torstai 21. maaliskuuta 2024

VÄRI haaste VIHREÄ

Täältä tulee Repolaisen aloittama ja innoittama VÄRI -haaste.  Ensimmäinen väri on vihreä. 
Mietin  jonkin aikaa, että onko meillä ollenkaan vihreää. Se ei ole koskaan ollut mikään lempivärini, mikä on vähän huvittavaa, koska nykyisin saatan käyttää jopa vihreitä vaatteita silloin tällöin. Näköjään ikä pehmentää tätä väriasiaakin. 
Keittiöstä löytyy heti vihreää verhoissa. Ostin joskus kirpputorilta tuollaiset valkoiset sivuverhot, joista leikkasin teksti- ja kuvio-osan pois. Ompelin kaitaleen kiinni vanhaan vihertävään pitsiverhoon.  Tämä on sellaista vihreää, josta jo melkein tykkään 😀


Seuraava viherrys on sitä vastoin pakon sanelemaa. Töissä on näitä vihreitä työpaitoja, joille on vaihtoehtona vaaleanpunaisia paitoja. Ei ole epäilystäkään, kumman niistä kahdesta valitsen, vaikka paidan väri onkin aika ärhäkkä.  Vaaleanpunaisessa tunnen itseni aivan epänormaaliksi! 


Lunta tuli sittemmin lisää, mutta vajaa viikko sitten löysin pihalta krookuksen pieniä päitä kurkistelemasta.  Nyt niitä ei näy, joten en tiedä, lasketaanko tätä vihreyttä 😂


Kissat saivat uuden lelun.  Merri ei yleensä leiki juuri millään, mutta nyt nappasi.  Laitteessa on patterit. Mekanismi kierittää ohuen rautalangan päässä olevaa perhosta. Merri on tästä aivan otettu. Luulen, että se hetki, kun se saa perhosen  hetkellisesti hampaisiinsa, tuo sen mieleen pihan oikeat saaliit. 
Frodoa koko laite jännittää niin, että se ei sillä leiki, ellei laite ole pysähdyksissä. Merri yrittää näyttää Frodolle, miten lelulla leikitään. Välillä voi lepuutella ja vain katsella perhosen lentoa. 


Luulin, että meidän vihreydet jäävät tähän, kun salaattikin on jääkaapista loppunut.  Lähdin kiertämään talossa ja löysinkin jotain kuvattavaa.  Lankaa on aina lähes kaikissa väreissä.  7 -veljestä kalpenee Aarikan vanhan purkin vieressä. Purkki on täynnä nappeja. 


Eteisestä löytyi vaikka mitä!  Minullahan oli tosiaan tuo "maalaa vanhaa vihreää" -kausi muutama vuosi sitten. Silloin aika moni esine muuttui vihreäksi. 


Korttilokerikko oli jo alunperin vihreä.  Nuo sydän -koristeet olen maalannut ja askarrellut.  Onhan tuossa lahjaksi saamassani peilissäkin vihreää. 


Mikä mahtaa olla haasteen seuraava väri?  Sitä odotellessa... hyvää viikonloppua juuri Sinulle! 

34 kommenttia:

  1. No niin löytyikin paljon kaikkea vihreää teiltä.
    No nyt on kiva lelu kissoilla ja Merri tuntuukin olevan oikein mestari
    leikkijä. Onpas kiva lelu. Täällä juostaan leikkihiirien kera ja nyt kevättä
    rinnoissa olevalla Lulu rouvalla, on alkanut yölliset ravaamiset.
    Meinasin sydärin saada yöllä, kun pyyhälsi ylitseni nukkuessani.
    Ihanat nuo keittiöverhot teksillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säilöin pitkään noita valkoisia sivuverhoja, kunnes keksin leikata niistä nuo kuvio-osuudet irti.
      Merri leikkii niin harvoin ja sillä on vastaavasti jatkuva nälkä, että hyvä, kun löytyi edes joku liikuttaja sillekin ;)
      Onneksi ei öisin kukaan hypi niskaan. Frodo kyllä hyppää välillä öisin sänkyyn, vain painiakseen täydessä unessa olevan Merrin kanssa. Aika härdelli siitäkin syntyy.

