perjantai 8. maaliskuuta 2024

Tunnista kasveja -kuvasto

Tämä juttu on itseohjautuva, eli te täydennätte kuvien tekstit. Lisäilen kuviin sitä mukaa nimiä, kun niitä alkaa löytymään 😀 Kuvan numero on aina kunkin kuvan yläpuolella. 
Anna siis nimi numerolle.  Olen itse aika tumpelo näissä jutuissa, joten minulla ei ole mitään oikeaa vastausta, vaan luotan teidän tietoihinne.  Kuvissa saattaa esiintyä jopa samoja kasveja useaan kertaan, pahoittelut siitä.  Lisäksi kasvit ovat aivan sekaisin, enkä enää muista, mitkä kaikki olivat sieltä myrkkypuutarhasta...   Teneriffan väriloisto ja vihreys tekivät suuren vaikutuksen.  Mikäli et tunnista kasveja, toivottavasti saat ainakin väriterapiaa! 

1. lamppuharja (Callistemon)


2. kiinanruusu


3. laakeripuu


4. fiikus


5. (tämä ei ole penkki...)   anopin jakkara


6. Tecoma


7. bougainville


8. bougainville


9. (Tämä ei ole kuollut. Siinä roikkuu litteän banaanin näköisiä juttuja)   kentiapalmu


10.  lehtikuusi tai Douglasin kuusi tai araucaria


11. orkidea


12. herkkusieniä


13. bougainville


14. bougainville


15. taatelipalmu


16. mehikasvi


17. bambu


18.


19.


20.


21.


22.kanarianmänty


23. aloe


24. anopinkieli


25.  kolibrikukka



26. kalla


27.


28. jättiläispeikonlehti


29.


30.



31. fiikus


32.


33. kiinanruusu


34. bonzai  



35.(Tämän tunnistan! Se on meidän omenapuu vuoden päästä! Ainakin ne on aina näyttäneet tältä loppujen lopuksi 😂)





34 kommenttia:

  1. No voi hyvänen aika! On siinä kasvi poikinen. En lähde arvailemaan, kun kuviakin on niin paljon ja osassa ei pysty erottamaan, millaiset kasvin lehdet on. Monessa kuvassa on ihmeköynnös eli Bougainvillea, niitä on räikeän pinkin lisäksi kirsikanpunaisia, aprikoosisia ja valkoisia. Kiinanruusukin taisi olla parissa kuvassa. Ja huonekasveja kuten peikonlehti, anopinkieli, agave, perhosorkidea ja huonekuusi. Ekan kuvan punakukkainen puu / iso pensas saattaa olla Callistemon eli lamppuharja, mutta vaikea sanoa, kun en näe yksityiskohtia. Ja sitten olet käynyt sienifarmilla ja leikkimässä legoilla :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä sitä nähdään, miten hyvin minä kasveja tunnistan ;) Ajattelin, että kun vaan kuvan nappaan, niin kyllä näistä tunnistaa ;) Ensi kerralla otan yksityiskohtaisempia kuvia (jos hoksaan).
      Kaikki kasvit kasvoivat ulkona, paitsi nuo herkkusienet, joiden viljelmät olivat eläintarhassa. Minä luulin tuota lamppuharjaa kissanhännäksi ja ajattelin, että ompas iso ;)
      Legotkin meni nappiin! Toinen on legopuu, toinen hamahelmipuu, tyttären ja ystävänsä tekemiä.

      Poista
  2. Olen tosi surkea tunnistamaan mitään luontoilmiöitä. Yritän kuitenkin. Nro 2 Kiinan ruusu, Nro 4 Fiikus, Nro 5 Anopin jakkara, Nro 7 Bougainvillea, Nro 9 Kentiapalmu, Nro 10 Lehtikuusi, Nro 11 Orkidea, Nro 12 Kääpä, Nro 15 Taatelipalmu, Nro 23 Aloe, Nro 24 Anopinkieli, Nro 28 Jättiläispeikonlehti, Nro 29 joku palmu, Nro 31 Fiikus, Nro 33 Kiinanruusu, Nro 34 Bonzai.
    Meniköhän yhtään oikein?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulta on turha kysyä, menikö oikein ;) Kyllä nuo minusta oikeilta vaikuttavat, joten kirjoitan ne kohdilleen, paitsi tuota kääpää, joka herkkusieni ja sen tiedän, koska huone oli niitä täynnä.

