torstai 25. toukokuuta 2023

Merri esittelee

 Ihan rauhassa oltiin yhtenä iltana nauttimassa kesäisestä lämmöstä (kerrankin näin lähekkäin..).  Yht´äkkiä pihaan tuli koira ja Frodo livahti sukkelasti sisätiloihin.  Kyllä se sitten myöhemmin ilmestyi ulkohäkkiin irvistelemään, kun tiesi olevansa siellä turvassa.  


Sehän oli tietenkin Ruut, joka on ollut meillä yökylässäkin. Kyllähän minä Ruutin kanssa (ja muidenkin) toimeen tulen. Pitää vaan heti aluksi näyttää, kuka täällä talossa on se varsinainen isäntä.  Osoitin sille, että meikäläinen voi vaikka näennäisesti torkkua kiikussa, vaikka Ruut on vieressä. Siinä  se sitten istui ja napitti, että eiköhän tehtäis jotain! 


Ajattelin, että mikäs siinä ja pomppasin vesipytyn päälle. Sanoin, että tule nyt sitten tänne. Näytä, pääsetkö?! 


No entäs tämä sitten??!  Ei taida onnistua? 


Lopulta lähdin esittelemään Ruutille meidän pihaa.  Enhän minä sitä tietystikään sille kutsuna esittänyt. Lähdinpähän vaan hiippailemaan pihaa ympäri. 


Vaihtelin välillä suuntaa, että se ei heti hoksaisi, mihin olen menossa (kun en tiennyt itsekään..).   Näytin, että kyllä meikäläinenkin osaa häntää pörhistää! Samaa luokkaa on, kuin Ruutillakin. Pistä nyt tuosta paremmaksi! 


Olihan se pakko myöntää, että on noilla koirilla jotain samojakin mielenkiinnon kohteita. Löydettiin roskiksen läheltä tosi mehevät ruohotuppaat pureskeltaviksi. 


Mammalle sanoin, että ota nyt jotain kuvia noista kukistakin, ennen kuin kuolevat. Tuolla ylhäällä vasemmalla on arovuokko, oikealla ylhäällä alkaa jo alppiruusu kukkia. 
Vasemmalla tietysti syreeni ja oikealla helmililjoja (ehkä..) ja niiden alla omenapuu. Mamma ei sitten osannut leikata sitä keväällä. Rehottaa joka suuntaan, mutta ompas vaan kukassa! 


Tässä minulla oli vielä viime kesänä se kiva riipparaita -maja, jonka alla tykkäsin makailla. Se kaatusi viime talvena, eikä sitä saanut enää pelastettua. Mamma kaivoi sen pois ja istutti minulle uuden tilalle.  Se laittoi samalla näitä kiviäkin vähän uusiksi tähän reunoille. Aika kauan voi mennä, että pääsen pitämään tätä puuta majana! 


Ruut oli meillä kolmena iltana peräkkäin. Frodo väitti, että se ei pelännyt ollenkaan ja esittelee, miten se muka otti rennosti terassilla!   Hohhoijaa, noita sen juttuja taas! Yritän tässä vaan sanoa, että ei kannata olla niin ennakkoluuloinen etukäteen.  Koiratkin saattaa jossain määrin ymmärtää meitä kissoja. 

terveisin Merri, nöyrin (😂😂😂😂) palvelijanne

34 kommenttia:

 1. So pretty pictures😻They are not afraid of the doggie😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you :) Merri is brave, but Frodo scares easily. Merri knows, who is the boss here. It is also nosy to see what this ceature is ;)

   Poista
 2. Merristä tulisi oiva ammattiopas! Sen verran asiantuntevasti se suunnitteli reitin ja kohokohdat sen varrelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä pystytkin varmasti hyvin arvioimaan tuollaisia taitoja. Olisiko sinusta Merrillä vielä oltava jonkinlaisia lisärekvisiittoja?

