lauantai 30. maaliskuuta 2019

Aurinkoa elämään!

Kevätsää on sallinut jo terassilla istuskeluakin.  Merrikin nauttii ulkoilusta ja haistelee kevättuoksuja (ja sen vieraan kissan hajuja 🙀).
Välillä pitää käydä kävelemässä jäällä tai lumessa. Sen jälkeen heilutellaan ja nostellaan tassuja. Viime kesän tähystelypaikka terassinkaiteellakin piti käydä kokeilemassa.


Ensimmäinen kevätneulontatuokio terassilla. Auringossa oli lämmin. Puutarhatuoli pehmusteineen tuntui jo selvältä kevääntulolta.  Nyt on sopiva hetki pitää loput talvilomat pois 😊
Se juttu vähän surettaa tuossa lämpimien ilmojen tulossa, että kohta pitää luopua näistä rakkaista talvikengistä, joita turvakengiksikin kutsutaan. Olen lompsotellut näissä kaiken talvea. Ainoastaan töissä olen pitänyt vähän sirompia talvikenkiä. Noihin turvakenkiin ei varmaan mahdu edes kenkäsuojia päälle! 😏


Kompostissakin on jo eloa. Pinta on vajentunut ja lämpötila noussut lähemmä kymmentä astetta.  Olen vieläkin sitä mieltä, että se oli viime kevään paras ostos!  Välillä pitää käydä vähän möyhimässä pintaa. Joku oli lainannut lapiotani kompostin vierestä. Sitä etsiessä päädyin talliin, josta löytyi tällainen kaunokainen. Opel GT vuosimallia 1970. Miehen "romusta -autoksi "-projekti.  Ollaan molemmat käsityöihmisiä. 😀


Vielä maaliskuun langankulutussaldoa suurentamaan syntyivät miesten kokoa kynsikkäät.  Minulla ei ole mitään mieltäylentäviä kokemuksia sormikkaiden neulomisesta, mutta nyt olivat pahimmat muistot taas laantuneet ja päädyin neulomaan.  Sormiin päästyäni muistin taas koko härdellin, kun ei ole kuin pitkät sukkapuikot. Täytyy varmaan laittaa hankintalistalle lyhyet sormikaspuikot, jos vielä aikoo sormikkaita neuloa. Nämä sentään syntyivät melko kivuttomasti. Viimeksi huomasin siinä kaikessa sormien neulonnan hässäkässä, että nyt on tulossa jo kuudes sormi! Voi sitä ilon ja onnen päivää, kun piti purkaa. 
Nämä nyt kuitenkin valmistuivat. Nalle lankana, kulutus 55g. Puikot kokoa 3. Ohjeen nappasin niinkin tuoreesta lehdestä, kuin Novita 2003/4. 
Nämä ovat siis sellaisen miehen kokoa, jolla on oikean käden keskisormi pitempi kuin muut (ainakin jos tätä kuvaa on uskominen). 


Ensimmäinen lomapäivä ja minä heräsin jo kello 7. Hoh hoh. Mihin tämä vielä johtaa.  Mukavaa viikonloppua kaikille!

12 kommenttia:

 1. Ihmeitä nuukutuksia kevät saa aikaseksi.
  Ymmärrän täysin kun tassut kastuu...täytyy päästä kuivalle maalle:)Merrillä niin turvallinen ulkoilu:)
  (meiän koiruudelle tämä hanki keli on ihanaa laskee mäkiä ,hurjstakin lumivuorista,nokalla pukkaa vauhtia...ja menoksi...kyllä taas suru tulee kun lumi lähtee:))
  Komosti on hyvä,meillä täällä "väli-suomen perukoilla komposti vielä pankko jäässä...
  hyvä:) että lapio oli viety:)))
  meillä ois jääny näkemättä tämä "-HELMI",voi jeskamandeera:))))) ihana,ja niin ihanan värinen.Tuon käsityön tunteja ei kirjata ylö?,siihen menee paljon..paljon aikaa...jokaisen nipelin ja nappelin läpikäymminen,Minusta nuo vanhat autot ovat autoja.
  Eihän uusien autojen moottori ääntäkän kuulu sisälle:)((Kerran lähin pojan autolla BMV,piti risteyksessä aukasta auton ovi ja kuunnella käykö?,Poikaa nauratti äitin selitykset:).."Meiän takapihalla Amatsoni -65) (( entisöidään ...tahtiin "iisakin kirkko"))
  Nuo kynsikkäät ,ovat kevään väriset,tarpeelliset:)
  ...kuudes sormi:) sattuuhan sitä :))
  Aurinkoista ja virkistävää lomaa!!
  ja ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusista ja vanhoista autoista olen samaa mieltä. Uusista puuttuu varmaan se "sielu".
   Nyt siirryttiin kesäaikaan. Eilen paistoi aurinko ja oli keväistä. Tänään sataa lunta!

   Poista
 2. Siellä sitä jo terassilla istuskellaan. Varo nyt, ettet vaan tuu kipeeks, vai kuinka sitä ruukataan varotella näin keväisin jos liian aikaisin alkaa kesää viettään. :) Komeet kynsikkäät. Sormikkaiden tekeminen on aika työlästä, oon huomannut. Vaikka tekis vaan viisisormisille. Sulla se lähti sormikkaan tekeminen lapasesta, kun teit yhden varasormenkin paikan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetken vain, tyynyn päällä, takki tiukasti kiinni, pipo päässä, auringossa ;) Kevätlämpö on kyllä aika petollista.
   Yritin kai tehä vaihtosormisormikkaat ;D

   Poista
 3. Vanhat autot on vaan niin hienoja. Tulee nuoruus mieleen: likkojen kanssa kilpailtiin, kuka minkäkin letukan kyytiin pääsee ;)

  VastaaPoista
 4. Käsityönsä kullakin ;) Kivat kynsikkäät ja komea ajopeli tallissa! Mukavaa alkavaa huhtikuuta!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Tästä lähetään taas pienin askelin kohti kesää. Paluuta ei enää huhtikuussa ole ;D

   Poista
 5. Hyvän näköiset kynsikkäät. On ihanaa,kun on ollut niin aurinkoisia ilmoja. Kevät etenee kesää kohti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minusta noiden kynsikkäiden mallissa ja värissä on jotain tosi nostalgista. No olihan se vanha lehtikin, mutta tulee vielä jotain vanhempaakin aikaa mieleen.
   Ny on jo huhtikuu! Kohta puhkutaan helteissä (jos niitä vaan tulee tänä kesänä;D )

   Poista
 6. Minäkin istahdin ulkoterassille lauantaina. Nyt on jo toisenlaiset kelit. Hienot kynsikkäät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei siellä nyt tarkene ;) Loppuviikosta ehkä taas.

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!