sunnuntai 16. toukokuuta 2021

Ulkoilmaelämää

Aloitetaan kuvalla, joka on otettu jo  pari viikkoa sitten kävelylenkillä. Stonehengen hengessä, mutta mikä (mitkä) ei kuulu joukkoon? 😉
Nyt on lenkkeilyt jääneet tauolle vähäksi aikaa.  Keittiön "jatkojalostus" on vienyt aikaa. On siivoiluja, siirtelyjä, pähkäilyjä.... ties mitä!   Työpäivien jälkeenkin on ollut aika tattis olo.  Selkä on kenkkuillut taas jonkin aikaa ja kipulääkkeiden voimalla mennään. Pelkkä lepäilykään ei tunnu hyvältä. Tietynlainen selän käyttäminen on hyväksi. Tietenkin töissä tulee vähän väliä vastaan tilanteita, jotka saisivat jäädä selän puolesta tekemättä.  Kaatuneen henkilön nostaminen lattialta on erityisen vaikea, jos toinen ei pysty itse auttamaan yhtään.  Aluksi yritetään pelastaa tilanne estämällä kaatuminen/ valuminen ja kun se ei onnistu, autetaan kaatumaan hitaasti ja hallitusti.   Sitten aletaan miettimään, miten sieltä noustaan ylös.  Tällaisiin tilanteisiin ei aina meinaa löytyä järkevää vastausta millään, vaikka olisi kuinka ergonomiakoulutettu tai "kokenut" hoitaja.  Tässäkin kohtaa auttaa vaan mottoni: Tulta päin! Asioilla on tapana selvitä. 


Vähän kerrallaan olen saanut hiottua ja maalattua siistimpään kuntoon tämän meidän vanhan roskakatoksen. Mies on tämän tehnyt naapurin miehen kanssa vuosia sitten, mutta tönö alkoi näyttää jo vähän rähjäiseltä.  Vanhaa mainosta lainatakseni: Pinotexiä pintaan, niin vanhakin näyttää nuoremmalta! 
Minä niin tykkään tuosta maalaamisesta. Siinä näkee työn tuloksen heti.  Nyt vaan miettimään, mikä on seuraava maalauskohde 👀
Tuo pohja oli aluksi pelkkää hiekkaa ja se oli matalammalla kuin reunat, joiden yli roskakuskien piti hinata välillä painavakin roskapönikkä.  Keksin pari vuotta sitten laittaa noita kuviotiiliä pohjaksi, jolloin sain pohjan nousemaan puureunan tasalle.  Nyt on pohja siisti , eikä kerää luntakaan tuonne  turhan paljon täytteeksi. 


Naapurit kävivät lenkillään meidän  keittiötä kurkkaamassa ja rouva huomasi, että olen ostanut pienoiskasvihuoneen.... No en ollut! Enkä ollut huomannut koko isoa laatikkoa terassilla, kun siinä on ollut kaikenlaista remonttiin liittyvää lootaa ja tavaraa jo pitkään.   Mies oli ostanut minulle tämän lahjaksi, kun olin aina haaveillut kasvihuoneesta.   Kiitin nätisti, vaikka tämä ei olekaan sellainen (suuri) kasvihuone, johon voi laittaa vaikka tuolin ja pöydän ja vain ihastella upeiden kasvatusten tuotoksia.  Tässä talossa ei minun lisäkseni ole muitakaan henkilöitä, jotka uskoisivat kasvatustaitoihini. On kuulemma jo nähty vuosien varella. 
Olen sitten tyytyväinen tähän. 


Ihan itse kasasin kehikon, joka olikin yllättävän korkea. 


Merri tarkisti lopputuloksen!  Kestävätkö saumat tuulta ja tuiskua?? 


Arttukin osui juuri vierailulle kasaamisen hetkellä ja se halusi ehdottomasti esitellä valmista kasvihuonepömpeliä. 
Vempeleessä on neljä ritelikköhyllyä, jotka voidaan poistaakin, jos alemmalla hyllyllä on joku korkeampi kasvi.  Vetoketjut voidaan vetää kiinni, jolloin minikasvihuoneesta tulee suojaisampi mahdollista kylmyyttä vastaan. 
Minulla on pari tomaattia ja muutama paprika... niitä nyt yritän tutustuttaa tähän laitokseen. 


