keskiviikko 29. toukokuuta 2024

Ruskeaa etsimässä

 Repolaisen värihaaste ruskea oli yllättävän helppo. Voisi melkein sanoa, että meillä on paljon ruskeaa. 

Aloitetaan vaikka siitä, että meillä asuu ruskea karvapallo Frodo! 💖


Tälle kellolle piti etsiä paikkaa pitkään. Tarkoitus ei ollut hankkia kaappikelloa, mutta naapuri on tehnyt tämän ja halusi antaa sen meille. Itse ostimme koneiston. Olen nähnyt vuosien varrella eri osoitteissa muitakin naapurin tekemiä kelloja ja kaikki ovat yhtä hienoja. 


Seuraava kello on mieheni kotoa. En tiedä sen alkuperää.  Kello on sijoitettu eteiseen, ruskean vaatekaapin viereen. 


Kellon alta löytyy ystävältäni saatu taulu. 


Kellon alla on mieheni isän aikoinaan huutokaupasta ostama muhkea pahkatuoli.  Siinä on oikein jonkinlainen mekanismi, että sillä voi istuessa "keikutella".  Se myös pyörii.  Arvatkaa onko painava siirtää siivotessa...


Eteisen seinältä löytyy myös vuosia sitten joululahjaksi saamani kalenteri, joka on ollut päivittäisessä käytössä siitä asti. Melkein voisin sanoa, että en voi elää ilman tätä.  Monien asioiden takia haluan tietää, mikä päivämäärä on menossa. Aamulla herättyäni siirrän aina tuota päivämäärämagneettia ja taas on elämä kohdillaan.  Kuukauden päälläkin on siirrettävä magneetti. Taulu on siis monivuotinen. 


Miehen lapsuudesta on peräisin tämä lastentuoli. Aikaa nähnyt ja maaliltaankin jo kulunut, mutta erittäin kestävä! 


Meillä nukutaan pojan vanhassa huoneessa. Aikoinaan laitettiin sinne tuo tiilikuvioinen tapetti. Pojan muutettua kotoa pois, siistittiin huonetta vähän laittamalla toiselle seinälle tuota korttitapettia. Tykkään molemmista tosi paljon! 

Yksinäinen piano etsii soittajaa.....   Sen edessä kannellinen pöytälaatikko ja kirpputorilta löytynyt pyöreä, liikuteltava pöytä.  Pöytä on lastattu Toivelaulu -kirjoilla ympäriinsä. Siinä heti päälimmäisenä ruskea versio noista kirjoista. 


Jos haluaa mennä kellariin, niin tässä on oikea ovi. 


Vanhasta rukista on jäänyt enää pyörä. Yllättävää kyllä, se pysyy alakerran rappusissa, eikä lentele kissojen saattelemana pitkin portaita.  Viereen nostin itärajan takaa tuodun kannun. 


Sitten pakollinen lankakuva. Kertokoon itse asiansa. 


Olohuoneessa kaikki näyttää vaalealta.  Hyllykön alahyllyltä löytyi sittenkin kaksi ruskeansävyistä hahmoa.  Huilua soittava keiju on kyllä söpö, mutta olisi suotavaa, jos osaisi kääntää huilunsa oikeaan suuntaan...   Todella usein näkyy patsaissa ja kuvissa huilua soittavien hahmojen pitelevän huilua väärin päin. 


Lasten lelu. Enempää en viitsinyt alkaa lelulaatikosta kaivelemaan. Koko korvatkoon määrän. 


Kissanleluissa homma on juuri päinvastoin. Ovat aika pientä kokoa, paitsi tuo iso, karvainen näätä. 


Anopilta olen saanut isohkon arkun. Se oli täytetty kaikella käsityöhän ja askarteluun liittyvällä. En ole vieläkään keksinyt sille mitään järkevää käyttöä.  Sen alkuperää en tiedä. Ei ole varmaankaan noin vanha, kuin miltä näyttää. 