   Poista
 3. Kiitos, Merri, pihaesittelystö, kesä se on jo tullut. Meillä omenapuu ei vielä kuki, mutta päärynäpuu kukkii taas kauniisti, T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen aina valmis esittelemään, satoi tai paistoi :) Ollaan kamujen kanssa myös käveleviä lannoittajia.

   Poista
 4. Hih, ihana juttu. Ja opettavainenkin! Kaikkiin kannattaa tutustua, ilman ennakkoluuloja🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen aina utelias, on sitten kyseessä toiset kissat, koirat tai vaikka vauvat. En osaa sanoa, mikä näistä on pelottavin. Päätän sen sitten, kun näen, miten ne käyttäytyvät. t: Merri

   Poista
 5. Merri näyttää hyvin esimerkkiä suvaitsevaisuudesta. Ei ole koirankarvoihin katsomista... tai jotain sinne päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla koiralla onkin mahtavat karvat. Melkein voitti minut häntäkisassa, mutta ei ihan... Sellainen vähän ihmetytti, kun tuo Ruut kävi kakkaamassa nurmikolle. Me kakataan Frodon kanssa aina kukkapenkkiin. Minusta se on paljon hienompaa! t: Merri

   Poista
 6. Kauniita kukkia olet Merri kasvattanut. Ja olet selvästi hyvä koirien ohjaaja - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä kovasti yritän lannoittaa noita kukkapenkkejä ja teen samalla uusille kasveille istutusaukkoja. Koirat saa hyvin kesyyntymään, kun ei kiinnitä niihin ylettömästi huomiota. t: Merri

   Poista
 7. Voi ihana Merri! Kyllä se vain kannattaa tutustua, koiriinkin:) Ja niin samaa mieltä kanssasi, että aika kauan saat odottaa, että tuosta emäntäsi istuttamasta puusta olisi auringonpitimiksi:):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tämän uuden puun alla pysty edes kyttäämään lintuja! Linnut näkee minut ja kiertävät kaukaa. Kaksi olen silti saanut, vaikka jouduinkin sitten jakamaan ne mamman kanssa. Nyt se uhkailee jollain matokuurilla taas... t: Merri

   Poista
 8. Ihana kissakoirakertomus😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minun päiväni menevät isolta osin kissojen, ja tällä kertaa koirankin, ihmettelyyn ;)

   Poista
 9. Hyvä Merri! Talossa on kyllä ihan oiva isäntä ja toivottavasti palvelusväki ja koira-alamainen osasivat arvostaa Merrin avarakatseisuutta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minua kaikki katsoivat kunnioittavasti, kun osasin olla niin kohtelias. Naapurin Gizmokin käveli ohi aidan takana. Ruut haukkui sille, mutta minä vaan moikkasin. t: Merri

   Poista
 10. Olipas teillä jännät hetket, mutta yhteinen sävel tuntui löytyneen, tai ainakin yhteiset ruohotupsut♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se aika yllättävää, kun Ruut kävi meillä niin monena päivänä. Kyllähän minä sen muistin ennestään ihan hyvin. Frodokin kyllä taisi muistaa, koska häippäisi niin nopeasti ;) Sille täytyy kyllä antaa kunniamaininta siitä, että se malttoi olla edes ulkohäkissä katselemassa Ruutia. t: Merri

   Poista
 11. Olipas Merri hövelillä päällä, kun esitteli Ruutille koko pihan ja vei vielä ulos syömäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä mitään höpöheinää, vaan parasta priimaa ;D

   Poista
 12. Pitäähän se ensiin syynäillä että miten tässä toimitaan,
  ei kannata suinpäin ryntäillä.:)
  Ihanan lysti kuvasarja ja kertomuksesi pihapiirin tapahtumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimintasuunnitelma pitää olla! Onhan se tietysti aina sama, mutta sitä pitää punnita joka puolelta uudelleen :) t: Merri

