maanantai 1. tammikuuta 2018

Vanhan vuoden "saavutukset"

Aluksi toivotan kaikille täällä pistäytyjille hyvää ja luovuuden poluilla antoisaa uutta vuotta 2018! On oikein mukavaa, kun käytte ja kommentoittekin. 😊

Nyt seuraa se vuoden mukavin hetki, eli voi tehdä listoja! Ja niitähän miä oikein rakastan.

Käsityöpuolella sain lankaa kulutettua yllättävän vähän, vaikka puikot on ollu käsissä melkein joka päivä. 6815g on lopputulos. Se, paljonko sitä on kannettu sisäänpäin, ei ole oleellista. 😉

Neulomalla sain aikaseksi 43 paria sukkia, lisäksi vain hihatin ja kaulaliina.  Mistä moinen sukkavillitys? Ei tietoa. Jotenkin ne vaan oli mukavimpia. En oikein pidä huiveja, tai pipoja, eikä isompia neuleitakaan tule pidettyä, seisovat kaapissa. Sukat on sopivan pieni kohde kokeilla erilaisia juttuja, harvoin edes ohjeen mukaan. Aina pitää vähän muokata. Joulun alla sain sen Suomi 100v -herätyksen (tosin jotain synty jo kesemmällä, mut ilman erityistä ajatusta).  Anelmaiset koukutta jatkuvasti, kun on kiva kattoa mikä lopputulos tulee aina mistäkin väriyhdistelmästä.
Virkkaamalla syntyi 2 huivia.
Ompelemallakin sain aikaseksi yhen tunikan, joka on sinänsä hämmästyttävää, että yleensä käytän ompelukonetta vain lähinnä korjaamiseen tai muokkaamiseen. Alkuinnostus saattaa olla kova, mut se lopahtaa hyvin usein työn edetessä.
Lisäksi on joukko päästä pöllähtäneitä ideoita pitkin vuotta. Betonityöt vei kesällä aika paljon aikaa ja tuotoksia näkyykin pihalla edelleen. Osa on kannettu talveksi turvaan. Maalasin myös niitä kiviä ihan hirveän määrän. Pingiinit sai jäädä pihalle, koska nyt on oikein niiden vuodenaika. 😊

Kirjoja tuli luettua pitkin vuotta melko hitaaseen tahtiin.

Blaedel Sara: Vain yksi elämä
Gerritsen Tess: Hiljainen tyttö
Gerritsen Tess: Eloonjäänyt
Jansson Anna: Murhan alkemia
Järnefelt Arvid: Huligaani
King Stephen: Musta torni osa 1; Revolverimies
Kotilainen Arto: Rakkain ja surkein yö
Kuusenoksa Anu: Auroran tarina nro 1, Prinssi jolla ei ollut sydäntä
Lehtolainen Leena: Luonas en ollutkaan
Mankell Henning: Ennen routaa
Oksanen Sofi: Stalinin lehmät
Palmén Aili (toim.): Sylvi Kekkosen muisto
Rowling J.K.: Harry Potter ja kirottu lapsi
Weis & Hickman: Mustamiekka osa 1; Mustamiekan taonta

Yöpöydälle on kerääntynyt jotain omituisia kirjoja, joista Huligaani ja Rakkain ja surkein yö ovat osoituksena. Gerritsenin kirjat ovat aina hyviä jännäreitä. Musta torni ei kolahtanut ollenkaan, vaikka sitä on niin kehuttu. Myöskään Mustamiekka -sarja ei lukulistallani jatkunut.   Potter oli selkeä pettymys, odotukset olivat liian kovat. 
Mielenkiintoinen uutuus oli tuttavan kirjoittama esikoiskirja Aurorasta. Siihen on tulossa jatkoa vielä 2 osaa.  
Mieleenpainuvin näistä oli kuitenkin Sofi Oksasen kirja. Huomaan yhä edelleen pohtivani siinä kirjoitettuja asioita ajoittain. 
Sylvi Kekkosen elämäkin tuntui kiinnostavalta, vaikka kirja ei ollutkaan suoranaisesti elämänkerta. 

Ennen luin paljo enemmän. Nykyisin tulee luettua lähinnä joskus iltaisin. 

