keskiviikko 8. toukokuuta 2024

Mökkeilyä

 Lähdin kissojen kanssa mökille, kun on kerran kesäloma 😎 Vähän oli ankeat kelit, mutta ei sentään satanut. Paitsi viimeisenä päivänä höytyili vähän lunta.  Ei juurikaan muita mökkeilijöitä näkynyt, vain ihan harvalla mökillä oli auto pihalla.  Kävin lenkillä parina päivänä ja meinasin saada sydärin, kun yhden mökin kohdalla iso koira alkoi haukkua. Onneksi se oli narussa.  Ehkä se ei haukkunutkaan minulle, vaan äänikirjalle, jota kuuntelin suoraan puhelimesta, kun kuulokkeet jäivät kotiin. 


Kissat olivat syksyn jälkeen ensimmäistä kertaa mökkeilemässä.  Epäluulo oli tietysti kova, kun ensin joutui istumaan autossa kuljetuskoppaan suljettuna. Molemmilla on  oma koppa, että ajon aikana ei alkaisi välienselvittely se suhteen, kenen vika oli, että jouduttiin taas tähän pisteeseen. 


Frodo löysi alkuhaistelujen jälkeen  lempipaikkansa sohvalaatikosta, jossa se viihtyi melkein koko mökkireisun ajan, mitä nyt välillä syömässä kävi.  Mökkeily on rankkaa!  
Merriä kiinnosti ulkoilma. Se kävi muutamaan otteeseen valjastelemassa pihalla, mutta homma oli vähän liian jännittävää.  Ulkohäkkikään ei hirveän paljon kiinnostanut.  


Ikkunan edessä oli mökin lämpimin paikka, pumppu puhalsi yläpuolella.  Frodokin eksyi välillä lämmittelemään penkille.  Pientä tahtojen taistelua siinä käytiin, kumpi saa olla penkillä. Tässä ensin sanatonta viestintää, ennen kuin tassut alkoivat puhumaan. 


Merrihän se aina väistää, kun ei jaksa vääntää tassua jästipään kanssa.  Katsokaa nyt tätä itsetyytyväistä ilmettä! 


Pienessä mökissä on  helppo antaa vierihoitoa: Frodo kömpi viereeni sohvalle ihan itse!  Ihmeiden aika ei ole ohi. Alkaako se pehmetä?


Haravoin pihaa jonkin verran, mutta palasin aina nopeasti sisään lämmittelemään.  Metsäisellä mökkipihalla ei lopulta ole edes pakko haravoida. Vähän siistimmältä kuitenkin näyttää, kun saa neulasia ja harvoja lehtiä, sekä puista pudonneita oksia kävelyreiteiltä pois. 

Sisällä jatkoin viimekesäistä jämälankaharrastustani.  Yläkuvassa lankaläjä ennen aloitusta ja alakuvassa se, mitä jäi jäljelle (niitäkään en toki heitä pois). 


Lankakuvien välissä syntyivät säärystimet. Kas kummaa, sain epämääräisistä keristä kikkailemalla symmetrisen parin!  Pitkä väriraportti on aika hankala. 
Lanka on 7 -veikkaa, jota kului 115g. Puikot kokoa 3½.   Silmukoita 12/ puikko. Pituutta säärystimiin tuli 40cm. Sopivat nuoreen jalkaan. 


 Mökillä nukutti hyvin.  Merri herätti minut jo moneen kertaan ennen ylösnousua. Lopulta nousin, puin ja katsoin kelloa: puoli kuusi. Mahtavaa! 😂 Luulin kellon olevan jo paljon enemmän.  Kävin rannassa ottamassa auringonnoususta ja tervalepästä kuvan.  Hienoa, että Suomi pääsi Euroviisufinaaliin!  Tämä oli jo useamman vuoden saavutus, finaaliin pääsy.  Moni maa jäi kuitenkin  tässä vaiheessa jo kisan ulkopuolelle, joten tsemppiä Keisterille ja Piispaselle antaumuksellisesta panoksesta! Olette jo voittaneet kunniaa ja mainetta!  
Huomenna päästään nauttimaan toisesta semifinaalista.  On luvassa  myös jonkinlainen "vilahdus" Käärijästä, ainakin jos nettiin on uskomista.  Käärijä kuulemma on järjestänyt viisukylässä jonkinlaista  ohjelmaakin virallisen ohjelman ulkopuolella. 


Tänään olen istunut useamman tunnin päivystyksessä suukivun takia.  En saanut mitään muuta apua, kuin ultrausajan ensi viikolle!  Minulla on melko korkea kivunsietokyky, mutta nyt tuntui, että jäin aika tyhjän päälle kipujen kanssa.  Kotona päätin soittaa vielä hammaslääkäripäivystykseen, jonne pääsen vielä tänä iltana.  Miksi en sitten heti soittanut hammasaikaa? Koska en itsekään tiedä, mistä kipu  ja leuan turpoaminen johtuu.  Eipä osannut päivystyskään lähettää minua hammaslääkäriin. Toivottavasti syy löytyy  vielä tänään. Kaikkea sitä pitää tulla, ja vielä kesälomalla! 

