maanantai 20. toukokuuta 2024

3 kuvaa toukokuulta

Kristiina K:n 3 kuvaa toukokuulta haaste tulee tässä.  Kuvien aiheiden tulee alkaa kuluvan kuukauden ensimmäisellä kirjaimella. 

                                                                          TULPPAANIT, nuo toukokuun itseoikeutetut kukat. Niitä kasvaa meidänkin pihalla. Kauniita ovat, kuten kaikki, mikä maasta jälleen talven jäljiltä nousee pintaan 🌸 Etualalla alppiruusutkin jo pullistelevat siihen malliin, että kohta putkahtavat kukat esiin. 


TAIMITARHAlla käytiin äidin kanssa.  Kaikkea on vaan niin paljon ja kaikki on upean näköistä!  Kukka- ja kasvimerta kierrellessä on pakko ostaa aina jotain. Tällä kertaa silmä tarttui tähän japaninlehtikuuseen. En ostanut sitä..vielä.  Onko teillä kokemuksia sen kestävyydestä täällä eteläisemmässä Suomessa? Jokavuotinen TAPAHTUMA oli eilen, kaatuneiden muistopäivä.  Se tarkoittaa sitä, että soittokunta ja kuoro saapuvat paikalle, armeija laittaa varusmiehiä kunniavartioon ja eri tahojen edustajat laskevat kukkaseppeleensä.  Puheitakin kuullaan.   


Kaunista toukokuun loppua! Pian päästään K-kirjaimeen. Mitähän siitä keksisi? Pitää ehkä kysäistä KISSOILTA 👀


27 kommenttia:

 1. Hyvin toukokuuta kuvaavat kuvat!
  Minulla kasvaa japaninlehtikuusi, mutta sellainen pystykasvuinen, ei tuollainen riippamalli. Hyvin on pärjännyt.
  Hihii, Kissojen Kesäkuu seuraavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä käyn vielä jonain päivänä ostamassa tuon riippapuun, jos niitä vielä siinä vaiheessa on. Jos ei ole, niin sitten se oli tarkoitettu niin. Pitää ensin katsoa sille joku paikka pihalta. Kissojen kuukausi taitaa olla joka kuukausi, loppujen lopuksi ;)

   Poista
 2. Ihanat, hienot kuvat! Onpa tosiaan alppiruusuun tulossa komeita kukkia pian.
  Ja onpa heleää vihreää japaninlehtikuusessa. En tiedä sen kasvattamisesta mitään. :)
  Kaunista uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen kun tulin töistä, huomasin, että nuo alppiruusut ovat jo osittain aukeamassa! Varsin nopeaa toimintaa. Ovatkin aurinkoisessa paikassa.

   Poista
 3. Toukokuun T-kuvat olisivat helppoja: tiskikone, televisio ja tuoli. Ihanan keväiset kuvat sinulla. Kissoja, mutta ei onneksi kesäkissoja kesäkuulle. T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en vaan osannut katsoa oikeaan suuntaan ;D Kyllä nuo ihan täsmäävät olisivat olleet. Ehkä tiskikoneen tilalle olisin valinnut tietokoneen ;D
   Voi, voi. Nyt on tosiaan taas kesäkissojen aikaa :( Toivottavasti ihmiset olisivat riittävän viisaita tuossa asiassa.

   Poista
 4. Hyvät aiheet, tulppaanit, taimet ja tapahtumat, kaikki keväisiä juttuja. Tulppaanit on meidänkin pihassa auenneet, mutta alppiruusulle on käynyt ohrasesti, ehkä joku on tehnyt myyräntyötä, harmittaa se. Taimitarhoilla on niin paljon kauniita ja hyvinvoivia taimia, että siellä tulee helposti ahneus, kun haluaisi omaankin pihaan samanlaisen loiston. Kaikkea voi aina kuvitella, karu totuus tulee ilmi sitten myöhemmin, niin kuin nyt on käynyt alppiruusuni kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi sinun alppiruusujasi. Onkohan se ollut myyrä, vai joku myyräntyötä tehnyt ihminen? Nämä meidän alkoivatkin heti kuvauksen jälkeen jo aukeilemaan! Mökillä on monta alppiruusua, mutta tuskin siellä ovat niin pitkällä vielä.
   Tuo on ihan totta, että puutarhalla on upeaa, mutta kotiin kannettuna kasvit eivät mene penkkiin, eivätkä purkkeihin, jos ei tee mitään ;) Kotona paljastuu se, että kasvit ei olekaan itsestään kukkivankauniita. Lisäksi puutarhalla on niin paljon samaa kukkaa, että kukkaloisto on taattu.

