lauantai 20. toukokuuta 2023

Haaveita ja kuvitelmia

 Jos edelliseen reissukässään meni puoli vuotta,  seuraava valmistuikin sitten ennätysvauhdilla.  En ehtinyt olla edes reissussa 😅 Tarvitsin jotain neulottavaa, jota tehdessä ei tarvitse miettiä mitään ihmeempiä.  Nämä on aloitettu viisuja katsellessa ja Käärijää tietysti mukana 💚 (tuon seikan huomasin kyllä vasta jälkikäteen...) .  Ulkona neuloessakaan ei huvita ottaa sellaista työtä, jossa täytyy katsoa koko ajan kuvion ohjetta.  

Säärystimet, sääryleet, kääryleet, tai mitkä nyt vaan.  Olen useana vuonna ajatellut, että pitäisi tehdä säärystimiä. Tässä vihdoin yhdet. Toisetkin on jo tekeillä, eikä kahta ilman kolmatta, että tulleeko vielä yhdet sitten myöhemmin? 

Lanka on 7 -veikkaa. Värisävy on taas mysteeri, ehkä Tuttifrutti tai  Karamelli?  Tällä kertaa neuloin niin kauan, että sain ihan kaiken langan kuluttettua pois.  Valmiin työn paino on 165g. Puikot olivat kokoa 3½,   18 silmukkaa puikollaan.  Neuloin koko ajan 3 oikein ja 3 nurin.  Pituutta säärystimille tuli 44cm. 


Kävin äidin kanssa kirjastossa kuuntelemassa Tarinakoukkua.  Alun perin tarkoitus on ollut käsitöitä tehdessä kuunnella lukijan valitsemia novelleja ja tekstinpätkiä.  Meitä oli 7 ja 1 neuloi, muut vain  kuuntelivat. Arvatkaa, kuka oli se neuloja? 

Toisen kerran kävin paikallisessa neuletapaamisessa, ensimmäistä kertaa.  Ryhmä löytyi facesta nimellä "Kouvolan neuletapaamiset" ja paikka on ainakin tällä hetkellä Korian ABC.  Sielläkin meitä oli 7. Kuusi  neuloi ja yksi virkkasi (tärkeä fakta).   Ryhmä jää kesätauolle ja jatkuu syyskuussa. 


Kirjastoreisulla lainasin pari mielenkiintoista kirjaa: 


Niina Laitisen kirjasta nappasin alle mieleisiäni sukkamalleja.  Ei liene yllätys, että lähes kaikki olivat kirjoneulesukkia, vaikka kirjassa on paljon myös palmikko- yms. malleja.  Yhdet palmikkosukat kuitenkin läpäisivät mielenkiintoni. 

Nocturne -sukat soivat juuri oikeassa vireessä 🎶  Tykkään erityisesti tuosta takaosan yläreunasta. 
(peukalonikin on näköjään tuppautunut kuvaan 👀)


Kuuleeko yö?  -nimiset sukat (alakuva). 


ylhäällä vasemmalla Mysteriet
ylhäällä oikealla  Lupaan olla  pitkä ja lyhyt versio
alhaalla vasemmalla Hetken maailma on tässä
alhaalla oikealla Sinuun minä jään


Makramee -kirjasta löysin yhden mielenkiintoisen työn ja sekin on aivan liian vaikea, kun ottaa huomioon, että en ole tehnyt yhtään makramee -työtä tähän mennessä 😅  Tiedän, että tämäkin jää tekemättä, mutta saahan sitä ihailla.  Taidan haudata makramee -ajatukseni ja tehdä käsityömessuilta ostamistani langoista jotain ihan muuta.  Voihan siitä virkatakin? Minulla on yksi idea, johon ajattelin tehdä osittain ruutuvirkkausta.  Kaivelin esiin kaikki virkkaukseen sopivat puuvillalankani, jotka tietenkin ovat taas oudon värisiä tarkoitusta ajatellen.  Näillä kuitenkin mennään, mitä on.  Virkkasin ensin yhden ohjeen mukaan sellaisen kukka -kuvio -ruudun, mutta se veti ja kiristi ja kupruili joka suuntaan, joten hylkäsin ohjeen.  Se ei jostain syystä istunut tähän lankaan ja koukkuun.  Sitten ajattelin varioida isoäidinneliötä ja sain aikaan tällaisen ruudun. 
Ihmeellistä on kuitenkin se, että toista ruutua tehdessäni kääntymisreunan ruudukko ei ollutkaan enää samanlainen!  Jätin homman hautumaan ja mietin, missä vika.  Jos tekee kaksi samanlaista neliötä, miksi toinen on erilainen?? 


