maanantai 15. heinäkuuta 2024

Viikko mökillä

Loman alettua hypättiin samana iltana autoon ja ajeltiin mökille.  Mökillä elämä on niin yksinkertaista, että mielikin rauhoittuu.  Ympäriltä katoaa kaikki paine tehdä sitä sun tätä ja mennä sinne sun tänne ja ajatella työasioita. 

 Toisena päivänä saatiin Merrille ja Frodolle kissaseuraa, kun Maia ja Sam tulivat hoitoon. 
Sam tässä esittelee järvinäkymää, jota se rohkeana tuijottelee.  


Tässä poseerauskuvassa horisonttikin on jo suoristunut. 


Maia näyttää omalla vuorollaan, että näin sitä poseerataan.  


Merrille Ison Veden tuijottelu on jo ihan peruskauraa. 
Frodoa ei ulkoilu  kiinnostaa enempää, kuin ennenkään.  Se vietti nytkin suurimman osan ajastaan  sänkyjen ja sohvien alla. Välillä se kävi Maialle murisemassa ja kokeilemassa, kuka täällä oikein päättää ja mitä.  Sen uhoilu ei oikein saanut vastakaikua.  Mökki on aika pieni ja oman paikan löytäminen porukassa ei ole aina helppoa. Frodon on nuorin ja sillä on selvästi elämä vähän hakusessa joiltain osin.  Kyllä se nyt enemmän pyöri näkyvillä, kuin juhannuksena, jolloin Arttukin oli paikalla. 


Ruokailun kanssa oli myös jonkinlaisia järjestäytymishankaluuksia. Yhdellä oli nälkä ruoka-aikana, toisella ei.  Merri putsasi pöydän nopeasti, jos joku luovutti.  Syömätön ruoka piti aina nostaa turvaan Merrin takia.  Frodon ruokailu piti lopulta siirtää sen oman mielenrauhan takia keittiön puolelle. 


Merri ja Sam ovat kuin veljekset eri vanhemmista 😂


Meillä on sellainen ajatus ollut jo pitkään, että meidän lähijärvestä ei tule kalaa.  Piti käydä taas tuokin väittämä todentamassa.  Naapurijärven puolelle ajeltuamme sentään vähän näykkäili, mutta hyvin pienesti.  Koukkuni ei ole pohjassa, vaikka koho onkin vinossa. Paino oli liian kevyt.  Lopulta koko paino putosi pois 😂 Tuo koko onkimisepisodi oli muutenkin täyttä sekasortoa alkaen siimojen sotkuista.  Onneksi on kesä ja loma ja mikään ei jaksa hermostuttaa onkireissulla. Ei edes lumpeen päätyminen ongen saaliiksi. 

Pikku retki lähikauppaan 9 kilometrin päähän ja samalla kahvittelu kyläkahvilassa.  Kahvila muuttaa lehtijutun mukaan meitä lähemmäs, hieno juttu.  Omistaja on jutun mukaan ikään kuin savustettu pois tuosta nykyisestä paikastaan.   Luulisi olevan ihanaa, jos kylässä on edes yksi kyläkahvila.  Toivon yrittäjälle paljon onnea meidän kotikulmilla. Siellä onkin tuleva paikka kaivannut reipasta yrittäjää.  


Verlassakin tuli piipahdettua kahvilla ja puodeissa.  Tallipuotien välissä olevassa tyhjässä tilassa oli näytillä Jaalan Kädentaitajien Jaala -aiheisia neuleita. Yleisöäänestys on käynnissä.   Kävin ikuistamassa sukkarivistön lähinnä siksi, että on oma lehmä ojassa tuon numero 8 muodossa 😜 Äänestää voi paikan päällä paperilapuilla, tai sitten Facebookissa Jaalan Kädentaitajien sivustolla. 


Mökkipäivää kävi viettämässä myös mummon ja ukin muru.  Hän kävi ensimmäistä kertaa elämässään uimassa ja voi sitä kikatusta ja riemua!   😍 Tämä uimapukukin on niin suloinen 💖
Mustikat maistuivat niin hyvin, että leikitkin piti vähän väliä katkaista mustikoiden syömisen takia. 



