maanantai 11. maaliskuuta 2024

Viikon tapahtumia

 Viime viikonloppuna kaveriporukka oli taas koossa. Vasemmalla ylhäällä Maia, vieressä Frodo. Alhaalla vasemmalla Merri ja vieressä Sam. 


Yhtenä päivänä kävi hassu juttu, kun me ihmiset kävimme lenkillä. Palatessamme neulomistuolini oli vallattu. Maia ja Sam viettivät rauhassa aikaa tuolilla. Maian vatsan ympärillä oli jotain...


Maia oli käynyt kaapilla ja löytänyt pienen "käsilaukkuni".  Voi vain kuvitella minkälaista menoa on ollut sen jälkeen, kun nauhat ovat jääneet kissan ympärille jumiin 😂  Merri jäi kerran kiinni muovipussiin ja juoksi ympäri huushollia tuhatta ja sataa.  Maia on toisaalta niin rauhallinen viilipytty, että se on saattanut vain käydä makuulle odottelemaan, että joku ottaa laukun pois. 


Ystävän yllyttämänä laitoin muutama viikko sitten Merrin kuvan paikallislehden viikkokuvasivulle.  En ole koskaan ennen laittanut sinne mitään.  Matkamme aikana luin nettilehdestä, että kuva olikin valittu viikon parhaaksi, eli palkintoa oli tiedossa! 



Matkan  jälkeen kävin lehden toimituksesta hakemassa palkinnon. 


Viime perjantaina ehdittiin ystävien kanssa pitää taas Kässäklubia pitkästä aikaa.  Kahvin juonnin lisäksi käsityöt etenivät, joskaan valmista ei tullut, kuten kuvasta näkyy 😉


Äidin kanssa kävimme Ruukinportin taidenäyttelyissä ja myymälöissä. Kaikkea upeaa tuli taas nähtyä.  Alla kaksi mielikuvituksellista esiintymispukua, joista vasen on kohdennettu Ellinooralle ja oikean puoleinen Maija Vilkkumaalle.  Puvut ovat PL -Stylestä, Taiteilija Jaana Kokon käsialaa. 


Alla puun ja kangasmateriaalin kohtaaminen.  Työn nimi on Inner Softness, taiteilija Annika Salmen luomus.  
Vanha tehdasrakennus luo kauniin taustan taiteelle. 


Existence ( ei ollutkaan taiteilijan nimi tallentunut kuviini). 


Nyyrikkiä harmittaa, taiteilija Riitta Kolari


Alla aivan hykerryttävän ihana kolmikko!  Taiteilija Aino Eronheimo
Vasen : Kalanruotobasisti
Keskellä: Laulusaukko
Oikealla: Järvisimpukan soittaja


Iida Hållmanin Äidin Rakkaus


Patoklubin PatoAreenalla on aika vilkasta, ainakin tulevista konserteista päätellen. 



Kirpputorilta löytyi 3 euron kangaspala, joka huuteli, että ota minut mukaan. Mitään suunnitelmaa sille ei vielä ole.  Pari Suomen kuvalehteä on aina jees, kun ottaa huomioon, miten paljon olen viime aikoina silpunnut lehdistä kuvia ja kirjaimia 😂



Mukaan tarttui myös kalkkimaalipurkki sekoituskeppeineen. Tämä maali jättää viimeistellyn pinnan. Olen joskus kokeillut kalkkimaalia ja petyin,  kun pinnasta jäi jotenkin huokoinen, eikä se kestä yhtään pyyhkimistä.  Kohta alkaa tavaraa muuttua valkoiseksi! 



Maaliskuu on jo niin pitkällä, että kevät on auttamattomasti täällä!   
Ihastuttavaa päivää juuri Sinulle! 

20 kommenttia:

  1. Kiitos! Jopas olet(te) puuhailleet ja nähneet paljon! Kevät tosiaan. Piti töistä tullessa ottaa pipo ja lapaset pois ja avata takki. Selkä ihan märkänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää varoa, ettei vähennä liian aikaisin, ettei vilustu :)

      Poista
  2. Ihana taidenäyttely! Merri on palkintonsa valokuvakisasta ansainnut, vaikka joku muu taitaa palkinnon saada nauttia. T: saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palkinto meni parempiin suihin, joskaan ei minun, koska olen edelleen karkkilakossa ;) Loman ajaksi katkaisin karkkilakon ja kuinkas sitten kävikään? Päädyin juurihoitoon. Karma!

      Poista
  3. Maya oli ehkä aikeissa lähteä jonnekin, asioille tai huvittelemaan? Paikallislehdessä osaavat arvostaa näkemystä ja laatua. Onnea palkinnon johdosta. Saukko kolmikko on ihana! Ostamasi kangas näyttää samalta kuin patjakankaat ennen vanhaan, ehkä onkin peräti jäännöspala menneiltä ajoilta, kiva löytö joka tapauksessa. Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kassiin on pakattava ainakin herkut :)
      Haistelin tuota kangasta ja tulin siihen tulokseen, että taitaa olla vähän uudempaa, vanhan näköistä kangasta. Niin tai näin, nostalgista kuitenkin.