Mökilläkin oli tarkoitus kuvailla ruskeita asioita, mutta sain napattua vain yhden kuvan ennen kuin kuvaaminen unohtui 😂  Alla kuitenkin öljytyn pinnan saanut vanha keinu.  Ajatus oli vetää nuo maassa olevat neliötkin öljyllä, mutta öljy loppui kesken.  Jatkan myöhemmin. Voi itku mitä kuvia tuo ihminen on napsinut, miettii Frodo. 


6 aamuvuoroa saatu tehtyä!  Nyt yhden vapaan kautta viiteen iltaan.  Aika erikoisia työvuoroja on nyt meikäläiselle ilmestynyt, mutta ei haittaa 😅

Hetken mietinnän jälkeen totean, että nyt ei ole vielä viikonloppu, joten toivotan kaunista pikkulauantaita! 

21 kommenttia:

 1. Kivoja ruskeita.
  Ihailin tuota lasten tuolia. Ei kannata ikinä tuota paikkamaalata. Ja tietenkin ihailen Frodoa yli kaiken

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmaan kannatakaan. Siinä on nyt sellaista ajan patinaa. Hyvin on kestänyt liimauksetkin. En tiedä, onko joskus korjailtu.

   Poista
 2. Kauniita ruskeita kelloja ja upea pahkatuoli! Ja tietenkin ruskea kissa, söpö kuin mikä, vähän (paljon) rapsutuksia, molemmille tietenkin, ei vain ruskealle.
  Arkussa on upeat koristelut, on ollut taitava käsistään hän ken on sen tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kellojen kanssa on aina vähän niin ja näin, kun niitä tuppaa kertymään kotiin liian monta ;) Eihän noita vanhoja raaski heittää poiskaan, eikä lahjatavaraakaan. Vaarilla taisi olla yhdessä huoneessa aikanaan 7 kelloa ;D
   Arkku on mielenkiintoisen näköinen ja tukeva. Ei taida kuitenkaan olla kotimaista tekoa, luulisin. Kaikkea on, mutta ei tiedä, mitä sillä tekisi ;D

   Poista
 3. Ruskeaa löytyy yllättävän paljon. Kissakin melkein maastoutuu omiin väreihinsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän värin kanssa ei tullut samanlaista mietintää, mistä sitä löytäisi, kuten muutaman muun värin kanssa on ollut. Yksi on liikkuva ruskea :)

   Poista
 4. No johan löysit ruskeaa! Aivan mielettömän upea arkku; lankoja täyteen tietysti😁😇 Ja Toivelaulukirjat👍👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lakkasin jossain vaiheessa keräilemästä noita Toivelaulukirjoja, kun niitä alkoi kerääntyä turhan paljon. Alkoi tulla vielä rinnalle niitä POP -toivelaulukirjoja, joita on minulla myös muutama. Aika harvoin tulee noita nykyään selailtua tai soiteltua. Minulla on aina ollut tapana keräillä erinäisiä asioita :)

   Poista
 5. Johan on komia kaappikello ja taitavaa puukäsityötä.Ja samoin pahkatuoli; ei tule kyllä toista samanlaista vastaan.
  Tuosta kirjetapetista sain heti inspiraation jota olen hauduttanut pitkään eli tekisi mieli .....no jää nähtäväksi :-).
  Ei ole tainnut keiju juuri huilua soitella :-)))
  Yllätyin tuosta mökin keinusta kun Touhulan pihalla on justiinsa saman mallin mukaan tehty keinu ja sen on oma Isäni joskus nikkaroinut. On tainnut olla joku trendimalli aikoinaan :-).
  Frodo on tietysti se paras ja kaunein ruskea !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keijujen maailmassa asiat voivat olla peilikuvia? :)
   Meillä oli joskus lapsuudenkodissakin tuontapainen keinu. Mökillä on toinenkin keinu, sellainen kaksipuoleinen. On niin paljon noita kiikkujia ;D Nytkin olin yksin kaksi päivää, ei edes kissoja mukana. Oli aika orpoa. Itikoita oli kyllä miljoona.
   Naapurin mies on tehnyt meille myös yhden ulko-oven. On ollut taitava käsistään.

