perjantai 5. heinäkuuta 2024

Kasvua kaikin puolin

Leikitään näädällä!  Kumpi aloittaa??  Selvitetään se tuijotuskilpailulla.


Artun ja Samin tuijotuskilpailu onkin pidempikestoista sorttia 😃


Frodohan sen keksi!  Vanhan jutun, joka oli Merriltä jo täysin unohtunut, tai sitten se ei ollut hoksannut uuden tilaisuuden tulleen. 


Meillä oli vuosia vanha riipparaita, joka lopulta tuli niin raskaaksi latvustostaan, että se kaatui, enkä saanut sitä enää tuettua pystyyn. Se sai lähteä.  Ostin pari vuotta sitten uuden, joka on hiljalleen alkanut rehevöityä.  Sen alla on oiva maja kissoille.  Frodo löysi majan ihan itse, ilman apua. 


Sitten Merrikin muisti, että ai niin!  Tämähän se vasta kiva juttu olikin! Ilme saattaa kertoa toista, mutta kyllä tämä on kiva! Vanha puu oli Merrin suosikkipaikka. Se makasi puun alla tuntikausia kaikkina vuodenaikoina.  Merri ei ollut kai huomannut, että tilalle on tullut samanlainen ja sekin alkaa olla jo majakunnossa. Onneksi Frodo vinkkasi! 


Parhaimpia juttuja pihalla olemisessa on hiekassa pyöriminen.  Hiekka tarjoaa luultavasti erilaisen tuntuman karvaiselle vartalolle. Nyt saa rapsuttaa!  Vatsa on näkyvillä! 


Minulle tuli uusi vuosirengas ja vieraita oli tupa täynnä!   Kiva että oli läheiset kylässä, vaikka olikin vain välivuosirengas. 
Sain hienon kettu -keittiöpyyhkeen ja uuden vaakan.  Vanhassa joutuikin jo käyttämään voimaa, että sen sai edes päälle 😂 Tämä vaaka mittaa gramman tarkkuudella, kun vanha mittasi 5 g tarkkuudella.   Nyt uskallan ehkä jo luottaa siihen, että kaksi samanpainoista langanjämää riittää sukkaparin kumpaankin sukkaan.  Olen huvin vuoksi punninnut jo useamman vuoden ajan kaikki langoista tekemäni käsityöt. Vuoden lopussa on kiva katsoa, paljonko sitä lankaa kului.  


Sain myös kukkia (huono kuva ikkunan takia). 


En ole pitkään aikaan leiponut, mutta nyt tuli jonkinlainen inspiraatio.  Minulle puskee Faceen  jatkuvasti Smarrig tv:n videoita. Ne ovat välillä tosi mielenkiintoisia, välillä outoja.  Tartuin muutamaan ohjeeseen kokeilumielessä.  Sain miehenkin avuksi leipomiseen, jopa siinä määrin, että vieraille hän kertoi leiponeensa kaiken 😃 
Vähän tuli taas kuvattua, mutta alla olevat  voitaikinapäälysteiset omenakiekot  pääsivät kuvaan.  Omenat leikattiin kiekoiksi, keskelle reikä. Kiekot pyöritettiin sokeri-kaneli -seoksessa.  Voitaikinasta leikattiin pitkiä suikaleita, jotka sitten pyöritettiin omenan ympärille niin, että ne kulkivat reiän kautta ympäriinsä.  voitelu kananmunalla ja päälle vielä ripottelu sokeri-kaneli -seosta.  Näitä voi syödä näin, tai laittaa päälle vaniljakastiketta. 

Tehtiin myös isosta lehtitaikinalevystä täytetty, rullattu pötkö, josta leikattiin siivuja, jotka paistettiin kiekkoina. Ne eivät olleet kuvauksellisia, mutta maistuivat hyvälle. 

Kokeilin myös tehdä tuorejuustokakun niin, että leivoin ensin tavallisen kakkupohjan, jonka väleihin laiton marmeladia ja tuorejuustokakun täytettä. Siitä tuli ihan hyvä, mutta liputan silti ihan pelkälle tuorejuustokakulle enemmän. Vielä muutama kitupäivä töissä ennen kesälomaa. 

Hassunhauskaa päivää juuri Sinulle! 

34 kommenttia:

 1. Myöhästyneet Synttäri Onnittelut<3 Kiva on katella iki ihania eläimiä :) Namin näköset omenakiekot, slurps!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Eihän ne välttämättä ole myöhästyneet. Ne voivat olla jo ennakkoa ensi vuoteen :)

   Poista
 2. Lämpimät onnittelut synttärisankarittarelle! Omenakiekot ovat kivan näköisiä ja varmasti hyvänmakuisia.
  Kissoilla on hauska majapiilo. Kuvia katsellessa tuli mieleen "etsi kissa" -tehtävä. Raidallinen kissa naamioitui hienosti puskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pitäisikö tehdä postaus aiheella "etsi kissa" tai "missä kissa luuraa". Muutama otos oli sellainen, että ei niistä oikeasti nähnyt koko kissaa.

