keskiviikko 23. tammikuuta 2019

Happamia marjoja

Olen taas vaihteeksi katsonut kaikki Taru sormusten herra -elokuvat ja siinä sivussa onkin syntynyt sukkapari.

Lanka 7 -veljestä, kulutus 150g, puikot kokoa 3½. Silmukoita aluksi 14/puikko, terässä 13/puikko. Sukat ovat kokoa 39. Kettukuvio löytyy Novita -lehdestä.
Aika happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista.


Ketutkin syntyvät silmät kiinni ja menee jonkin aikaa, ennen kuin niiltä silmät aukeavat. Näitä tehdessäni ajattelin, että seuraavaksi teen sitä ja tätä. Nyt on puikot tyhjät ja mielikin tyhjeni saman tien. Miksi välillä tulee neuletyhjiö?  Jo muutaman tunnin neuletyhjiö tuntuu ahdistavalta, jos olisi juuri into aloittaa jotain uutta ja hienoa.  Ne ohjeet ja ajatukset, jotka olivat aiemmin mielessä, tuntuvat yht´äkkiä aivan huonoilta. Lanka ei täsmännytkään, tai tulee epäröintiä, että valmistuneella työllä ei olisikaan mitään käyttöä. Monet kivat mallit ovat langasta, joka kutittaa, tai liian paksua lankaa ja käyttäjälle tulee kuuma. Kaapissa on lisäksi sen verran lankavarastoa, että uuttakaan ei ihan satunnaisista päähänpistoista viitsisi hankkia.  
Merri on aina valmis tutkimaan lankavarastoa. Lisäksi askarteluhuoneeni on muutenkin erittäin kiinnostava. Merri on samantien mukana etsimässä asioita. Pöydälle se asettuu lopulta makaamaan ja näyttää siltä, kuin se olisi juuri siinä, missä se on aina halunnutkin olla. Silmät puoliummessa. 😋

Nyt meillä on yhteinen talviloma. 
Ihmetellään uutta päivää ja istuskellaan/ maataan keittiön tuoleilla.


Tarkoitus olisi siivota edes yksi huone. Laitoin laiskurin imurin kulkemaan jo Merrin iloksi. Se ei paljon sitä hetkauta. Olen nähnyt videoita, joissa kissa istuu robotti-imurin päällä. Merri ei ole vielä sellaista kokeillut.  Sen verran pitää vahtia, että mokoma mölytoosa ei mene sen ruokakupeille....


Muutoin Merri on sitä mieltä, että se ei ainakaan aio väistää!  Kiertäköön mokoma, jos aikoo tästä kulkea!


Mukavaa pikkulauantaita, eli keskiviikkoa Teille kaikille!

12 kommenttia:

 1. Valmiiden neuleiden tahti ei sinulla kyllä hiivu! Makeat sukat. En muuten ole koskaan katsonut kuin ohimennen kyseisiä elluja.
  Rapsutukset kisulille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miä oon sit kattonu sinunkin puolesta! Varmaan parikymmentä kertaa :) Aina ne vie mennessään ja aukeaa uusia yksityiskohtia. :)
   Joku diagnoosihan se varmaan sillekin on, ettei osaa istuskella ilman neuletta. sinul menee silti enemmän lankaa kiloissa, muistaakseni? :)

   Poista
 2. Makeet sukat!!!
  ...olen sanaton noin ihanien sukkien edessä:)
  Merri ei turhia ressaa,Kannattaakin vartioida ruokakuppia,saattaapi siirtää ihan väärään paikkaan....
  Olen samaa mieltä Merri sinun kanssa,kiertäköön,eläkä siirry;)))
  Pehmoisia paijauksia Merrille!!!
  ..ja tiedoksi Sartsalle,ne Sormuksen herrat nukuttaa minut aina...niitä katsellessa..niissä on satumaista taikaa:))
  Torstaiksi päivä kääntyi:),
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merri se taas tassutteli ja huristeli minut hereille näin lomapäivänä :) Jos ei muu auta, niin sen ainut kynsimisintohimo on varpaiden kynsiminen peiton alta. Se ei oo mikään mukava harrastus!
   Ainakin tiiät, mitä pitää tehä, jos on univaikeuksia! :)

   Poista
 3. Kettu-karkit kuuluvat lapsuuteni ihaniin muistoihin: vaarilla oli aina taskussa kettuja vain minun mennä ja ottaa! Vaari opetti myös kissani (minulla on kuin onkin ollut elämässäni yksi ikioma kissa) juomaan pelkästään kermaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miä muistan lapsuudesta isovanhempien naapurin purska -miehen :) Aina oli Jenkki -purkkaa tarjolla. Hmmm. Nykyvalossa tää vois tuntuu vähän oudolta. :)
   Nykyään pitäis myös kissoille juottaa vain vettä, kun ovat kuulemma laktoosi-intolerantikkoja kaikki ! No laktoositon kerma ja maito varmaan käy. Kaupassa on myös kissanmaitoa! Maailma muuttuu, ei voi mitään ;D

   Poista
 4. Makeet sukat! Vai pitäisikö sanoa happamat. En sano, sillä aika makeita ja sokerisia Kettu-karkit kuitenkin on. Ruokakuppeja on kyllä syytä vahtia itse kunkin. Eihän sitä koskaan tiedä, mihin herkut häviää jos silmä välttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika sokerillisilta tosiaan maistuvat. Joko oma makuaisti on muuttunu, tai sitte niissä oikeesti on enemmän sokeria ja vähemmän sitä marmeladimakua. Lapsena ne oli minusta parempia.

   Poista
 5. Elokuvat katsottu täälläkin useamman kerran ja kirjat luettu vuosia sitten kerran . Kerrassaan Ihanat sukat .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ihan parhaat elokuvat edelleen. Ja kirjatkin luettu. Nyt olen kattonu kaikki Twilightit taas kertaalleen. Seuraavaksi pitää kait kattoa Harry Potterit :)

   Poista
 6. Sievät on kettusukat ja Merri on ihana, joutaakin imuri väistämään :)
  Vähän aikaa kun mietiskelet ja askartelet jotain muuta, niin kyllä taas langat ja ohjeet kohtaavat toisensa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän siinä aina lopulta käy. Se hetkellinen "tuska" on ihan käsin kosketeltavaa ;)

   Poista

Kiitos kommentoinnista!