sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Selbudeath

Näin tämän sukkamallin kerran Ravelryssa ja latasin ohjeen. Se jäi kuitenkin pitkäksi aikaa hautumaan, kun oli muuta keskeneräistä ja lopulta unohdinkin sen.  Törmäsin siihen jossain vaiheessa uudelleen tiedostoissani, ja päätin aloittaa.
Ohje on lontoota, mutta selkeän ohjekuvan ja silmukkamäärien vertailun myötä se oli kuitenkin helppo lukea.  Jos nyt oikein ymmärsin, niin kantapääkin oli neulojalle valinnainen omien mieltymysten mukaan. Näin tein myös terän.
  Tein sukkia aika pitkään ja ne jäivät välillä tauollekin muiden juttujen ohella. Tätä työtä on vaikea ottaa mukaan reissuneuleeksi.


Malli Selbudeath, ilmaisohje TÄÄLLÄ
Suunnittelija Erica Gronntun
Lanka Nallea 175g
Puikot kokoa 2½
Jalkaan kokoa 38


Pohkeet olisivat voineet olla vähän kapeammat, kuten sukan suukin. Onneksi kuitenkin tein tuon kokoisilla puikoilla, enkä kolmosilla, kuten välillä Nallea teen. Lankahan ei siis ole samaa, kuin alkuperäisessä ohjeessa.  Jalkaterä jäi vähän hassuksi, kun kuvio jäi puolittaiseksi.   Aloitin pelkän mustan tuolta kerrokselta, kun en halunut niitä silmiä enää tuohon kurkkimaan. Olisi näyttänyt vielä enemmän puolikkaalta päältä. Tosin onhan sukkien aihekin jo aika karmaiseva, että haittaako tuo puolikas kallokaan enää. 😏



Nyt on siis Suomen Euroviisukappale valittu.  14. ja 16.5. on semifinaalit. Suomi on muistaakseni ensimmäisessä. Finaali on 18.5. 


Suomen Euroviisuedustaja on siis Darude & Sebastian Rejman: Look away


Merrille olen laittanut vehnänorasta kasvamaan. Se ei vaan tunnu yhtään kiinnostavan. Olisi ehkä pitänyt laittaa ihan heinää? Tuota orasta nyt vaan sattui kotoa löytymään ja ajattelin sen kelpaavan.  No, meillä on nyt sitten pääsiäistunnelma jo katossa!  
Innostuin istuttamaan myös tomaattia. Nyt niitä on taas ihan hirveästi. Toivon, että Merri tai sen kaverit eivät kippaa niitä nurin, kuten viime vuonna.... 

15 kommenttia:

  1. Mikä pääkallo? MIKÄ PÄÄKALLO?? Mulla on varmaan todell aheikot silmälasit, kun en ollenkaan nähnyt pääkalloja. Ennen kuin oikein tiirasin. Minä näen vain kauniita kukkasia mahdottoman kauniissa sukissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jos sukan nimessä on sana ...death, niin onhan siinä jotain muuta kun kukkasia! :D Nää on tälläset taiteellisemmat pääkallot.

      Poista
    2. En kai mää nyt mitään nimeä kerennyt vahdata, kun oli niin kauniit sukat. Sitä paitsi, tuonenkielo on kamala nimi, mutta kukka on ihan nätti. Entäs sitten kalla????

      Poista
  2. Jeskamandeera!!!!! ;)
    syvään huokaus...kauniit!!!,erikoisen kauniit!!
    ei haittaa pääsiäinen tulee aikonaan,,,,
    no mikäs Merrillä kun ei ruoho maistu;)
    Hyvässä kasvuvaiheessa tomaatit:),minulla vielä pussissa,jää nähtäväksi jääkö myös sinne;)
    Mukavaa laskiais-sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Välillä löytyy tosi kivoja ohjeita, kunhan vaan ehtis niitä kaikkia kokeilemaan.
      Viime vuonna laitoin tomaattia ja 2 tainta selvisi lopulta isoiksi. Oli kaikenlaisia kommelluksia matkassa. Toivottavasti Merristä ei oo tomaatintaimet paremman makusia, kun vehnänoraat...

      Poista
  3. Aivan ihanat sukat ja kiitos kun jaoit tämän ohjeen. Ohjeita ei ole koskaan liikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maailma on ihania ohjeita pullollaan, kun vaan ehtis niitä kokeilemaan. Sit kun ois aikaa alottaa jotain, niin ne kaikki ohjeet on jossain kivenkolossa. Pitäis aina laittaa jotenkin ylös niitä hyviä jo valmiiksi.

      Poista
  4. Komeat on sukat. Kauniit värit näissä ja ihanat nuo kavennukset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värit valikoitui ihan niistä, mitä löytyy. Nyt tulee mieleen,että oispa ollu punasta ja mustaa. No ehkä sit, jos teen joskus toiset.

      Poista
  5. Hauskat sukat, hurjat pääkallot somien koukeroiden keskellä. Merrillä on ihan oma makunsa. Jos ei oras maistu, niin se ei sitten maistu. Ei se tainnut maistua siskonikaan kissalle, joka meni maate vihantalautaselle. Siinä taisi olla kaikki, mitä Viiru ajatteli moisesta hömpötyksestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D No toivottavasti Merri ei keksi mennä maate tuohon päälle :D
      Jotkut kissat tykkää syödä ruohoa, mut ehkä siihen vaaditaan ihan oikeaa ruohoa. Taitaa olla myynissäkin ihan kissanruohoa (varmaan ihan tavallista, mut sillä nimellä). Eipä Merri oo kyllä nurmikoita pyyellykään, niin tuskin haittaakaan :)

      Poista
  6. Onpa kauniit sukat. Melkoinen homma on tuossa kuviossa ollut, mutta sait siistiä jälkeä. Aurinkoa viikkoosi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Hiljalleen valmistuivat. Kuviollinen on yksiväriseen verrattuna siitä mukavaa tehdä, että näkee, mitä on tehnyt. Ei tunnu niin pitkältä.
      Tällä hetkellä paistaa lunta ;D

      Poista
  7. Komeat sukat ja niin kaunista neulekäsialaa. Merri tarkastaa, että kaikki siemenet itävät ja joskus on tarpeen vähän kääntää multaa... ihan vaan kasvun jouduttamiseksi tahi palvelijoiden aktivoimiseksi, matto odottaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai vielä kääntää multaa ! ;D Onneksi ei olla kasvussa vielä siinä vaiheessa.
      Matto on kulkenu tänäänkin jo monta kertaa ;D Voi että naurattaa aina itteäkin tää touhu. Onneks ei oo piilokameraa ;D

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!