Merri rakastaa edelleen sitä, että ollaan yhdessä yläkerran huoneessa. Se asettuu nautiskellen kangaslaatikkoon päiväunille.  Mikäli käyn alakerrassa pyörähtämässä, se tulee heti perässä, ei halua jäädä yläkertaan yksin.  Juttu on se, että ollaan yhdessä! Mistä sinä haaveilet tänään? Mitä aiot tai haluat toteuttaa seuraavaksi?

32 kommenttia:

 1. Kivat säärystimet! Itse olen siitä asti ollut säärystimisen ystävä, kun mummoni kutoi minulle ensimmäiset ja alettuani niitä käyttämään, en enää pysty talvella ulkoilemaan ilman vaan jalkani tarvitsevat nuo lämmittimet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin, koska olen itse viimeksi käyttänyt säärystimiä.. ja muistin, että hierojalla käydessä! Käytin niitä käsivarsissa, jotka aina tuppaa kylmenemään kesken kaiken ;D
   Villasukat ei läheskään aina mahdu kenkiin. Ratkaisu tähän saattaisi olla juuri säärystimet. Ensi talvena aion kokeilla.

   Poista
 2. Minä käytin säärystimiä 80-luvulla; kirkkaan punaiset olivat samoin kuin neulomani paksu ulkovillapaita. Hyvin sopivat yhteen ja olin siis tosi cool :-).
  Meidän Arttu on justiinsa samanlainen , että tykkää kun on mukavaa seuraa ja haluaa olla osana kaikessa mitä tapahtuu. Aina ei tokikaan jaksa lähteä ihan konkreettisesti seuraamaan mutta tähystyspaikalta eli sohvan selkänojalta on hyvä seurata kaikkea mitä milloin tapahtuu.
  Kirjasto on todellinen aarreaitta kuten olen niin monesti todennut. Voisin asua siellä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjastoa tuli lapsena ja nuorena käytettyä tosi paljon. Nyttemmin käynnit ovat aika harvassa.
   Minulla oli mageet säärystimet joskus yläasteaikana. Laitoin ne lenkkareiden kanssa kouluun ja meillä oli liikuntaa. Minulla ei ollut saappaita ja jouduin suunnistamaan noissa vermeissä. Olin aivan likomärkä kaikin puolin tuon tunnin jälkeen ja lähdin kotiin ;D
   Merri on usein lähellä myös siivotessa, kun taas Frodo luikkii heti karkuun, kuin pahainen kakara ainakin, ettei joudu hommiin ;)

   Poista
 3. Säärystimien silmukkamäärällä raidat asettuvat kauniisti. Kirjastonne tarinakoukku kuulostaa mukavalta tapahtumalta. Voisin osallistua - ja sitten meitä olisi kaksi, jotka neulovat. Nyt haaveilen, että toimeentuisin ikkunanpesuun, puutarhatöihin ja siivoamaan ensin keittiön… mutta on paljon hauskempaa istua neulomassa ulkona. T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseään on välillä lähes mahdotonta saada tekemään jotain epämieluisaa 😂
   Ajattelinkin raitalangan muuttuvan ripellykseksi resorin myötä, mutta leveämmät pystyraidat tasaavat. Nurja osio olisi voinut olla kapeampikin.
   Tarinakoukkuja on silloin tällöin eri kirjastoissa. En olisi tuolla kirjastossa käynyt ilman sitä. Harvoin aikataulut ovat minulle sopivia. Osallistujia voisi olla enemmänkin.

   Poista
 4. Minä haaveilen tänään siitä, että lakkaisin olemasta tumpelo pöljä! Olen nääs jo pitkän aikaa miettinyt, että kumma kun sinusta ei kuulu mitään. Joku saamari oli positanut lukuluettelon. Että sen takia en ole kommentoinut, kun olen odottanut kommentoitavaa...

  Haaveilen tänään neulotusta t-paidasta. Saas nähdä, koska haave toteutuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin tuota lukijakuvaketta ja mietin, että nyt on tutun näköiset saappaat 😂
   Minäkin haaveilen neulotusta T-paidasta. Haaveeksi tuntuu jäävän.

