sunnuntai 12. toukokuuta 2024

Tilaisuudesta toiseen

"Lenni lokinpoikanen on harmaanvalkoinen..."  ja niin on myös tarvittaessa pinviiniyhdyskunta. 
Käytin lankana Venlaa, jota minulla ei ollut mustana (en tiedä onko sitä edes olemassa?), joten käytin tummaa harmaata.  Lankaa kului 35grammaa. 


Olen pitkän aikaa saanut neuloa ihan rauhassa, välittämättä virallisista tarkastajista. Tällä kertaa en kuitenkaan päässyt pälkähästä, vaan Merri halusi tarkastaa tuloksen.  Läpäisin testin nopeasti, sillä tarkastajan mielenkiinto riitti sukkiin vain hetken. 


Näiden pingviinien kuvio-ohje löytyy samaisesta Jorid Linvikin kirjasta  Neuleita Lapsille.  Muokkasin ohjetta silmukkamääräisesti niin, että sukista tuli pienemmät. Lapasten ohjeessa ja kuviossa oli vähemmän silmukoita, joten neuloin sen kuvion mukaan.  Mukana olisi ollut jälleen taidokasta kuviointia taustalla ja pohjassa, mutta  minä olin laiskanpulskea  ja käytin vain pingviinien kuvia. Muut  osat tein omalla tyylillä. 


Näissä malleissa on aina tuo sukan varsi noin päin ja terässä kuvio on ikään kuin käyttäjän katsetta kohti, eli ylösalaisin.  


Näitä pieniä sukkia on kiva neuloa.  Kuviota mahtuu mukaan, mutta silti sukat neuloutuvat nopeasti.  Näiden pohjaa en muistanut mitata, mutta ovat varmaan noin 17cm.  Sukat ovat jo päätyneet mummon muruselle 😍


Repolainen esitteli Pyöräilybingoaan, johon minä en valitettavasti saisi ainuttakaan rastia...   Samalla hän kyseli, millainen bingo muita houkuttelisi.  Muistin paikallisesta kesälehdestä näkemäni Kouvola -bingon. En tiedä houkutteleeko se minua suoranaisesti, mutta siinä on ainakin kohteita, jotka on helppo toteuttaa. Nuo sinisellä pisteellä merkitsemäni olen jo ehtinyt toteuttaa ihan tietämättäni 😄


Meillä oli täällä Kouvolassa todella iso mielenosoitus lauantaina.  Hallituksen leikkaukset ovat rajuja, eivätkä läheskään aina laskennallisesti perusteltuja.  Meiltä on jo hyvinvointialueen myötä kadonnut oikean sairaalan status, vaikka kaupunkiin on rakennettu upouusi sairaala.  Leikkaukset ja muut isommat operaatiot, sekä erikoissairaanhoito ovat siirtyneet Kotkaan, mikä tarkoittaa monelle käyttäjälle vähintään tunnin kelataksirallia kapealla tieosuudella yhdensuuntaisesti. 
Nyt hallitus päätti vähentää yöpäivystystä hyvinvointialueilla ja Kouvola kuuluu katoavien yöpäivystysalueiden joukkoon.  Tästä on noussut valtava häly asukkaiden keskuudessa, eikä vähiten sen takia, että laskelmat on tehty jossain suljettujen ovien takana puutteellisin tiedoin.  Tätä emme purematta niele- on faceryhmä, johon liittyi välittömästi valtava määrä ihmisiä ja määrä kasvaa edelleen. Lisäksi adressin yöpäivystyksen puolesta on tähän mennessä allekirjoittanut jo valtava ihmismäärä.  
Lauantaina oli sitten mielenosoitus asian puolesta. 


Lähdin mukaan ystävän kanssa. Olimme hieman myöhässä, joten emme nähneet toritapahtumia ja puheita, mutta hyppäsimme mukaan kulkueeseen, joka vei paikallisen sairaalan  pihalle. 


Rauhallisesti edennyt kulkue ei estänyt liikennettä, vaan kulki kävelyreittejä, liikenneohjausta noudattaen. 