Kasvien lisääntyessä pihalla, alkaa kastelullekin olla taas tarvetta. Meillä on ollut nämä kaksi pyttyä jo kauan. Isommasta lähtee letku tuohon pienempään, jolloin sekin täyttyy, vaikka vesi valuukin varaston räystäältä vain suurempaan. 
Viime kesänä Merri  halusi kiipeillä reunalla ja putosi tietysti veteen.  Vesi oli aika ylhäällä ja kissa pääsi erittäin vikkelästi omin voimin pytystä pois. Ei se sinne enää sen jälkeen yrittänytkään. 
Tässä on nyt mahdollinen vaaratilanne, jos pytty onkin vaikka puolillaan, eikä kissa saa itseään vedettyä reunalle.   Pyysin näihin kansia. Ajattelin jotain sellaista rautalankaverkkotyylistä juttua.  Mies teki tällaiset!  Minusta erityisen nokkela idea kaikessa yksinkertaisuudessaan. Tynnyreiden omat kannet, joista toinen on rei´itetty ja vesi pääsee tynnyriin. Tukevaa ja siistiä.  kansi on helppo poistaa, kun kastelukannulla ottaa vettä.  Milloinkahan Merri keksii, että kannen päälle voisi mennä makoilemaan...
Kuvan ottamisen jälkeen tuolle letkulle on vielä tehty aukko, jolloin pienemmänkin tynnyrin kansi menee ihan kunnolla kiinni. 

Työpäivän jälkeen auton sivupeilissä roikkui yllätys!  Kotona avasin pussukan ja sieltä paljastui työkaverin kasvattamia retiisejä!  Ihana ylläri 😋
Minulla on mukavia työkavereita 😍
Neulomisessa on ollut nyt monen päivän tauko. En vain ole ehtinyt.  Olen ollut niin väsynyt ja epämääräisesti vaihtuvien työvuorojen sekoittama, että erehdyin luulemaan tätä viikkoa jo Euroviisuviikoksi... voi rähmä miten noloa!    Onneksi kuitenkin kaikki ilo on vielä edessäpäin. Tiistaina semifinaali ja torstaina toinen, jossa Suomikin on mukana. Viikon päästä sitten finaali.  
Vähän ihmetyttää, miten kisat lopulta aiotaan järjestää, kun tämä koronatilanne on edelleen aika äkisti muuntuva.  

Ihanaa päivän jatkoa Sinulle! 

33 kommenttia:

 1. Ulkoilma väsyttää toden teolla!💛

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Tynnyrinsuoja on hyvä ratkaisu. Onnea ja menestystä kasvatukseen. Tue pienoishuone kunnolla maahan, ettei tuuli kaada.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suojasta tuli siisti ja käytännöllinen, toisin kuin verkkoviritelmästä olisi tullut 😁

   Poista
 3. Minäkin olen suunnitellut tuollaisen kasvihuoneen ostamista. Nyt kyllä sain tästä postauksesta sen suhteen tuulta purjeisiin. Minä olen ollut päivistä sekaisin tuon helatorstain vuoksi. Eilen minäkin hötkyillä, että onko nyt Euroviisuviikonloppu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin sanoa, että ei euroviikonloppu, mutta sitten muistin, että ei ole oikeastaan pian enää edes viikonloppu 😂

   Poista
 4. Eikös ole ihanaa kun riittää puuhaa ja voi huhkia niin että tuntee tehneensä. Syntyy valmista ja on monta ihmettelyn ja ihailun aihetta. Kyllä siinä menee sekaisin myös ajantaju.

  Mulla tulee pihahommista usein 10 000 askelta mittariin ja se melkein huvittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin homma on yleensä aloittaminen 😊

   Poista
  2. Niinkin taitaa olla. Kun pääsee hyvään vauhtiin, ei loppua tule.

   Poista
 5. Minäkin tykkään maalaamisesta tosi paljon! Harmi kun tälleen kerrostalossa asuessa maalausprojektit ovat vähän vähissä, ja ne vähäisetkin projektit niin pieniä, että ne on äkkiä maalattu. Mistä tulikin mieleen, että varastokopissa on kaksi kierrätyskeskuksesta tekemääni löytöä, jotka pitäisi maalata. :-) Enää pitäisi vain päättää sopiva väri! Hieno roskakatos!