Hip hei! Kesä lähestyy pakkasten ja kylmien myötä 😄 Tänä talvena on ollut jo monta takatalvea.  Pysytelkää lämpiminä! 

24 kommenttia:

 1. Ihanat mökkiläiset siellä. Kissoilla onkin paljon nuuskittavaa ja ihmeteltävää.
  Kyllä ilmat saisivat lämmetä pysyvästi. Yöt kylmät, mutta aurinko paistaa kylmän tuulen kera.
  Jospa se tästä pikkuhiljaa iloksi muuttuu.
  Mukavia mökkeilyitä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkohan se on muuttua parempaan suuntaan, muuten ei syksyllä ja talvella ole enää mitään eroa nykyhetkeen ;D Mökin sisällä oli kyllä lämmintä ja bonusta oli tosiaan se, että ei satanut vettä eikä räntää.
   Kissoille mökillä on niin erilaisia hajuja, että piti olla vähän varuillaan.

   Poista
 2. Ihania kuvia Merristä ja Frodosta. Niillä taitaa olla sama kuin meillä ihmisillä, jos jokin asia menee pieleen, niin pääasia kun syyllinen saadaan selville. Onkin parempi kun kaverukset reissaa mökille eri kantokoreissa. Kesä on vasta edessä ja kissat ehtii taas tottua mökkielämään. Mukavaa loman jatkoa sinulle ja paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merri varmaan stressaantuisi, jos joutuisi Frodon kanssa samaan koppaan. Melko nopeasti kissat mökille kotiutuivat, joskin Frodon pesä on edelleen siellä sohvan alla. Minä voin rauhoittua kuvittelemasta, että talvella olisi tullut hiiriä mökkiin ;D Ei ainakaan mitään reaktiota kissojen suunnalta ollut nähtävissä ;D

   Poista
 3. Hienot säärystimet olet taasen saanut aikaan!👍Frodo hieman näyttää tuossa vierihoidossa olevan sen näkönen, että pikku epämääräinen rasahdus ja katti hyppää muualle; sen verran korvat kuulostelevat.
  Toivottavasti sait apua ja selvyyttä kipuun ja leuan turpoamiseen! Ei tosiaan kyllä paljoa auttanut viikon päähän annettu ultra-aika🙄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin, että ei nyt taas jaksaisi sukkia aloitella ja päädyin säärystimiin ;)
   Mökillä kuului jotain ääniä vähän väliä ja Merrikin oli korvat höröllä. Katolla on sellainen tuuliviiri joka piti kitinää tuulen mukaan ja ilmalämpöpumppukin hurisi.
   Kävin vielä hammaslääkärissäkin illalla, toisessa kaupungissa ihan. Ei mitään vikaa. Eli sitä ultraa edelleen odottelen ja kipulääkettä napsin. Kaikkea himpuraa sitä pitääkin ihmiselle tulla.

   Poista
 4. Hihittelin taas kerran ääneen kun luin matkan tekoa kissojen kanssa ja niiden "valtataistelusta" ikkunalla .

  Todella harmillista , että sairastuit ja vieläpä lomalla. Toivottavasti vaivaasi löytyi oikea syy ja sait apua. Sympatiaa ja empatiaa tulee täältä :-). Mielessä kävi heti sylkirauhasen tulehdus tai ns. sylkikivi .Sellaisia aina joskus tuli vastaan hammastöissä. Varsinkin siellä hammaspäivystyksessä. Toivottavasti vaiva helpottaa !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vastakkain istuminen ei tosiaan näytä kovin rentoutuneelta ;) Ilmeet ja eleet ovat huvittavan näköisiä, mutta johtavat välillä aikamoiseen painiotteluun ja rytinään. Nyt meillä on taas Maia ja Samkin hoidossa ja on yllättävän rauhallista. Mitä nyt Frodo ja Maia välillä sähistelevät toisilleen.
   Ei löytynyt mitään selkeää syytä. Ultraa jään odottamaan, josko homma selviäisi. Siihen asti kipulääkkeitä. Voi olla tuo sylkirauhanen, tai sitten imusolmuke. Toivottavasti ei mitään pahempaa. Tuskin, kun noin äkkiä tuo patti tuohon nousi. Välillä tuntuu, että elämä on yhtä kärsimystä :( Kärsimys alkaa heti, kun vähän nipistää jostain kohtaa ;)
   Onneksi on Euroviisut ja niiden semifinaali illalla ;D