   Poista
 6. Upeita ruskeita juttuja sait mukaan . Meilläkin on kotona ja mökillä erittäin paljon ruskeaa joten kaikki ei tullut tälläkertaa mukaan mutta jotain sentään .
  Kiitos hyvää loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kaikkea mukaan saa millään. Eikä kukaan ehkä jaksaisi katsoakaan kaikkea ;) Minäkin jouduin vähän himmailemaan kuvien kanssa. Nyt täytyykin katsastaa uuniin, onko ruoka jo muuttunut ruskeaksi, vai kenties mustaksi....

   Poista
 7. Löysit tosi paljon kuvattavaa tähän haastekohtaan, kaikki hyviä. Olit "vahingossa" laittanut yhdestä kohteesta peräti kaksi kuvaa, mahdoitko itse sitä huomata. Tuo pikku jakkara on soma ja niin mukavasti kulunut. Ja Frodo on myös soma, onneksi se ei näytä kuluneelta. Mukavaa alkavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi kohde oli niin kuvauksellinen, että ansaitsi kaksi kuvaa ;) Äsken koko kissa oli melkein kaksi kertaa tuon kokoinen, kun se pelästyi ja pörhistyi ;D
   Ruskea on helppo väri. Hyvää viikonloppua!

   Poista
 8. Paljonhan sieltä löytyi ruskeita asioita aivan omista nurkista. Itse tuskailin tuon värin kanssa, mutta kun näin Irkun pianon tajusin, että minullakin on ruskea piano. Sinun kuvistasi tajusin, että meilläkin on perintökalleutena ruskea seinäkello. Kyseinen kello on ollut minun lapsuuden kodissani aina ja ilmeisesti jo äitini lapsuuden kodissa joskus 20-30 luvulla. Viime viikolla kello ei enää antautunut vedettäväksi. Korjaus maksaisi monta sataa, joten nyt pitää miettiä hänen tulevaisuuttaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on niin tottunut omiin näkymiinsä, että ei tule ajatelleeksi mitä on, jos joku kyselee :) Kellohan voi olla seinällä ikään kuin muistoesineenä, vaikka se ei käykään. Toisaalta kelloon tulee luotua silmäys vielä paljon sen jälkeenkin siinä toivossa, että näkisi ajan. Jos kellon ottaa pois, tulee katsottua seinää, eli ei sekään auta ;D

   Poista
 9. Kivoja ruskeita asioita, jotka jopa naurattavat, kun tein juuri oman ruskea-postauksen ensi viikolle. Sielläkin on myös arkku ja kello. Siksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisillä on samanlaisia asioita, tietämättään :) Ai niin kun sinulla on sellaisia bongauksia, eli mitähän sieltä löytyy..

   Poista
 10. Ooh - olipa todella kattava Ruskeus.... monipuolista, arvokasta, upeaa, uniikkia!! Kiitos!!
  Isäni on väkertänyt puiset arkut meidän tytöille, ns. kapiokirstut - mutta ei mitään kuvioita...

  Oli mukavaa lukea kesästäsi muutenkin... mökkeilystä, itikoille puhumisesta - saivat ilmeisesti kuulla niitä kuuluisia viimeisiä sanoja, hih!! Kesänjatkoja - olet ollut kyllä tehokas ja energinen.... täällä yritetään löytää jostain arkinen "punainen lanka" haltuun... heti oli töihinkin mentävä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niitä viimeisiä sanoja, tai ekalla läimäyksellä ehkä vasta toiseksiviimeisiä ;)
   Meidän suvun vanhat arkut ovat päätyneet jonnekin, ties minne. Tämä on jotain uudempaa tuotantoa, ulkomailta, veikkaisin.
   Arki koittaa taas, tsemppiä siihen!

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!