perjantai 4. tammikuuta 2019

Ei ne olekaan sukat!

Hyvänen aika! Valmistui neuletyö, mutta ne ei olekaan sukat!  Viime vuoden sukkasaldon perusteella voisi äkkimältään luulla, että muita ei edes synny. Toisaalta viime vuonnakin tein yhdet lapaset, joten nämä taitavat olla nyt sellaiset kiintiölapaset.
Tätä kuvaa katsellessa kiinnittyy huomioi tuohon oikeanpuoleiseen vartiomieheen, jolla näyttäisi olevan hieman liian rento asento 😏 2 muuta seisovat asennossa, kuten luultavasti kuuluukin. 
Malli löytyy Lumi Karmitsan kirjasta Villit vanttuut ja vallattomat villasukat, se ensimmäinen versio.  
Lanka on 7 -veljestä, kuten ohjeessa neuvottiin. Tein kuitenkin koko lapaset puikoilla nro 3, kun neulepinnasta tuli kivan napakka lapasiin. Yleensä käytän tässä langassa 3½ -puikkoja. Tein lisäkerroksia peukaloon, sekä kärkeen.  Lankaa kului 85g, jolla avaan taas uuden langankulutusvuoden! 
Raitojen väritkään eivät ole aivan identtiset ohjeen kanssa, osittain lukuhäiriön takia, osittain siksi, mitä varastosta löytyi. 


Tällä kertaa en unohda Merrin kuvaa, että ei tule sanomista! 😂

Meillä oli melkein viikon hoidossa Maisa -kissa (vasen). Maisukka ei ole oikein tottunut muihin kissoihin ja oli sellainen ajatus, että joudutaan ehkä pitämään nämä kaksi kissaa eri kerroksissa, että ei tule tappelua. Maisa aloitti vierailun sähinällä ja murinalla. Merri sitä vastoin oli, kuten aina, ylen kärsivällinen, utelias ja leikinhaluinen. Se yritti jatkuvasti päästä lähempään tuttavuuteen tulokkaan kanssa. Hieman hämmästyneenä se väisteli pahimmat sähinät ja tassunheilautukset, siirtyi sitten vain hieman kauemmas ja kävi siihen makaamaan. Odotteli varmaan parempia leikkihetkiä. 😏
Yhteiskuva piti aluksi ottaa näin: 


Naurattaa oikein tuo Merrin ilme. Näyttää oikeinkin vihaiselta, kun tosiasiassa kamera tallensi haukotuksen. 😂😂
Pari -kolme päivää myöhemmin tilanne oli jo aivan toinen. Maisa edelleen sähisi, mutta huomattavasti harvemmin. Nähtiin jopa näinkin läheisiä välejä. Huomatkaa kuitenkin Merrin varuillaan oleva katse. Tytöt ovat ehkä hieman tuittupäisiä?
Merri käy päivittäin ulkona tuosta kissaluukusta. Maisaakin se kiinnosti kovasti, mutta se ei itsenäisesti mennyt siitä läpi. Kävi kyllä ulkona, jos joku avasi luukun. Takaisin osasi tulla pienen tassuillapaukuttamisen jälkeen. 


Merrillä käy taas aika vähän pitkäksi  kun ei ole kaveria. Se käy kiertelemässä ympäri taloa ja haistelee Maisan jättämiä hajuja. Sitten se menee taas nukkumaan. 


Piti laittaa todistusaineistoksi kuva lenkkeilytien varrelta. Toisin sanoen aloitettu on! 
P.S. Kuva EI ole lavastettu! 😆


18 kommenttia:

  1. no tulipas nätit lapaset.kerrassaan!komiat!
    höpsistä:) kukaan ei tuollaista huomaa,mitättömän pientä horjahdusta;)
    Kiitos:) Merrin kuvista;)
    ihana kuva,minäki luulin että ,nyt on MERRILLÄ huono päivä,niitä ei taia olla?...toinen vaan haukottelee.... :)
    jopas pääsi lähelle Maisaa:)
    Nykyään kun kaikki kuvat kuva käsitellään ,manipuloidaan,niin todellisuus hämärtyy...
    Mutta ,Sinun lenkkeily todiste on NIIIIIN uskottava:))),siis uskotaan.
    hyvä lenkkeilijä Sinä! :)
    Mukavaa loppiaisen aikaa,!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulta hämärtyy näköjään ajantaju näiden työvuorojen ja vapaapäivien sekamelskassa. Huomennahan on tosiaan jo loppiainen. Ajattelin koko ajan, että joskus ensi viikolla. Kuusen jo hävitin, mut jotain joulujuttuja voi pitää pitempäänkin.
      Merrillä ei oo vissiin ikinä huonoa päivää, tai sit se menee nukkuen. Ainoo huono käytöstapa sillä on aamuuisin, kun yrittää peiton alta kynsiä nukkujan jalkoja. Silläkin se ehkä vaan haluaa herättää huomiota, että olen hereillä. Anna ruokaa. Muuten se nukkuu koko yön nätisti jaloissa.