Letkan loppupäätä ei edes näy!   
Hienoa nähdä, miten paljon ihmisiä lopulta voi saada liikkeelle, kun asia koskettaa koko kaupunkia ja tilaisuuden järjestäjä osaa asiansa. 
Täällä toivotaan todella, että asia ratkeaa vielä asukkaiden kannalta oikeaan suuntaan.  Nykyisen hallituksen leikkaukset eivät minunkaan mielestäni kohdennu oikein.  


Olisiko vielä viimeinen sananen sanottava Euroviisuistakin?  Viisujen pitäisi olla hyvän mielen tapahtuma ilman poliittisia selkkauksia, mutta tänä vuonna nähtiin todella outoja kuvioita pitkin matkaa.  Mielenosoitukset ja -ilmaukset,  diskaus ja lopuksi vielä hämmennys siitä, miten raadit äänestivät ja miten yleisöäänestys meni.  

Meillä nautittiin hienosta showsta ja musiikista, olkoon siitä sitten muut mitä mieltä tahtovat.  Suomi pärjäsi hienosti alkaen siitä, että edustajamme pääsi finaaliin.  Tulos 19/25 on oikein hyvä!  Kiitos Keistilä & Piispanen& koko tiimi! 

Viisukatsomomme eväät eivät oikeasti olleet näin terveelliset, vaan muut herkut olivat kuvaushetkellä jo toisella pöydällä 😂 Viisuista päästiin sujuvasti äitienpäivään, jota olen saanut viettää rakkaitteni parissa 💖

Kohti uutta viikkoa ja lämpimämpiä päiviä! 
 

27 kommenttia:

 1. Supersuloiset sukat!
  Voi hurja noita hallituksen leikkauksia. Ymmärtäähän sen, että jostain täytyy säästää, kun kuluja on ollut ja lainaa otettu, mutta tuo sairaaloiden supistaminen on ihan hirmuista ja vaarallista, siitä joku maksaa ennen pitkää hengellään.
  Itse jaksoin katsoa viisuista loppupään biisit yhden leffan päätteeksi, mutta pisteenlaskuun en enää venynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen tunne on, että kaikkia säästöjuttuja ei olla vielä edes nähty, että mitä vielä on tulossa! Epäsuhtaistakin tämä säästäminen näyttää olevan.
   Pitkälle venyi viisujen loppupää ;) Minäkin jossain vaiheessa meinasin alkaa pilkkimään, mutta havahduin onneksi nopeasti.

   Poista
  2. Näköisiä ovat - varsinkin pehmoisten untuvikkojen poikasten näköisiä...

   Poista
 2. Kiva yhteensattuma, mutta minäkin olen tehnyt yhdet tuollaiset pingviinisukat pikkutytölle. Tosin laiskana tein vain yhden rivin lintuja :-). On hyvä oppia pienestä pitäen villasukkafaniksi :-).
  Hämeenlinnaankin valmistuu uusi hieno kallis keskussairaala vuoden sisään ja saapi nähdä mikä sen kohtalo pitkällä aikavälillä on eli tuleeko siitä lopunperin vaikkapa lomahotelli :-). Niin hurjia ovat nämä kaikki uudistukset , että ihan hirvittää.Terveys/sairaus palvelut senkun hankaloituu ja mutkistuu.
  Ja pitää vielä tässä mainita, että kommenttisi minun tarinoihini on jostain syystä "sensuroitu" ne näkyvät omilla sivullani muttei julkisesti joten en pysty niihin siellä vastaamaan. Mutta luettu on sekä parsat että peruutukset :-). Toivottavasti ongelma korjaantuu !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sensuroitu? No tuo olikin ihan uusi juttu! Ei siis roskapostia, vaan sensuroitu? Ei tainnut olla mitään sensuroimisen arvoista tuo teksti kuitenkaan ;D
   Sukat lähti illalla ja aamulla sain kuvan tytöstä esittelemässä villasukkiaan :) Söpöliini.
   Onnea vaan teidän uudelle sairaalalle. Pysyköön se pitkään sairaalana ;)

