitten syntyi ajatus kaksivärisyydestä, mikä olikin kiva vaihtoehto. Vaaleaan on hyvä yhdistää värejäkin ilman, että ne riitelee keskenään.

   Poista
 14. Hienosti onnistunut keittiöremontti! Ilme on raikastunut ja keventynyt. Meillä on keittiöremontti edessä, nyt näyttää pahasti siltä, että ennen keittiötä pitää uusia kylpyhuone. Ihan jo ahdistaa pelkkä remonttien ajatteleminenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä remontti sujui minusta todella nopeasti ja kätevästi, vaikka se kestikin useita viikkoja. Olin varmaan asennoitunut kestämään jotain hankalampaa😂

   Poista
 15. Ihana keittö, valoisa ja tyylikäs ja varmasti toimiva. Villasukat tuovat kodikkuutta, mutta toivottavasti tarkenet ilmankin. Kauniit sukat kyllä ilahduttavat aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasukkaa ei mikään voita! Helppo nykäistä jalkaan ja tassutella menemään.
   Ja P.S. ilo valmistaa 🤩

   Poista
 16. Uusi on aina uusi! Ite oon huomannu kans, et mikro on meikälle turvallisempi vähän alempana :)
  Kaunis lamppu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt menee pitkään uuden tunnulla, kunnes alkaa tottumaan ja tulee se paljon puhuttu uusi normaali 😉

   Poista
 17. Todella onnistunut remontti onnittelut. 🤗
  Meille on tulossa mökille myös jossain vaiheessa keittiöremontti ja on hyvä kun on jotain mihin vertaa, mitä jättää pois ja mitä haluaa. Tällä tarkoitan sitä että meille kun tehtiin kotona keittiö remontti muutamia vuosia sitten ja pidän siitä kyllä kovasti mutta mökillä on tilaa vähemmän.
  Valoisuutta teille tuli roimasti ja minustakin tuo "nuudelikaappi on kyllä kätevä, mistä sen hankitte ja oliko sitä kapeampana❓

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuudelikaappia löytyi myös 50cm, vaikka eräs liike väitti, että löytyy vain 60cm. Joistain löytyi tällainen kun erikseen kyseltiin ei automaattisesti esitelty.

   Poista
 18. Nyt on käytännöllinen ja kaunis! Kiitos ennen ja jälkeen -kuvista!
  Miten eksyinkin juuri nyt tänne, kun hetki sitten kävin täällä äidin lähikaupassa ja kassan kanssa rupatellessa hän kertoi saaneensa juuri puhelun, että uusi keittiö on saapunut. Että "emmie tajunnu, että se tullee näin pian. Putkimieskin hankkimatta." Kerroin (nimettömästi tietysti) sinun remonttipostauksista ja nainen oli heti, että "pittäiskö minunkin kuvata - joo, niin mie teen". Kiitteli vinkistä! Eli kiitos kuuluu myös sinulle: KIITOS. (Oli kuulemma tilannut keittiön kaksi viikkoa sitten) Ei kuulemma tarvitse arvuutella miten meinaa viikonloppunsa viettää...
  Kerroin äidistä (oli jo ihmetellyt, kun ei ollut näkynyt) ja että aion mennä tänään saunaan äidin saunavuorolla. Toivotti hyvät löylyt!
  Anteeksi kilometriavautuminen. ;)
  Hyvää alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompa heillä nopea toimitus. Ei ihme jos tuli kiirus. Meillä 5viikkoa ja se oli kyllä ihan tarkalleen kerrottu ja sovittu jo tilatessa, ei yllätyksiä.
   Ei olis mullekaan tullu mieleen ihan näin kuvata ennen-jälkeen, ellei näiden remppakirjotusteni alussa joku ois niitä pyytäny. Otin silloin jo kuvia "sillä silmällä".

