sunnuntai 26. toukokuuta 2024

Todella Hirvee

 Edellisten Hirvi -sukkien otsikko oli  "Ihan Hirvee", joten nyt oli pakko laittaa vastaava 😃

Villasukkarakkautta kesĂ€n lĂ€mpimillĂ€ 💕  Frodon kanssa tĂ€ssĂ€ vietettiin laatuaikaa nĂ€itĂ€ sukkia neuloessa. VĂ€lillĂ€ piti tehdĂ€ tarkastusta, mutta onneksi ei tarvinut purkaa. 



KyseessĂ€ on toisinto aiemmista  Hirvi -sukista.  Ne olivat miehistĂ€ kokoa, 7 -veikasta neulottu. NĂ€mĂ€ ovat sirommat, Nalle -langasta. 


Kun auto on pesty, voi sen pÀÀllĂ€ napsia ulkovalossa kuvia 😂 Jotain hyötyĂ€ tuosta kulkupelistĂ€ muutenkin, kuin ajossa. 
KyseessĂ€ on edelleen Hanne Piiraisen malli. Neuloin siis ohuemmalla langalla, 3 puikoilla. Lankaa kului 115 grammaa.  Varren takaosan kavennukset jouduin lopettamaan ennen aikojaan, koska nilkasta olisi muuten tullut liian kapea. KantapÀÀn neuloin ristikkĂ€in vahvistetulla neuleella. 


TĂ€mĂ€ on minusta kaunis malli ja kuten sanottu, aihe on lĂ€hellĂ€ sydĂ€ntĂ€ni. 


Pihalla kukkii nyt ainakin toinen alppiruusuista. 


LisĂ€ksi arovuokot avasivat kukkansa ihan parissa pĂ€ivĂ€ssĂ€ nĂ€in suuriksi. 


TĂ€nnekin kolkkaan saatiin illalla edes vĂ€hĂ€n aikaa sadetta. Nyt ei tarvitse selkĂ€ vÀÀrĂ€nÀÀn kantaa vettĂ€ istuttamilleen kasveille.  ÄkkiĂ€ tuo maa silti kuivuu/ kuivui.  Pönttöön ei tullut sadevettĂ€ juuri nimeksikÀÀn. 

Työvuoroissa on meneillÀÀn 6 aamuvuoron putki, mikĂ€ on tĂ€llaiselle iltaihmiselle ..noh... hieman vaativa tai jotain sinnepĂ€in 😂  Taidan sanoa vaan positiivisesti, ettĂ€ 3 on JO  tehtynĂ€!  
Uutta viikkoa taas pukkaa, joten sitĂ€ kohti sitten vaan tukka putkella!    Lomatoivotukset niille, jotka ovat lomalla ja tsemppiĂ€ niille, jotka eivĂ€t ole! 

28 kommenttia:

  1. Todella kaunis sukkamalli ja ihana tuossa vÀrissÀ ja ihana tietysti Frodon esittelemÀnÀ!
    Ihanasti kaikkea puhkeaa kukkaan. TsemppiÀ aamuihin! EnpÀ ole minÀkÀÀn aamutehokas, joten haastavaa tuo tosiaan olisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on enÀÀ 2 aamua jÀljellÀ!
      TÀmÀ vihreÀ vÀri oli kauniimpi, kuin se harmaa.

      Poista
  2. On kyllÀ upea sukkamalli ja upeasti sopii vÀrit yhteen. Ihana kuva frodosta. (enkulin kÀsityöt)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Malli nÀytti ruudukossa vÀhÀn sekavalta, mutta neulottuna tuli oikein hyvÀ. Etenkin nyt tÀllÀ ohuemmalla langalla.

