maanantai 11. maaliskuuta 2019

Kirjaviisautta (?)

Jo Nesbo: Panssarisydän (alkuteos: Panserhjerte)
suomennettu painos julkaistu 2010
pokkariversio
sivuja 795

Jo Nesbo on Wikipedian mukaan kansainvälisesti tunnetuin norjalainen rikoskirjailija.  Allamainittu teos on rikosetsivä Harry Holesta kertovan  kirjasarjan 8/11 osa.
Kirjailija on ideoinut myös pari vuotta sitten televisiossa nähdyn sarjan Miehitetty.

Harry Hole on Oslon poliisin sarjamurhaajiin erikoistunut tutkija, joka on rikoksia selvitettyään saanut itse suuret henkiset vammat. Hän on paennut Hongkongiin saadakseen etäisyyttä rikoksiin ja selvittääkseen omaa oloaan. Toisaalta hän on myös alkoholisoitunut ja alkanut käyttää huumeita aiempien henkilökohtaisten kokemustensa takia.
Sieltä hänet käydään jälleen houkuttelemassa Osloon, jossa uusi sarjamurhaaja on aloittanut työsarkansa, eikä poliisi ole edistynyt murhien selvittämisessä yhtään.
  Samanaikaisesti Harryn isä on sairaalassa saattohoidossa ja rikoksen selvittäminen sotkeutuu henkilökohtaisiin kokemuksiin, jälleen kerran. Erikoisia kiemuroita tutkimukseen tuo myös poliisikunnan keskinäinen selvittely. Harrya painostetaan eri suuntiin, mutta hän osaa myös antaa samalla mitalla takaisin.
  Kirjassa on valtavasti sivuja, mutta murhaaja selviää vasta loppumetreillä. Kirjailija on osannut pitää kertomuksen jännittävänä loppuun asti ja tarina aukenee luku luvulta uusiin suuntiin.
 Käsittämätöntä on se, että alkoholisoitunut narkomaani on ainoa henkilö, joka pystyy selvittämään valtavan rikosvyyhden, kun muu poliisikunta tallaa paikallaan.

Itse en ole lukenut kaikkia sarjan osia, mutta ne, jotka olen lukenut, ovat kaikki olleet lukemisen arvoisia. Suosittelen.


Nykyään hankin lukemiset pääosin kirpputorilta, niin ne on helppo pistää taas uudelleen kiertoon. Viimeisin hankinta on pussillinen kirjoja naapurista lainaan. Luen nykyään niin hitaasti, että näiden lukemiseen menee varmaan 10 vuotta 😀


Merri saa taas mattokyytiä!  Sillä alkaa kehräys melkein heti.Silmät suurenevat teevadin kokoisiksi ja sile tulee se Saapasjalkakissan anova katse. Eihän stä voi vastustaa!! 


Tällä kertaa jännitystä on lisäämässä myös jokin roikkuva kalalelu.... 


Lukemisiin!!

14 kommenttia:

  1. Kuulostaa jännittävältä ja mukaansa tempaavalta kirjalta.
    Minä tuijotan "kaikki" Tanskalaiset/Ruottalaiset/Norjalaiset -sarjat,,Yle areenasta.
    Seuraavaksi kirjaksi vois jonku tuon kirjailijan kirjan laina.En minäkään kirjoja osta kirppis/ja kirjasto/saadutkirjat.
    voi tuota ihanaa MERRIÄ:)))))
    Noita ihanien silmien anovaa /pyytävää katsetta "Ei voi ohittaa" EI!!
    ..vieläkös kalat kiinnostaa:))
    Käsi jumpastahan tuo käy:)
    Meillä sataa lunta tai tupruttaa...,aamulla kolottavaa oli 15 cm.Onneksi niin ihanaa kevyttä puuterilunta:)
    Ison kirkon päätiellä lähes 30 auton ketjukolari...(kahessa eri kohassa)
    Mukavaa alkavaa viikkoa!!
    jk.Merrille erityisesti! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on kolattavat ollu suojalunta, onneks ei paljoa, vaikka en miä oo lumitöitä paljoo tehny, kun mies työntää ne mönkkäriauralla.
      Oho, mikä ketjukolari! Harmillinen hidaste, jos on jonnekin menossa. Toivottavasti ei ketään sattunu.
      Lentävä kala on edelleen parasta, mitä Merri tietää. ;D
      Noi sarjat on tosi hyviä ja laadukkaitakin yleensä. Beckitkin alkoi taas uudelleen, uusia jaksoja.

      Poista
  2. Minä olen semmoinen tuurijuoppo kirjojen kanssa: joskus otan ja joskus en. Tuppaa viihdelukeminen jäämään työperäisen lukemisen jalkoihin :(

    Merri on lentävä kissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri voisi kasvattaa siivet ja lentää ite, niin ei tarviis joka välissä kanniskella! Ei se sit ehkä olis niin hauskaa.

      Poista
  3. Pohjoismaiset dekkarit ovat kyllä parhautta! Hankin itselleni pinon Keplereitä joulun alla, mutta lukematta ne vielä ovat...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noitapa en ookkaan vielä lukenu. Pitänee pitää silmät auki, kun kulkee kirpparilla. Kiitos vinkistä :)
      Tervetuloa lukijaksi !

      Poista
  4. Minusta on tullut äänikirjojen fani, vaikka alussa en tajunnut miten joku kuuntelisi kirjan toisen lukemana. No on tosi hyvää unilääkettä ja niinpä iltaisin kuuntelenkin iltasatuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miä oon muutamaa äänikirjaa kokeillu, mut ei oo oikein minun juttu. Lenkkeillessä ois kiva kuunnella, mut ei oikein kuule kunnolla,kun autoja menee ohi. Toisaalta ei viiti pitää hirveän kovalla sitä ääntäkään.
      Käsitöitä tehdessä olen myös kokeillu. Ei oikein pysy kunnolla juonessa kiinni, kun ei lue ite. Ajatus harhailee.
      Toisaalta on kiva, että äänikirjavalikoima on nykyään jo tosi iso, niin löytyy valikoimaa niille, jotka tykkää kuunnella.

      Poista
  5. Minä en lue dekkareita ollenkaan,vaikka tv.stä kyllä katselen murhamysteerejä.Merri on niin hauska kissa,että taidan tulla joku päivä vohkimaan sen meille:)

    VastaaPoista
  6. Sinulla on niin elämänmakuinen blogi, että voih! Olet kyllä ehtiväinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tuo oli mieltä lämmittävä kommentti :)
      Mitäpä sitä niin ihmeellistä olis, kun työssäkäynti ja kissan kanssa leikkiminen, kun ei oo enää lapsiakaan kotona :)

      Poista
  7. Minäkin luin yhdessä vaiheessa noita Harry Hole -kirjoja, mutta en ole varma tuliko ihan kaikki luettua. Nyt kävin tyttären kanssa kirjastossa etsimässä hänelle koulua varten kirjaa (löytyi) ja en aikonut itselle mitään. Siellä olikin uutuuskirjoissa Samuel Björkin "Poika pimeästä" ja Tuija Lehtisen "Kuollut jättää jäljen" kahden viikon laina-ajalla. Ne päätyi mukaani ja on jo luettukin. Suosittelen tuota Samuel Björkiä, ja Tuija Lehtinen menee sitten kevyempänä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minul on ainakin noi vanhemmat jääneet lukematta Hyvin silti pääsi mukaan, kun jokanen kirja on oma tarinansa.
      Tuija Lehtisen kirjoja olen lukenut, mut toi Samuel on uus juttu. Täytyy laittaa nimi muistiin.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!