maanantai 1. heinäkuuta 2024

Olet äänioikeutettu

 Vähän outo otsikkko, mutta selviää jutun lopussa 😀


Näin yhdellä asiakkaalla tämän kirjan.  Ollaan hänen kanssaan katsottu monet kerrat hänen tekemiään käsitöitä, jotka ovat tosi kauniita.  Lankoja olisin kerran saanut matkaan, mutta niistä kieltäydyin kohteliaasti.  Minulla on lankaa omasta takaa ihan kiitettävästi, joten menkööt hänen lankansa perinnöksi jälkipolville (jotka eivät ole niistä kuulemma ollenkaan kiinnostuneita). 

 Useamman kerran minulle on  tarjottu myös käsityölehtiä ja -kirjoja.  Monet minulla jo on kotona. Tämä oli mukavan värikäs ja kiinnostavan näköinen kirja.  Halusin katsella kirjaa, mutta tietysti se alkoi olla jo taas tarjolla.  Päätin ostaa kirjan tältä henkilöltä.  Hän meinasi pahastua, mutta tajusi sitten,  että nyt ollaan molemmat tyytyväisiä. Kyllä on mukava jutella käsitöistä tavalla tai toisella sellaisen henkilön kanssa, joka itsekin osaa niitä arvostaa ja tehdä. 💓



Alla oleva palakuvio herätti kiinnostukseni.  Näitä rinkuloita voisi virkata peräkkäin useitakin. Ympäryskerros pitää lenkit ojennuksessa, eivätkä ne käänny vääriin suuntiin.  Liekö kiinnostuksen herättänyt tämä kuvio, vai sen värikkyys. Mitä tästä/ tällaisista paloista voisi tehdä?


Kirja on täynnä kaikenlaisia virkattuja palasia.  Keräsin kuviin mieluisimmat.  Paloja on huomattavasti enemmän. 


Kirja päätyi mökille. Jospa niistä syntyisi siellä jotain jämämäistä 😉


Kirjassa on myös vinkkejä siihen, miten paloja voi käyttää.  Aika kivoja ideoita mielestäni;  neuleen koristeeksi, kitarankannatinnauhaksi, lahjapakettien koristeeksi, avaimenperiksi, kenkien ja hiuskoristeiden kaunistamiseksi, tai vaikka osaksi sukkia tai lapasia. 


Kerroin joskus aiemmin, että osallistuin neulekilpailuun.  Nyt on voittajat valittu, mutta ne julkaistaan vasta heinäkuun lopulla.  Sitä vastoin yleisöäänestys on avattu ja SINÄKIN olet äänioikeutettu!   
Äänestää voit tietysti ketä haluat.  Minun panokseni sukkakisaan on numerolla 8. Ei osannut varmaan yhtään arvata, kun on tapana neuloa kaikenlaisia kirjoneulekuvioita 😅 Toinen osio on villapaitaäänestys, jossa en ole mukana.   Mitä komeimmat villapaidat ovat näytillä. Käy kurkistamassa. 
Äänestys  tapahtuu Facebookissa, johon pääsee TÄSTÄ LINKISTÄ. (Jaalan Kädentaitajat). 



20 kommenttia:

  1. Mukavaa kun asiakkaallasi on sama harrastus kuin sinulla.Hienoja ideoita tosiaankin tuossa kirjassa .Sukkasi olivat ehdottomasti upeimmat🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moni iäkkäämpi ihminen on tehnyt aiemmin käsitöitä, vaikka kädet, tai silmät eivät enää niihin kykenisikään. Nauttivat silti silminnähden, kun voi jonkun kanssa jutella aiheesta.
      Kiitos :)

      Poista
  2. Nyt näyttää olevan niin kovasti muotia kaikki tuollaiset virkatut jutut. Kiva kun tulee välillä vähän erilaisia juttuja. Hauskan näköisiä paloja; houkuttelee heti kokeilemaan :-).
    Minullapa ei ole facebookia niin en päässyt äänestämään , mutta toki olisin Sinun sukillesi ääneni antanut. Toivottavasti ne joka tapauksessa tuovat voiton kotiin !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Virkkaus taitaa tosiaan olla nousussa. Itse liputan edelleen enemmän neulomisen puolesta :)
      Tuo neulekisa on minusta hauska juttu, etenkin se osio, kun suunnittelin, mitä teen ja miten teen. Loppu on sitten vaan mukavaa seurattavaa.

      Poista
  3. Ihana tuo kirja ja kävipä mukavasti, näin sinulla on mukava muisto hänestä ja käsityökeskusteluistanne. Minulla on saman tekijän reunus- ja viimeistelykirja ja siitä olen tehnyt etenkin joitakin virkattuja reunuksia huiveihin. Tykkään todella tuon suunnittelijan tyylistä – ja noiden mallikuvien väreistä! Ihanat on myös nuo ideapiirrokset, hauskoja ja raikkaita.
    Vau miten hienoja sukkia ja neuleita! Täytyy käydä äänestämässä, kun kerran äänioikeus on annettu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole aiemmin törmännyt tämän kirjan tekijään. Värit ovat ehdottomasti houkuttelevin juttu. Huivin reunaan voisi tosiaan virkata ties mitä kuvioita paloista. Vaikka tuosta ensimmäisestäkin, jonka bongasin ekana. Mistä vaan ottaisi sen ajan, että tekisi kaikkea, mitä haluaa kokeilla :)
      Äänestäminen kannattaa aina ;D