   Poista
 19. Olipa kiva nähdä ennen- ja jälkeen-kuvia! Teidän uusi keittiö on kyllä ihan superihana ja käytännöllisen oloinen. <3

  Mitä muuta kommentoitavaa tulee mieleen... Yksi tiskiallas on ok, jos sen muoto EI ole pyöreä. Meillä oli edellisessä asunnossa pyöreä tiskiallas, enkä edelleenkään tajua, kuinka selvisin hengissä sen kanssa reilut 18 vuotta. :-D Onkohan meilläkin tuollainen huippuimurilla toimiva liesituuletin? Sitä olen tässä miettinyt, sillä meidän liesituuletin ei pidä mitään ääntä, mikä siis tarkoittaa (mielestäni) sitä, että se ei edes toimi. Sitä jäin miettimään, että miksi ikkunan alle olisi kuitenkin pitänyt laittaa melamiini (fanitetaan ukkelin kanssa kivitaoja). Tuo pitkä aterinlaatikko ja nuudelikaappi ovat ihan mahtavia! Huolisin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunan alle oli hankalaa kiinnittää tuo pöytälevy laatikoineen ja kivitaso olisi ollut valtavan painava. Tuo nykyinenkin taso tarvitsi lisätuen alle. Muualle olisi voinut laittaa kivitasoa mallikin oli jo katsottuna, mutta päädyttiin sitten yhteneviin tasoihin.
   Kaikenlaisia erikoiskaappejakin nykyään löytyy. Tulee mieleen aamiaiskaapit, joita nähtiin monenlaisia. Siinä oli välitasoa aamiaisen valmistamiseen ja lopussa olisi voinut sulkea ovet, jolloin kaikki rompe olisi jäänyt ovien taakse.
   Altaan kanssa pitää oppia olemaan... (ei ole pyöreä). Hana on kaunis, mutta korkealta tuleva vesi roiskuu entistä herkemmin. Tuo mikroasia olis pitäny kyllä tajuta suunnitellessa.

   Poista
 20. Kyllä on onnistunut keittiöremppa todella hyvin, kaikki tuli valoisammaksi ja tilavammaksi!
  Onnea uuteen keittiöön!

  VastaaPoista
 21. Voi että on hieno! Ihanasti säilytystilaa ja niin rauhallinen yleisilme. Taustalevy laattojen sijasta välitilaan on aivan huippuratkaisu. Meillä on muuten keittiössä aika samantapaiset kaapin ovet ja vetimet. Ovet ovat vaalean harmaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säilytystilaa ajatellen tuntuu kuin se olisi hieman vähentynyt. Hieman tietysti 2 komeron vaihtuessa ylä- ja alakaapeiksi, näin kävikin. Enimmäkseen ihmettelen sitä tavaramäärää, joka meiltä löytyy, vaikka kuinka yritän karsia ;)

   Poista
 22. Oi että on upea ja valoisa lopputulos. Nykyisin on aivan ihania ideoita keittiöissä. Tuli kyllä hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haimme jotain vähän erilaista järjestystä ja neljästä suunnittelijasta vain tämä yksi siinä onnistui, ja hänen suunnitelmiinsa päädyimme. Kyllä tuossa suunnittelussa pitää olla luovaakin silmää, eikä vaan pelkkiä matemaattisia järkiratkaisuja. Lopputulos erittäin mieleinen.

   Poista
 23. Aivan mahtava muodonmuutos ja kiva oli kattella ennen ja jälkeen-kuvia! Tosi hyvin sopii myös tuo musta hana, aivan kateellisena sitäkin katselen😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta hana on hieno, mutta todellisuudessa vesi tulee niin korkealta, että vähän roiskii kun pesee jotain siinä alla. Jos ottaa vettä, niin ei tietty silloin roiski. Ehkä tää on nyt vaan taas niitä tottumiskysymyksiä ;)
   Erilaista haettiin ja sitä saatiin.

   Poista
 24. Valoisa ja kaunis tuli keittiöstä. Tuollaisen "nuudelikaapin" haluaisin itsekin. Mikä on tuo laite kissankupin vieressä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kissan ruoka-automaatti/ aktivointilelu (piti oikein eläinkaupan sivuilta tarkistaa :) ). Kuivanappuloita kaadetaan tuolta ylhäältä ja ne jäävät suurimmaksi osaksi tuonne sokkeloihin, joista kissa joutuu ne kaivamaan. Merri tykkää tuosta tosi paljon. Vai pitäisikö sanoa nappuloista.. Ollut joka tapauksessa toimiva käytössä.

