tiistai 4. toukokuuta 2021

Kuin kissat ja koirat

MERRI:  Häh! Siis oikeasti!?  Koira tulossa  yökylään?? Ei oo totta!  Olisit voinut vähän varoittaa!  Ai olet jo viikon puhunut? No olisit voinut puhua, kun olen hereillä... 


RUUT: Saanko tulla, jos olen oikein kiltisti?  Minulla on oma lelukin mukana, en koske sinun leluihisi... 
Tykkäisin niiiiiin kovasti leikkiä sinun kanssasi!


MERRI: Pysyt sitten koko ajan näköpiirissä, että pystyn vahtimaan tekemisiäsi.  Olen mestari vakoilemaan... 
RUUT: Sinulla on muuten häntä näkyvissä... MERRI: Kyllä tämä vakoilukin työstä käy! 
RUUT:  Pää näkyvissä.....  
              Kuinka kauan aiot vielä jatkaa tätä salapoliisileikkiä? Minulle jää vähän huonosti rooleja tässä leikissä.MERRI:  Mennään sitten ulos. Minä päätän mitä leikitään..  Istutaan nyt tässä ja katsellaan. Ohi voi lentää kärpäsiä, tai siipiveikkoja. Ole tarkkana! 
RUUT:  Minulla on paljon lyhyempi naru, kuin sinulla, vaikka olen isompi!  Mikä on siipiveikko? Sano heti, jos se tulee tähän suuntaan. RUUT:  Merri vaan tuijottelee silmät kiinni. Minä ainakin lepään vähän aikaa. Ei se varmaan edes huomaa...


RUUT: Ai tällainen tämä sinun Päämajasi on. Tosi hieno!


RUUT: Minä en mahtunut Merrin hiekkalaatikolle, joten tuo ihminen lähti näyttämään minulle vähän parempia asiointipaikkoja. Se käski sanomaan, että tuossa taustalla on tuo vanha Voikkaan silta, josta se on kertonut aiemmin TÄÄLLÄ. Me ollaan nyt tuon uuden sillan alla.


RUUT: Täällä on upeita maisemia ja ihan mahtavia hajuja! Aion pyytää kavereiksi kaikkia näitä koiria, jotka ovat jättäneet hajuviestin minulle! Tiedättehän, koirien Nosebookissa voi viestitellä kenen kanssa huvittaa!


RUUT: Sanoin tuolle ihmiselle, että avaapas nyt ne silmäsi oikein kunnolla. Et sinä enää niin uninen ole. Täällä luonnossa kulkiessa voi nähdä kaikenlaista.  Tuolla pulpahti ojaputkesta nuo kaksi sorsaa ja puussa hakkaa tikka (vaiko palokärki?).  Näitkö ihminen? Vai pitääkö lähteä näyttämään lähempää?

RUUT: Sekin on varmasti mielenkiintoinen... ainakin sinun mielestäsi, ihminen.... 


MERRI: Teepäs tilaa, kun talon omistaja tulee...
RUUT: Hyvin näkyy mahtuvan.... MERRI: Nyt olen piristynyt päiväunien jälkeen ja aion taas vakoilla sinua. Huomasin muuten, että olit käynyt lelulaatikollani! Mitä veit? 


RUUT: En vienyt mitään.  Vai luuletko, että jahtaan hiirilelua, tai hyppelen kalalelusi perässä?  Salli mun nauraa!  
MERRI:  Kuulin, kun kuorsasit yöllä! 
RUUT: Höpö höpö. Taisit nukahtaa heti, kun sait pään tyynyyn!  Minä kävin välillä katsomassakin, mutta nukuit, kuin tukki.  


MERRI: Pieni varoituksen sana: aion tulla haistamaan kuonoasi. Oletko kenties käynyt minun ruokakupillani?   
RUUT:  Kyllä minulla on ihan oikeat ruuat, eikä mitään kissannappuloita!  Kiusallanikaan en aio hengähtää sinuun päin, niin et haista mitään...


MERRI: Entäs tämä sitten? Onko varpaanvälit putsattu ja iltapesut tehty?
RUUT:  Minä en ole tuollainen hygieniaintoilija, kuin sinä. Kelpaan tällaisena, kuin olen. 


RUUT:  Minä lähden nyt kotiin. Omat ihmiset tulivat hakemaan minua. 
MERRI:  Hei sitten!  Tule sitten taas joskus... en minä ihan tosissani ole ollut. Ihan kivan näköinen häntä sinulla on joka tapauksessa. 26 kommenttia:

 1. Kiitos tästä,mahtava päivän avaus tälle aamulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit :) Välillä tuntuu, että tämä käsityöpainotteinen blogi on livennyt ihan muihin aiheisiin enimmäkseen ;D

   Poista
 2. Palveluskunta antsaitsee papukaijamerkin oivasta suomennoksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan! Salaisuus on siinä, että virittäytyy oikealle taajuudelle, niin ymmärtää joka sanan,oli se sitten ihmistä,koiraa,tai kissaa.