   Poista
 5. Hih - mulla on ollut säärystimet vain jumpassa.... se oli sitä Jane Fonda aikaa, heh heh... taisi olla pinkit ja stringmalliset trikootkin toisten trikoiden päällä - oi niitä aikoja!! Ja kiitos kysymästä - minä haaveilen jo kesästä - en niinkään vuodenaikana, koska kevät, syksy ja talvi ovat yhtä ihania - mutta kesä tuo aikaa lempipuuhille, vaikka lomat joudunkin pilkkomaan ihan omituisesti... tänään haaveilen saavani valmiiksi yhden tai kaksi hääkorttia... mutta voi jäädä haaveeksi, kun en ole aloittanutkaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, huh. Olisin saanut jonkun kohtauksen, jos olisin joutunut jumppatrikoihin 🤣 Ilo säärystimistä tuntui syrjäyttävän liikuntatunnin suunnistuksen, kunnes palasin sieltä suolta vettävaluvana 🤣
   Alkaako teillä olla loppusuoran kiireitä askarteluissa ja muissa?

   Poista
 6. Kivat säärystimet. Niissä on sekin hyvä puoli, että langan voi käyttää kaikki, ei jää niitä pieniä keriä nurkkiin lojumaan. Samalla reseptillä voi saada aikaan erimakuisia leivonnaisia. Jospa isoäidin neliöissä on sama juju, samalla kaavalla virkatuista neliöistä voi tulla erilaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin että nyt tulee liian pitkät säärystimet, mutta jatkoin silti neulomista, kunnes lanka loppui 😊
   En ole vielä katsonut neliötä uudelleen, kun alkoi ärsyttämään. En saa reunaa järkeväksi eri syklillä.

   Poista
 7. Minäkin kirjoitan "omat haaveeni" 🤔(mietteliäänä)
  haaveeni on saada tehdä ,touhuta omassa rauhassa ,herätä aamut levänneen ,tavata/leikkiä vielä enempi Onni-Unelman kanssa 🥰(ja kuunnella hänen höpötystä "tuutuu mummu voiko kauniimpia sanoja maailmassa olla ) ,päästä irti ainaisesta syyllisyydestä.😣 ,uskoa että osaan jotain hyvääkin ,löytää se kadonnut ilo,ja positiivisuus...
  Nämähän ei liity neulomisiin ? 🧶🧦👕,,,mutta kun kysyit ? 😊🤗

  ..mutta säärystymistä uneksin ..oikein "riemunkirjavista",🤣

  ..Merri ja Frodo teille hyvää kesää..😻😻🦔🐇🕊🐛🦋🦋 .kuin myös Sinulle Sartsa. 🌞🌸🧦🧶

  t.Liisa 👵🙃

  (

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveita on kaikenlaisia, jokaisella ikiomat ja tärkeät :) Unelmatkin on hykerryttäviä :) Pikkuinen leikkikaveri sulattaa sydämen kuin sydämen!
   Lämmintä ja toiveikasta kesää sinullekin Liisa ja Väiski myös :)

   Poista
 8. Voi tuota Merriä, kun se on niin suloinen kun tykkää yhdessä olosta.

  Minä haaveilen tänäänkin, että löytäisin jostain motivaatiota kuntoiluun ja terveellisempään ruokaan. Esikoinen on tehnyt juustokakkua, jotenkin jälkimmäinen menee heti pieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juustokakun jälkeen voi sitten miettiä sitä terveellisyysasiaa :) Haaveet voi muuttua todeksi, jos oikein toivoo! Jostain syystä joissain asioissa pää ja kroppa eivät ole ihan synkassa. Oikeassa elämässä juustokakku vie aina voiton ;)
   Merrin luonne on jotenkin niin inhimillinen. Se näyttää kuuntelevankin aina kun sille juttelee ja välillä tuijottaa ihan sen näköisenä, että nyt on kuunneltava, mitä sillä on asiaa. Frodo on ihan häslä, eikä näytä aikuistuvan ollenkaan ;D

   Poista
 9. Ihanat raitasellaiset. Näihin jää vähän koukkuun, kivat ja käytännölliset lämmikkeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joidenkin asioiden aloittaminen vie vuosia, vaikka toteutus olisi lopulta yksinkertainen :)

