tiistai 15. tammikuuta 2019

Pupujussikat, ne lystikkäitä on (kuten kissatkin)

Oho! Jo toiset lapaset samana vuonna! Viime vuonna tein tasan yhden parin. Nyt ollaan jo ennätyslukemissa. 😉 
Minua houkutti vieläkin Lumi Karmitsan mallisto, josta valitsin nämä pupulapaset. Pupun kuva on kyllä tosi ihana. 


Lankana käytin Nallea, jota kului arviolta n.70g (ei ollut vaakaa). Aiemmin olen tehnyt näillä malleilla Nalle langasta kolmosen puikoilla, mutta nyt päätin tehdä 2½ ja valinta oli ihan hyvä. Ei tullut liian tiukkaa. Kokokin täsmää kivasti sekä leveydestä, että pituudesta.  Väreinä minulla oli valkoinen, vihreä ja Taika -punainen, joista viimeksimainitussa väri vaihtelee satunnaisesti. Se sopi silti hyvin tähän tarkoitukseen ja elävöittää punaisia kohtia. 
Kaikkiin tähän mennessä tekemiini malleihin on aina oikean ja vasemman käden/ jalan ruutupiirros. 
Tänään mietin ääneen, miten pysyn kuvioneuleessa mukana televisiota katsellessa. Minulla on ruutupiirros vieressä ja viivotin näyttämässä oikeaa riviä. Sitten sanon joko mielessäni tai ihan ääneen, että 1 yli ja kaksi. Samaan. 1, 2, 3, 4, 5, vihreä kolme. Tätä rataa, joka varmaan kuulostaa mahdollisesta kuuntelijasta ihan hölmöltä. Tämä on kuitenkin omaa koodikieltä, että televisiota voi katsella samalla, eikä piirrosta tarvitse katsoa niin usein.  Mitä muita tapoja mahtaa olla teillä muilla käytössä? Löytyykö muita omituisuuksia? 😊

Malli on siis tästä kirjasta. Sain ykkösen ja kakkosen toissajouluna joululahjaksi.  Olen kokeillut näistä muistaakseni kuutta mallia. Ihan kaikki mallit ei nappaa, mutta monet on tosi kivoja. Käsiala kannattaa pohtia etukäteen, että ei tule liian isoa tai pientä. Minulla tuppaa tulemaan vähän liian isoa. Tuo pienempien puikkojen valinta oli hyvä juttu. 


Tänään on juotu kahvia näissä merkeissä....  osa näistä on kerällä nyt, osa vasta kuvan oton jälkeen 😏 Väriä vaihtavat langat sopivat usein tosi hyvin yksiin jonkin yksivärisen langan kanssa, kuten tuo harmaapohjainen neulekin osoittaa. 


Meillä on pidetty taas "kissahotellia". Tällä kertaa Merrin vieraina olivat Maia, jonka elämän alkuvaiheista meni useita viikkoja Merrin kanssa saman katon alla. Sam on Maian kanssa samassa taloudessa nykyään. Ruokakupeilla riitti sutinaa. Vieraskissat eivät kursailleet ruuan kanssa, vaan söivät sen pikavauhtia, nuollen kupitkin puhtaiksi. Sen jälkeen siirryttiin Merrin kupille kärkkymään, kun Merri söi vähän sivistyneemmin. Toisaalta Merri oli kohtelias ja jätti usein vieraille jämät. 


Poikakissat painien välitauolla lepäämässä. Kokoero ei haitannut yhtään. Kumpikin oli painissa täysillä mukana. Maia ei tykkää painia ollenkaan, joten Samille teki hyvää saada painiseuraa. 


Välillä piti mennä "Ikea-karusellissa" kierroksia. Hassua kyllä, kaikki kissat tykkäsivät olla kyydissä, kun karuselli pyöri. Merri tosin ei olisi enää luovuttanut paikkaansa muille. 


Porukka pihalla jäähyllä. Siellä istuivat, kuin kanat orrellaan. 


Kiipeilypuusta löytyi paikka kaikille. Kukkulan kuningas näköjään Merri. 😜


Parin päivän riehumisen jälkeen oli Merriltä veto täysin poissa. ....


18 kommenttia:

  1. Siis uskomattoman kauniit ja ihanat lapaset. Kuin piste iin päälle on peukalossa oleva kukka. Olet saanut niin siististi tehtyäkin. Ihastuttavia kissoja. Merri-parka tarvii nyt lepoa ,kun kaverit ovat lähteneet:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihastuin malliin ja ohjekin oli selkeä. Mitä nyt ruudut välillä silmissä vipattaa :)

      Poista
  2. Empä ole ennen nänyt noin korreita lapasia!:)kyllä on saanu lankaa vaihtaa ja pyöräytellä-:) IHANAT!! (jos ois peukkuja mistä laittaa ...pitkän rivin tähän kohtaan laittaisin).
    Raskiiko noita pittää muuta kun pyhänä;;))
    voiko noin kauniita lapasia tilata tilaus työnä???
    Ihana Merri...kavereineen....Merri on kiltti ja sosiaalinen,ihana kisuli....Kaverit myös kauniita,touhukkaita...
    Mutta yksi paikka AINA varattu Merrille!!
    ...niin kuin alimmaiset kuvat kertoo!!!
    Ihanaia talvipäiviä,teille!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno on malli, Lumi Karmitsan kirjasta löytyy :) Lahjaksi menevät ja seuraavaa joulua varttumaan yleensä minun tekeleet.
      Merri on täällä taas niin iloinen, kun minulla on vapaapäivä, eikä sen tarvii olla yksin kotona. :) Yhessä kuletaan pitkin kämppää ihmettelemässä, mitä tehtäis, siivottaisko vessat vai oltaisko askarteluhuoneessa.

      Poista
  3. Tästä ei arki-ilta parane: kolme kattia yhdellä kertaa! Bonuksena maailman kauneimmat tumput!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Elämä kissan/kissojen kanssa on joka päivä mukavaa :)

      Poista
  4. Tosi Ihanatpupulapaset ja kisut.

    VastaaPoista
  5. Aivan ihanat pupulapaset, nyt mun viimeistään täytyy jostain metsästää noita kirjoja :)
    Ai että, teillä on vipinää riittänyt kissojen kanssa, hyvä että tulevat toimeen keskenään. Mahtoi Merri olla rättipoikki, kun pääsi kunnolla kisuamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoisin, että hankkiminen kannattaa. Itekin olen tosiaan jo useamman kokeilun tehny. Muitakin kirjoja minulla on, mutta ei nyt tuu yhtään mieleen, olenko niistä oikeastaan mitään tehny.

      Poista
  6. Söpön suloiset lapaset sekä kisulit =))
    Mukavaa alkanutta vuotta!!

    VastaaPoista
  7. Ihanaa ku sulla, tai siis Merrillä, käy noita kissavieraita ja kaikki tuntuu viihtyvän hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri on kyllä hämmästyttävän sosiaalinen kissa! Se on saanut elämässään niin vilkkaan alun kissa-koira-lapsi -perheessä :)

      Poista
  8. Ihanat puputumput! Ja ihana Merri kavereineen. Merri on tosi kohtelias, kun huomioi vieraat ja jättää osan ruoka-annoksestaan vieraille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puputumppu sanasta palautuu mieleen lapsuuden Pupu Tupuna -kirjat, joita tuli luettua vielä omillekin lapsille. :)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!