keskiviikko 17. heinäkuuta 2024

Värihaaste ratkesi

Ihan mahtavaa, että kärhöt ovat hyväksyneet uuden kukkapenkkinsä ilmeisen onnellisina, ainakin kukinnasta päätellen 💖 Osahan niistä oli vanhoja, osan ostin viime vuonna.  4/5 kukkii ja viimeinenkin on nupullaan. 


Haaveilen vielä ostavani sen lumikärhön, jos se sattuu kulkiessa vastaan tulemaan.  Ehkä tähän vielä yksi mahtuisi. 


Olen tänä vuonna hoitanut aika laiskasti pihaa.  Lähinnä nurmikonleikkuuta ja hiukan rikkaruohojen nyppimistä ohimennen.  


Pakko kertoa ruokapaikasta, jossa kävimme muutama päivä sitten.  Kyseessä on (ilman erityistä mainontaa) Pincho Nation.  Niitä on Suomessa kaksi, toinen Lahdessa, toinen Turussa. 



Ruoka tilataan puhelinsovelluksella.  Juomat tuodaan pöytään, mutta ruuat pitää  hakea keittiötiskiltä, kun puhelimeen tulee hälytys niiden valmistumisesta.  Kaikki annokset ovat tosi pieniä, joten voi maistella monenlaisia juttuja. Keskivertoannosmäärä asiakasta kohden on 4-5.  Meillä meni tuo tuo 4 ja viides oli jälkkäri. Creme brulee oli kyllä niin ihanaa, että voisin vaihtaa yhden ruoka-annoksista toiseen jälkiruokaan 😄 
Alla kuva ruokailuvälineiden koosta. Nekin olivat pieniä, kuten ruoka-annoksetkin. Vieressä tavallisenkokoinen, matala juomalasi. 
Minä tilasin vain kasvisvaihtoehtoja. En siksi, että en olisi halunnut lihaa (joskaan en hinkunutkaan), vaan siksi, että vaihtoehdot olivat niin hyviä. Söin bataattiranskalaisia, kuorrutettuja kukkakaaleja, halloumitikkuja, minihampparin kasvispihvillä. 


Juomissakin löytyi kaikenlaisia vaihtoehtoja. Oli pakko kokeilla herkullisen näköistä juoma-annosta. Tässä on näköjään se karkkiosuus jäänyt juoman toiselle puolelle.  
Hintataso oli n.3-7 euroa annosta kohti.  Tilasimme ensin kaksi annosta ja sitten kaksi lisää. Ruokia voi siis tilata hissukseen niin kauan, kuin haluaa. 
Tähän ruokapaikkaan haluan ehdottomasti joskus uudelleen! 


Repolaisen värihaaste oli valkoinen ja jää.  Aihe tuntui jopa vaikeammalta, kuin se sateenkaari. Mietin jo mielessäni, että laitan lokin kuvan, eli valkoinen ja sitten lokinkakan, joka kuvastaa sanaa jää. Lokki lähtee, kakka jää. 
 
Onneksi tuli vastaan tätä oikeaa jäätä ja pääsin osallistumaan! 


Valkoiset virkkauslangat olkoon vastineena tuolle valkoisuudelle. 


Mukavaa kesää Kesäillan valssin tahtiin

säv. Oskar Merikanto, san. Antti Jussila 


Oi lennä, lennä pääskynen tuo riemu rintaan ihmisten. Ja kanna tuuli kaipauksein iltapilvellein. Oi paista päivä lämpöinen suo lahjojas maan lapsillen. Yö tumma soita tuuditellen päivä unehen.

Katse kun sammuupi auringon, kaipuu jää jälkeensä lohduton. Kasteessa nurmikko kimmeltää, leinikön lehdelle kyynel jää. Kuusiston helmassa helkähtää, rastasten lauluja tervehtää. Paistetta päivän mi kiiruhtaa, levolle metsien, merten taa.

Pääsky sirkkunen olla soisin, pilven myötä karkeloisin. Yli vuorien alitse auringon, taivaan rantojen taa.

Iltahämy maita varjoo, satakieli vaikenee. Metsä, maa levon saa, tuuli uinahtaa. Matkamiehen askel sammuu suviöisen sumun taa. Oksallansa, lintu rauhan saa. Minne kulki mistä lähti, minne asti ennättää? Kuka ties, matkamies puolitiehen jää. Taivahalla iltatähti anna suunta, näytä tie, mistä polku matkamiehen vie.

Kuulen iltakellon yli niityn, pellon. Ääni kauas kantaa, sinivettä rantaa. Elo parhain halvin, kuni kaiku malmin. Täällä hetken helkkää, mitä jälkeen jää? Ilo sentään olla suvivainiolla. Kesäpääskyn lailla huolta, tuskaa vailla. Punertaissa päivän, alla pilven häivän, hämyn langetessa, yö kun ennättää.