   Poista
 3. En kestä - enemmän kuin ihanat pingusukat!!
  Ja hih... tuohan on loistobingo ja jos viime kesän suoritukset otetaan huomioon - niin monta rastia oltaisiin saatu mekin ruksata... Upeaa, että olette saaneet kunnon joukot liikkeelle - peukutan ja toivon, että olisi apua. Toivottamalta kyllä tuntuu nämä Varhan kaikki touhut - jo nyt leikatuista johtuu paljon - mielenosoitustakin pidemmät jonot mm. jatkolähetteissä... ei järkeä ja vielä vaan vähennyksiä tarttis saada täällä "ruuhka-Suomessakin". Olen pidemmän aikaa pohtinut ja vertaillutkin hyvinvointi- ja kehitysmaiden eroavaisuuksia ihmisyyden näkökulmasta... ihmisen itsekkyydellä ei tunnu olevan rajoja lainkaan... viisut meni ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verkkokalvoilleni jää varmasti tuo viimeinen lausahdus ..viisut meni ohi ;D Niin suuri tunnelataus täällä päässä niihin kytkeytyi ;)
   Teillähän niitä pingviinikokemuksia on yllin kyllin, niin pääset toteamaan, onko näköä vai ei ;D
   Tiukoille vedetään nyt just sellaisten ihmisten tilanne, joilla muutenkin on tiukkaa. Mitähän on vielä tulossa ja mitkä ovat lopulliset vaikutukset.
   Bingosta tulee mieleen, kun joskus ihan lapsena olin mummon kanssa jossain bingossa. Mielikuva näkymistä on, vaikka en paljon muistakaan. Se oli ainoa kerta, kun olen käynyt ihan oikeassa bingossa.

   Poista
 4. Suloiset sukat :)
  Hallituksen säästöohjelma on kyllä raju, olen monesta kohdasta eri mieltä.

  Euroviisujen hyvä henki ja ilo eivät toteutuneet tänä vuonna viime vuosien tyyliin. Se oli harmillista. Me kuitenkin katsoimme viisut viime vuosien tyyliin ja tykkäsimme showsta. Fiilis kyllä lässähti, kun yleisöpisteet ilmoitettiin. Windows95man oli minusta ihan hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Show oli minusta itsessään ihan hyvä, vaikka vastoinkäymisiä olikin. Ruotsi veti homman ihan tyylillä. Isännöinti sujui rauhallisesti, eikä toistanut aiempien vuosiensa juttuja. Kiva että Käärijäkin oli mukana viime vuoden episodin jäljiltä. Se oli ihan yllätys, en olisi odottanut.
   Juteltiin juuri tuosta, että aluksi mahdottomalta kuulostavat/ näyttävät Suomen edustajat muuttuvat viisujen lähestyessä ja edetessä oikein hyviksi ;) Kyllä tuota No rules -juttua vielä toistellaan useita kertoja.

   Poista
 5. Söpöt pingusukat.
  Hallituksen säästötoimet ovat kohtuuttomia ja osuvat eniten niille, joilla on jo muutenkin vaikeaa. Julkisen terveydenhuollon romahtaminen on todella huolestuttava asia ja johtaa traagisiin tapahtumiin. Lähipiirissäni on useita ihmisiä, jotka eivät ole työterveyshuollon palvelujen piirissä, joilla ei ole varaa käyttää yksityisiä lääkäreitä, eivätkä he myöskään ikänsä ja sairauksiensa vuoksi saa terveysvakuutuksia. Kohta työikäiset hoitavat lastensa lisäksi myös iäkkäät vanhempansa. Missähän välissä he ehtivät ansiotyöhön?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söpö on vastaanottajakin :)
   Tuntuu, että kaikki kiristyy. Meillä ainakin tuo työterveyskin on niin tiukkaa touhua, vaikka on yksityinen, että ei meinaa millään päästä. Raha tietty ratkaisee, jos sitä sattuu runsain mitoin olemaan. Harvalla "tavallisella" ihmisellä on, ainakaan jatkuvasti.