      Poista
  4. Kävin tykkäämässä ja tykkäsin myös yhdestä paidastakin. Kiva kisa.
    Hyviä vinkkejä näkyy kirjassa olevan. Osa paloista on sen mallisia, että niitä ei voi keskenään yhdistää, mutta yksittäisinä koristeina toimivat hyvin - niin kuin vaikka kitaran nauhan koristeena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä yleisöäänestys tuli kai ihan ylimääräisenä, näin ymmärsin. Voittaja piti muutenkin ratketa jo aikoja sitten, mutta kilpailuaikaa pidennettiin. Ihmeen vähän noita kilpailutöitä sitten kuitenkin kertyi. Luulin, että osallistujia on ihan pilvin pimein.
      Täytyy ehkä ostaa kitara, että voi tehdä kantohihnan ;)

      Poista
  5. Eikös noista toisiaan syleilevistä paloista voisi tehdä pitkän huivin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisi! Ja tuolla aiemmassa kommentissa ehdoteltiin myös huivien reunoihin virkattavaksi jotain näistä palasista. Mä mistä löytäisin sen ajan... ;)

      Poista
  6. Sinä olet aarre asiakkaillesi, joku joka jakaa kokemuksen, ymmärtää ja kuuntelee, on kiinnostunut heille tärkeistä asioista!

    Jaalasta jalkaan, jestas mitkä sukat!! Olispa niille voinut antaa 100 ääntä... laitan markkinoinnin päälle!!
    Onko sukat myynnissä, nimittäin viime kesänä ajettiin sen 4 neljä kertaa Jaalan läpi...fillaroitiin Iso-Ruhmas...
    Jaala on muutenkin kuin jaloistaan tuttu - alkoi ottaa jo päähän!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä kohtaa ihmisiä, joiden maailma koskettaa omaa syvemmin, tavalla tai toisella. :) Onhan niitä sitten muitakin kohtaamisia.
      Ai tuo jalka -sana oli sinulle sydäntä lähellä ;D Ei riittänyt sitten kertaalleen katselu, vaan piti 4 kertaa pyrähtää ;D
      Pitäisi päättää, annanko sukat nk. hyväntekeväisyyteen kilpailun järjestäjien kautta, vai otanko ne itselleni. Kiva nähdä, miten eri tavalla suunnittelijat ovat aihetta lähestyneet, kukin omalla mielenmaisemallaan.
      Kiitos :)

      Poista
  7. Löytyisiköhän tuo kirja kirjastosta - näytti mielenkiintoiselta. Tai olisikohan joku luopunut tuosta ja vienyt Kiertolaan... Täytyypä käydä vilkaisemassa; kiitos vinkistä!
    Sukat on ihanat! Kävin äänestämässä ja pidän peukkuja! Kauniita oli toki kaikki, mutta sinun sukat kertoi kaiken Jaalasta - kaiken sen mitä Jaalasta tarvitsee tietää! Taikasormi 🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt en pääse katsomaan kirjan vuosilukua, kun vein sen sinne mökille. Netissä näkyy, että 2008 ekan kerran julkaistu, eli kai tätä voisi etsiä kirpparilta tms. paikoistakin. Näyttää värikkyytensä takia tuoreemmalta, etenkin, kun virkkaus on nyt niin nousukiidossa :)
      Kaikkea näkemääni koitin kasata sukkiin, mutta en tiedä, onko Jaalan sydän niissä vai ei, kun en ole jaalalainen. ;D Kisaan saivat osallistua ulkopuolisetkin. Onhan se kuitenkin meidän mökkipaikkakunta.
      Kiitos :)

      Poista
  8. Ehdottomasti sinun sukkasi ovat niin luovaa käsityön taitoa ja rakkaudella tehty.
    Peukkuja kisaan, kävin ääneni antamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luovuus ja sen toteuttaminen on kiva juttu. Ohjeiden tekeminen on tosi vaikeaa, huomasin näiden sukkien kanssa. Yleensä ei tarvi ohjetta tehdä, kun omia juttuja väsäilee. Tähän kisaan piti. Kiitos :)

      Poista
  9. Virkkauksen maailma taitaa olla ääretön, värikäs, loputtomasti ideoita pursuava ❤️💚💜
    Ihania nuo esittelemäsi palat ja ideat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistä näitä uusia ideoita mahtaakaan syntyä? Ehkä jossain on vielä paljon keksimättömiäkin :) Näistä jäi kommenteissa ehdotettuja juttuja kiinnostelemaan, eli jonkun huivin reunaan, tai vaikka paidan helmaan, tai, tai, tai :)

      Poista
    2. Kävin äänestämässä ihania sukkiasi Facebookissa 💚 Paljon oli kivoja mutta ne ihan selvästi parhaat. Ensin en päässyt millään kommentoimaan, mutta lopulta tajusin mennä Safarin kautta. Blogikommentit laitan aina Chromesta, koska Safari ei suostu yhteistyöhön, mutta Facea käytän aina Safarista. Hooh, kuinka monimutkaista 😀

      Poista
  10. Kävinpä äänestämässä. Hienot oli.

    VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!