sunnuntai 21. heinäkuuta 2024

Kruunupipo

 Ilme kertoo kaiken?  Merri suostui juuri ja juuri olemaan testisovittaja tämän kuninkaallisen kruunupipon kuvauksessa.  Ilme on kärsivä, mutta myös kärsivällinen. Mitä tuo ihminen on taas keksinyt...


Virkkasin mökillä marinoituneista langoista/ jämälangoista (miten vaan) kruunupipon.  Lanka on luultavimmin 7 -veljestä ja koukkuni oli muistaakseni 4. Virkkasin pylväitä niin, että virkkasin seuraavan kerroksen pylvään aina alempana olevan pylvään varteen takakautta.  Piposta tuli paksu. 
Sitten vaan mökin pihapiiriin etsimään kuvauksellista kuvauspaikkaa! 


Yksi hupi näiden kesäkäsitöiden kanssa on juuri tuo kuvauspaikan etsiminen. 


Virkkasin tuon pitsin nk.kruunuksi jälkikäteen. Löysin osviittaa Pinterestistä, mutta jouduin muokkaamaan mallia, kun siitä olisi tullut liian painava.  Lankaa kului kaiken kaikkiaan 90 grammaa. 


Pallopäätä sai kuvauksen aikana toimittaa aito pallo.   Ikävä kyllä pikkutytön päähän ei tämä luomus mahtunut. Virkattu reunus ei anna yhtään myöten. Minulla ei ollut mittoja, joten vetäisin alun ketjusilmukkamäärän ihan hatusta.  Kirjaimellisesti.  Joku vieläkin pienipäisempi saa tästä joskus pipon. 


Frodon mökkireissu meni pitkästä aikaa hyvin.  Päivisin se tosin edelleen vetäytyy omiin piiloihinsa nukkumaan, mutta viipyilee siellä vähemmän aikaa, kuin aiemmin.  Se on todellinen yöeläin. Yksi yö meni kertakaikkiaan härdelliksi, kun sillä riitti virtaa aina vaan, eikä Merri lähtenyt leikkiin mukaan. Nukkui mokoma! 


Lepohetkeä mahdutaan viettämään samalle sohvalle.  Tätä kuvaa katsoessa oli pakko etsiä yksi vanha kuva arkistoista...


Frodo tykkäsi Merristä niin kovasti jo ihan pienenä. Se hivuttautui vähän salaa Merrin viereen sohvalle.   Oli aika iso kokoero tuolloin. Merri on edelleen isompi. Frodosta on kasvanut jässikkäjäpikäinen 😺😺



Aika harmaa ja  kostea keli. Ei ehkä pyykkipäivä...   😜 Kerran kesässä pitää ottaa riski ja viedä pyykit pihalle, vaikka on selvästi sadetta ilmassa. Aina ei kuitenkaan sada, vaikka meinottelisi.  Eilen satoi koko päivän ja illalla keräilin huomattavasti painavammat pyykit sisälle kuivumaan. 

Meillä on keittiö kuin myrskyn jäljiltä. Tein eilen puolille öin vähän ompelujuttuja, mutta niistä myöhemmin. Aavistuksen jäivät vielä kesken. Pitää hakea kai vasara. 

Heikunkeikun juuri Sinulle! 

18 kommenttia:

  1. Onpa Merri kiltti! Moni kissa nakkaisi pipon äkkiä pois päästä ja jonnekin sohvan alle ;-) Pipo on kyllä todella söpö! Toivottavasti sille löytyy käyttäjä.
    Ihana mini-Frodo-kuva <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kiltti vain muutaman sekunnin, jossa pikainen kuvaaja onnistui ikuistamaan sen ;D Yllättävän pieni tästä tuli, eikä veny, kun ei ole neuletta. Ainakin jollekulle nukelle voi mahtua.

      Poista
  2. No heipä ja hei! Paras pipokuva on mielestäni se, jossa on jäkälää. Suloinen tuo kuva, missä Frodo on vielä pieni. Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tälläisestähän pitäisi järjestää joskus äänestys, että mikä on paras otos :) Tänään on viimeinen sukkaäänestyspäivä ja siellä on nyt meneillään joku merkillinen loppukiri. Viikon päästä selviää tuomariston valinta.
      Näistä minun pipokuvista tuli mieleen sinun pallo- ja krokokuvat :)

      Poista
    2. Söpöläisiä kisuja, kruunupäitä :)
      Kävin äänestämässä, mutta kuinkahan sen mun ääneni kävi, kun olen poistanut fb-tilini sen jälkeen - tai siis lopullisestihan se poistuu vasta joskus elokuun puolella, mutta kuitenkin. Voi kökkö...