Jämälankojakin piti kuluttaa ja kuluihan niitä . Osa jutuista on vielä keskeneräisiä, mutta nämä rannekkeet  valmistuivat. Näin Pinterestissä vastaavanlaiset.  Tein ensin tuon pienemmän, joka oli minulle aivan liian pieni, mutta mahtui pikkutytölle käteen, sekä jalkaan.  Siinä taisi olla ketjusilmukoita 35. Isompaan laitoin 50, mutta silti se oli hieman lyhyt. Jouduin pidentämään toista kiinnityspäätä ja siksi se onkin tuon näköinen. Mökiltä löytyi pari sopivaa nappiakin. 
Virkkasin siis nuo päät ensin ja sitten aloitin ketjusilmukkaketjut vuorotellen päästä päähän kiinnitellen.  Lankaa kului yhteensä noin 25grammaa ( en ole punninnut). 


Lanka oli kivasti väriä vaihtavaa, joten rannekkeeseen tuli väriä ihan itsestään. 


Miksiköhän en muista koskaan rasvailla käsiäni....


Mökillä on tosi paljon ihan rojupuuta, jota on kymmenien vuosien varrella kasaantunut. Mistä lie tällainenkin nukensänky ilmaantunut. Se oli ihan rikki, mutta naputtelin sen jollain lailla kasaan. 


Laitoin rimat pohjaan, kuten oikeassakin sängyssä. 


 Sänkyyn päätyi synttärikukkani kääpiön seuraksi.  Vieressä nukenkelkka, jota olen lapsena työnnellyt.  Kääpiö oli varmaan Jörö, koska se ei suostunut kääntämään päätään edes kuvauksen ajaksi. 


Kokeilin päällystää istuinalusia kotoa löytyneellä, ylimääräisellä vahakankaalla. Hankala oli ommella, mutta ihan kivannäköinen väripilkku tuli. Tämä oli testityyny. 


Maia ja Sam lähtivät kotiin samalla, kun Frodo päätti toisen palvelijansa kanssa lähteä kotiin rentoutumaan.  Minä jäin Merrin  kanssa mökille.  
Eipä aikaakaan kun saatiin äitini ja Arttu mökkiseuraksi.  Merri ja Arttu tulevat ihan hyvin juttuun keskenään, vaikka Merri onkin sitä mieltä, että mitään suurempia henkilökohtaisuuksia ei aleta jakamaan. 


Mökillä kävin monena päivänä lenkillä. Arttu oli mielissään lenkkikaverista.   Siltä ei virta loppunut kesken kertaakaan, vaikka selvästi oli kuuma.  Lopuksi aina suoraa kyytiä mökin rantaan ja vilvoittelemaan. Arttu käy kastamassa vatsansa. Se ei lähde uimasille. Ranta on vähän kivikkoinen, mutta sopiva reitti löytyy, kun uimaintoa riittää. 


Arttu kiintyi minuun jopa siinä määrin, että olisi halunnut tulla samaan sänkyyn nukkumaan. Se ei ollut sallittua, koska Merri oli itseoikeutetusti siellä.  Arttu nukkui sitten viereisessä sängyssä.  
Mikään ei kuitenkaan voita oman ihmisen kanssa olemista. 


Arttu katselee, kun sen palvelija hiippailee ulkona.  Mitä se oikein aikoo? Eikö tule sisään ollenkaan? Ei kai vaan jätä minua tänne?


Arttu lähti ja jäätiin Merrin kanssa kahdestaan.  Merri on aina tykännyt olla peiton alla niin, että sitä möyhitään peiton päältä. 


Rapakiven päälle kiipeäminen on suurta hupia. 


Kyttäyskeikka, kun joka puolella rapisee. Tuulisena päivänä pidin mökin ovea auki, kun ei ollut vaarana saada hyttysiä tupaan.   Merri putkahti ovesta hiiri suussa. Ensin pelästyin, että hiiri on elävä ja pääsee karkuun, mutta sopuisasti siirryttiin sitten kaikki ulos. Sain Merrin luopumaan kuolleesta hiirestä ja kehuin sitä saaliin tuomisesta.  Hiiri unohtui. Inhoan sitä, että se yrittää syödä saaliinsa, vaikka se onkin kissojen luonto. 


Uusia ulottuvuuksia löytyi, kun Merri äkkäsi hypätä ilmalämpöpumpun päälle ja siitä katonrajaan. Kattotuolit olivat vielä tukevasti paikallaan. Tarkastus suoritettu ja läpäisty! 


Maia tuli vielä uudelleen kylään loppuviikosta. 


Se toi tullessaan puolivuotiaan Mytyn. 


Mytty on isokoinen tyttö, vaikka onkin vasta aika pienikokoinen 😄 Se sähisi vähän pelokkaana Maialle ja Merrille, mutta uteliaisuus voitti mökkiin tutustumisessa.  Merri herrasmieskissana oli kyllä kiinnostunut, mutta ei tuppautunut liian lähelle. 