No entäs se liikkuminen?  Pidän edelleen kirjaa olemattomasta liikkumisestani. Sanon olemattomasta, koska innostus siihen on niin jaksottaista ja pysähtyy välillä täysin.  En koe olleeni missään elämän vaiheessa mitenkään erityisen liikunnallinen. Muut harrastukset on aina olleet liikkumisen edellä. 
Pääasiallisimpina liikkumismuotoina olen jo vuosien ajan laskenu pyöräilyn ja kävelyn kilsoja.  Tavotteena on aina ollu päästä edellisvuoden kilsojen yli. Lisäksi kävelyssä ois kiva päästä tuhanteen kilsaan vuodessa. Tänä vuonna kävely oli ihan ok, mut ei tuhatta kilsaa, eikä ees ylitystä toissavuoden ennätyskilsoihin. Vajetta jäi vain 32 km! , enkä niitä viittiny loppuvuoden kävelylamassa kävellä. Hyi minua!!  2016 -kilsat sain kuitenkin ylitettyä; kävelykilsat 2017 oli 774,4km (2016 oli 488,7)
Pyörä kulki viime vuonna vain 159km (2016 - vuonna 364 km).  Viime vuonna en hakenu kun yhen pyöräilyleiman kaupungin pyörävaelluskortista, vaikka se joskus on ollu ihan nastaa hommaa. Nyt ei muuta, kun uusiin tavoitteisiin!!! Kohti ääretöntä ja sen yli (lainatakseni Buzz Lightyearia). 

(Edellisvuoden koonnin voit lukea täältä, jos kiinnostaa).

14 kommenttia:

 1. Heh, joskus voittaa, joskus häviää. Ei muuta kuin uutta kohti sitkeästi!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kuin myös itsellesi, ja kiitos kaikista ihanista musahaasteistasi. :)

   Poista
 3. Hyvää alkanutta vuotta!
  Nuo tekemisien listaaminen vuoden lopuksi on hyvä idea.Itse huomasin lukulistaasi lukiessa, että en montaakaan kirjaa viime vuodelle lukenut. Lehdet ja Akkaarit iltalukumisena. Siinä siis jo itselle petrattavaa.
  Suomi-jutut ei sytyttänyt minua yhtään. Syynä osin se, että koko vuoden ajan koulussa oppilaiden kanssa touhuttiin eri juttuja Suomi-teemaan liittyen.
  Parannettavaa tälle vuodelle itselle siis monessa suhteessa. Liikkumisen lisääminen ainakin minulle se ykkösjuttu.

  Uusi vuosi on kuin tyhjän kirjan sivut jotka itse täytämme vuoden kuluessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavotteita on hyvä olla. Jos ne ei oo pakkoja. Yrittää voi ja jos ei onnistu, niin sitte toisen kerran uudelleen.

   Poista
 4. Komea lista noissa neuleissa, ei ne sukat mitään vaatimatonta ole vaan taitoa ne vaativat ja tekemistä. Oikein onnellista alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen tuli tehtyä paljo villapaitoja, huiveja tms. juttuja. Nyt niille ei vaan jotenkin oo tarvetta. Huivit on ihania, mut en osaa niitä käyttää. Olen antanu kaikki lahjoiksi.

   Poista
 5. Olipas siinä listoja ja minusta kyllä vaikuttavia..774km kävelyä on kyllä melkoinen määrä:) ja 43 paria sukkia..minä kun en osaa tehdä edes sitä yhtä paria:) Oikein ihanaa ja puuhakasta vuotta 2018♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miä oon huomannu vanhemmiten, että olen sellanen "saavutusten" keräilijä. Aina pitää olla jotain, mihin pyrkiä. Yleensä jotain, mihin ei sit kuitenkaan pääse. :) Yllytyshullun vikaa vissiin.

   Poista
 6. Ihanaa uutta vuotta, sukkamestari!
  Listasi oli pitkä ja kattava, hilpeyttä toi liikunnan tavoitteet. Sama. En tee tavoitteita, pyrin vain tekemään jtn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän se mullakin, että pyrin vaan tekemään jotakin. Mut minul pitää olla aina jotain, mitä laskea; on ne sitte kertoja, kiilsoja tai jotain muuta. Tehdyt jutut kannustaaa tekemään lisää. Yleensä.... :)

   Poista
 7. On nää listat kyllä kivaa luettavaa! Paljon oot saanut aikaiseksi!
  Hyvää tätä alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Puhtaalta pöyältä on taas hyvä lähteä yrittelemään. :)

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!