keskiviikko 6. maaliskuuta 2024

G,H,I,J,K ,L--skräppikirja

 Hei, me askarrellaan taas! Merri on valinnut paikkansa. Se seuraa tilannetta tarkkaan, jos vaikka apua tarvittaisiin. 



Kyseessä jälleen Repolaisen luotsaama skräppihaaste Facebookissa. Tarkoitus on askarrella jotain jokaisesta aakkoskirjaimesta.  Minun ideani on askarrella jokaisesta kirjaimesta jokin laulu, joka alkaa kyseisellä kirjaimella. 
G -kirjain edustaa ylioppilaiden ja opiskelijoiden suosimaa Gaudeamus igitur -laulua. Muistan, että omissa ylioppilasjuhlissanikin sitä laulettiin, vaikka tuosta muistosta onkin jo melko kauan 😅 Löysin askartelupapereideni seasta pohjapaperiksi  kyseisellä nuotistolla painettua paperia.  Vihdoinkin sille tuli käyttöä.  
Ylioppilas saa hattunsa, kukituksen, lahjoja, ehkä mammonaa ja maailma on auki.  Onnittelumalja näyttää viskilasilta, koska muuta kuvaa en lehdestä löytänyt. 



Ahaa! Seuraavassa hetkessä Merri huomaa, että kirjaimet eivät olekaan oikeassa järjestyksessä!  Harmillista! 



Onneksi tilanne korjaantui ja Hard Rock Hallelujah -sivu saatiin valmiiksi.  Tässä kohtaa selasin valtaisan kasan aikakauslehtiä ilman tulosta. En tiedä teinkö vilppiä, kun otin kuvia netistä....   Kyllähän Euroviisuvoittajalle kuuluu sivu skräppikirjastani ilman muuta! Voittovuoden 2006 iskulause/ slogan oli  "Feel the Rhythm" ja rytmihän me todellakin saatiin tuntea!   Hyvä Lordi!!!  Liekit lyövät ja torilla tavataan! 


No nyt ne ovat oikeassa järjestyksessä. Onneksi et mamma ehtinyt niitä vielä liimaamaan. 


Seuraavakin on suuren juhlan merkkilaulu. Huvittavaa tässä on se, että minä en seuraa urheilua lainkaan... 😂  Ei ole mitään käryä milloin ja missä tämä ottelu pelattiin. Jos joku haluaa vinkata, niin lisään sen tähän. 
Leijonat ovat kuitenkin isoja kissoja!   Merrikin on saanut paikkansa kuvassa. 




Jussi Hakulisen Joutsenlaulu ansaitsee todellakin kirjaimensa! Se on yksi kaikkien aikojen legendaarisimpia kappaleita minun nuoruudestani näihin päiviin asti.  Lisäksi kappaleessa on huilusoolo, jota aina pitää odottaa ja kuunnella erityisellä hartaudella. 



Vieläkö se homma jatkuu?  Merri otti välillä nokoset. 


Yksi lempilaulajistani, Aki Sirkesalo, keksi jo aikoja sitten, että kissanainen on tärkeä henkilö.   Hän rakastaa kissoja, eikä erityisemmin pidä lehmistä.  Merri on jälleen päässyt mukaan kuvaan. 
  "...sä tuut, sä meet, sun kissanaskeleet..." 



Katri-Helenan Lintu ja lapsi on edelleenkin kaunis ja tarttuva kappale. Se on käännös vuoden 1977 Euroviisujen voittajakappaleesta L´oiseau et l´enfant (joka myös alkaa l- kirjaimella!).  Ranska siis voitti tuona vuonna viisut. 



Tämä aakkosskräppäily on hämmentävää. Heti, kun saa edellisen sivun valmiiksi, pyörii päässä jo seuraava kirjain. Välillä kappale löytyy heti, välillä sitä joutuu hakemaan pitempään.  M -kirjain on jo ihan selvä valinta. 

26 kommenttia:

  1. Olet kyllä tosi sinnikäs, kun jaksat näitä jatkaa – aakkosia on aika paljon! Mutta tuo on toisaalta varmasti just koukuttavaa, kun keksii, minkä tekee seuraavaksi. Ja rentouttavaakin, työn vastapainoksi!
    Ihanaakin ihanampi Merri! Onneksi hän pääsi myös mukaan kirjaan. Leijonasivu on aivan ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aluksi kesti pitkään, ennen kuin tartuin A -kirjaimeen, koska tuntui, että askartelu on enimmäkseen hupia. Sitten tein ensimmäisen sivun ja totesin, että koukussa ollaan ;) Nythän minulle on tietenkin taas kehkeytynyt henkilökohtainen haaste tästä hommasta ;D En edes muista, milloin tämä oikea haaste päättyy, mutta minunhan on tietenkin tehtävä tämä oma juttu loppuun, vaikka menisi jouluun asti.