  Stonehenge-kuva jäi minulle arvoitukseksi, mikä johtuu ehkä siitäkin, että aurinko osuu tähän läppärilleni sen verran pahasti, että en näe kuvia kunnolla. Eli suomeksi: seli seli. :-D

  Kasvihuone on melko varmasti priimaa, jos se on selvinnyt Merrin tarkastuksesta. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stonehengeen on taidettu kasata noita entisajan kilometripylväitä tien varsilta, niin ainakin luulen. Sekaan näyttää kuvassa mahtuvan myös lyhtypylväs ja joku muovinenkin pylväs.
   Minulla on monta puista juttua varastossa. Olen ostellut niitä kirppareilta ja sitten ne on jääneetkin ikuisuusprojekteiksi...
   Kasvihuoneen kasauksesta tuli ihan teltankasaus mieleen

   Poista
 6. Eräs ystävä oli hankkinut tuollaisen parvekkeelle. Voi että, olisipa parveke, mutta kun ei ole eikä tule. Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parvekkeellehan tää ois tosiaan sopivaa kokoluokkaa. Ei meilläkään ole parveketta 😂
   Kohta huomaan, että tuuli vei teltan naapuriin 😁

   Poista
 7. Sinulla on ollut vaikka mitä puuhaa. Hieno tuo maalattu roskakatoskin.
  Ja kivoja ylläreitä olet saanutkin...ja oikeen kasvihuoneen. Tuo on kätsy,meidän nuorisolla on pihalla samanlainen.
  Ukonilma täälläkin muutamana päivänä kolisi..nyt paistaa ihanasti aurinko.
  Aurinkoa päivääsi ja viikkoosi🥰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äsken siirrettiin jääkaappi olkkarista keittiöön. Ihan hirveä homma! Nimittäin siinä, että en enää muistanut miten hyllyt olivat ja meinasi mennä hermo...
   Tänäänkin ukkosti. Nyt taas paistelee. 🐦

   Poista
 8. Kyllä mää niin ihailen sun ammattia ja sun maalaushalukkuutta. Työssäsi en pärjäisi tuntiakaan ja maalata en tykkää. Olen varmaan ollut entisessä elämässäni ritilällä makoileva kissanainen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ritilällä🤔 Nyt on hämmentävä mielikuva.
   Minulla on montakin asiaa, johon ei ole halukkuutta! Esim tuo iänikuinen siivoaminen.
   Ostin hienon hernepensaan ja nyt en saa sitä istutettua..... help!

   Poista
 9. Minäpäs olisinkin arvannut oikein tuosta Stonehengestä mitkä ei kuulu joukkoon, nimittäin tuo pylväs ja tuo toinen olisikohan jokin aurauskeppi, mutta kerkesin lukea kommenteista että olit sen jo kertonut, joten en voi ottaa kunniaa itselleni:)
  Ja tuo työ on kyllä kovaa selälle, mitä kerroit. Itsellä kokemusta TK:n vuodeosastolta ja se oli tosiaan niin, että sitten autettiin hallitusti kaatumaan, jos ei millään onnistunut saamaan sängylle tai tuoliin.
  Kiva oli tuo kasvihuonekin. Yllättävän tilava ja kompakti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman häiritsi tuossa kuvassa nuo ei-niin-historiallisen näköiset yksityiskohdat ;)
   Minulla on nyt vähän ongelmia noiden kasvien kanssa, enkä saa kasvihuoneesta täyttä hyötyä... kuoleekohan kasvit ennen sitä ... ;D

   Poista
 10. Pöh, ei ollut munakoisoja vakikaupassani!
  Retiisejä näin viikko-pari sitten, en vielä ostanut. Retiisit ovat ihania - varsinkin kun saan syödä ne lähes yksin! :o)
  Tuo kasvihuoneen runko on hieno ja mielikuvitusta kutkuttava. Varsinaisesti en kyllä tykkää noista "ikkunoista", mutta olen varma, että jonain päivänä ompelet nätimmät tilalle ja kyljissä on farkkutaskuha kuokille ja istutuslapioille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin luulin ensin, että ei löydy ja sitten ajattelin, että ei ehkä sittenkään tähän aikaan vuodesta, mutta sitten löytyi sivupöydältä muutamia :)
   ;D Farkkupeitteinen kasvihuone kuulostaa jo heti mielikuvitusta kutkuttavalta ;D Pistetään harkintaan Viis kasveista!