      Poista
  2. Hih, näin sen Merrin leluleikkivideon! Oli siinä sellaista menoa, että ihmettelen, kuinka olet saanut siitä noin hyvät ja tarkat kuvat?! Löytyihän teiltäkin vihreää. Työpaitakuvaa katsoessa aloin miettiä, että oliko rovaniemeläisillä kolleegoillasi työpaidat? Paita taisi saada olla oma, mutta sen päällä tuli käyttää tummansinistä liiviä. Näin muistelen.
    Sumuista päivää uutta väriä haasteeseen odotellen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin pidän silloin tällöin ihan omaa paitaa työliivin tai -tunikan alla. Nuo vaatteet ovat mustia.
      Näpsin tosi monta kuvaa ja näissäkin näkyy, että heiluttu on ;) paras on tuo tuijottava katse makuuasennossa ;D

      Poista
  3. Löytyipä sieltä kerrassaan kaunista ja hauskaa vihreää. Taitaa olla kissoilla vihreät silmätkin. 🐈💚🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti käydä oikein katsomassa... no on ne ehkä vähän vihertävät ;D

      Poista
  4. Itse mietin samaa ettei meillä vihreää olekaan, mutta löytyi kuitenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostain sitä vaan ilmestyi ;) Ja nyt on salaattiakin, kun poikkesin kaupan kautta ;)

      Poista
  5. Löytyihän niitä vihreitä, vaikka ei lempiväreihisi kuulukaan. Hyvät kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hämmästyttävän paljon niitä löytyi ;) En muistanut ollenkaan tuota vihreää maalauskauttanikaan :)

      Poista
  6. Ihania vihteitä olet keksinyt. Merrin silmissäkin muuten on vihreitä pilkkuja oletkos kuomannut,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen aloin tarkemmin syynäämään kissojen silmiä, kun sinä et ollut ainoa, joka siitä mainitsi ;) Olihan ne jollain lailla vihertävät. Ehkä ne vaihtaa välillä väriä?

      Poista
  7. Upeasti tuunatut verhot ja UPEA KOPPI haasteesta.... vaikka ja mitä vihreää... hauskin kuvasarja tietty Merristä... Frodokin taustalla. Vasta tuosta makoilevasta kuvasta tajusin sen perhosen - tosi motivoiva lelu!!
    Ihanaa kun innostuit värihaasteeseen, niin hauskaa käydä näitä lukemassa... yllättymässä mitä kaikkea vihreää elämään voikaan liittyä... hi-hii... pidämpä vähän jännityksessä seuraavan värin kera. Parisen viikkoa ajattelin sopivaksi "julkaisu"ajaksi... mutta osallistumisajalla ei ole mitään aikarajaa - värejä tarvitaan aina elämään!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielessäni jo mietin, mitä värejä meiltä löytyy ;D Sohva on ainakin punainen! Helppo osallistua tällaiseen haasteeseen ja näköjään aika moni muukin on siihen tarttunut. Samalla voi avata omia silmiään, että näkee, mitä ympärillä oikein on. Kaikkeen on silmä niin tottunut, että ei niitä juttuja aina huomaakaan.

      Poista
  8. Paljon löysit ja kuvasit vihreää, vaikka et kertomasi mukaan niin siitä väristä pidäkään. Kissasi ovat niin kivat. Minulla on pitkään tehnyt mieli kissaa. Ehkä jossain vaiheessa meillä on kissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän hämmästyttää ja naurattaa itseänikin, kun sitä vihreää lopulta löytyi vaikka kuinka ;D Kissat on niin tärkeä osa tätä perhettä, jossa lapset ovat jo muuttaneet kauan sitten kotoa pois. Heilläkin on kaikilla kissoja ja siksi mekin lopulta otimme kissoja. Lasten asuessa kotona, meillä ei ollut kissoja. Aiemmin oli kääpiohamstereita, hamstereita ja gerbiileitä. Ne hävisivät luonnollista tietä jo ennen kissojen tuloa ;) Muutaman kerran oli kissoja tuolloin hoidossa ja pikkueläimet oli vietävä turvahuoneeseen ;)

      Poista
  9. Mukavaa että vihreää löytyi. Minusta tämä on mukava haaste ja minun oli siihen helppo tarttua kun se sattuu olemaan yksi lempiväreistäni .
    Kisu kuvat on aina yhtä ihania ja sinulla on hyvä kerronta näissä asioissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulin, että ei löydy, mutta sitähän olikin vaikka kuinka ;D Voin kuvitella, että tykkäät vihreästä, mieluummin vielä elävästä vihreästä.