Oi lennä, lennä pääskynen. tuo riemu rintaan ihmisten. Ja kanna tuuli kaipauksen iltapilvellein!

 

22 kommenttia:

  1. Onpa komeasti kukkivia kärhöjä.
    Jännä ravintolakokemus. Hyvä idea valmistaa pieniä annoksia, jolloin niitä voi tilata useampia ja annokset jaksaa syödä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo yksi on kukkinut jo viikkokausia. Muut seurasivat perässä.
      Tuonne ravintolaan on mentävä joskus uudelleen. 😍

      Poista
  2. Kyllä olen vähän kade kärhöistä :-))) ja olisipa värihaaste nyt sininen . Niin kerrassaan syvän hehkuvan värinen on ensimmäinen kärhö.
    Tykkään itse juuri tuollaisista pikkupurtavista kun silloin jaksaa maistella eri makuja ja vaihdella kaverin kanssa. Eikä tule sitä kuuluisaa annoskateuttakaan.
    Oltiin aika maalaisia kun käytiin Hyvinkäällä syömässä Herlevin hampurilaispaikassa ja siellä annettiin tilatessa mukaan sellainen pyöreä lätkä. Se pirisi jonkin ajan kuluttua ja tarkoitti siis sitä, että tilaus on valmis ja voi noutaa tiskiltä. Ei me sitä tajuttu mutta onneksi kokkityttö tajusi ettei nuo tajua :-)).
    Kaikkeen sitä maailmalla törmää :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kärhöt on ilmeisesti myös sitkeitä, vaikka niitä ei koko ajan hoidakkaan. Siksikin sopiva lajike meidän pihaan 🤭
      Me käytiin eilen yhdessä burgerpaikassa Hesassa. Tosi hyvät burgerit. Meikäläisen tilaamisesta vaan ei meinannut tulla mitään. En vaan yksinkertaisesti nähnyt seinällä olevia kirjoituksia, eikä muuta listaa ollut. Tilasin sitten suosiolla saman burgerin kuin miniä. Meni nappiin. Miesväen tilaus oli tulinen.

      Poista
  3. Hauska se lokkijuttu, heh heh.. :D Valkoinen haaste siintelee mielessä, mutta minulla on vasta yksi kuva ja haluan (tietysti) enemmän. Nyt sitten rallattelen Kesäillan valssia päässäni, vaikka naapuri koittaa sekoittaa sitä sähkökitaroinnillaan... ♫♪.
    Lämmintä kesänjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä mietin ja mietin. Tätä enempää en saanut puserrettua kuviksi 😄
      Teillä on vähän kuin raskasta Kesäillan valssia 🤭
      Näin eilen elämäni ekan Saiturin pörssin. Mietin että tuossakohan se Stansta käy..taitaa olla useampikin liike siellä? Tämä oli Redissä.

      Poista
    2. Käyn lähinnä CityCenterissä (Makkaratalo) tai Kalliossa Porthaninkadulla. Kävitkö sisällä?

      Poista
    3. Arvasin, että näitä Sariturin kauppoja on useampi. En käynyt, kun matkaseura ei ollut kiinnostunut, eikä Korkeasaaressa tallaamisen jälkeen olisi enää paljon jaksanutkaan :) Muistin kuitenkin, että olet näistä maininnut.

      Poista
  4. Minuakin nauratti tuo lokkijuttu - jäätä kun olen miettinyt päässäni pitkään; mistä ihmeestä sen saan... No kai se jostain putkahtaa.
    Ja tuo ravintola... Mielenkiintoinen juttu sinänsä, erikoinen systeemi. Ja hauskoja pikkuannoksia, tuli melkein nukkeleikit mieleen 😊🧡
    Mutta minussa taitaa olla niin paljon vanhaa jäärää Vaaristani, että "jos minä menen ravintolaan syömään, niin kyllähän minulle tuodaan ruoka pöytään - siitähän minä maksan" 😜😂 Ei vaan, periaatteessa olisin kyllä valmis kokeilemaan, mutta pyrin pitämään puhelimessani mahdollisimman vähän sovelluksia. Vain ne ns. pakolliset ja ilman niitäkin tulisin varmaan toimeen. (Vaari ja Isä taitavat öisin kuiskutella korvaani näitä "jääräjuttuja", kun toinen vahtii untani sängyn vieressä ja toinen makuuhuoneen oven päältä 🧡)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen ajoittain jäärä, mutta uuttakin kannattaa näemmä kokeilla. Jos olisin aloittanut parilla tarjoilijan tuomalla annoksella, en luultavasti olisi kehdannut enää tilata kahta seuraavaa tilausta 😄 Lisäksi olisi pitänyt varmaan odotella aika kauan jos olisi ollut tupa täynnä. Sitä mietin, että ei kannata mennä vähäisellä akulla.
      Oli aika hassua nähdä miten juotavia tuotiin pöytään yksi kerrallaan, kun osa meistä mietti kauemmin.