      Poista
  4. On kyllä ihania kuvia kissaystävyksistä. Näyttää kyllä todellakin siltä, että tuo pikkuinen viilipytty on vain odottanut sinua vapauttamaan pinteestä. Katse on sen verran rauhallinen. Taitaa moittia sinua, että olet huolimaton, kun jätät kaikkea rojua kulkuväylälle.
    Ihana tuo Merrin kuva. Ei ihme. että voitit lakut.
    Nuo vanhat lehdet on muuten parhaita silppuamiseen. Niissä on upeita lauseita ja mainoksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maia on käynyt kaapilla, ottanut kassin, sitonut sen vyötärölleen ja kävellyt kaikessa rauhassa jatkamaan päiväuniaan :)
      Vanhoissa vara parempi. Taas sakset heilu ;)

      Poista
  5. Onnittelut Merri-julkkikselle.... palkinto tosin taitaa sopia paremmin emännän suuhun!!
    Oih mitä asuja... kukkakuosi olisi oikeinkin sopiva "mun menoihin" - mutta varmaan keksisin sinisellekin käyttöä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mene emännän suuhun nyt mitään karamellia, kun on se karkkilakko. Kuten jo tuolla aiemmin kommentoinkin, niin loman ajaksi pidin taukoa karkkilakosta ja sitten tuli se juurihoito.
      Minkähänlaisia menoja sinulla oikein on, pistää miettimään ;D

      Poista
  6. Valokuvapalkinto meni nyt kyllä ihan oikeaan osoitteeseen kun pystyt kuvaamaan niin hauskoja tilanteita.Ja ihailen usein myös kuviesi laatua ja tarkkuutta. Huvittaavaa miten Maia-kissa istuu ihan tyynenä käsilaukku kainalossa :-).Jäipä pahus sentään kiinni puuhistaan.
    Nuo esiintymisasut ovat kyllä erikoisia ja heti tuli mieleen kun katselin muodin huipulle ohjelmaa jossa tehtiin asua Jenni Vartiaiselle, että kyllä artistien pitää pukea päälle yhtä jos toistakin. Välillä aika outoja juttuja.
    Aivan ihana saukkotrio !!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nuo tilanteet on ihan sattumia ja tulos siitä, että on aina valmiina ottamaan kuvan. Ehkä liiankin paljon tulee nappailtua kuvia. Parhaat tilanteet menee useimmiten ohi kun ottaa kännykän esiin. Ihan kännykuviahan nämä siis ovat. Rajailen usein kuvia jälkikäteen, niin ei tule kaikkia romppeita kuviin :)

      Poista
  7. Kiva kuva ei ihme että palkittiin . Minä olen osallistunut joskus kahteen kertaan valokuvaus kilpailuun ja molemmilla kerroilla tulin toiseksi. Mutta siitä on vuosia ja käytin sillon kameraa en tablettia .
    Kangaspala on minusta hyvä ja halpa .
    Kalkkimaalilla en ole koskaan maalannut ja yleensäkin maalaus on myrkkyä meidän perheessä . Mutta jos tarvitsee maalata yleensä se jää .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että julkaistiin, vaikka yllätyin vielä lisää, kun oli viikon otos :) Minulla on vain kännykkäkuvia.
      Pitää kehitellä tuosta kankaasta jotain sopivan nostalgista. Kalkkimaali sopii ilmeisesti lähes mille vain pinnalle, joten kaikkein ilmeisintä juttua ei ehkä kannatakaan kokeilla.

      Poista
  8. Ompas ihastuttava näyttely. Nuo saukot varsinkin miellyttivät minua. Kissoilla varmaan mukavaa välillä kokoontua rupattelemaan kuulumisia. Täytyyhän hienolla rouvalla olla aina käsilaukku mukana.😸

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saukot ovat suorastaan hurmaavia! Nyt meillä on taas perusperhemenoa kissoilla. Saavat kahdestaan keksiä jotain ohjelmaa toisilleen. Maia on tosiaan Tyttö isolla T:llä!

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Tämä on sellainen kaupunki, että julkkiksilta ei voi välttyä! :)

      Poista
  10. Ehkä Maia olikin aikeissa päivittää tyylinsä kevääseen aloittamalla käsilaukun käytön :)

    Onnittelut Merrille ja valokuvaajalle voitosta. Se tuli ihan oikealle kuvalle ja erittäin valokuvaukselliselle kissalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laukku oli sopivan kokoinen ja kissakuvioinen, joten mikä ettei :)
      Merrin vanhemmat (isähän ei tosiaan ole tiedossa, vaan äiti oli yksinhuoltaja) eivät varmasti osanneet aavistaa, että kissalapsesta tulee julkkis ;D

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!