   Poista
  2. :)
   Tuo virittäytyy oikeelle taajuudelle.Sitä seon.JA totta!,,
   Minä käyn Väinön (entisten koiruuksien),sorsien,siilien oravien kanssa hyviäkin keskusteluja iliman tulikkia taajuudet tiedän,🤪,,,mutta ihmisten ne kaksjalkasten :ne ovat hirmu haasteellisia..heidän tuiki ailahtelevat puheet :)))) ja
   vaihtelevatt epätasaiset taajuudet!🤣
   Kiitos ihana tarina. 🤗🧡🐕😻

   Poista
  3. Ihmisten janssa onkin oikeastaan enemmän tunnustelua. Ollaan tuntosarvet herkällä ja aavistellaan, mistä tuulee ja mihin suuntaan. Mitä kannattaa sanoa tai jättää sanomatta. Oma sisäinen taajuus on myös hyvä olla, koska ääneen puhuminen on terapeuttista ja asiat painuu paremmin mieleen :) Tosin joku välillä luulee, että hänelle puhutaan ja alkaa vastailla, vaikka ei ollut tarkoituskaan ;)

   Poista
 3. Voi söpöt ♥ Ruutilla on todella kiltin ja kuuliaisen koiran ilmeet, ei tulisi mieleenkään alkaa kissalle! Fiksu koira. Ihana juttu ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruut on ihan tosi kiltti ja viisas koira! Silti pelottaa aina kissan ollessa toinen osapuoli, ettei läpsähtele salamannopeita kuonolle. Alun jälkeen voi sitten jo rauhoittua,kun näkee, että homma toimii.

   Poista
 4. Ihana keskustelu ja tulihan niistä lopuksi ainakin melkein kaverit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo hetki oli aivan maaginen,kun Merri hiipi haistelemaan Ruutin kuonoa. Koirakaan ei varmaan uskaltanut edes hengittää, liikahtamisesta puhumattakaan ;)

   Poista
 5. Ai että,kiitos olipa mukava lukea ja ihastella kuvia🐶🐱
  Mukava yökyläläinen teillä🐶
  Mukavia hetkiä sinne🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hyvin pärjättiin 3 päivää ja 2 yötä, vaikka oli remonttikin meneillään. Onneksi olin lomalla, niin aamuinen pissi-kakka -reisu ei tuntunut hankalalta. ;D

   Poista
 6. Mainio kuvasarja:) Tosiaankin hyvän mielen postaus ja ihania sekä Merri että Ruut.Merrillä muuten hieno ulkotalo:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä käsityöpainotteisessa blogissa alkaa olla kissa-koira-muu eläin -painotteista juttua enimmäkseen ;)
   Merrin ulkohäkki on tosi hyvä. Se on tehty osaksi meidän terassia. Merri kulkee sinne pääasiassa meidän yläkerran ikkunassa olevasta luukusta ja päätyy "yläilmoihin" sellaiselle tasolle, josta pääsee laskevia tasoja pitkin lattiatasolle. Häkin ovea harvemmin tulee avattua, mutta nyt remontin aikana Merrin piti kulkea sitä kautta.

   Poista
 7. Todella kiva kirjoitus.
  Onko Ruut suomenlapinkoira?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että tykkäsit :)
   Olen vähän huono näissä koira-asioissa. Olen tuonkin kuullut moneen kertaan, mutta ei pysy päässä... lapinkoira ainakin, varmaan sitten myös Suomen -alkuinen ;)

   Poista
 8. Tämä keskustelu on mukava lukia useampaan kertaan ja nuo kuvat...ihania :) :)

  VastaaPoista
 9. Tätä tarinaa tulen lukemaan ..uuestaan..ja uuestään,,Tämä koko juttu ihania tilanne kuvineen ja upeina "suomennuksen"Aivan ihana,
  ..niin yksin nauran kun luen ja katson:
  Kiitos pelastaa pilvise päivän,jota ei sitten tullukkaan.MIeli tuplaten parempi,kun tätä lukee,
  Väinöltä,(jota huiasin ottamaan matolääkkeen,muserrettuihin maksakastikkeen paloihin)Terveiset ( ja vähän sellainen ilme...että olihan tämä nyt se kolmas päivä;sanoin oli,ja taas halattiin:))))
  Oikein ihania ja terveitä ,reippaita päiviä Merrille 😻 Ruut:lle 🐕 ja Sartsalle! 🤗🧡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Olen itsekin lukenut tuon muutamia kertoja. Tulee heti mieleen nuo hassut tilanteet, joita sai olla oikeastikin todistamassa.
   Eläinten kanssa tulee jatkuvasti hetkiä, kun ilmassa risteilee ties mitä ajatuksia. Voisiko eläin ajatella samoin kuin minä..ei varmaan ;D
   Väinö ottaa nätisti matolääkkeet. Voin vakuuttaa, että kissa ei ota ;D

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kun ottaa monta kuvaa, niin osasta tulee kivoja ;D
   Ei sitä turhaan ole kieliä opiskeltu tässä elämässä...

   Poista
 11. Kivat kuvat ja kivat ystävykset, kaunis koira merrin kaverina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin pärjäsivät, vaikka aluksi vähän epäilin, että miten yöt menee. Ne menivät oikein hyvin! Merri nukkui "valtakunnassaan" meiän sängyllä ja Ruut sängyn vieressä.

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!