maanantai 18. maaliskuuta 2024

M, N, O, P, Q skräppikirja

 Repolaisen skräppihaaste etenee.  

Rakkaimpiin musiikkimuistoihini kuuluu koko Eppu Normaalin tuotanto. Murheellisten laulujen maa on yksi tunnetuimmista kappaleista.   Lehdistä löytyi oivallisia kuviakin tähän aiheeseen.  

Suomen kansan tilastot alkoholin suurkuluttajina eivät ole kovin mairittelevia.  Juoma vaikuttaa paitsi fyysiseen, myös psyykkiseen terveyteen, aiheuttaen monia murheita elämään.  Riippuvuus voi aiheuttaa  juoppohulluuden, delirium tremens, josta myös löytyy kappale kyseiseltä bändiltä 😂


Alun perin T -kirjaimella alkanut kappale oli luullakseni Animals -yhtyeen esittämä. Sittemmin siitä on tehnyt versionsa  ainakin Lea Laven ja Danny ja Lasse Mårtensson. 
Äiti katseli tätä askartelukirjaani ja totesi että tuo lehdestä leikkaamani mies on joku kansanedustaja 😄


Kirjaimet ovat välillä olleet vaikeita. En ole millään meinannut keksiä, minkä laulun nimi alkaa jollain kirjaimella, vaikka olen viettänyt kamalasti aikaa etsien netistä ja joka paikasta lauluja 😂 Ääneen pohtiessani olen saanut kanssaihmisenikin miettimään, mikä voisi olla hyvä laulu.  Monia hyviä on löytynyt, mutta pattitilanne on tullut, kun en ole keksinyt, miten sen askartelisin. 
Alla olevan kappaleen löysin aivan sattumalta. Se on Hectorin tuotantoa. Aivan upea kappale! Olin jo ehtinyt unohtaa sen!  Tässä hommassa on ollut monia inspiroivia säikeitä, kuten unohtuneiden kappaleiden löytäminen.  


Selasin valtavan määrän lehtiä löytääkseni edes yhden porkkanan kuvan....   Juuri kun olin aikeissa luovuttaa, avautui sivu, joka oli täynnä porkkanoita!  Nehän ne juuri hampaita vahvistavatkin! 


Norjaa edusti Euroviisuissa viime vuonna Alessandra,  jonka kappale Queen of the kings sijoittui viidenneksi ja on soinut ahkerasti radiossa siitä asti. 
Minun kuningattareni edustaa hieman taianomaisempaa tyyliä, eikä hänelle tosiaankaan kannata alkaa ryppyilemään, tai  tulee taiotuksi rupisammakoksi! 




Edessä  on muutama hankalampi kirjain, kuten W, X, Y, Z, Ö, Å.  Panokset kovenevat!  En ole päättänyt mitään sen suhteen, millaisia kappaleita käytän. B -kirjaimen kohdalla on englanninkielinen Beautifull Maria of my soul (Sieluni kaunis Maria) ja nyt tuo Queen of the kings.  Olen yrittänyt ensisijaisesti etsiä suomenkielisiä kappaleita, mutta ulkolaisetkaan eivät ole pois suljettuja. 
Loppu häämöttää! Onneksi vain skräppikirjan osalta 😂

Tervehdyttävää päivää juuri Sinulle! 

29 kommenttia:

  1. On kyllä kivat sivut ja kivasti olet keksinyt musiikit. Kun olin pikkutyttö, nousevan auringon talo-biisi meni ihan sydämeen asti. Oli lempimusiikkiani. Q-kirjainkin kivasti keksitty, vaikka vaikea onkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä muistan, että 4 vuotta vanhempi tätini opetti minulle kitarasta muutaman sävelen, joilla tuota laulua olisi pystynyt säestämään. Ei ole pysynyt mielessä ;D
      Nyt jumittelen R -kirjaimessa ;D On kai liian helppo kirjain.

      Poista
  2. Hienot sivut!

    Olen osannut nuorena aikamoisen määrän Eppujen biisien sanoituksia ulkoa. Ne ovatkin ainoita sen lisäksi, mitä koulussa on opetettu. Enää muistan hätäisesti ehkä kertosäkeitä.

    Pikaista paranemista sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne sieltä sekäytimestä tulevat vieläkin ;) Kappaleetkin tunnistaa ominaistyylistään jo parista ekasta melodiatahdista ;) Matkan varrella on käynyt ilmi joitain sanoituksia, jotka olen kuullut väärin ja ymmärtänyt vasta myöhemmin ;D

      Poista
  3. Hienosti toteutettu skräppihaaste. Tykkään niin Eppu Normaalista kuin Hectoristakin. Apinabiisiä en ole aikoihin kuullut. Taidanpa kaivaa cd:n esiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apina on tosi hyvä! Tässä etsiessä on löytynyt monta muutakin unohtunutta kappaletta. Noita vanhoja hittejä kuunnellessa tulee mieleen paljon muistoja ja silloisia mielialoja, tilanteita, joissa on kappaletta kuunnellut.

      Poista
    2. Minutkin joku biisi vie melkein unohtuneisiin hetkiin. Autossa kuuntelen nykyisin Radio Nostalgiaa, koska sieltä tulee paljon myös vanhempia biisejä. Ei vain tämän päivän hittejä.

      Poista
    3. Kokeile myös ClasHits radiokanavaa!

