tiistai 23. heinäkuuta 2024

Teidän Majesteettinne Pipo

 Idea kruunupiposta jäi vaivaamaan. Keltaista lankaa ei kuitenkaan ollut enempää. Äiti ehdotti, että tee yläosa toisella värillä. Aikani pähkäiltyäni päädyin punaiseen, jota sattui olemaan.  Aika kuninkaallinen väriyhdistelmä, vai mitä?


Merri pysytteli nyt erossa tästä kuvausprojektista. 


Pingviineillä ei ollut mitään poseerausta vastaan!  Nalle Puh -pallo on edelleen pään korvikkeena. 


Tämä on vähän keltaista pipoa suurempi. Lanka on edelleen 7 -veljestä, jota kului 117grammaa (kiitos uusi, tarkka vaakani!).   Aloitin tuon kruunuosion vähän alempaa, kuin aiemmin.  Alaosa on virkattu pylväillä alemman kerroksen pylväiden varsiin takakautta. Yläosassa vaihdoin alemman kerroksen pylväisiin etukautta. Pinta on vähän eri näköistä. 



Kävin äidin kanssa kangaskaupassa täsmäostoksilla (huom! ei mitään ylimääräistä) ja syömässä. Voi että tykkään maksakastikkeesta ja perunamuusista. Sitä saa harvassa ruokapaikassa.  Kotona en viitsi maksaa paistella. 
Käytiin myös kierrätyskauppa Fidassa.  Löysin aika kivan trikoohameen. 


Alkoi tuntua siltä, että tarvitsen tällaisiakin juttuja. Alla musta lokerikkokansio. Huomatkaa Centrum -merkki! Onko vähän vanhaa tuotantoa??   En minä kyllä merkin takia tätä ostanut. Ajattelin lajitella askartelujuttuja tähän.  Tuo sydämenmuotoinen muistikirja tuntui siltä, että siihen voisi liimata jotain.  Kohta varmaan Repolaiselta tulee jotain vinkkejä 😀


Päivänjatkoa jälleen juuri Sinulle!   🎶

30 kommenttia:

  1. Kuninkaallinen meno sen kuin jatkuu! Äläkä hyvä ihminen usuta Repolaista, sillä kohta sun pitää mennä uusille täsmäostoksille! Centrumista tuli mieleen, että sain ekalla luokalla Valkeakosken Centrumista maailman ihanimmat kevätjuhlakengät. Ne olivat ruskeaa lakeeria eikä kellään muulla ollut maalla semmoisia. Vieläkin muistan sen tunteen, kun opettajakin kehui kenkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän varauksella on Repolaista yllytettävä ;D Miksi minulla ei ole yhtään erityistä muistoa Centrumista. Muistan kuitenkin siellä käyneeni ja muistan, missä se täällä sijaitsi. Taisi olla aika suosittu ketju, kun oli laittanut liikkeen tännekin ;) Onko kengät vielä tallella?

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos! Tyylikäs täytyy kuninkaallisilla ollakin. :)

      Poista
  3. Voi miten söpö! Ja pingviinienkin mielestä selvästi oikein kelpo päähine. Taitavat olla keisaripingviinejä. Tai kuningas-, jos sellaista lajia on. Tähän väliin oli pakko googlettaa, ja on se!
    Ihan tuo hame, nätti malli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pingviinit ovat ilman muuta kuninkaallista sukua. Ne ovat keisarillisen kuningaskunnan virallisia adjutantteja.
      Hameessa on kiva malli ja sekin on kiva, että se on kuitenkin ihan trikoota vaan, eli ei liian hieno käyttöön.