   Poista
 5. Hienot kuvat ja aiheet. Tuosta japaninlehtikuusesta ei minulla ole kokemusta, mutta ottaisin kyllä sellaisen omaankin pihaan. On hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minun on kai etsittävä paikka tuollaiselle puulle ja käytävä ostamassa sellainen, jos niitä vielä silloin on.

   Poista
 6. Puutarhamyymälät on kyllä siitä pahoja paikkoja , että tekisi mieli ostaa yhtä jos toistakin kun huumaantuu kaikesta siitä kauneudesta ja väreistä. Ja kun katselee puutarha/sisustusohjelmia niin niissä viedään pihaan rekkakaupalla kasveja eli yhtä lajia saattaa olla 50 kpl kun itse ostaa vain muutaman :-).On vähän eroa.
  Japaninlehtikuusi on minulle tuiki tuntematon joskin tulee mieleen onko liian eksoottinen meidän oloihin ?? Upean näköinen kyllä jos sen saa menestymään.
  Ei taida olla kaatuneiden muistopäivä olla enää kovin väkirikas tapahtuma ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläviä oli joitain kymmeniä ja kaatuneita vähän enemmän. Ei siellä ole koskaan ollut tuon suurempaa yleisöryntäystä 😅 Meidän mummo oli siellä aikoinaan joka vuosi. Hänen ensimmäinen puolisonsa lepäsi siellä nurmen alla. Isäni ei ollut koskaan ehtinyt nähdä isäänsä.
   Minulla on kokemusta siitä, että istuttelen pihaan mahdottomia asioita ☺️ Usein ne ovat olleet tuhoon tuomittuja, mutta joku harva on jaksanut elää.

   Poista
 7. Minun pitäisi saada piha siistittyä kaiken ryönästä ja sitten voisin tehdä kunnon hamstrausretken puutarhamyymälään. Meillä on lakkiaiset ja silloinhan voi ostaa joka paikan täyteen kukkia, eikös vaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa urakalta, mutta erittäin hyvän asian puolesta. Rahat likoon vaan! 😅

   Poista
  2. Kuulostaa urakalta, mutta erittäin hyvän asian puolesta. Rahat likoon vaan! 😅

   Poista
 8. Tulppaanit ovat kevään airuita. Ihania väripilkkuja puutarhassa. Hyvin ajankohtaiset t-kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökilläkin 2 pientä siroa tulppaania on noussut kukkimaan🌷

   Poista
 9. Kivat t-kuvat! Jatkan teeman mukaisesti kirjaimella: terkkuja täältä!

  VastaaPoista
 10. Siinä tuli ajankohtaisia t-asioita. Kivoja kuvia. Nyt vaan miettimään k-asioita, pian niitä tarvitaan, kun aika kuluu niin nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kipaisin hakemassa sinut roskapostista :) Siellä piileskelit kommentteinesi :)
   Aika menee kuin iltamissa konsanaan! Eipä aikaakaan, kun voidaan esitellä kuvia jäätelöstä, koska sitähän kuluu tietenkin ympäri vuoden!

   Poista
 11. Upea riippuvamallinen japaninlehtikuusi. Ainakin tavalliset lehtikuuset pärjäävät, joten voisin kuvitella tuollaisenkin menestyvän.
  Tulppaani on oikein sopiva T-alkuinen sana toukokuulle. Kesäkuu on ilmiselvästi varattu kissa-alkuisille sanoille, jos taloudessa on kissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätän tuon riippuvan puun vielä roikkumaan hankintalistalleni, jos vain löydän sille paikan pihalta :)
   Harvoin minulla mitään asiaa kissoista on, mutta jos kesäkuussa sitten olisi ;D

   Poista
 12. Upeita ovat toukokuun kuvasi. Vaikuttava tuollainen kunniavartio.
  Minäkin menin kukkaostoksille tänään. Mukaan tarttui pelakuita iso satsi. Kestääköhän pelakuut pakkasta yhtään?
  Oli kyllä ihania värejä myynnissä. Ukko valitsi myös omat suosikkinsa ja hyvillä mielin osallistui kukkien istutukseen.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelakuut kestää kylmää mielestäni hyvin, jopa pieniä pakkasia. Syksyllä kukkivat vielä pitkään, kun muut kukat ovat kuolleet. Istuttaminen lienee mukavampaa, jos on saanut itse valita istutettavat yksilöt ;) Minä löysin euron kipale omat pelakuut ja vein mökille. Eiköhän ne siitä ala kukoistamaan ajan kanssa :)

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!