   Poista
 5. Sinulla oli mukavaa mökkiseuraa. Kaverit kyllä näyttävät siltä, kuin olisivat mieluummin kaupungissa.
  Onnistuit oikein hyvin saamaan symmetriset säärystimet. Etenkin jämälankakeristä se ei ole ihan helppoa.
  Toivottavasti saat apua suukipuusi. Meidän kylän terkkari on aiempina vuosina toiminut kohtuullisen kiitettävästi. Tänä vuonna se on muuttunut epämääräiseksi arvauskeskukseksi. Menin sovitusti labraan otattamaan vuosikontrollit. Varatusta ajasta huolimatta odotus kesti tunnin. Lopulta hoitajan pakeille päästyäni tämä kertoi ihmetellen, ettei labralähetettä ole, eikä näytettä siis voida ottaa. Otin yhteyttä terkkariin, josta laitettin uusi lähete. Tämä prosessi alkoi huhtikuun alussa. Monien kiemuroiden johdosta saan lääkityksen vaivaan kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Toivon mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paistaako se noin selvästi läpi ;D Iloiselta ne kyllä vaikuttivat, kun pääsivät taas kotiin ;D
   Minä ajelin eilen naapurikaupungin, keskussairaalaan, jossa oli hammashoidon iltapäivystys. Olipas sekava rakennus! Ilmoittauduin koneella, mutta ei onnistunut. Hetken jo luulin, että ajoin turhaan tunnin matkan. Seikkailin tyhjillä käytävillä edestakaisin, kunnes löysin yhden hoitajan näköisen, joka opasti minut oikeaan paikkaan. Mietin, että mitä olisi käynyt jos olisin ollut lähemmä 100 -vuotias asiakas.
   Välillä meinaa kyllä usko loppua, kun jotain tarvitsee. Itse tulee melko harvoin mitään tarvittua, mutta miten tosiaan henkilöt, jotka ovat kroonisten sairauksien takia usein päivystyksissä yms. Byrokratiaa ja jäykkää toimintaa, vaikka odottaminen on muutenkin hankalaa.
   Minä odotan nyt kiltisti ensi viikon ultraan ja popsin kipulääkkeitä. Ehkä tästä vielä selvitään. Noin yleisesti ajatellen ei haittaa, vaikka syöminen onkin nyt vaikeaa. Se onkin ollut vähän turhan helppoa tähän asti ;D

   Poista
  2. Ehkä Merriä ja Frodoa tympii päällimmäisenä hitaasti etenevä kevät. Kivahan niidenkin olisi vähän lämpimämmässä uusia hajua etsiskellä.
   Vanhoja ihmisiä avustaneena tiedän, miten pelkästään terkkariin soittaminen ja lukuisista eri vaihtoehdoista omansa näpyttäminen on jo vaikeaa hidasliikkeiselle ja tekniikkaa tottumattomalle. Itse olen tottunut tietokoneen ja tämän päivän härpäkkeiden käyttäjä kuin myös sisukas yhä oudommiksi muuttuvissa palveluissa seikkailija. Nyt vain alkaa mennä yli hilseen yksinkertaisetkin jutut. Aivan varmasti moni vanhus tai tukea tarvitseva ihminen ei enää avutta selviä ja putoaa palvelujen piiristä pois.
   Viikko on pitkä odotusaika kipujen kanssa. Helpompiakin dieettejä on. Toivottavasti vaiva selviää ja saat siihen pikaisen parannuksen.

   Poista
  3. Moni tippuu ja on jo tippunut. Jos kukaan ei vielä ole auttamassa, niin sattuman varaan jää, saako ikäihminen mitään apua, vai kituuttaako sekavassa arjessaan päivästä toiseen.
   Jotain tässä täytyy nyt yrittää suuhunsa työntää, kun viisutkin taas kohta alkaa. Toiset vetää kaikki herkut muuten yksinään ;)

   Poista
 6. Järjestyksessä kun lukee... Niin takerrun heti ekana tuohon syömiseen. Arvaa vaan, kuinka hankalaa se on, kun alhaalla on tasan kaksi hammasta jäljellä ja nyt nekin ovat arat viime hammaslääkärikäynnin jälkeen. Olisikohan hammaskiven poiston aiheuttamaa painetta. Olin laivalla niiiiin onnellinen, kun sain eväsleivät syötyä!
  Säärystimet ovat pirtsakat ja pedantin silmään niin symmetriset! ;)
  Olisipa tuollainen mökki, jonne paeta joskus. Järvikuva on niin kaunis!
  Pikaista suun toipumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti on hankalaa. Sen huomaa selvimmin vasta, kun on ruokapala suussa, eli kokemuksen kautta. Se on kuule siirryttävä vaan sosemaiseen ruokaan, eli sellaisia reseptejä sitten kehiin. Niistäkin saa kyllä ihan hyviä. Minun aneemispitsani voisi ehkä laittaa tehosekoittimeen? ;)
   Ihan sinua ajattelin, kun katselin symmetristä lopputulosta ;) Se on vaan niin vaikea sekoittaa järjestystä ;)
   Suu odottelee tällä hetkellä sitä ultrakuvausta, hampaissa ei ollut vikaa. Silti aiemmin varattu juurihoito toiseen kohtaan suuta on maanantaina. Kaikkea kivaa siis tiedossa...