      Poista
  4. Mun silmään pisti ihanat pingviinikivet - kruunun kera tietenkin 🥰
    Ja Centrumista tuli mieleen päivä jolloin sain ajokortin: 18-vuotispäivä ja inssiajo alkoi katsastuskonttorilta ja päättyi silloin vielä pystyssä olleen Centrumin taakse. Merkkinä läpi menosta oli, ettet saanut mitään papereita mukaasi, vain inssin onnittelut.
    Vastassa oli opettajani ja kun astuin ulos autosta - tyhjin käsin 👍- opettajan kommentti oli "ei oo totta, pääsikö toi muka läpi" 😂 Ja halaus päälle ja seuraava yrittäjä matkaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksi minulla ei ole yhtään selkeää muistoa Centrumista? Epistä! Autokoulun inssinajosta sen sijaan muistan, että tein mäkilähdön kakkosvaihteella ja silti pääsin läpi inssistä :)

      Poista
    2. En tiedä nykymenosta, mutta siihen maailmanaikaan ei kirjallisissa saanut olla kuin kolme virhettä. Mulla oli neljä 🤦‍♀️ - koetta tarkastanut katsastusinssi katsoi mun paperit ja totesi vain jotain "ääh, antaa olla, eihän sulla ole yhtään liikennesääntö- eikä liikennemerkkivirhettä, ei naisten tämän enempää tarvi autoista tietääkään" - ja iski leiman paperiin 😂 Ja kohti inssiajoa.
      Tänä päivänä tuosta kommentista tehtäisiin välittömästi päivitys someen ja soitettaisiin iltapäivälehtiin. Ja some RÄJÄHTÄISI...

      Poista
    3. Ääh miten sovinistinen kommentti! Hyvä, että leima irtosi kuitenkin ;)

      Poista
    4. Autonasentajan tyttärenä en ottanut nokkiini - osasin sentään sen aikaisin autoihin vaihtaa tulpat ja tarkistaa öljyt (osaan vieläkin, ei kyllä tarvi, kun en aja enää autoa) 😛

      Poista
  5. Mitä, vastahan Centrum-ketjun lopettamisesta on 35 vuotta, siis ihan melkein äsken...
    Olen myös ostanut Valkeakosken Centrumista kengät/kenkiä (kuten Vanha Rouva), mutta yhdetkään eivät ole jääneet mieleeni - valintojani ei ehkä kukaan erityisemmin kehunutkaan. Mutta sen sijaan muistan Tampereen Centrumista ylioppilasjuhliin ostamani upeat turkoosit Pertti Palmrothin lakeeriavokkaat - niitä kehuttiin ylenpalttisesti, enkä myöskään muista kenenkään muun jaloissa nähneeni samanlaisia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö sen kauempaa ;D Muovi on ikuinen materiaali!
      Onko uniikit kenkäsi vielä tallella? Minä muistan yhdet keltaiset "muovikengät" (kaveri osti samanlaiset punaiset), jotka maksoi 50markkaa, mutta ne eivät olleet Centrumista, vaan tien toiselta puolelta (en muista mikä kauppa siinä silloin oli).

      Poista
    2. Muistan kyllä ylppärikengätkin. Ne olivat ihan perinteiset valkoiset korkkarit, eivät lähelläkään turkoosia.

      Poista
  6. Tosi hieno tuli kahdella värillä tehtynä. Kruunuosakin näkyy nyt vielä paremmin ja jos sitä pikkuneidille ajattelin niin uskon että väriyhdistelmä osui nappiin. Koko lienee arvoitus :-)).
    Ei ole maksakastiketta voittanutta :-) ja jauhemaksapihvit kuuluu samaan herkkuruokasarjaan. Niitä viitsin harvemmin tehdä, mutta maksakastike kuuluu meidän huushollin ruokalistaan. Tuli nälkä :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Epäilin pitkään, ennen kuin aloitin kaksiväristä, mutta näköjään kannatti. Saa nähdä, onko käyttäjällä pehmeä, vai kova pää ;D
      Inhosin pienenä maksaa yli kaiken. Sitten jouduin kodinhoitajana tekemään maksakastiketta eräälle asiakkaalle. Meinasin kuukahtaa, kun tuli tehtävänantona maksakastike! Minulla oli ihan kamala nälkä ja nappasin pienen maksapalan maistiaisiksi jostain syystä. Oli tosi hyvää! Siitä asti olen syönyt maksaa. Jauhemaksapihveistä en jaksa niin kovin innostua.