      Poista
    2. Yksi korjaus: 7 on bougainvillea, en tiedä onko 8 myös.

      Poista
  3. Kiinanruusuja ja varsinkin ihmeköynnöksiä (bougainvillea) oli useammissa kuvissa eri väreissä. Aloeverankin tunnistin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bougainvilleä taitaa olla tosiaan useammassa kuvassa. Ne olivat niin upean värikylläisiä Suomen talven jälkeen, että piti koko ajan sihtailla kameralla :)

      Poista
  4. No tässä hommassa me ollaan Sartsa kuin identtiset kaksoset!!
    Olen ihan yhtä ahkera kuvaamaan kasveja, puita - luonnontaidetta.... ne on juuri niitä kasveja/kukkia/puita - joita minä rakastan!! Ihan siis vain sen osalta, miltä näyttävät sillä hetkellä... niiden nimet, lajikkeet.... heh heh... ei jaksa edes googgeloida, tai lenssillä niitä kai paremmin saisi selville... en muistaisi kuitenkaan, joten ihailen vain livenä ja myöhemmin kuvista nimistä/lajikkeita piittaamatta. Siispä ihailen upeita kuviasikin... nautiskellen, mutta vaivaamatta pääkoppaani, että "mitä ne on"!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkein kuin kaksi marjaa: mansikka ja mustikka ;D Onhan nää kasvit niin kauniita! Siksipä minä vierailen monissa puutarhablogeissakin, vaikka en kasveista mitään ymmärrä.

      Poista
    2. Sama homma - minäkin tykkään katsella ja reisuilla kuvata innokkaana kasveja/kukkia, varsinkin ennennäkemättömiä vaikken edes yritä niiden nimeä/lajia selvittää... kun ei se kuitenkaan mieleen painuisi... sama on muuten lintujen kanssa.... niitäkin aina joku paikallinen innoissaan selittää - ja muistan varmaan vartin, aina en sitäkään... hih...
      Mutta ihailla ja kuvata voi ilman muistiakin - lohdullista!!

      Poista
    3. Minä tunnistan monta lintua, kuten kakadu ja harakka ;D Talitintti ja sinitiainenkin ovat tuttuja.

      Poista
  5. kuva 2. kiinanruusu, 5. joku kaktuslaji, nimeä en tiedä, 7. ja 8. bougainvillea l. ihmeköynnös, 10. muistuttaa kyllä lehtikuusta, mutta veikkaan että on Douglas-kuusi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äidillä on huonekuusi sisällä ja sitä vertasin äskettäin tuohon kuvan kuuseen. Lehdet/ piikit ovat eri näköisiä.
      Lisäsin nimiä kuvien yhteyteen, kiitos :)

      Poista
  6. Heti tunnustan, etten tiedä juurikaan kasvien nimiä , mutta onneksi edes joku muu osaa auttaa siinä asiassa. Mutta nautin valtavasti tuosta värikylläisyydestä ja hauskan näköisiä kasveja olet bongannut paljon. Ja kaikki nuo rehevästi kasvavat viherkasvit ja puut saa minut haikeaksi ja kateelliseksikin kun kotona kuolee lähes kaikki kasvit ; viimeistään talvella :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina piti ottaa känny esille, kun tuli vastaan joku kasvi, vaikka ei tiedä niiden nimiäkään ;) Voihan näitä kasveja ihastella, vaikka omat ei niin kasvaisikaan.