      Poista
  5. Onpa mielenkiintoinen ruokapaikka. Tulee mieleen Espanjan tapakset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tapaksista oli puhetta. Muut firman ravintolat näyttivät olevan Ruotsissa, vaikka oletin olevan eteläistä alkuperää. Ehkä on siitä huolimatta.

      Poista
  6. Komeita kärhöjä. Minulla ei ole niitä yhtään. Naapurin kärhö tunkee aidan välistä meille, mutta ei mokoma kuki.

    Lahtelaiset sukulaiseni ovat kehuneet tuota paikkaa. Jos nyt kävisi sellainen ihme, että suoriutuisin Lahden maauimalaan, niin sitten mene tuonne syömään sen päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vakavasti suosittelen napsimaan väärälle puolelle tunkevat kärhönoksat poikki, kun eivät kerran kuki 😅
      Me ajeltiin ihan erikseen Lahteen syömään 🤭

      Poista
  7. Nyt oli kyllä iloa tuottavin koppi koko Värihaasteaikana - Lokki ja jää.... sanaleikkien taitosi on jotain sellaista luokkaa,
    että niistä riittäisi isommalle joukolle iloa kirjan puitteissa... josko joskus julkaiset. Hurmaavat oli nämä kuvatut haasteväritkin, mutta hihittelen yhä sille lokinkakalle.
    Ja olen tätä ennenkin sanonut, että blogeista oppii uutta... onko meillä Turussakin tuollainen ravintola - heh heh... en ole tiennyt. Mutta selittyypä syy... keittiö se on kotioloissa ravintolamme... heh heh.
    Kuulostaa kyllä lemppariravintolaltani - joka on hieman hassussa paikassa, Amsderdamin lentokentällä... siellä on padit pöydissä, josta naputellaan tilaus ja hauskaa, kun olet saanut vaikka valkoviinin täpättyä, niin lähes samantien tulee tarjoilija söpön pyöreän tarjottimen kanssa sitä tuomaan, juuri sinulle. Ollaan suurinpiirtein pettyneitä, jos on tiukalla vaihdolla lennot.... kuten viimeksikin vain 45min - ei siinä ehtinyt tuonne syömään, murrr.... Pitää houkuttelevuutta yllä,
    kun ei usein pääse... toinen lemppari OLI ja (itseasissa ON YHÄ) Istanbulin lentokentällä - likuhihnasushi. Oltiin todella pettyneitä uuteen kenttään, kun ei hihnaravintolaa löydetty.... ennenkuin läheltä lähtöporttia (murrrrr... oli syöty jo toisaalla) Meillä on tyypillisimmillään aina kaikkialle halvimmat mahdolliset lennot pitkillä vaihdoilla - säästää helposti ruokarahat ja matkakassaa sievoisesti muutenkin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä tuntuu, että olen hieman omituinen, kun noita sanayhdistelmiä putkahtelee oudoissa tilanteissa, eikä ympärillä olevat ihmiset edes aina tajua 😂 Kirjan kanssa kävisi varmaan sama juttu. Toisaalta on mahtavaa jos joku on samalla aaltopituudella!
      Tuollainen liukuhihnajuttu olis varmaan jännittävä. Olen kuullut, mutta en kokeillut.
      Kurjaa, jos haluis tehdä jotain mieleistä, mutta ei oikein kunnolla ehdi. Mene koko ilo penkin alle.

      Poista
  8. Onpa tosi upeita kärhöjä! Onnittelut niiden menestymisestä. Kärhöt on kauniita. Meidän pihassa on muistona appiukosta kärhö, jonka hän istutti 90-luvun alussa. Appiukko sanoi sitä metsäkärhöksi, ehkä se sitten on sellainen, täällä meidän metsässä se nyt ainakin elelee. Hyvät valkoiset ja jäiset kuvat löytyi haasteeseenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että vanhin noista kärhöistäni on myös jostain 90-luvulta. Olen siirtänyt sen ainakin 2 kertaa. Edellinen penkki ruohottui lähes täysin ja luulin kärhön kuolleen. Yllättäen sen juurakko oli tosi vahva, kun kaivelin penkkiä tyhjäksi. Tässä paikassa se lähti kasvuun ihan muina kärhöinä. Se onkin näistä kasvultaan suurin. Sitkeitä ovat!

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Hyvä! Sitten se oli vastaus jonkinlaiseen haasteeseen ;D

      Poista
  10. Ravintolalla on jännä liikeidea; en ole moisesta kuullut tai tiennyt. Hyvä jos hinnat vielä ovat kohtuulliset ja annokset maistuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä viehätti juuri se erilaisuus ja pienet maisteluannokset. Yleensä tilataan yksi annos ja siitäkin tulee ähky ;)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!