   Poista
 13. Sinulla on Merri jännittävä elämä ja hyvä on, että osaat olla herra talossa, etkä anna kenenkään hyppiä silmille.
  Hyvä myös, että osaat neuvoa mammaa. Eihän se muuten hoksaisi kuvata kukkiakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä järjestyksen täällä pidän. Eilen jouduin mammalle sanomaan, että katsoppas vaan, puistoatsaleassa on kukka, vaikka ei olla päästy edes lannoittamaan sitä! Varmaan kukkisi paljon enemmän, jos oltais päästy. t: Merri

   Poista
 14. Voi tätä ihanuutta. Ihan nauratti nuo taitavat isännyyden näyttökuvat ja kivaa, että yhteinen ruohotupsujen pureskelu maistui molemmille. Ihana postaus. Tuli ihan hyvä mieli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää sitä vähän esitellä toiselle, joka ei kissatiedon mukaan missään tapauksessa pysty samoihin liikkeisiin, kuin minä ;D t: Merri

   Poista
 15. Aivan ihana postaus... luin kuin Eläinkirjaa, joka oli kuvitettu upeasti oikeilla kissoilla ja koiralla... ja niinhän se olikin.
  Nämä jutut pitäisi kyllä laittaa ihan kansiin - "Tassujen tarinoita" näen jo otsikkona.
  Mulla on mennyt koko toukokuu jotenkin ihan OHI... en tajua, että pian alkaa kesäkuu...
  Alkaessaan tuntui niin raskaalta ja pitkältä täynnä velvollisuuksia ja työkin piti tehdä "näyttävämmin", kun oli opiskelija
  - jotenkin onkin olo, että alkoi loma, vaikka töihin tästä yhdeksäksi on lähdettävä, mutta ei tarvitse sanoittaa jokaikistä tekemistään.... huoh... omaan blogiin en viitsi tätä näin kirjoittaa, mutta helpotti, kun "purin sen tänne"!!

  Jestas - joko alppiruusutkin alkavat avautua, onkin lähdettävä pian tsekkaamaan puisto, ettei käy kuin parina aiempana vuonna, että kukinnot jo vetelee viimeisiään.

  Iloisia omanoloisia asioita kuun vaihteeseen Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä ne mukavatkin asiat tuntuvat jotenkin pakkopullalta ja väkinäisiltä, ei voi mitään. Sitten vaan soudetaan ja huovataan ne hetket läpi ja lopussa voidaan joskus todeta, että eihän se niin kamalaa ollutkaan :)
   Minulla on ollut nyt paljon iltavuoroja, jotka on minulle selkeästi mukavampia tehdä, kuin aamuvuorot. Ne tasaavat kivasti viikkoja ja ne aamuvuorotkin tulee lusittua siinä välissä ihan kivuttomasti.
   Merri halusi tässä välissä tulla kiittämään kommentista. Se kiipesi taas ruokapöydältään (se syö sivupöytätasolla) tuolini selkänojalle, siitä olkapäälle ja syliin ;)
   Pitää mennä itsekin Mustilan alppiruusuja katsomaan. Luulen, että ne ei siellä metsämaisemissa ihan vielä kuki täysillä.

   Poista
 16. Olipa mukavat kuulumiset Ruutin vierailusta .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toissapäivänä kävi naapurin Gizmo ja Frodo yllätti meidän täysin pysymällä pihalla muutaman metrin päässä, eikä edes häntä pörhistynyt! Olisipa "siedätyshoito" hieman auttanut :) Koiria kuitenkin satunnaisesti pyörii tässäkin talossa.

   Poista
 17. Koirapoika lähettää terkkuja. Kissat on kiinnostavia, mutta niiden tassuissa on ikäviä piikkejä, joista kuono ei tykkää.
  Olifantti taas ihaili aiempien postauksien ihmisjuttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika piikikkäitä ne tassut on, vaikka välillä niillä voikin silitellä ihmisten poskia :) Hyvälläkään tuulella niitä on hankala pitää täysin sisällä, kun pitää leipoa ;)

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!