   Poista
 3. Ihanat karvaiset kaverit <3 Tuollainen maja, jossa saa olla piilossa, onkin ihan paras.
  Onnea välivuosipäivän johdosta! Vai mies oli tehnyt leipomukset, uskoikohan kukaan ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä se mies oikeasti osallistui, mutta ei kuitenkaan ihan yksin tehnyt :) Ruokaa laittaa useasti, mutta ei välttämättä itsekseen leivo.
   Minä olen varttunut, että puu kasvaa majaksi, mutta sehän oli salaa jo tehnyt sen ja Frodo huomasi, vaikka ei tiennyt koko aiemmasta jutusta mitään :)

   Poista
 4. Onnea syntymäpäiväsi johdosta, vaikka hieman myöhästyneenä. Tokihan synttäreillä herkkuja syödään. Omenaleivoksesi saivat herahtamaan veden kielelle.
  Frodolle ja Merrille riittää kivoja leikkipaikkoja pihassasi. Minulla tekee mieli hankkia kissa, mutta onnistunkohan minä sen kanssa niin, ettei se ala häiritä miehen lintuja niiden ruokintapaikalla?
  Kiitos hassunhauskasta päiväntoivituksesta. Toivottavasti itselläsikin juuri sellainen päivä, kuin myös hyvää alkavaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kyllähän se kissan luonto on saalistaja. Meilläkin etenkin Merri välillä nappaa hiiren tai linnun, vaikka on narun päässä. Kerran yritti tuoda sisään harakkaa, joka oli vielä elossa. Huh huh. Eihän se kissa luonnolleen mitään voi. Joskus olen pitänyt jopa kulkusta kaulassa, kun paisteja alkoi tulla turhan tiheään. Minusta lintukin on aika varomaton, jos tulee noin lähelle kissaa, narun kantaman päähän.
   Työpäivä meni kivasti ja sattui yksi tosi hassu juttukin. Kerron siitä joskus.

   Poista
 5. Myöhästyneet synttärionnittelut!
  Kyllä nyt kissojen kelpaa, kun heille on kasvanut uusi piilomaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Piilomaja kehittyi majaksi ihan yllättäin, vaikka siksi se on tavallaan istutettukin :)

   Poista
 6. Onnea uudesta välivuosirenkaasta! Hyvä että sait paremman vaa'an. Minä en tulisi toimeen ilman - siis käsityötoimeen. Punnitsen valmiit työt ja jäljelle jäävät langat, jotka kirjaan exceliin (listanörtti, myönnän). Sukkia ja lapasia varten jaan kerät kahtia, niin voin aloittaa kumpaakin puolikasta samaan aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Noin pitkälle en ole listauksissani mennyt, että tekisin tilastoa, mutta voin kuvitella, että tuohon koukuttuu helposti. Olen kova listaihminen. Minäkin neulon yleensä samaan aikaan sukkaparia, molemmista kerän päistä. En ole luottanut tuohon vanhaan vaakaan sen suhteen, että kahtia jaetussa kerässä olisi sama määrä. Mökillä olen purkanut keriä ja jakanut ne aivan täsmälleen kahteen osaan, jotka sitten kerin erikseen.

   Poista
 7. Onnea Sinulle ! Äidilläni oli syntymäpäivä 4.7 joten ilmeisen läheltä liippaa omasi kanssa tosin Äidillä vuosia "vähän" enemmän eli 88 :-).Tosi hauska idea nuo omenakiekot; kokeilen niitä joskus ilman muuta. Viimeistään sitten kun omista puista saadaan omenasatoa.
  Tuollainen piilopaikka on kissoista ihan parasta. Näkee itse muita , mutta muut ei näe niitä ; tai ainakin niin ne luulevat :-).Tuo hiekassa kieriminen on kyllä aika outo juttu. Sitä Arttummekin harrastaa vaikka muuten pitää kaikesta pehmeästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sain tänään töissä maistaa 86 -vuotiskakkua :)
   Omenaherkkua kannattaa kokeilla. Ei olisi tullut itselle mieleen kääräistä taikinaa omenarenkaan ympärille.
   Ulkona on kova kiire päästä tallin edustalle, jossa on betonista valettu etuosa. Siihen kiiruusti kierimään selälleen. Hiekkakaan ei ole niin kiva juttu :)

   Poista
 8. Onnea välivuosista🌹🌹 - aina kannattaa juhlia! Ihanan näköisiä leipomuksia, mutta pieni epäilys on, että onkohan kaikki kuitenkaan... jos vähän kuitenkin autoit 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä minä vähän autoin, mutta olkoon kunnia sitten muualla ;D

   Poista
 9. Onnittelut syntymäpäiväsi johdosta ja hyvää kohta alkavaa kesälomaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Loma lähenee päivä päivältä. Pomo vaihtoikin iltavuoroni yllättäin aamuvuoroihin, joten jään aamuvuorosta lomalle, eikä vasta illasta.

