perjantai 17. toukokuuta 2024

Siivekkäät sydämet

Tyttären Maia -kissa on suloinen karvapallo 💖 Se haluaa usein olla lähellä palvelijoita, kun se on täällä hoidossa.  Välillä se makaa pahvisen raapimisalustan päällä, mutta siinä tulee ajoittain kuuma ja pitää hakeutua muualle.  Lankojen suhina silmien ja korvien edessä ei haittaa menoa. Se ei kertaakaan yrittänyt näitä lankoja  neuloessani napata kiinni. 


Ei kiinnostanut langat, eikä edes nämä sukat, joiden nimessä on sana "siivekkäät". Sekin olisi luullut houkuttelevan kissaa. 


Välillä piti kääntää kylkeä. Luultavasti siksi, että ei tulisi makuuhaavoja, vaikka kyllähän turkki mukavasti ehkäisee  painumia. (Kylläpä on taas oudot jutut.. huomaa, että loma on loppu ja työt alkaneet 😂).


Jorid Linvikin kirjasta jälleen syntyi tämä Siivekkäät sydämet -sukkapari. Malli oli niin nätti, että se oli ihan pakko neuloa.  Tein taas lapasten silmukkamäärällä ja ruudukkukuviolla.  Nyt olisi kai kannattanut tehdä kuvio ylösalaisin. Kuvio lapasessa on oikein  päin, kun sen laittaa käteen, nostaa käden ylös ja katsoo lapasta: sydämet ovat oikein  päin.  Minä hämäännyin lukemaan kuviota kuten sukkakuvioruudukossa (joka myös löytyy kirjasta). No, ihan nätti tuo kuviointi on ylösalaisinkin. Onko se edes ylösalaisin?  
Lanka on Venlaa, jota kului tuo maaagiset 35grammaa. Puikot olivat kokoa 2½.  Sukan pohja jäi taas mittaamatta, ennen kuin sukka lähti tyttöselle.  Ilmeisesti menee syksyllä hieman kasvaneeseen jalkaan.  Pingviinisukkien pohja oli vähän lyhyempi. Menee tällä hetkellä jalkaan.  Tässä kohtaa voisi tietysti miettiä, tarviiko näillä keleillä villasukkia 😃



Siinä se Maia uskollisesti makoili tuolin vieressä, kun lanka taittui neuleeksi. 




Jos joku miettii sitä minun suukipu -juttua, niin se päättyi lopulta itsekseen ihan hyvin. Kipulääkkeitä piti ottaa, vaikka ei oikein ollutkaan apua.  Kielen alta löytyi hammaslääkärikäynnillä (juurihoito...) vielä aftan jäänteitä, eli se oli aiheuttanut kovan kivun suuhun ja ympäristöön.  Oliko leuan alle kasvanut patti sitten syy vai seuraus, en tiedä. Ultrassa ei näkynyt enää mitään. Aftoista ei ole tietoa, mistä tulevat.  Onneksi tilanne on ohi.  Nämä jutut vaan aina mietityttävät, että mikähän vaiva sitä seuraavaksi iskee päälle. Ehkä sitä ei kannata liikaa miettiä, vaan elää tätä päivää tämänhetkisellä  olotilalla, joka onkin itse asiassa migreenimäinen.  Sen tiedän katoavan lähipäivinä, joten olkoon.  


Aurinko paistaa ihanasti ja kissat nauttivat pihailusta. Minäkin kävin kiikussa lepäilemässä ja kuuntelemassa linnunlaulua ja hengittelemässä raikasta aamuilmaa.  Jospa tästä lähtisi käymään puutarhalla ihailemassa kukkaloistoa ja "hamstraamassa" pihalle jotain kesäkukkia. 

Raikasta päivää juuri Sinulle! 

28 kommenttia:

  1. Ihana neulonta-apulainen sinulla siellä ^_^ Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä riittää :) Yksikään niistä ei yritä käydä lankoihin käsiksi. No ehkä Frodo joskus harvoin :)

      Poista
  2. Vaikka en 'kissaihminen' olekaan, niin Maya näyttää kuvissa pehmeän siliteltävältä. Luulin ensin, että kuvassa on lapaset, heh. Kuvio on kiva noinkin päin. Pikaista migreenistä pääsyä, ja aurinkoista perjantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maia on oikein pehmopallero ;) Varmaan kuuma helteillä. Pitkä turkki tuppaa myös välillä takkuuntumaan, jos sitä ei säännöllisesti harjaile, kakkahommista puhumattakaan ;D
      Kävin äipän kanssa puutarhalla, kahvilla ja Tokmannilla. Kun yrittää tehdä jotain, vaikka päätä särkee, niin se välillä hetkeksi unohtuu.

