tiistai 1. tammikuuta 2019

Vuoden yhteenvetoa

Tärkeä jokavuotinen blogitraditio  (ehkä vain minulle 😊) , katsaus liittyen käsitöihin, luettuihin kirjoihin ja liikuntaan...
Langankulutus   5545g (vuonna 2017: 6815g). Viime vuonna neuloin enemmän ohuemmasta, kevyemmästä langasta. Se on ainakin osasyy vähempään kulutukseen. Lasken kulutusta vain omaksi huvikseni, ei minulla mitään pakkotavoitetta ole.😊
Suurin osa käsitöistä valmistui neulomalla. Askartelu- yms. juttuja en ole laskenut mihinkään. 
Neuloin 40 paria sukkia, yhdet lapaset ja yhden Nurmilintu -huivin. 
Ompelin tyynyliinoja, verhot ja kosteudenkerääjäpusseja. 
En virkannut mitään! Outoa. 😏 Tai oikeastaan virkkasin jakkua, mutta se on edelleen kesken. 
Jos joku haluaa kurkistaa, mitä nämä valmistuneet olivat, voi käydä kurkistamassa blogin oikeassa sivussa, alalaidassa kohtaa valmistuneet 2018. Sieltä löytyy myös vastaavasti vuoden 2017 valmistuneet.


Kirjoja tulee luettua nykyään aika vähän. Tietokone on varmaan vallanut aikaa lukemiselta. Silti minulla on aina joku kirja kesken ja seuraava jonossa. Kirjoja tulee useimmiten hankittua kirpputorilta pokkareina, jotka on sitten helppo laittaa kiertoon, eikä hintakaan kirpaise.  Äänikirjoja en oikein ole oppinut kuuntelemaan, vaikka olen yrittänyt. 
Kirjoissa tulee harvoin vastaan kahta peräkkäistä tosi hyvää kirjaa.  Usein on monta ihan luettavaa, kunnes se tulee se jokin, jonka tarina jää elämään mieleen ja siihen palaa aina silloin tällöin ajatuksissa. 
Välillä löytyy myös kiintoisia  dokumentaarisia kirjoja esim historiasta.  Pääosin tykkään kuitenkin fantasiakirjoista ja jännäreistä. Pelkkää rakkaushömppää en jaksa lukea. 
Viime vuoden saldo on 13.  Vaienneet temppelit ja Elämä solmussa  ja keisarinnan hovineiti -kirja olivat historiallisesti mielenkiintoisia ja ne päätyivät minulle ihan sattumalta. Taivasten vanki oli hieman erikoinen, enkä oikein päässyt siihen kunnolla sisään.  Fantasiaa tarjosivat viime vuonna vain Kuusenoksan kirjat, joista ensimmäisen luin toistamiseen, jotta pääsin kunnolla kiinni kakkososaan, joka vasta ilmestyi. Tänä vuonna taitaa olla mahdollisuus päästä lukemaan kolmatta osaa, jos, ja kun, se julkaistaan. Jännäreistä mieleisin oli varmaankin tuo Janssonin Hylynryöstäjä. 

Harris Joanne: Sarkaa ja samettia
Holt Anne: 1222
Hämeen-Anttila Virpi: Sokkopeli
Jansson Anna: Hylynryöstäjä
Koho Paula: Elämä solmussa
Kuusenoksa Anu; Auroran tarina osa 1; Prinssi jolla ei ollut sydäntä
Kuusenoksa Anu: Auroran tarina osa 2; Seireenit
Läckberg Camilla: Majakanvartija
Mankell Henning: Wallander, haudattu
Nesboe Jo: Aave
Pohjola Leo G (toim.): Vaienneet temppelit
Viherjuuri Irmeli (toim.): Anna Virubova, Keisarinnan hovineiti
Zafon Carlos Ruiz: Taivasten vanki

Seuraavaksi ehkä noloin listaus itselleni, ja juuri siksi haluankin nostaa sen taas esiin: liikuntaan liittyvät.... Olen ollut viime vuonna kerrassaan laiska. Sen toivon muuttuvan tänä vuonna.  Työ on tietysti liikkuvaa, mutta ei se silti vastaa ihan oikeaa liikuntahetkeä lenkkeillen tai pyöräillen.  Nämä ovat oikeastaan ne ainoat liikuntalajit, jotka edes jotenkin kiinnostavat.  Toivonkin tätä listaa katsellessani, että nostaisin nämä liikunta-asiat sieltä syvimmästä suosta taas käyttöön. 

Viime vuonna  kävelin 122.9 km lenkkeilymielessä (vertaa 2017: 774,5km....). 
Pyöräilin 24 km (vertaa 2017 : 159km)
Mutta hei!! Hiihtoa 5.6 km! 😅😅

Edellisen vuoden vastaavan blogikirjoituksen voit lukea TÄÄLTÄ jos kiinnostaa. 

Viime vuonna sain myös uusia lukijoita. 😍 Kiitos Teille, sekä tietysti myös jo aiemmin sivuani seuranneille 💖 Toivottavasti kuulen Teistä vielä tänäkin vuonna. 😍  Yritän vastailla kaikkiin Teidän kommentteihinne ja käydä vierailuilla blogeissanne. 
Blogi tulee myös tänä vuonna olemaan sekametelisoppa, jossa pääasiassa ovat valmistuneet käsityöt, jotka kirjaan tänne ylös myöhempää tarvettani varten. Siksi laitan muille turhaakin turhempia silmukkamääriä ylös. Itselleni ne ovat tärkeitä myöhemmin. 