   Poista
 10. Ihania tuijotus kuvia! Onneksi istutit kissoille uuden lehtimajan, sille on selvästi käyttöä. Lehtimajasta muistui mieleen lapsuuden kesät, kun pidin ruiskuhilaita majoinani. Kuhilaat oli vaan vähän turhan pieniä, niiden alle oli hankala päästä. Kivan näköisiä omenaleivoksia ja muuten ehkä helppoja tehdä, mutta taikinan kieputtamisessa tarvitaan kai näppäryyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän hyvin tuo taikina meni tuosta reiästä. Ensin yritin pyörittää turhan tiheästi, mutta harvempikin pyöritys riitti, kun taikina kuitenkin kohoaa. Joissain kiekoissa oli liian pieni aukko, ne eivät sujuneet.
   Lapsena piti tehdä majoja ties minne ulkohuussista ojanpohjille ;D

   Poista
 11. Onnea uudelle vuosirenkaalle! Herkullisen näköiset tarjoilut ja kauniita kukkia. Hyvä, että kissat löysivät piilopaikkaan uudelleen. T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Olen vähän hämmästynyt, kuten kai Merrikin, että paikan löysikin Frodo jolla ei ollut menneistä ajoista mitään hajua.

   Poista
 12. Ihania renkaita siellä, niin omenasta ja vuosistakin.... niitä tulee näin heinäkuun tytöille lisää!! Ihania lahjoja myös, ihan Repolaiselle sopiva pyyhe... kade!! Ja onhan siellä ollut synttäriohjelmaakin, tuijotuskisa... en tiedä miksi ajatukseni karkasivat ajatusleikkiin, kun "se leipuri" on ottanut kunnian itselleen, niin ei sitten leipurin muusa, ellei nyt ihan tuijotuskisaa ottanut, mutta varmaan merkittävän katseen siirsi... leipurin suuntaan, hih!!
  Ihanaahan se on saada apua ja yhdessä tehdä... milloin mitäkin!! Onnea-onnea vielä täältäkin Raputytölle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kas kun ei rapu peruuttelevana merkkinä ole keksinyt peruutella ikävuosissa taaksepäin.
   Kyllä se merkittävä katse tuli nähtyä muutamaan otteeseen puolin ja toisin ;D Merkittäviä katseita on muutenkin viljelty virallisesti tänään yhteensä 33 vuotta ja epävirallisesti jo muutama vuosi ennen sitä.
   Pyyhe oli samaa aihetta, kuin 1,5 kirjoittama kortti ja hänen kettupaitansa ;) Söpöä!

   Poista
 13. Paljon onnea sinulle täältäkin!
  Ihanaa seurata teidän karvatassujen elämää noissa kuvissa.
  Niin huikeat tilanne kuvat taas. Osaat kyllä taltioida ne parhaimmat kuvat juuri talteen.
  Kohta pääset lomalle, nauti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤️
   Lomalla viimeinkin..voin ottaa iisimmin 🙃

   Poista
 14. Ensimmäiseksi myöhästyneet synttärionnittelut!🌸🥳Ja toivottavasti sinulla on jo loma alkanut👍 Kivoja leipomuksia; sellaisia että olisi kiva kokeilla. Varsinkin jos teillä mieskin leipoi melkein kaikki🤭😅 Tuo vaaka oli kyllä kiva ja tarpeellinen lahja, varsinkin neulojalle👍😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤️ Lomalla ollaan! Mahtavaa 😄
   Vanha vaaka oli vuosikymmenten takaa ja tosi jähmeä.
   Pitää katsella uusia ohjeita, joita mies voi toteuttaa.

   Poista
 15. Myöhästyneet onnittelut vuosirenkaista ja uusista naururypyistä silmien ympärillä.
  On kyllä taas aivan ihania kuvia. Nuo silmiintuijottajat ihan sai hymyn huulille.
  Hauska on tuo majassa piileksivä kaunissilmä ja oi oi tuota hiekan ihanaa raksumista tuolla turkin sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤️
   Pitäisiköhän itsekin kokeilla tuota hiekassa pyörimistä? Siinä voisi olla kuorivia ominaisuuksia 😄

   Poista
 16. Arttu ❤❤❤❤ bichonit on ihaninta maailmassa, rakkaat ihanat ❤❤❤❤😊😊

  VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!