   Poista
 7. Mukavaa lukea kissoistasi. He ovat niin persoonat. Ymmärrän, etetivät heti ihastu mökkeilystä, kai sentää pikku hiljaa. Säärystimistä tuli sievät, sävyt sopivat hyvin keskenään. Ikävää sinun suusi kipeys. Toivottavasti saaat avun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen eläin on todella persoonansa, kun niitä seurailee, niin huomaa eroavaisuuksia :) Kyllä kissojen mökkeily aika hyvin lähti käyntiin. Paikat on nyt nuuhkittu ja vierihoitoakin annettu ja saatu ;)
   Tuo oli jotain vanhaa raitalankaa, en muista nimeä.
   Odotteluksi menee nyt tämä suuasia. Toivottavasti jotain järkevää selviää ensi viikon alkupuolella.

   Poista
 8. Toivon että saat apua kiipuuihin 💜 Ajattelin sun kissoja eilen kun telkkarissa sanottiin että kissat ovat kuin nestettä koska ne mukauttavat itsensä sen laatikon tai kolon muotoihin mihin ovat asettuneet. 🙂 Ihanat säärystimet ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivut ovat alkaneet hellittää, mutta eivät ole poissa. Ehkä tilanne ratkeaa itsestään, kuten usein, kun lähtee lääkäriin jotain selvittämään ;) No, se ultra on tiistaina kuitenkin.
   Kissat mahtuvat kyllä ihmeellisiin koloihin, se on nähty ;) Ja se irrottautuminen valjaista, kuten Frodolla, on ihan ihmeellistä. Eihän niitä valjaita voi kuristumiseen astikaan kiristää. Tänä vuonna ei onneksi ole kovin paljon ulos halunnut ja kun on vahdittu vieressä, niin vähän ajan päästä haluaa taas sisälle. Merri pääsisi kyllä valjaistaan, mutta ei edes yritä.

   Poista
 9. Kai se nyt on kammottavaa kateille, kun kuuluu niin paljon outoja ääniä äkkiseltään ympäriltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kauhumökkeilyähän se oli ;D Äänet ja hajut on ihan erilaisia, kuin turvassa kotona.

   Poista
 10. Jäät siis lähteneet ja varsin reipas lomalainen siellä, kun jo puoli kuudelta käy auringonnousua kuvailemassa...
  Vai suuko se pitää hereillä - murr.... toivottavasti selviää aiheuttaja ja löytyy myös apua...
  Työkaverilta loksahti leuka paikoilataan nauraessa... itku pitkästä ilosta... vai miten se menikään... hällä on kuulemma löysät leukaperät.
  Ja mitä tulee mökkikavereihin, niin ikkunan edessä on vain yksi viltti... tarttis olla molemmille omat pehmukkeet, josko silloin onnistuisi sovussa tiirailu ikkunasta, hih...
  Nautinnollista viisu-viikonloppua sulle... joko on valmistautuminen "kisakatsomoon" aloitettu? Tietyt eväät - vai mitä kaikkea rutiineihin kuuluukaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä ihan vahinko, että niin aikaisin heräsin ;)
   Minulla meni joskus kauan sitten leuka jotenkin sijoiltaan ja se oli kamalan kipeä. Arvaa meninkö lääkäriin.. no en mennyt. Homma korjaantui jotenkin itsestään. Hammaslääkäri torui minua joskus myöhemmin ja vannotti tulemaan näytille, jos näin vielä tapahtuisi. Minulla se meni haukotellessa.
   Frodo haluaisi kuitenkin just sille viltille, jossa Merri olisi. Haluan kalifiksi kalifin paikalle jne ;)
   Täällä on evästelty ja nautittu jo kahtena iltana, semifinaaleja katsellessa, eli tilanne on jo päällä! Viisukatsomossa on nähty 2-3 ihmistä joka kerta.

   Poista
 11. Hih, minua naurattaa se, että Frodo on taas mökillä viettänyt aikaa suurimmaksi osaksi sohvalaatikossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulin jo hetken, että Frodo alkaa tottua, kun se kiersi heti koko mökin. Sitten se taas ihan vanhasta muistista kömpi sinne sohvalootaan. Se nukkui kaiken päivää, kävin vain syömässä. Ei se minusta yölläkään ihmeemmin riekkunut.

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!