      Poista
  7. Onpas kauniita ja mielenkiintoisia kasveja! Numero 16 voisi olla jokin mehipuu. Palaan myöhemmin ihastelemaan näitä vielä lisää.
    Hei, meillä on omenapuita samaa lajiketta kuin teillä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa! Meidän omenapuut on siis ihan yleisesti tunnettu lajike ;D

      Poista
  8. Bougainvillean tunnistan ja tiedän niitä olevan eri värisiä. Samoin kiinaruusu ja araucaria ovat kohtuullisen helppoja. Moni muu meneekin sitten silkan arvauksen varaan. Nro 25 on ehkä kolibrikukka. Löysin netistä linkin, jossa on jonkun verran välimeren kasveja (kaikille ei tosin ole nimeä). Käy kurkkaamassa, jos löytyy tuttuja: https://eskonkuvat.kuvat.fi/kuvat/V%C3%A4limeren+alueen+kasveja+ja+puita..../

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en tiedä, mikä näistä voisi olla tuo araucaria. Minä vain pääosin ihastelen näiden ulkonäköä. Kokeilen, jos te kasviharrastajat innostutte "keksimään" näille nimiä :)

      Poista
    2. Minusta 10 on enemmän araucaria kuin Douglasin kuusi. Araucariaa myydään meillä huonekuusena. Olet varmaan sellaisia nähnyt kuvissa ja kukkakaupoissa.
      Löysin netistä toisenkin välimeren kasveja sisältävän kuvaston: https://identify.plantnet.org/fi/monver/species

      Poista
  9. Voi ihanuus miten kauniit kuvat. Minä olen niin huono tunnistamaan kasveja,
    että ihailun puolelle menee kuvien katselu.
    Wau! peikonlehti kasvaa ihan noin luonnonvaraisena, on kyllä kaunis!
    Taatelipuu huikean upea ja kaikki muutkin kukinnoillaan ja vihreydellään.
    On teillä ollut ihailtavaa ja katseltavaa. Pääsitte jo kesän makuun siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun hämmennykseltä selvittiin, niin päästiin kesän makuun. Hyppy lumimaisemista tällaiseen värimaisemaan ja lämpöön oli kyllä huikea.

      Poista
  10. Enimmäkseen meni kyllä väriterapiaksi. Joitain oli tunnistavinani kuten peikonlehden, kiinan ruusun, fiikuksen ja anopinkielen, kaikki sellaisia minun ikkunallani huonosti menestyviä lajeja, kuolevat ennemmin tai myöhemmin, yleensä ennemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin luulen tunnistavani joitain, mutta jätän mainitsematta, varmuuden vuoksi ;D Saattaapi mennä pieleen vielä sekin ;D

      Poista
  11. On kyllä kauniita ja eksoottisia kukkia. Kivaa, että olet kuvannut niitä.(enkulinkäsityöt)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasveja tulee aina kuvattua, kun ne on niin kauniita tai erikoisia, mutta harvoin niistä sitten tietää, mitä ne oikein on :)

      Poista
  12. Kiva kasvikokoelma. Harmi, kun enää ei tehdä näitä kasvikansioita, lähinnä kotimaisista.

    Arvaukseksi menee
    3 laakeripuu
    13-14 bougainville
    16 mehikasvi
    17 bambu
    26 kalla

    VastaaPoista
  13. Kuvasi sai minut kaipaamaan kesää niin kovasti! Siitä huolimatta, että hiihtokausi on vielä pahasti kesken :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä voin rauhassa odotella kesää, koska minulla tuo hiihtokausi ei ole vielä ehtinyt edes alkaa ;D kaikista vuosisuunnitelmista huolimatta en ole hiihtänyt kertaakaan. Jos lumi tulee syksyllä aikaisin, saatan vielä tänä vuonna ehtiä hiihtään edes yhden kerran.

      Poista
  14. Hei, vieläkö ehtii arvailla :D. Nro 6.vois ehkä olla Tecoma. Muutama ?? siihen perään. Nro10. Mielestäni joku muu kuin Douglaskuusi, koska semmoinen kasvaa pihassamme eikä näytä tuolta. Nro22. Saattaisi olla kanarianmänty. Terveisin Los Gigantesista käsin saarta kolunnut ja Teiden rinteitäkin taapertanut Raija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervehdys Raija :) Tottakai ehtii ja vieläkin ehtii. Minä itse en noita tiedä ja siksi laitoin muille haasteen :) Minulla on tuo Teiden juttu vielä kirjoittamatta. Hienolta näytti. Muutenkin saarella oli ihanan kesäistä ja vehreää, vaikka laavakiveäkin oli . Kiitos kommentista!

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!