      Poista
  4. Mainioita toteutuksia! Porkkana -kappaleen kohdalla alkoi suuta särkeä entistä enemmän.. Hitsi, jäin pähkäilemään R-alkuisisia kappaleita, mutta enpä ehdota mitään, heh heh.. :D Jatkoa odotellen ja hyvää alkanutta viikkoa toivotellen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porkkanat on aika kovia pureskeltavia. Minullakin odottelee juurihoidon toinen osuus toukokuussa. Päässä pyörii nyt vain ärriä, ei onneksi ärräpäitä ;) Muutama vaihtoehto on mielessä. Sopivien kuvien löytyminen lehtikasastani ratkaisee asian. Tiistai, ja taas lähempänä kesää... mukavaa päivää!

      Poista
  5. Hyvät laulut löytyi taas näihinkin kirjaimiin. Mielenkiinnolla odotan jo seuraavia kirjaimia, ne kun vaikuttaa tosi hankalilta tai melkeinpä mahdottomilta, ainakin jos tavoitteena on suomalaiset kappaleet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostain "puun takaa" noita kappaleita on sitten aina löytynyt, vaikka muutaman päivän hämmennys onkin ensin edeltänyt askartelua ;)

      Poista
  6. Eihän Y ole vaikea, löytyy YMCA, Yellow submarine nyt ensi alkuun, eivätkä ne ole edes murheellisia vaan reippaita ja suomenkielisiä Yö-alkuisia löytynee varmasti T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se varmaan olekaan. En vaan vielä ole ihan tosissaan vielä perehtynyt noihin kirjaimiin. Siis TOSISSAAN ! ;D Ärrä vielä pyörii mielessä hieman epävarmana. Monet tavalliset kirjaimet ovat olleet yllättävän vaikeita. Tässä on nyt muutama vaihtoehto jo kielen päällä. Y alkuisia on tosiaan varmaan noissa yö-biiseissä.

      Poista
    2. Minun R-valintani olisi Leevi and the Leavingsin Rin Tin Tin T Saukkis

      Poista
  7. Panokset kovenee juu - mutta täällä on edetty sellaista tahtia ja M-I-K-Ä I-D-E-A alunperin.... ihan huikeaa!!
    Näitä jatkokertomuksia oikein janoaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itsekin miettinyt, olisiko joku toinen aihe ollut yhtä hyvä ja inspiroiva. Tämä osui helppoon kohteeseen :) Loppusuora vielä. Nyt on kyllä toinen, aiemmin päättyvä haaste tehtävä pikaisemmin. Onneksi on aikaa vielä jatkaa kaikkea ;)

      Poista
  8. Hectorin biisit osaan ulkoa varmaan kaikki unissanikin ja Epuistakin suuren osan :-). Nousevan auringon taloa esitimme hyvän ystäväni kanssa joissakin juhlissa ja kerran jopa kirkossa kun siellä oli joku partiolaisten juttu . Minä soitin kitaraa ja osasin juuri ne muutamat soinnut joita siihen tarvittiin. Oltiin kai silloin sellaisia hippityttöjä :-).
    Varmaan tosi koukuttava haaste ! Jatkoa odotellen......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En olisi vielä haasteen alussa uskonut, että pääsen näin pitkälle tässä ajassa, tai että homma vie näin mennessään. Edelleenkään en ole varma, onko tämä virallisesti skräppäystä, mutta ei se minua haittaa, eikä minua ole poiskaan lempattu ;D ... on mulla runojakin laatikko täynnä.... ;) Näillä mennään. Nostetaan samalla niitä rakkaita biisejä uudelleen kuunteluun.

      Poista
  9. Mitähän seuraavaksi? Nämä ainakin osui ja upposi .😀 .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suunnitelmia on, mutta aikaa ei, joten joutuu vähän odottelemaan :)

      Poista
  10. Hyviä ideoita. Z ja Q tai vielä Å ovatkin haasteellisia jos suomenkielisiä kappaleita etsii. Oikein hienosti sopivat muunkinkieliset mukaan. Vinkkinä Å:n kohdalla voisi olla Ålandsvisan (= En sjöman älskar havets våg). Tai Z niin kuin Zorbas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! Tuo Å etenkin kiinnostaa. Jotain tuollaista olin miettinytkin, mutta en vielä ollenkaan ollut asiaan tarkemmin perehtynyt. Z kiinnostaa myös, mutta siihen on jo toinenkin ehdokas.

      Poista
  11. Kyllä ovat nättejä ja hauskoja. Tykkään apinajutuista ja hassun isosta kissasta 😀
    Mainiota että porkkanoita löytyi 🥕🥕🥕 Hienoa kun voi askarrella rakkaan harrastuksen parissa.
    Kyllä on ollut hirveästi hommaa. Hyvä että kaiken saa talteen verkkopäiväkirjaan 💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tuo iso kissa on kiva tuolla mökin vieressä ;) Varmaan jotain erikoista rotua ;) Porkkanoiden kanssa meinasin tuskastua, mutta onneksi selailu kannatti lopulta.

      Poista
  12. Olin melkein varma, että valitse Q:n kohdalle Queenin - ei kai kukaan voi olla pitämättä siitä? 😜
    Lopuistakin kirjaimista keksit varmasti jotain (muista ihana Xanadu; soi tässä yhtenä päivänä radiossa, ja toi mieleen maalaistytön ensimmäisen elokuvareissun. Ei varmaan saa silmiä suuremmaksi kuin ne silloin oli 😂)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikamoiseen lentoon tuo Norjan viisubiisi lähtikin, soi vieläkin välillä radiossa. Paljon useammin, kuin Käärijä. En ole vielä kunnolla katsastellut noita loppupään kirjaimia, vaikka ideoita onkin. Välillä huomaan, että joku varma valintani muuttuukin vielä loppumetreillä. R -kirjain olisi seuraava, mutta aikaa ei ole oikein ollut toteutukseen.
      Minun eka elokuvakokemus oli varmaan joku Turhapuroista :)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!