   Poista
  2. Höö,ei sentään kokonaan farkkua, taskut vaan. Ja ehkä vyötärökaitale jonnekin, vyölenkkeihin koukkuja! Läpinäkyvää muovia, ei teräsverkkovahvistettua vankilamallia... 😉

   Poista
  3. Näen jo silmissäni tuon mielikuvituksellisen farkkuhenkilön, joka vartioi kuihtuneita kasvejani ;D

   Poista
 11. Onpa upeasti maalattu roskakatos. Siitä tuli tosi siisti. 🌸
  Ja muukin ahkerointi ansaitsee kehut 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallista löytyi vielä samoja maaleja kuin tallissa, joka on samanvärinen, kuin talo. Niillä se on ennenkin maalattu, mutta nyt vedin nuo nurkatkin tummiksi, jolloin lopputuloksena on pienoistalo tai -talli ;) Kyllä tuo pakkeli aina kohentaa ulkonäköä ;)
   Hirveästi olisi nyt siivoushommaa. Tuntuu, että se vähä, minkä jaksaa (viitsii) tehdä, ei näy missään ja koko talo kaipaisi nyt siivousta. Keittiön kaapit alkavat olla jonkunlaisella mallilla ja olohuoneesta "katoaa" tavaroita keittiön uumeniin, jättäen tilaa olohuoneen puolelle, mikä on mukavaa.

   Poista
 12. Hieno kasvikomero, minulla oli tuommoinen joskus parikymmentä vuotta sitten, ja naapurin peräkamarinpoika nimesi sen kasvikomeroksi. Hyvin siinä kasvoi säkkitomaatti ja yrttejä. Minäkin löysin sen kuvaan kuulumattoman aurausviitan ja puhelin/sähkö/valaisinpylvään. Kyllä ne olivat komeita kilometripylväät ennen vanhaan. T: saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komero onkin tämän kohdalla paremmin kuvaava sana kuin huone 😊
   Joku arkeologi joskus kaivelee tuossa kilometripylväiden kohdalla ja ihmettelee löydöksiään 😂

   Poista
 13. Roskatoksesta tuli tosi siisti. Minä en kyllä tykkää yhtään maalaamisesta vaikka näkyvää syntyykin . Sinulla on sentään jonkinlainen kasvihuone minulla ei mitään . Tynnyrin kansi-idea on kyllä hyvä ja Merrikin voi käydä ritilän päälle lepäämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö sinullakaan ole kasvihuonetta? Luulin, että olen maailman ainoa henkilö, jolta se puuttuu ;D
   Onhan se tottakin, että talvella on lumiongelmia ja muuta. Tunnustan olevani vähän huithapeli hoidonkin kanssa. Kasvimaitakin on tullut ja mennyt.
   Taitaa maalaaminenkin olla vähän sellaista, että onko pakollista vai vapaaehtoista. Pakollisuus tekee hommista aina pakkopullaa.
   Merri ei ole vielä edes tajunnut tuota kansiasiaa :) eipä sen nyt ollut tarkoituskaan olla kuin turvasuoja. En tiedä hukkuisiko kissa tynnyriin, kun on niin sinnikäs, eikä ole mikään jättitynnyri, mutta jo pelkkä ajatus siitä, että ei ole suojattu, pistää toimimaan.

   Poista
 14. Tulipas siisti roskakatoksesta! Ja tosiaan, maalaaminen on mukavaa puuhaa, kun hetkessä muuttuu vanhakin uudeksi. Meilläkin olisi tänä kesänä mökin maalaus urakka edessä. Ihanaa viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli muutama vuosi sitten mökin ja saunarakennuksen maalaus vanhempien mökillä. Se oli kivaa. Riippuu tietysti siitäkin, onko korkeat rakennukset. Nämä oli aika matalia, mökki vähän korkeampi. Minulle tulee nimittäin helposti korkean paikan kammo, jos pitää vielä kurkotella pää kenossa ylöspäin räystäiden alusia.
   Tänään on Euroviisujen aloitus!

   Poista
 15. Näppärät on kannet vesitynnyreissä. Ne ovatkin todellinen vaaran paikka kotieläimille tai vaikka uteliaille pikkulapsille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea sieltä taitaa olla ylös päästä sileää seinämää. Pikkulapset sitä vastoin alkavat olla katoava luonnonvara ;)

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!