      Poista
  3. Maiassa on selvästi johtaja-ainesta ;) Hän jaksaa kärsivällisesti tarkkailla että työ joutuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kärsivällisyyttä Maialla tosiaan riittää! Meitä naurattaa sellainen Maian touhu, että se menee meidän ulkohäkkiin ja istuu siinä luukun ulkopuolella iänkaiken tuijottamassa sisään, eikä kyse ole ollenkaan siitä, etteikö se pääsisi sisään, jos haluaisi. Itse teet jotain ja huomaat aikojen päästä, että Maia istuu edelleen tuijottamassa ikkunasta ;D

      Poista
  4. Kauniit "siivekkäät" ja aivan ihana karvapallo kutojan kaverina.
    Hyvä, että suukipu jo helpottaa. Luin hiljan netissä aftoista, kun sukulainen valitti saavansa niitä fluorihammastahnasta. Kysyin asiaa hammaslääkärillä käydessäni. Hän sanoi, ettei fluori aiheuta aftoja, vaan hammastahnoissa vaahtoamista aiheuttava aine - mikä se nyt sitten olikaan.
    Oletko kokeillut korva-apupunktiota migreeniin? Se kuulemma auttaa (ei tosin ole omakohtaista kokemusta).
    Kannattaa mennä puutarhalle ihailemaan kukkaloistoa. Sillä tavoin sitä on pian sinunkin pihallasi. Kertoo eräs eilen hamstrannut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kokeillut korva-akupuntiota. Jotain akupunktiota pari kertaa elämässäni, mutta en huomannut mitään ihmeellisyyksiä.
      Puutarhalta raahasin aika paljon taimia kotiin ja mökille :) Jäin vielä haaveilemaan sellaisen japaninlehtikuusen perään, en ostanut. Onkohan se kuinka kestävää sorttia Suomessa?

      Poista
  5. Kyllä villasukkaväki käyttää kesälläkin villasukkia eli siihen on hyvä kasvaa pienestä pitäen :-) ja ainakin tuolaiset sydänsukat kelpaa vetää jalkaan koska vaan. Ihana ja rauhallinen kudontakaveri.
    Aftat on tosi viheliäisiä ja kaikki suun limakalvoilla olevat vaivat sairaan kipeitä. Kas kun ei hammaslääkäripäivystyksessä tuota afta- asiaa huomattu ?? olisivat voineet penslata sitä sellaisella puuduttavalla aineella ja apteekistakin saa nykyään kaikenlaisia apuja mm. aftalaastereita ja tärkeintä olisi ollut saada mahdollisimman pian tieto siitä mistä on kyse niin sekin auttaa asiaan.Edes vähän. Jos afta uusiutuu mitä ei tietenkään kukaan toivo niin voit kokeilla myös apteekista saatavaa Salutem hammastahnaa; joillekin sen jatkuva käyttö auttaa, toisile ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet ihan oikeassa villasukista :)
      Sitä minäkin vähän ihmettelin, että afta ei löytynyt aiemmalla hl -käynnillä. Tämä toinen hl kyllä kertoi kaikenlaisista aftalääkkeistä, mutta sanoi, että ne eivät oikein käy suuhun. Nyt varmaan osaan aavistaa mistä on kysymys, jos suu vielä noin kipeytyy. Tuliko se leuan alla ollut patti sitten tuosta afta-asiasta, vai päinvastoin, vai eri syistä, ei tietoa. Tällä hetkellä olen vaan iloinen, että se kipu katosi ja saan taas SYÖTYÄ kunnolla :)

      Poista
  6. Onpas tosiaan suloinen karvapallo ollut sinulla siellä seurana. Noin pitkä karva on varmaan mukava talvella, mutta ei nyt enää... Nyt ovatkin lämpötilat olleet melkein sanoinkuvaamattoman ihanat pitkän talven jälkeen.
    Kauniit sukat! Kuvio on kiva, yhtä aikaa modernin ja perinteisen oloinen. :)
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin kurkkaamassa, kuinka vanha tuo ohjekirjani on. Se on kuitenkin 2017, eli ei sen vanhempi. Kuviot ovat kuitenkin ikuisia :)
      Ihan kesältä tuntuu! Hissukseen olen laitellut pihajuttuja ja välillä neulonut terassilla. Heräsin tänään niin aikaisin, että olen ehtinyt nauttia kesäaamusta ennen tulevaa iltavuoroa. Vieläkin on armonaikaa, vaikka ottaisi päikkärit :)