      Poista
  2. Kivan näköiset lapaset! Käsityöohjeethan on vaan suuntaa antavia ja niiden tarkoitus on innostaa tekemään eikä orjallisesti noudatettaviksi, eiks je. Merri yrittää olla kohtelias ja pitää vieraalle seuraa, mutta Maisa ei taida ihan ymmärtää kyläilyjen ideaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri on kyllä heti juonessa mukana, jos tulee eläinkavereita. Onneksi Maisakin pääsi jyvälle juonesta parissa päivässä. Parissa viikossa ois voinu tapahtua jopa ihmeitä. Maisan kotiväen mielestä tääkin oli jo ihme. :)
      Ohjeet on nimenomaan suuntaa-antavia. Koskee myös muuta toimintaa, esim. leipomista. :) Jälkikäteen voi sitte analysoida, oisko pitäny uskoa vai ei. :)

      Poista
  3. Kivat Lontoo-lapaset, pitäisi jostain metsästää tämän samaisen tekijän kissalapasten ohjetta ja kokeilla osaisko niitä tehdä.
    Ihana Merri kun halunnut kaverin kanssa leikkiä. Kaikilla ei vaan välttämättä synkkaa, mutta hyvä että tulivat toimeen loppujen lopuksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika auttaa sähinässä, murinassa, kuin monessa muussakin asiassa :)
      Lapaset oli ihan virkistävää neulottavaa pitkästä aikaa. Miä sain nää molemmat kirjat toissajouluna joululahjaksi. Joitain on tullu sieltä neulottua, ei hirveen monia. Ne kissasukat olen tehny, hahattajat, hilpeät kallosukat, chi huat ainakin.

      Poista
  4. No nyt on maailmankirjat kohdillaan, kun Merri on kuvissa kera ymmärtämättömän ystävättären ;) Kauniita kumpikin.

    Hyötyliikunnan autuaaksi tekevästä vaikutuksesta olen muutaman kerran ottanut kovastikin yhteen hoitoalan henkilökunnan kanssa. GRRRRR. Minähän en käskystä kalliita salijäsenyyksiä ota ristikseni, jos työni puolesta vedän, nostan ja kävelen päivät pitkät ja ehtoolla jatkan oman tontin edestakaisravaamista. GRRRRRRRRR.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikähän siinä onkin, että jotkut ihmiset oikein rakastaa kaikkea liikuntaan ja urheiluun liittyvää, kun taas toiset ei ollenkaan? Ite kuulun enempi tähän viimeksimainittuun. En kato ees telkusta urheilua. Ryhmäliikunnat ja kuntosalit ei oo minua varten. En tykkää siitäkään, että liikunta ois aina johonkin tiettyyn kellonaikaan.
      Kuulun ristiriitasesti siihen hoitohenkilökuntaan ja yritän kannustaa muita, toisaalta en saa itteäni liikkeelle. Tiiän, että pitäis liikkua ja kroppakin tietää.... Tulee istuttua ihan liian paljon kaikesta siitä töissä huhkimisesta huolimatta.
      Oikeestaan ainoot lajit, joita voin kuvitella harrastavani silloin kun minulle sopii, on kävely ja pyöräily. Yritän tsemppaa itteäni laskemalla noita kuljettuja kilometrejä ja vertaamalla niitä aiempaan vuoteen. Jos pyörän kilsamittari ei toimi, niin pyöräkään ei liiku ;D Nurmikonleikkaaminen yms. pihahommatkin on ihan selkeesti liikuntaa, mutta niissä ei voi laskea mitään.
      No. Jokaisen pitää kai löytää itselleen sopiva tapa liikkua tai olla liikkumatta. Ketään ei voi pakottaa.
      Merrikään ei liiku jos sitä ei huvita :)

      Poista
    2. Minäkään en katso urheilua töllöstä, en ryhmäliiku ja inhoan saleja sydämeni pohjasta. Kaikista on kuitenkin sen verran kokemusta, että väitän tietäväni mistä puhun. Yksi ainoa lääkäri tässä maailmassa on sanonut, että tee sitä, mikä sinusta tuntuu hyvältä tavalta kuluttaa kallisarvoista aikaasi, oli se sitten maan kääntäminen, haravoiminen taikka lumenluonti. Samainen lääkäri korosti myös laiskottelun merkitystä. Olipa siinä viisas tohtorinna ;)

      Poista
    3. Tasapuolisesti kaikkea ja päänuppi on kaikkein tärkein huollettava. Välillä tarvii laiskottelua, välillä muuta. :)

      Poista
  5. Oi miten hienot lapaset♥ Ihanat kaverukset kyllä ovat ja tokihan sitä ensin pitää vähän ihmetellä ja tutustua:) Kaunista talvipäivää ja mukavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Näköjään se on totta, että yksinään ei voi vihotella. Alkaa leppymään, jos toinen haluaa kuitenkin olla kaveri.
      Samoin itellesi. Minulla menee töissä. Vaan voihan sitä olla kaunista sielläkin.

      Poista
  6. Voi Jestas miten upeat lapaset! Nämä kuuluisi näyttelyyn!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mutta ei kai nyt sentään :) Tai ainakin sitten niin, että mallin luoja voisi malleistaan sellaisen pitää. :)
      Kiitos kommentista ja kiva kun tulit kylille. :)

      Poista
  7. Kiva kuvio lapasissa. Hienoa sinä, lenkkeilyvaihde päällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva oli tehä pitkästä aikaa jotain muuta, kun sukkia.
      Nyt on lenkkeilyvaihe taas tauolla. 3 päivää jaksoin, sitte tuli varpaat niin kipeiksi, että piti lopettaa :O Tosin töissä joutuu ravaamaan yhen työvuoron aikana niin paljon edes takas, että kyllä se yhen lenkin pätkii sekin. Ei sitä voi vaan laskea mihinkään. :)

      Poista
  8. Tulin vasta Lontoosta ja oi, miten ihanat lapaset täältä blogistasi löytyikään. Lontoossa näytti juuri samalta kuin sinun lapasissasi! Niin suloinen tuo hoiperteleva sotilas :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Lumi Karmitsan kiva malli.
      Olet sitten Lontoon kävijänä katselijatestaaja tälle mallille. :)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!