perjantai 29. maaliskuuta 2019

Silkkaa säästöä

Aurinkoisessa säässä siilikin odottaa jo malttamattomasti pääsyä terassilta rapun pieleen.  Äsken kuului ihan kamala ääni ulkoa. Ihan pelotti mennä ovelta kurkistamaan mikä päästi tuollaisen äänen. Tiesin, että Merri on ulkoiluhäkissään ja epäilin, että sinne on päässyt lintu. Ovesta varovasti kurkistettuani totesin, että Merri se siellä seisoskelee häntä muhkeimmillaan ja tuijottaa kauemmas pihalle. Mikä siellä oli? No siellä oli kissa!  Se oli varmaan käynyt haistelemassa terassilla ja pelästynyt, kun olikin toinen kissa noin lähellä.  Varmaan turhauttavaa Merristä olla häkissä, kun toinen tulee omalle reviirille muina kissoina haistelemaan.  Ääni lähti luullakseni vieraasta kissasta, koska Merri on yleensä tosi hiljainen. En osaa edes kuvitella, että siitä lähtisi tuollainen ääni. Toisaalta, jos pitää vakuuttaa vieras terassin herruudesta...


Tuunauspajassani aiheeksi pääsi vanha mekko, jota en ole käyttänyt. Siinä on kiva etumus, mutta muuten se ei ole oikein ollut mieleinen. 


Leikkasin helmasta palan pois. Tein helmaan nauhakujan, johon pujottelin kuminauhan. Helma jää nyt vähän pussille. 


Jätin mekon etuliepukkeet paikalleen. Ne voi nyt solmia paidan edestä. 
Tämä paita sopiikin taas tosi hyvin näiden verkkareiden kanssa 😂😂


Tässä vielä kokonaisuus. Paita on ohuehkoa, rypytettyä, laskeutuvaa kangasta. 


Näin tuunaamalla vaatteita uuteen uskoon säästyy silkkaa rahaa!!


Ostin uuden rahapussin ja yht´äkkiä huomasin, että siellähän on rahaa!  Epäilin heti, että mies on laittanut ne sinne juksatakseen.  Aikani ihmettelin, kunnes huomasin, että melko tyhjännäköisiä ovatkin. 😂 Ei näiden kanssa kannata mennä ruokaostoksille. 


Merri ei  pääse mihinkään korkealle hyppäämään, vaikka sitä kiinnostaakin aina katsoa uusia paikkoja. Nostin sen kaapin päälle ja nappasin kuvia.  Nyt kun katsoin noita kuvia, niin yksi oli vähän hassu, kun se näyttää siltä, että toisella on oikein hätätila. Iso ihmetys, että miten täältä nyt oikein pääsee pois.  Onneksi tuossa vieressä oli tuo korihissi. Merri hyppäsi koriin ja hissi laskeutui. 😹

8 kommenttia:

  1. Verkkareiden kanssa sopii kaikki! Korkkaritkin ;)

    Merri pitää huolta omasta talostaan ja pörhistelee sen takia. Lentävä kori on sen ikioma hissi. Ihanan suuret silmät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, etenkin jos ei mene ovesta ulos. Kuvan verran voi ottaa näytille, jos ei näytä kun kavereille ;)
      Mitä suuremmat silmät, sen paremmin näkee tunkeilijat.

      Poista
  2. Onneksi Merri puolustaa reviiriään, ei pidä toisten kissojen tulla sen pihalle.
    Voi, Merrin pitäisi saada kiipeilyopastusta tyttären Maisa-kissalta. Meillä on korotettu katto ja kaikki esim. keittiökaappien yläosat on avoimia. Niin se Maisa vaan kiipeilee sinne ja hyppii oviaukon kokoiset välit kaapin päältä toiselle. Itseä hirvittää, mutta eipä ole Maisa vielä tehnyt virhearviointeja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maisat on varmaan kiipeilijöitä ja hyppijöitä ;D Pojan Maisa -kissa on samaa laatua. Merri vaan katsoi, että siellä se on ja miten se sinne pääsi. Merri on jotenkin jämäkämpää tekoa, eikä jaksa hyppiä korkealle.

      Poista
  3. Joo, hissit ovat tosi käteviä! Mutta onpa eksoottisen näköinen tuo vieras kissa 😉 Oikeesti kenelläkään vieraalla kissalla ei kuuluisi olla asiaa meidän tonteille! - Pepsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tuota yläkuvan kissaa tarkotat, niin se on kyllä tosi eksoottinen ;D Tosin se on niin jäpäkkä kaveri, että sen päältä voi vaikka kävellä, eikä se ole moksiskaan .
      Viime kesänä tuo kissa kävi kerran pihalla, kun Merri oli narussa. Vähän hirvittää, jos se tulee taas ja yrittää koetella voimiaan.

      Poista
  4. Ehdottomasti,verkkareiden kanssa sopiva:)
    Mutta kyllä sopii farkkujen kanssa myös.
    Noin sitä saa uusia tunikoita,halavalla:)
    Kaunis tunika tuli:)
    (minun tunikoita kun sovittelin teatterireissu varten :(olivat pimiässä komerossa kutistuneet??? ihmettelen kyllä häh???)
    Mun pitää ihan oikiasti ruveta miettimään ...jotain hauskaa levennystä niihin jakkuihin:)pitsiä??ym:)
    No varmasti säikähtää,Onneksi Merri oli häkissä,vielä ois Merrin kimppuun hyökänny:(
    Merrillä on muuten ihana se oma ikkuna,Olen satakertaa katsonu sen videon?,eikait se oo menny puhki,??se video:))
    Tosi isoilla silmillä katsoo,oisko vähän peloissaan?vai sittenkin vain ihmeissään:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaapissa olevat vaatteet on ihan ok, kunnes niissä pitää lähteä ihmisten ilmoille ;D Minulla on nyt kauhea kasa vaatteita, joille kuvittelen osaavani tehä jotain, mutta mitään ei tahdo syntyä. Ajatus onkin pyöritellä niitä ja kattoa tuleeko mitään, tai sitten viedä keräykseen.
      Se ikkunaluukku on tosiaan hieno juttu. Just puhuttiin itekin siitä, miten hyvä ostos se oli. Välillä Merri menee edes takasin sisään ja ulos. Välillä pihalle päivystämään, välillä täysvauhtikierros sisällä ja takasin.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!