Viimein tuli tunne, että lähdetään kotiin. Merri ei ollut ihan varma, oliko idea  hyvä. 


Frodokaan ei ollut ihan varma, oliko idea hyvä. Se oli juuri päässyt ainoana kissana olemisen makuun. 


Tilaamani 3 -kerroksinen kissanmökki ei näemmä kiinnostanut ketään.  Ehkä siellä vielä löytyy oleilijoita... pitää kokeilla nappulasyöteillä 😅


Vielä loma jatkuu!   Ei ole mitään ihmeempiä suunnitelmia, eikä matkoja.  Tänä vuonna eletään rauhallisesti ja mennään mielen mukaan, tai ollaan menemättä. 

 Kaunista päivää juuri Sinulle! 

25 kommenttia:

  1. Kiitos! Hyvän mielen postaus. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että tykkäsit :) Postaus mökistä ja melkein pelkkiä kissojenkuvia ;D

      Poista
  2. Ihanaa kesätunnelmaa. Ihan näkee, niten kissat nauttivat. Naurattaa. Katselin tuota ekaa rannekekuvaa ja yritin miettiä mistä käsi laitetaan rannekkeen sisään. Ajattelin ranneketta niin, että nuo ketjusilmukat tulee käsivartta myöten pystyyn.
    Suloinen tuo pikkuinen uikkari.ihana kesä.

    VastaaPoista
  3. Enkuli täällä kirjoittelee

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissat osaavat ottaa tilanteista kaiken irti. Paitsi Frodo ;) Sitäkin on kyllä yritetty hellitellä kaikin tavoin, että se kokee olevansa osa porukkaa.
      Mielikuvitus tekee välillä tepposet ja siitähän voi tulla vaikka uusia rannekeinnovaatioita ;D

      Poista
  4. Ihania kuvia eläinkavereista <3 On sinulla riittänyt mökillä kissaseuraa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä koostetta katsoessa tulee mieleen ihan sama, että yhtä kissaa koko loma ;D Kyllä niitä on piisannut. Ja vähän koiraa.

      Poista
  5. Hih - ruokailukuva ja tarina naurattaa, meillä vastaavaa... kun neljä mummonmurua yrittää syödä vieretysten, niin vilkkaimpien väliin on syytä istahtaa itse - ettei tartte toiseen huoneeseen siirtää syömään, hih.
    Kiva nähdä Verlassa esillä olevat sukat - sun on kyllä ehdottomasti upeimmat ja samaa mieltä on olleet ystävät! Yksi kävi Verlassa saakka - mutta ei löytänyt sukkia, hih.. olivat melomassa.
    Loma kuulostaa omanoloiselta - niinkuin pitääkin, eli samanmoista jatkoa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se jännittävää, kun on nälkä ja pitää silti olla varuillaan kaverin jekkuilusta ja olla mieluummin vaikka itse vähän edellä, ettei jää toiseksi ;D
      Ei mekään heti löydetty neuleita. Kysyttiin siitä yhdestä myymälästä. Myyjä sanoi, että ne ovat siinä melko vieressä ja kyltti yleisöäänestyksestä oven edessä.... Oli muuten aika iso kyltti ;D Tämä kisa on venynyt jo niin pitkään, että mieli on ehtinyt seilata moneen suuntaan. Aluksi oli mietintäosio, sitten lopulta hei, minä sain valmiiksi -osio, sitten toimitushetki , kun sain kuulla, että aikaa on pidennetty reilusti. Sitten sain sähköpostin, jossa kerrottiin, että raati on valinnut voittajan. Hetkellisesti ehdin jo ilahtua tiedosta, mutta sitten jatkoin lukemista ja sanottiin, että eipäs kerrotakaan vielä, vaan vasta heinäkuun lopulla! Sitten kerrottiin tästä yleisöäänestyksestä. Siinä on niin näkyvillä tuo äänestys tykkäyksineen, että olen monta kertaa päivässä käynyt katsomassa, että missäs nyt mennään ;D Lähipiiri on naureskellut minulle jo pitemmän aikaa. Mitenkähän tämä elämä tästä jatkuu, kun kisa on ohi ;D

      Poista
  6. Kuulostaa mukavan leppoisalta lomameiningiltä. Frodolla näköjään kestää aikansa ennen kuin tottuu mökkeilyyn, jos tottuu kunnolla oikein koskaan. Merri on oikeassa Artun suhteen, kavereita kannattaa olla, mutta ihan kaikkea ei kannata jakaa, parempi säilyttää jonkin sortin yksityisyys. Mukavaa loman jatkoa sinulle, toivottavasti sataa ja paistaa sopivassa määrin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Frodo on tullut tosi epäluuloiseksi mökkeilyä kohtaan, tai on ollut koko ajan. Merrikin oli aluksi varpaillaan (vai kynsillään), mutta tottui nopeasti ja alkoi tykkäämään. Onneksi automatka ei ole pitkä, koska se ei ole kummankaan mieleen.
      Tänään ainakin paistaa. Ainakin nyt :) Minä pääsen Korkeasaareen!