      Poista
  2. M niin kuin Menolippu? T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipäs olekaan, vaikka varteenotettava vaihtoehto on tuokin. Ei ollut tullut edes mieleen. :)

      Poista
    2. Menolippu on tarttuva korvamato, mutta oikeasti veikkaan Mustan kissan tangoa T Saukkis

      Poista
    3. Pieleen meni taas ja nyt se sivu on jo tehty ;D Mennään suomalaisten syvimpiin syövereihin.

      Poista
  3. Voi tuota Merriä... niin mainiot kuvat.
    Kivoja kortteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Merri on aina valmis olemaan mukana kaikessa, toisin kuin Frodo.

      Poista
  4. Joutsenlaulu kuuluu myös omiin suosikkeihini. Ja Katri, pian on viimeisen keikan aika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin taisi netissä lukea, että viimeinen keikka tulossa. Kunnioitettavan pitkän uran onkin Katri jaksanut tehdä.

      Poista
  5. Sinulla on sen verran ihana askartelukaveri ettei ihmekään , että saat aikaan noin kivoja juttuja :-). Ymmärrän oikein hyvin miten tuokin haaste vie mukanaan. Maailma on täynnä upeita biisejä kunhan saa valikoitua mieleisensä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä samaa rataa menee, kuin neulominenkin. Ensin mietitään minkälaisen jutun tekisi, miten sen toteuttaisi, millä langalla ja sitten kokeilemaan, mitä tulee :)

      Poista
  6. Hyvät laulut löysit taas näihinkin kirjaimiin, minulle tulisi kyllä tenkka poo monen kirjaimen kohdalla. No, sinullahan on kyllä hyvä apuri, saat siltä takuulla vinkkejä lauluihinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joitain kirjaimia olen joutunut miettimään yllättävän kauan. Jotkut ovat tuntuneet lähes mahdottomilta. Pitäisi keksiä myös, miten tuon laulun toteuttaisi askarrellen. Jotkut sivut ovat onnistuneet paremmin, kuin toiset. Merri on erittäin kiinnostunut apuri ;)

      Poista
  7. Mahtava idea laittaa musiikit ja nuotisto peliin 🎼 Omaperäiset ihanat kortit.
    Teidän kiva kissa varmaan tykkää tuosta leijonakortista 🦁😺
    Nyt taisi jäädä Gaudeamus igitur soimaan päähän.
    "Juvenes cum sumus..."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä eivät ole kortteja, vaan aika ison kierreselkäisen kirjan sivuja. Lopuksi pitäisi vielä päälystää tuo kirja jotenkin aiheeseen sopivasti. Sivuja on ihme kyllä just sen verran, kuin aakkosiakin!

      Poista
    2. OK, kiitos oikaisusta. 📙

      Poista
    3. Minulla on niin paljon suurpiirteisempää ja loivempaa tuo askartelu, että en olisi varmaan saanut näitä edes korteille mahtumaan, kuten nuo taitavammat kortteilijat :)

      Poista
  8. Näitä sräppijuttuja ei taida ollenkaan alkaa. Materiaalia kyllä olisi laatikot täynnä, mutta kun ei ole tuota kissalaatikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman muuta kannattaa aloittaa skräppääminen laatikosta, jonne sitten hankkii kissan. Siitä se homma lähtee sitten etenemään!

      Poista
  9. Aaaa- että näitä jaksaa ihailla ja katsella vaikka kuinka!!
    Lukuisia ihania yksityiskohtia ja joka kerta löytää jonkun uuden jutun...
    Mielettömän hieno idea ja toteutus jo pitkällä ja AIKAA on kuule vaikka kuinka... Wappuun saakka.... eli 30.4. klo 23.59 saakka!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai se oli vappuun. Muistin huhtikuun ja mietin, että oliko huhtikuun ekaan päivään. No onhan tässä sitten vielä. Nyt olen kyllä jumiutunut pahemman kerran tuohon N -kirjaimeen. Olen saanut ystäväni ja yhden asiakkaankin miettimään, minkä kappaleen nimi alkaa N -kirjaimella :) Muutamia tulee mieleen, mutta pitäisi tulla myös se silppuamisajatus jollain lailla ideaksi asti.

      Poista
  10. Kiva harrastus. Varmasti myös aikaa vievä, kuten yleensäkin kivat harrastamiset. en ole koskaan tullut perehtyneeksi tähän skräppäilyyn. Voi taivas, miten mahtava avustaja sinulla on. Ei kai siitä muuten noin hienoja sivuja syntyisikään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minä tiedä, onko tämä edes mitään oikeaa skräppäilyä, mutta mukana ollaan ;) Merri on mukana ihan jokaisen sivun tekemisessä ;D Frodoa ei kiinnosta yhtään. En tiedä, jos sitä sitten kiinnostaisivat vaikka puukäsityöt ;)

      Poista
  11. Hienoja sivua jälleen! Merri on kyllä oiva apulainen askartelussa :)
    Kivaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos molempien puolesta :) Nyt ollaan jo niin pitkällä maaliskuussa, että ei ole enää mitään muuta vaihtoehtoa, kuin ajatella, että keväthän se!

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!