      Poista
  3. Upeet sukat ja onnistuikin hyvin, kun lĂ€pĂ€isi noin tarkan seulan ilman purkamiskehotusta. Kauniit kukat ruusussa ja vuokoissa, vettĂ€ sais niillekin sataa, se tehoais paremmin kuin pelkkĂ€ kastelu. Otankohan toivotuksistasi vastaan tuon tsemppi kohdan, kun en ole lomalla eikĂ€ sitĂ€ minulle kukaan enÀÀ myönnĂ€, elĂ€kelĂ€iselle. 😂 TsemppiĂ€ sinulle töihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman muuta edes TsemppiĂ€, jos elĂ€mĂ€ ei muutu ollenkaan, vaikka toiset saa koko ajan lomaa 😅

      Poista
  4. Kun sukkien vÀri vaihtui vihreÀÀn niin heti tuli kesÀiset sukat. Kaunis malli tosiaan.
    MinÀ heitin mukas sukkapuikot jo pois kun ajattelin etten kesÀllÀ niin innostu siitÀ hommasta. Tuli vain niin orpo olo eilen , ettÀ oli kaivettava langat esiin ja aloitettava pitsisukkien teko. VÀlillÀ tosin iski hikiaalto ja oli kÀytÀvÀ pesemÀssÀ kÀdet kylmÀllÀ vedellÀ ja taas homma jatkui :-).
    Saataisinpa sadetta !!!
    Ja tsemppiÀ kolmeen seuraavaan aamuvuoroon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja nyt enÀÀ kahteen!
      MikÀs sen mukavampaa kun istua kiikussa neulomassa :)
      Aika vÀhÀn tuli sadetta tÀÀllÀkin loppujen lopuksi. Ja helle jatkuu. VielÀ ei ole ollut liiallista minulle, mutta monelle muulle jo on. En ole vielÀ edes kaivanut sortseja esiin työkÀyttöön :)

      Poista
  5. Hirvi-sukat on tosi kauniit!

    Kerropa minulle, mitĂ€ sanoo minun alppiruusuni, kun menin eilen urheasti saksien kanssa ja leikkelin sitĂ€ đŸ€Š‍♀️đŸ€Š‍♀️ SiinĂ€ on paljon ruskeita lehtiĂ€, paljon ruskeita nuppuja 😱😱 ja tietenkin myös paljon kuivia oksia, joissa ei ole lehtiĂ€ eikĂ€ mitÀÀn - nehĂ€n nyt varmaan voi leikellĂ€ pois? Olisin leikannut rohkeamminkin, mutta olisi pitĂ€nyt olla pitkĂ€hihaista pÀÀllĂ€, nyt on kĂ€det naarmuilla.
    Uskaltaisinko rohkeasti leikata sen "alas": se kasvaa nyt enemmĂ€n niin kuin maata pitkin (sen voi kyllĂ€ nostaa ja se olisi seuraava homma), mutta siinĂ€ on semmoisia korkeita oksia jotka nĂ€yttÀÀ vĂ€hĂ€n niinkuin... hujopeilta katsojilta teatterin katsomossa 😄 Uskaltaisiko ne leikata pois sitten kun ja jos se on kukkinut?
    Kun en mistÀÀn oikein löydÀ sellaisia KUNNON ohjeita...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. " Alppiruusut eivÀt varsinaisesti tarvitse leikkausta. Kuivuneet ja kuolleet oksat on aina hyvÀ poistaa. Jos pensaan juurelle haluaa istuttaa muuta, kestÀÀ rhodo alimpien oksien leikkauksen, jolloin alle tulee enemmÀn tilaa. Silloinkin on hyvÀ muistaa, ettÀ ei jÀtÀ tappeja vaan tekee siistin leikkauksen".
      MinÀ en ole mikÀÀn kunnollinen kukkien hoitaja, minulla kestÀvÀt vain sitkeimmÀt kasvit. tuon Àskeisen pÀtkÀn otin ihan kuukeloimalla. Minullakin on tuossa toisessa aika paljon ruskeaa. En ole vielÀ miettinyt mitÀ sille pitÀisi tehdÀ.
      PitÀisi kysyÀ jostain puutarhablogista, kute Saaripalstan Sailalta, BetweeniltÀ, Puutarhan lumoa tms.