      Poista
  10. Hauskaa, miten moni on sitä mieltä, että ettei heiltä varmaan löydy vihreää - ellei sitten sieltä jääkaapista - ei meiltäkään pitänyt löytyä, mutta kas vain, kumman paljon pieniä juttuja löytyi.
    Meidän vihreä kausi päättyi lopullisesti silloin kun muutettiin tänne maalle; ennen meillä oli vihreä sohvakalusto ja kirjahylly/-kaapeissa oli vihreätä, tv-tasossa vihreätä - vihreätä siellä, vihreätä täällä. Nyt pidetään tarkkaan huoli, että missään mitä ostetaan ei ole vihreää ja mitä tässä näenkään: olohuoneen verhojen kuvio on vihreä 😂😂
    Mursu, jonka vaatteet ovat mustia, aina, osti itselleen vuosi sitten collegeliivin: vihreällä maastokuviolla. Ja minä talvella vihreän toppatakin. Apua, palaako vihreä sittenkin meille 🤦‍♀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aina ajatellut, että vihreästä pitävät ihmiset ovat selkeästi vihreitä. Outo lause, enkä osaa sitä selittää. Heidän päällään on esim. luonnollista nähdä vihreää. Vihreä palaa teidän elämään samoin, kuin menneiden vuosikymmenten muoti vaatteisiin ;D
      Moniin asioihin ei kotona niin kovin edes kiinnitä huomiota, kun ne ovat aina siinä silmissä. Silmä tottuu. Välillä havahtuu huomaamaan, että ai, tuo onkin tuollainen :)

      Poista
  11. Hetimmiten piti ruveta kuvaamaan omia vihreitä asioita . Haasteet koukuttaa. Minä pidän vihreästä väristä mutta ensin piti vähän haeskella että mistä kuvia nappaan. Ja lopulta piti sitten ruveta karsimaan :-).
    Tuo kissalelu on kyllä ihan parasta :-) .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissalelu pyörii ihan tyhjän panttina tuossa vieressäni.... toivottavasti alkuviehätys ei kadonnut kokonaan. Frodo ei edelleenkään leiki sillä ja Merrikin vaan makaa vieressä ja katsoo ;D Kyllä on ronkeleita kissoja!
      Tulee mieleen se lastenlaulu ".... sen on vuoro pomppia, kel on jotain vihreää, jotain vihreää..."

      Poista
  12. Kivoja vihreän sävyjä. Minulla kyseinen haaste myös odottamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihreitäkin on niin monia sävyjä, että osa onkin ihan silmiin sopivaa :)

      Poista
  13. Sinähän löysit vihreää vaikka kuinka paljon! Minä tyydyin hangen alla piileskelevään vihreään, toivottavasti sekin lasketaan mukaan. Ja kaiken lisäksi lähdin keulimaan ja laitoin jo kuvan valkoisestakin, sairaan nopeeta touhua. 😂 Kyllä tuo vihreä työpaita on töissä parempi kuin vaaleanpunainen yöpaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki viherrys varmaankin lasketaan mukaan :) Oho! Onko valkoinen seuraavana, vai ennakoitko vaan ? ;D Meillä on remonttien jäljiltä aika valkoista ja mies sanoikin kerran, että ei tästä mitään sairaalaa tarvi tehdä ;D
      Vaaleanpunainen työpaita näyttää tosiaan ihan yöpaidalta ;D

      Poista
    2. Haksahdin lisäämään valkoisen, kun Repolaisen blogissa oli valkoisia ruokia 😂 enkä sitten enää viitsinyt poistaa kuvaa. Nyt olen askeleen edellä jopa Repolaista. 😂

      Poista
    3. Tuo on kyllä todellista telepatiaa ! Saa nähdä, mikä se väri sitten oikeasti on. Mitä jos se todellakin on valkoinen!? Silloin sinä tiesit!

      Poista
  14. Hyvin löytyi vihreää. Aarikan purkin viereiset 7veikat ovat minusta kivan vihreitä. Ja kyllä ne krookuksen piipotkin saa vihreiksi laskea. Kissat ei sentään ole vihreitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo langat jotenkin haalenivat kuvassa. Oikeasti ne ovat vähän vihreämpiä. Merri varmaan vihertyisi kateudesta, jos Frodo saisi ruokaa ja se ei ;D

      Poista
  15. Kivoja vihreitä löysit tähän postaukseen. Minusta tietenkin kaikkein paras on tuo kissojen lelu :)
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olin niin iloinen, että vihdoinkin Merri tykkää leikkiä jollain ja liikkuu enemmän, kuin normaalisti. Nyt se vain katselee ja viitsii vain harvakseltaan puuttua perhosen lentoon ;)

      Poista
  16. Haa, kivoja vihreitä löysit! Ja olipa hyvä, kun mainitsit tuosta perhoslelusta, että ainakin toinen katti teillä siitä tykkää; olen nimittäin miettinyt, kannattaisiko hankkia🤔😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alku oli Merrille tosi hienoa, mutta nyt se on jo taas laantunut. Frodo edelleenkin aristelee sitä ja kulkee sen ohi tosi varovasti tassujaan nostellen ;D

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!