Facebookin puolelle loin toukokuussa "sivublogin", jonne olen linkittänyt nämä blogitekstit. Siellä seikkailee myös Merri monilla videoilla.  Sinne löydät blogin ylä-oikealla olevasta linkistäni. 

Blogilistalla olen ollut pitkään ja sekin löytyy blogin ylä-oikealla olevasta toisesta linkistä. 

Siistä ei muuta kuin  hyvää uutta vuotta 2019!! Bloggailemisiin!!!
8 kommenttia:

 1. Keisarinnan hovineiti löytyy minunkin kirjahyllystäni!Sen sijaan lenkkeilemään en lähde, enkä kyllä hiihtämäänkään, mutta pyörillä saatan, jos on joku järkevä määränpää. Tykkään pukata lunta ja haravoida pihaa ;) Langankulutuksiani en laske, sillä mulla auttamattoman huono matikkapää. Että tälleen täällä. Olitko unohtanut Merrin kuvan???

  VastaaPoista
 2. :D Ai Merrin kuva :D Toi oli hyvä! Tais vissiin unohtua.
  Miä laitan langankulutukset työ kerrallaan tohon oikealle sivupalkkiin ja lasken ne vuoden lopussa yhteen. Ihan turhantarkka en kulutuksista ole. Olen rajannu kulutuksen koskemaan vaan koukuilla ja puikoilla tapahtuvaan toimintaan.
  Sinulla tuntuu olevan toi liikunta-asenne vähän sama kun minulla :D Ei oikein nappaa. Siksi olen kehittäny itelleni tälläsen "lasketaan erilaisia asioita" -tyylin. Lasketaan kertoja, kilometrejä jne. Kun nään, mitä olen jo tehny, niin tulee hyvä mieli. Niistä tekemättömistä ei tuu ollenkaan. :) Hoitoalalla tuntuu nololta hokea toisille, miten pitää liikkua, jos ei ite liiku ollenkaan.

  VastaaPoista
 3. No kyllä sinä olet langankulutuksesta päätellen kutonut tosi paljon . Minä en ole tällainen listaaja ,mutta hauska on lukea sinun ja muidenkin listauksia. Ja hyvä se on silmukkaluvut pistää ylös. Siitä on itselle paljon hyötyä, mutta kyllä myös meillekkin . Kiitos sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miä oon ollu listaaja koko ikäni eri asioissa :) Se on kivaa. Samoin vertailu eri vuosilta. Ihan vaan omaksi iloksi. Voi haastaa itsensä seuraavalle vuodelle. Nyt on ainakin helppo ylittää viime vuoden liikuntakilometrit! Tai ainakin luulen niin...

   Poista
 4. Paljon on lankaa kulunut...paljon valmiita töitä.
  ja Paljon ihania kuvia valmiista töistä:)kiitos kun olemme saaneet ihailla niitä:))
  Lukeminem on varmaan yksi rentoutus-keino?
  Itse luen niin vähän,tämä netti-paholainen vienyt senkin ajan.
  Minun hiihtämiset on jääny siihen kun oli "pakko-hiihtoa koulussa",kiitos vaan ope:)
  Noita linkkejä ,vanhoja tilastoja kattelin:)löysin ihania Merrin kuvia.
  Olenkin miettinyt pääni puhki ,että kenellä oli ihana kissa-keinu!! :))jipii nyt tiiän MERRILLÄ:))
  Merri on vienyt minun sydämmen kokonaan.niin sulonen ,seurallinen kissa:)
  Oikein mukavaa käsillä tekemisen vuotta!
  Ja KIITOS kun olette siellä ;)

  VastaaPoista
 5. Luen pääasiassa iltaisin. Uni tulee helposti sen jälkeen. Rauhottaa etenkin iltavuoron jälkeen, jos voi hetken lukea, kun on aamuvuoro edessä.
  Nuorena tuli hiihettyä paljonkin, kun pääsi pihasta suoraan mettään. Nykysin joutuu ensin hilautumaan ladun päähän jollain keinoin. Siinä yleensä jo vähän hyytyy hiihtämäänlähtöhalut. Ei minulla oo mitään uutuussuksiakaan, en osaa luistella.
  Kiva kun vanhat jututkin löytää vielä jonkun silmään :) Tuolla sivussa on linkki myös vanhempaan blogiini, jonka olen alottanu jo vuonna 2007. En käy siellä enää kirjottamassa mitään, mutta välillä etin jonkun vanhan valmistuneen jutun ja katon, paljonko oli silmukoita tai paljonko meni lankaa.
  Kiitos itsellesi kommentista :)

  VastaaPoista
 6. Vallan ahkera olet ollut ja paljon on valmistunut sinun puikoiltasi. Oikein ihanaa alkanutta vuotta 2019 sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen nähen mitä tulee tehtyä, olen vähän hämmästyny, kun lankaa ei oo menny enempää. Ilmeisesti neulon liian kevyttä kamaa! :)
   Hyvää uutta vuotta sinullekin!

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!