      Poista
    2. Kiitos! Miten voi olla, ettÀ vaikka kuinka yritÀt etsiÀ tietoa, niin et löydÀ, mutta toinen löytÀÀ sen tiedon heti?? Netin ihmeellinen maailma. Kiitos.
      Ja kiitos noista vinkeistÀ, kÀynpÀ vilkaisemassa noita puutarhablogeja.
      Ja hei - ensimmÀinen kukka alppiruusussa on auennut eli ei se ainakaan kauheasti ole pahastunut vaikka sitÀ leikkelin!

      Poista
    3. Oikeastiko?? Tuo oli ensimmÀinen teksti, joka tuli vastaan ;) VÀlillÀ ei kyllÀ löydÀ mitÀÀn tarvitsemaansa, vaikka kuinka etsii.
      Alppiruusu on kai aika sitkeÀ kasvi?

      Poista
    4. EhkĂ€ mĂ€ en vaan tajunnut lukemaani đŸ€Š‍♀️ jos löysinkin. Tuon ainakin tĂ€ytyy olla tosi sitkee, se on varmaan kohta 60 vuotta vanha ellei vanhempikin. Se vaan... se on mun aarre ja oon luvannut sille, ettĂ€ pidĂ€n siitĂ€ huolta, mutta tĂ€ssĂ€ sen nĂ€kee mikĂ€ huolenpitĂ€jĂ€..

      Poista
    5. HyvinhÀn siitÀ on huolta pidetty, kun pÀÀssyt jo noinkin kunnioitettavaan ikÀÀn!

      Poista
  6. Nostan "hattua" sinulle kun jaksat neuloanoun hienoja sukkia. Vaikka onhan kivat tarkastajatkin apuna :))
    Kauneinta kesÀÀ on nyt teidÀn pihallakin.
    MinÀ vaan pesin kaikki (melkein) villasukat, ja hupsista..suurin osa kutistuivat huomattavasti, ettÀ jokohan pitÀÀ neuloa uusia taas. Vai venyttÀÀ ne kutistuneet varret.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellaista juttua jaksaa, mistÀ tykkÀÀ :) TylsÀÀ, ettÀ sukkasi kutistuivat, mutta mukavaa, ettÀ nyt on syy neuloa uusia ;D

      Poista
  7. Ompa hirveen komeat sukat, olet sinÀ vaan taitava tekemÀÀn kirjoneuletta.

    VastaaPoista
  8. Hieno kuvio ja hirvien pÀÀt erottuvat oikein hyvin. Teitkö muuten samoilla silmukkamÀÀrillÀ kuin vastaavan 7-veikkaversion? Tuliko Nallesta silti aikuisen kokoiset?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein samoilla, mutta varren alaosassa jÀtin kavennuksia tekemÀttÀ useammankin. Katsoin, ettÀ silmukkamÀÀrÀt tÀsmÀÀvÀt aika hyvin sukkiin, joita yleensÀ teen Nallesta. Ne ensimmÀiset olivatkin isoon miehen jalkaan, eli reilunkokoiset. NÀmÀ vihreÀt ovat naisen kokoa.

      Poista
  9. On komiat sukat ja komiat oli harmaatkin!👍😊 Hyvin saa selvÀÀ Hirvi-kuviosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno juttu :) Kiva malli. KÀvin tosiaan LankajengissÀ kerran seikkailemassa. Taisin ostaa jotain muutakin, mutta niiden pÀÀtyminen puikoille koittaa joskus hamassa tulevaisuudessa ;)

      Poista
  10. Oi miten nĂ€tit vĂ€rit ja mallit sukissa 💚
    Ja nÀtti Frodo ja nÀtit kukinnat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NÀtti kiitos sinulle :) Tuosta vihreÀstÀ sydÀmestÀ tulee aina ensimmÀisenÀ mieleen KÀÀrijÀ :)

      Poista
  11. Huippuhienothirveetsukat đŸ„° kiitos

    VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa pÀivÀÀsi!