   Poista
 25. Hitsi, onpa hieno!
  Meillä on sama ovimalli (leveä kehys), enkä ole vieläkään kyllästynyt. Jos nyt tekisin uuden keittiörempan (sellaista Mies jo vähän uumoilee), valitsisin saman mallin. Silloin joskus aikoinaa luin paljon englantilaisia sisustuslehtiä ja sieltä silloin tuon bongasin: vaikutti tyylikkäältä ja ajattomalta. Ihan metsään ei mennyt se arvio. Sinun kaksivärinen toteutuksesi tuo uutta ilmettä, raikas ja vahvasti ajassa - tykkään!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksivärisyys taisi tulla mukaan heti ensimmäisessä firmassa, kun esittelijä heitti sen ilmoille. Nappasimme idean oitis. Valkoinen tai harmaa oli ollut mielessä, mutta nehän pystyikin yhdistämään :) ihan sileää ovea emme myöskään halunneet, emmekä sitä korkeakiiltoista, joten vaihtoehdot menivät maalattujen ovien puolelle. Kehus tuo jotenkin elävyyttä pelkkään tasaiseen pintaan. Eri firmoissa oli hieman erilaista kehysmallia näytillä. Kaarevaa yläreunaa emme halunneet, kun olisi muistuttanut liikaa sitä vanhaa keittiötä.

   Poista
  2. Hii-haa, piti tulla vielä tätä keittiötä ihastelemaan. Kyllä, edelleen todella hieno!!

   Poista
 26. No huh huh... aivan kuin neliöitäkin olisi tullut tuon valoisuuden myötä lisää!
  Upea ja kadehdittava muodonmuutos - kiva nähdä kuvat näin lomittain ennen/jälkeen!!
  Tuo tapettivalinta oli kyllä niin-niin nappiin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eilen sain verhotkin ikkunaan ja oli ilo huomata, että viime vuonna värkkäämäni kapat sopivat uuteenkin keittiöön hyvin :)
   Keittiö tuntui tosi suurelta, kun kaikki vanhat kaapit oli viety pois ja seinät, katot, lattia laitettu. Sitten kun sinne alkoi tulla taas uudelleen kaapistoja ja lopulta ruokapöytäkin, niin nyt tuntuu taas jotenkin ahtaalta ;D

   Poista
 27. Selkeä. Kaunis. Valoisa. Nyt sun on ihan pakko testata uusi uuni ja leipoa kakku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Aikamoinen haaste! Minä harvoin paistelen kakkuja, kun ne täykkäritkin tuppaa olemaan vaan noita hyydykekakkuja. Jotain vois kyllä leipasta..käykö paistovalmiit omenaviinerit, joita jo paistelin? ;D

   Poista
 28. Voi että on kaunista ja niin valoisaa. Kyllä valkoinen vaan on niin hyvä väri keittiöön. Nyt passaa tehdä ruokaa, leipoa ja ruokailla kauniissa tilassa. Hyvää kesää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinulle :) Kiitos !
   Tällä keittiöllä pitäis nyt varmaan pärjätä ihan maaliin asti :)

   Poista
 29. Vau, tuli kyllä tosi hieno! Niin valoisa ja tilava, ja kaappitilaa paljon! Kyllä kelpaa! Ihastuttava on tuo valaisin ja tapetista tykkään todella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli kivan erilainen, kuten alussa suunnittelulta toivottiin ja hylättiin toiseksi paras ehdotelma, kun näytti sijoittelultaan ihan samalta kuin vanha :) Vaaleus on valttia :)

   Poista
 30. Niin ihanan valoisaa. Vau! Ja tuo nuudelikaappi vasta herkku on. Tuollaisen haluaisin meille minäkin. Lisäksi olen muuten suurten oviaukkojen fani. Niiden myötä tulee myös lisää valoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuo oviaukko näyttää ihan normaalin kokoiselta :) Ihmetyttää, miten me siitä vanhasta oviaukosta oikein "pujoteltiin" sisään kaikki ne vuodet ;D

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!