   Poista
 6. Kauniit ja hauskat pingviinisukat, niillä kelpaa tepsutella. Kouvola-bingo on hauska, ja voisin tulla kesällä kanssasi huristelemaan sähköpotkulaudalla Tykkimäkeen lakritsaa syömään. T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muut osiot on ihan ok, mutta tuo sähköpotkulautajuttu ei ihan heti mene läpi ;D Liikaa mahdollisia altistumisia tuhoille ;D

   Poista
 7. Söpöt sukat ihanalle muruselle. Pieniä sukkia on tosi kiva tehdä. En ymmärrä kaikkien leikkausten tarpeellisuutta tai paremminkin niiden kohdentamista, eivät tunnu ihan reiluilta. Ihmettelen, kuinka valmiita rakennuksia jätetään tyhjilleen ja potilaita tungetaan liian ahtaisiin hoitopaikkoihin, joissa ei ole riittävästi tilaa. Ihmettelen myös sitä paljon puhuttua vanhusten yhteisöllistä asumista, kuinka mahtaa toteutua, hoitaako siellä huonokuntoiset vanhukset toinen toisiaan vai mitenkä sen kuvitellaan järjestyvän, jää nähtäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdet pienet vielä tulossa ja sitten vähän isompaa kaliiberia :)
   Tuo yhteisöllinen asuminen tuntuu tosi mielenkiintoiselta, edellyttäen tietysti, että se ei kaadu pelkästään asukkaiden niskaan. Yksin jääminen on kuitenkin iso juttu monelle, ihan huomaamatta. Lopulta yksin oleminen alkaa tuntua ihan normaalilta olotilalta, ikävä kyllä.
   Hyväpalkkaisten jättimäiset kuukausipalkat ja osingot tuntuvat ihan käsittämättömiltä, vaikka kuinka olisi sen opiskelulla ja työllä ja vastuulla ansainnut. Siihen sitten vastapainoksi esim. nämä nykyiset leikkaukset. Huh, huh. Kuilu kansalaisten välillä kasvaa entisestään.

   Poista
 8. Huippusuloiset sukat. Ihanat nuo pigviinikuviot.
  Minua ihan poelottaa nuo leikkaukset.
  Jo aikaisemmin monet ovat puntaroineet, ostavatko ruokaa vai lääkkeet.
  Kyllä monella elämä nyt kyurjistuu todella.
  Erikoisinta on, että vanhusten hoidosta leikataan, vaikka jo nyt on kaiksesta hoivasta pulaa.
  Onneksi minulla on fiksut lapset ja varmaan kilpailuttavat minut vaikka Romaniaan hoitoon.
  Laittavat tuhatlappusen kirjekuoreen, että hoitakaa miten kauan tällä rahalla saa hoitoa. HIHHIIIII

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääseekö tuolla kirjekuorellisella edes perille ;D
   Kyllä tässä on mielessä, että mitähän seuraavaksi. Hyvinvointialalle uppoaa niin paljon rahaa, ja ihan syystä, että sieltä on varmaan päättäjien mielestä hyvä leikata. Mistään sopeutumiseläkkeistä tms. ei kannata napata yhtään mitään.
   Tuossa Linvikin kirjassa on niin monta söpöä mallia! Vielä ainakin yhdet on tulossa tällä erää.