      Poista
  7. Onko teillä kruunajaiset milloin? Hienon kruunun teit .
    Tämä on oikea Marilyn Monroe hame .kiva .
    Tuo sydän vihko on ihan kerrassaan ihana ...vaikka runoja varten tai mietelauseille kiiltokuvien kera .
    Tai mielireseptit 🤔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kruunajaiset pidetään heti, kun kruununhaltijat löydetään. Ensimmäisen täytyy olla vähän pehmeäpäinen, koska pipon alaosa on niin kireä ja pää pitää ahtaa kruunuun. Tätä ei ole vielä testattu, mutta kuninkaalliseksi valitaan se henkilö, jonka päähän tämä majesteetillinen kruunu sopii.
      Tiedätkö.... nyt vasta muistin, että minulla on ollut just tuonmuotoinen päiväkirja nuorena! Miten en muistanut sitä aiemmin ollenkaan?? Siinä oli lukko, tässä ei ole.

      Poista
  8. Tämä toinen pipo on ensimmäistä hienompi. Kuninkaallisten kruunuissahan on usein punaista samettia kullan ja timanttien keskellä. Voisit vaikka jouluaattona laittaa tonttulakin sijasta kruunupipon päähäsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota jouluhattujuttua pitää ehdottomasti harkita! Ei muuten olisi toista samanlaista pikkujouluissa! ;)

      Poista
  9. Alta aikayksikön valmistui toinenkin kruunumyssy ja se on vähintään yhtä kivan näköinen kuin edellinenkin. Joko sitä on sovitettu prinsessan päähän? Pallot on hyviä mannekiineja, eivät kitise tai karkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hissukseen valmistuu, aina ei pääse kirjoittelemaan :) Prinsessa ei ole vielä kokeillut kruunua, eikä näin ollen ole varma, onko hän oikea kuninkaallinen ja saako hän myös puoli valtakuntaa.
      Tuo pallo oli hyvä myös ensimmäisen kruunupipon kuvauksessa. Se oli pehmeä ja sen voi ahtaa pipon sisään, kuten Terhikin oivalsi ;D

      Poista
  10. Nyt tuli kyllä täydellinen kruunupipo!👍👑Maksakastike ja muussi on kyllä hyvää, samoin pidän maksapihveistä. Liian harvoin niitä vain saa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Soveltuvuus on vielä testaamatta, eli hold your horses ;D
      Maksaa ei viitsi juurikaan kotona tehdä, kun olen kaiken lisäksi ainoa syöjä. Siksi valitsen ravintolassa aina maksaruuan, jos sellainen on tarjolla. Pitää vaan muistaa sanoa, että täysin kypsä. Kerran en muistanut, eikä sitä olisi syönyt kukaan.

      Poista
  11. Minä en ole maksan ystävä, mutta eikös Vanha rouva syönyt sitä Juttutuvassa, vaikka ei ollut vielä á la carte -aika? Tekivät ihan erikseen pyynnöstä. Tämä kruunuhattu on edellistä hienompi!

    VastaaPoista
  12. Kaunis kruunuhattu, oikein sopiva Prinsessalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaan mistä löytyy se oikea prinsessa? Onko laitettava herne patjan alle kokeeksi?

      Poista
  13. Kruunu on kyllä tyylikäs näissä väreissä! Minun tekisi mieli tuohon sydänvihkoon piirtää reunoja pitkin sydän, ja sitten taas uusi sydän ja uusi sydän, kunnes sivu on täynnä sydämiä, ja sitten sama seuraavalle sivulle, ja seuraavalle jne. Kaikki vähän eri väreillä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän niin kuin mandala sydämistä :) Täyttyisihän tuo vihko niinkin ja aihekin olisi selvä :)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!