      Poista
  7. Olikohan Maia nyt vain vieraskorea, kun ei lankoihin tarttunut😁Aavisti, että ei pääse enää kylään, jos nyt yhtään osoittaa kiinnostusta🧶
    Minäkin luulin, että ovat lapaset; niin olivat koriat nämäkin🥰
    Voi nuo aftat ovat kyllä kurjia tapauksia! Itselläni ei onneksi ole sitä vaivaa, mutta nuorimmaisella vähän näyttäisi olevan😞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maia taisi olla omaan tyyliinsä taas ihan omissa ajatuksissaan ;)
      Ei minullakaan ennen ole ollut ainakaan tällaista aftaa. Toki jotain (ilmeisesti pienempiä) on ollut, mutta ei näin kivuliasta. Yhtään ei ole nälkä, mutta jos ei pysty syömään, niin silloin on tosi kova syömishimo jatkuvasti ;D

      Poista
  8. Houkuttaisi vähän kutitella tuota auringossa lekottelevaa Maiaa. Ihanat kuvat ja oi oi miten suloiset sukat. Kiva tuo kuvio.
    Minäkin lekottelin ulkona aurinkotuolissa ja seurasin, kun kirjosieppo valtasi talitintiltä pesäpöntön. Sinne sitten ruvettiin kuivuneita heiniä ja höyhemiä viemään. Talitintti muutti toisen pöntön luo ja rupesi kutsulauluaan laulamaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, onko lintumaailmassakin noin raakaa peliä?! Toivottavasti kirjosiepollekin vielä iskee karman laki. Ai kamala... kohta se iskee minuun, kun aloin tuollaisia toivoa.
      Maia olisi kutittelusta vaan mielissään. Se tykkää silittelystä.

      Poista
  9. Maia näkyy olevan hyvä neulonta-apulainen,vieressä mutta ei häiritse.Onpa taas niin nätit sukat ❤️
    Onneksi suukipusi ohi🙏Suukivut ovat kurjia,minulla oli paha kipu toissa vuonna juurihoidon jälkeen jota seurasi tulehdus,mutta onneksi antibiootit auttoivat

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä Linvikin mallit on tosi kauniita ja kirja on ihan pullollaan. En osaa vieläkään lopettaa ;)
      Minä oikein pyysin antibioottia useaan otteeseen, ihan vaan varmuuden vuoksi, mutta eihän niitä varmuuden vuoksi anneta. Jos alkaa leuan alle kasaantumaan patteja, niin nyt ainakin tiedän, että ne lasehtivat viikon kuluessa... Netti on niin täynnä vastauksia vaivoihin, että välillä sitä pelästyy jo ihan tahtomattaankin :)

      Poista
  10. Tuostapa tulis lisäkarvaa kivasti neuleeseen, lämmintä voisi olla. Niin suloisia ovat neuleet ja kissa.
    Noista suuvaivoista, onneksi ei pitkäaikaisia "aftoja" ole ollut mutta muuta kipeää poskessa, jää usein hampaiden väliin purressa. Mutta kysyin viimeksi hammaslääkäriltä, niin epäili punajäkälää, huh. Eikä halunnut siihen mitään lääkettä määrätä. Välillä on kipeämpi ja välillä ei huomaakaan.
    Muuten mulla on "vakiolääke" kaikkeen vaivaan, eli auringonhattutipat. Siis esim kurkkukipuun tai muuhun pintahaavaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä syntyy kyllä aina kissankarvalla kaltattuja neuleita ;D
      Kaikkia ihmeellisiävaivoja sitä onkin olemassa. Näin hoitoalalla sitä luulisi törmänneensä kaikenlaiseen, mutta aina niitä outouksia vaan tulee vastaan. Auringonhattu-uutteella sanotaan olevan monenlaisia vaikutuksia ja on tunnettu luontaislääke.

      Poista
  11. Kauniit sukat ja suloinen mirrukka! Harvinaista, ettei lanka kiinnosta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin ihmettelen sitä, että lanka ei kiinnosta. Frodo raahasi pienenä yläkerrasta kokonaisia keriä keittiön lattialla, mutta ei levitellyt niitä. Nyt se on onneksi loppunut.

      Poista
  12. Ihana Maia, mukavan pehmeän näköinen. Ja varmaan tosi viisaskin, hoksaa varoa makuuhaavojakin. Se on hyvä, niitä kun on niin hankala hoitaa. Tosi kauniit siipisukat, suloiset! Kyllä villasukille käyttöä on ympäri vuoden. Ne lämmittää pieniä varpaita viileinä kesäpäivinäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulin just töistä ja villasukat vetäisin taas jalkoihin ;D Tänään ei ole niin lämmin, kuin eilen.
      Kissoilla on varmaan sisäsyntyisenä tuo terveydenhoito ja ennakointi ;)

      Poista
  13. Minä ajattelisin, että sukissa sydämet ovat oikeinpäin sukkien pitäjän silmiin. Tuo kissa on ylisöpö! T Saukkis

    VastaaPoista
  14. Ihana sydän-kuvio sukissa, ja lapaset tuolla kuvioinnilla olisi kyllä ihan <3 Ja söpö tilapäisapurikin siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä saan joskus vielä lapasinspiraation ☺️

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!