      Poista
    3. Kiitos joka tapauksessa ❤️ Viikon päästä selviää lopputulos.
      Pitäisikö tehdä itsellekin kruunupipo, tai-panta. Se päässä olisi juhlavaa mennä taas töihin 😅

      Poista
  3. Hieno kruunumyssy 💛 Kiva idea nuo virkatut "sakarat". Kuvakulmien etsimisessäkin olet onnistunut vallan mainiosti - aivan ihania kuvia tulee, kun pääsee maastoon ja mökkiympäristöön kuvia ottamaa🌞 Suloiset kuvat myös kissoista. Nekin ovat mitä ilmeisimmin omat persoonallisuutensa, kuten kaikki meistä :) Mielenkiinnolla odotan, mitä olet keittiössäsi ommellut ja mihin vasaraa tarvinnut :) Mukavaa sunnuntaita ja aurinkoa alkavaan viikkoon 🌞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vasaraa ei ehkä tarvikaan, jos löytyy jykevämpi niittikone. Minulla on monta rautaa tulessa. Kotona kotijutut ( olohuoneessa ja keittiössä) ja mökillä mökkikäsityö😂 Ei yhtään ristiriitaista juttua. Pitää kääntää päässä asetukset aina kohdilleen ennen kuin aloittaa.

      Poista
  4. Kyllä kissa kruunun tarvitsee. Kiva idea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinterestiä olen mökillä selaillut ahkerasti, kun olen kyllästynyt jatkuviin sukkaprojekteihin.

      Poista
  5. Hauska pipo : ) Täällä oli eilen pitkästä aikaa hellepäivä, samanlainen taitaa tulla tästäkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmintä piisaa. Kävin jo aiemmin lenkillä, niin ei ollut ihan niin kuuma.

      Poista
  6. Hieno kruunupipo voisi sopia pikkuneidin nukelle (ainakin sellaiselle pehmeäpäiselle:-))).
    Minäkin virkkasin jouluna Artulle tonttulakin kun ajattelin , että otetaan joulupotretti kolmen koplasta tonttulakit päässä. Ei alentunut kissa sekunniksikaan ottamaan pipoa päähänsä joten se kuva jäi ottamatta :-).
    Yöllä kissahärdelli on kyllä ärsyttävää vallankin kun tietää, että päivällä sitten kissat nukkuvat ja itse olet ihan silmät ristissä yön jäljiltä.
    Ihanat yhteiskuvat Frodosta ja Merristä; kavereita ollaan kuitenkin :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pehmeämpi pää olisi ilman muuta ratkaisu tähän pipoon! Eipä tullut aiemmin mieleen 😂
      Pinterestissä on aivan ihananhassuja hattuja tehty kissoille. Vaikka en tajuakaan miksi kissalla pitäisi olla hattu, on noita kuvia hurmaavaa katsella. Ehkä hatun väsääminen ja parin sekunnin sovitus tuo juuri sen hauskan hetken,mikä oli tarkoituskin ja kissa saattaa ymmärtää vitsin 😺

      Poista
  7. Soma myssy, harmi kun ei mahtunut pienelle prinsessalle. Tein joskus vuosia sitten kruunumyssyn, mutta se oli vähän liian painava, sakarat tuppasi roikkuun. No, käyttöön se silti meni, taisi se roikkuminen häiritä minua enemmän kuin myssyn käyttäjää. Ihana kuva pienestä Frodosta! Vasaraa juuri tarvitaankin ompelutöissä jatkuvasti, joskus myös sahaa ja kirvestä. 😂 Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Painoa alkoi näillekin sakaroille kertyä ja siksi jätin mahdollisimman yksinkertaiseksi. Varmaan ihan kiva vaikka vähän lurpahtaisikin 😅
      Kaikki työkalut on hyvä pitää lähettyvillä.

      Poista
  8. Voi tuota Merriä. Jaksaa olla pipomannekiininäkin. Hauska pipo, kun vielä löytyisi sopiva pää, mihin seon passeli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sitä muutaman sekunnin jaksaa olla vaikka aidan seipäänä 😺😅

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!