      Poista
  7. Ihanan ja vahvan värikäs peite kissojen päivä - ym unille!! Onko raidat virkattu kahteen kertaan, vai miten on saatu näin kirkkaat värit?? Pidän suuresti tästä peitteestä!!! Terveisin Kirsti Tuusulasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Peitto on äitini virkkaama. Se o virkattu pitkistä suikaleista, jotka on sitten virkattu yhteen. Langat olivat kertakaikkista pätkää ja sotkua, joten väri vaihtuu koko ajan. Mukana oli kivasti värikkäitä pätkiä. Toisella mökkisohvalla on isoäidinneliöistä virkattu peite (äidin tekemä sekin), joka on myös aika värikäs, kuitenkin pääosin melko sininen. Tuo ensinmainittu on kivan erilainen ja helppo toteuttaa kapeista osioista, niin ei tarvitse painavaa peittoa roikottaa loppumetreillä sylissä.

      Poista
  8. Paras tapa aloittaa loma on hypätä pois arkisesta oravanpyörästä ja vaihtaa se kissapyörään :-).Ihania vipeltäjiä on seuranasi ollutkin eikä Arttu yhtään häpeä kissojen rinnalla.
    Kissamökki on tosi sievä mutta meillä ainakin Arttu voi kiertää kaukaa jonkin uuden jutun piiiiitkän aikaa ja sitten kun se oikea hetki tulee niin siitä se sitten lähtee.Toivotaan , että tässäkin käy niin.
    Leppoisaa loman jatkoa :-) ja niin ....hienoimmat sukat voittakoot !!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissapyörä on paras! ;D Mökkiin ripoteltiin eilen ruokanappuloita. Frodo ei välittänyt, Merri söi osan, loput on talossa edelleen. Liian hieno rakennelma. Olisi pitänyt vaan laittaa pari pahvilaatikkoa päällekkäin ;D . Ne tosin olisivat kostuneet ulkona.
      Kiitos tsemppauksesta! Osa minusta odottaa innoissaan kisan ratkeamista, osa on iloinen siitä, että onnistuin ohjeen tekemisessä ja sain osallistuttua, lopusta viis.

      Poista
  9. Melkein kuin olisin itsekin ollut lomailemassa mökillä postausta lukiessani. Mukavan rauhallinen tunnelma onkimisineen ja kahvilaretkineen. Kissatarinoitasi on aina ilo lukea. Ihana uusi Myttykin tuli esitellyksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä aika kissapitoinen lomaviikko olikin ;D Parhaat kuvat syntyvät aina kissoista, joten niitä sitten on. Pikkutytöstäkin tietty tulee kivoja kuvia, mutta ne ovat yksityisempiä. Tänään me päästään heidän kanssaan Korkeasaareen. Minäkin näen ne dinosaurukset ;D

      Poista
  10. Nyt on nelijalkaiset päässeet lomatunnelmaan. Vaihtelua kotiarkeen teille kaikille.

    VastaaPoista
  11. Kesälomaa kissojen ehdoilla, kuulostaa mainiolta!
    Virkattu peite on tosi herkullinen, vallatonta väri-iloa!

    VastaaPoista
  12. Piiitkästä aikaa kävin täällä lukemassa kuulumisia. Paljon on tapahtumaa ja mukavia kesäpäiviä tässä viimeisimmässä postauksessa. Hyvää kesänjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin sinulle :) kesä jatkuu ja lisää kuulumisia kerääntyy :)

      Poista
  13. Ihana Merri, onneksi pääsitte viettämään laatuaikaa myös kaksistaan! Ihania myös kaikki muut eläintoverit ja hurmaava Mytty <3 Hän taitaa olla Maine Coon?
    Kivat nuo rannekkeet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mytty on M.C. Sam on myös M.C, mutta vain osittain. Mytty on jo nyt pentuna isompi. Merri nautti selvästi siitä, että sai olla ainoa kissa, kuten myös Frodo nautti kotona samasta syystä :)
      Halusin tehdä langasta välillä jotain muuta, kuin sukkia, joten siksi rannekkeet.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!