   Poista
 9. Voi miten hienot sukat taas,olet niin taitava. Kurjaa tuollainen terveydenhuollon alasajo,ja tärkeiden toimintojen siirto muualle,etenkin kun teillä vielä uusi sairaalakin. Viisut,musiikin pitää tosiaankin olla pääosassa siinä kisassa eikä muut asiat.
  Kaunista uutta viikkoa ja rapautuksua kissoille,teinkin juuri postauksen kissoista kunnon tullut paljon kuvattua niitä viime aikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisut voisivat muuttua vaikka ihan vaan showksi, ei arviointia ollenkaan :) Sitten arvottaisiin, mikä maa saa järjestää seuraavat viisut, tai jos joku on vapaaehtoinen.
   Kissoilla on nyt mukavaa, kun ilmatkin jo lämpenivät eilisestä alkaen. Tänään sain terassin vihdoin pestyä ja pääsen sinne neulomaan :)

   Poista
 10. Suloiset sukat ja minusta tuntuu, että tummanharmaa sopii melkeinpä kauniimmin niihin kuin musta. Minulla on aika paljon mustaa vaatteissa, ja se on alkanut tuntua liian synkältä väriltä viime aikoina, jotenkin liian mustalta. :)
  Rauhallisen näköinen, aurinkoinen mielenosoitus... ja aiheellinen, kyllä nyt säästetään vääristä asioista.
  Olet siis Kouvolasta. Kaupungilla on paikka sydämessäni, koska isoäitini sisko asui siellä aikoinaan.
  Kiitos kommentistasi. Toivottavasti ruusupapusi kasvavat mahtavasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta ja valkoinen neuleessa on vähän hankalaa, kun se musta väkisinkin kuultaa sieltä valkeasta osasta läpi. Harmaa ei näköjään niin kovin.
   Minä olen jo vuosia ajatellut vaatetta ostaessani, että nyt ostan jotain värikästä ja sitten kävelen sen mustan vaatteen kanssa ulos kaupasta :) Tyttärellä ihan sama juttu. Meitä aina naurattaa, kun katsotaan toistemme vaatteita.
   Täältä betonihelvetistä, tai miten sen nyt haluaa sanoa ;D En minä oikeastaan ole Kouvolasta kuin kuntaliitoksen kautta. En siis vanhan Kouvolan alueelta. Nykyisin kaikki on kuitenkin Kouvolaa. Erittäin suuri alue varuskuntineen, saattohoitoineen, psykan sairaaloineen yms., eli tarvetta yöpäivystykselle todellakin on. Laajan kaupungin laitamilta on todella pitkä matka naapurikaupunkiin päivystykseen.
   Laitoin ruusupapua just siksi, että se kasvaa rehottaa ihan varmasti ;) Tosin ostin tänään tuttavalta muutaman kelloköynnöksen ja sain vielä muutaman mustasilmäsusannankin kaupan päälle. Minä niin toivon, että saan pidettyä ne hengissä.. vielä ei saa vielä ulos kokonaan. Huomenna on ainakin niin lämmin, että voi varmaan viedä jo päiväseltään.

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Niinpä! Vähän sellaisia loksunokkia ja porukkahenkisiä ministerihahmoja :)

   Poista
 12. Onpas kivat pingusukat ja kiva yksityiskohta tuo, että pingut näkyvät käyttäjällekin oikeinpäin👍🩷Leikkauksia on kyllä monenmoisia eivätkä tosiaan kohdennu oikein. Aivan niinkuin minäkin olisin kuullut, että meidän erikoissairaanhoidon sisältävästä sairaalastamme tulisi pelkkä akuuttisairaala, mutta saa nähdä mihin menee.
  Tohdinko edes sanoa, että viisut jäivät katsomatta, vaikka luinkin noista eri tapahtumista viisujen yhteydessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, et tohdi! ;D Muista korjata tilanne ensi vuonna! Minulla on itse asiassa tallennettuna semit ja finaali. Aion katsoa ne vuoden mittaan vielä ainakin pariin otteeseen. Pitää myös kasata soittolista parhaista biiseistä, joita sitten voin kuunnella kuntosalilla :)
   Tuossa Linvikin mallikirjassa on kaikki sukat ja lapaset tehty samalla kuvioiden suuntaperiaatteella. Aloitin seuraavia taas lapasten ohjeella ja tajusin, että siinä kohtaa olisi pitänyt kääntää kuvio toisinpäin. No. Ihan hyvät väärinpäinkin. Punavalkoista tulossa.

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!