   Poista
 10. Tnään haaveilen muutosta ulkomaille, mutta se haave toteutunee vasta eläkepäivillä... ;)
  Olen suunnitellut tekeväni Pupuselle säärystimet, mutta en ole löytänyt kivaa riittävän yksinkertaista mallia - en ole uskaltanut tehdä vain perusjoustetta, mutta ilmeiseti se kuitenkin toimii oikein hyvin??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, sinulla on suuret haaveet. Kaikkihan voi toteutua, jos tarpeeksi haaveilee ja haluaa. Ehkä jonain päivänä...
   Tein joustinneuletta sillä ajatuksella, että säärystin pysyisi paremmin jalassa. En tiedä onko käytännössä näin. Olisin ensin tehnyt joustinta vain takaosassa, mutta tuo useamman silmukan vaihteluosuus olikin ihan hyvä ratkaisu (eikä tarvinnut miettiä neuloessa, onko joustinpuikko, vai sileä oikea ;D ). Lisäksi silmukkamäärä on alusta loppuun sama, en käynyt kaventamaan mitään. Nilkan osalta joustin riittänee kasaamaan säärystimen napakaksi ja pohkeen kohdalla venyy sopivaksi.
   Haaveista puheenollen, haaveilen palmikkoneulesäärystimistä.

   Poista
 11. Ihania sukkia ja säärystimiä, kädet hikoilee puikoissa. Miks mulla on vaan jämälankoja :)
  Haaveena ois saaha kirppistavarat vietyä ja sais ainaki kolmasosan myytyä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kirppishaave on ihan hyvä. Kirppistely ois minustakin ihan kiva juttu, jos ei tarvis joka kerta roudata niitä jo myyntiinmenopäätöksen saaneita tavaroita takaisin kotiin ;)
   Minä en ole vielä törmännyt tuohon hikoilujuttuun, joten jatkan tikuttelua :)

   Poista
 12. Pirtsakat säärystimet! Minusta tuntuu, että vaikka ennen käytin paljonkin säärystimiä, niin nykyään vain Rovaniemellä. Johtuukohan se siitä, että siellä on talvisin enemmän lunta? Tai sitten siitä, että uusimmat sopivat talvitakkiin, jota käytän vain siellä? ;) (Apua, minulla on tallessa edelleen 80-luvun aerobic-säärystimet - peräti kahdet, mutta ei onneksi sitä jumppapukua!)
  Juuri nyt haaveilen siitä, että saisin kasattua jotain (vaikka ns. tarpeettomia lankoja?) tässä viikon aikana sunnuntaiseen pihakirppikseen. Ja että saisin sinne jonkun kaverin seuraksi. Yksin en halua mennä. Haaveilen siitäkin, että alkaneena päivänä tulisi mahdollisimman hyviä uutisia siitä äidin oikeusjutusta!!!
  Aurinkopäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihakirppis on kiva, kun ei tarvi laputella.
   Minäkin olen odotellut, koska kerrot hyviä uutisia jutusta :)
   Ei olleet nuo koulun liikuntatunnit niin mieleisiä, että olisin jumppapukua tarvinnut ;) Aika huonoja muistoja on jäänyt.

   Poista
 13. Tulipa tosi kivat säärystimet ja alkoi syyhyttää saada tuollaiset🤗🤗Minä pidän paljon säärystimiä, kun kuljen kotona legginseissä ja jos johonkin pikaisesti pääsen, vedän vain säärystimet päälle ja pitkän takin ja sitten olenkin edustuskelpoinen😅 Tämä siis syksyllä ja talvella.
  Minulla on tuo Niina Laitisen sukkakirja ja olenkohan yhtäkään sieltä tehnyt. En muistaakseni. Ihania malleja, mutta ei niinkuin vain ehdi kaikkea tehdä.
  Meidän Nacho(poikakissa) on myös tällainen, että joka paikassa mukana ja aina kävelee perässä. Joskus havahdun myös siihen, että molemmat kissat ovat hiipineet läheisiin tuoleihin nukkumaan, kun minä ole syventynyt neulomaan. Haluavat olla ilmeisesti ihmisen lähellä💗t. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla säärystimet kuuluvat siis perusvarustukseen :) Minun pitää vielä opetella. En käytä juurikaan leggingsejä, vaan kotona enemmänkin lökäpöksyjä, joissa on leveämmät puntit ja niiden päälle ei niinkään säärystimiä saa ;)
   Ulkona aidan vieressä päivystäessä Merrikin on niin itsenäistä, että! Mutta annas olla, kun mennään yläkertaan tai nukkumaan ,niin kyhnätään ihan vieressä ;D

   Poista
 14. Päätähuimaavan taidokkaita käsitöitä 🧡
  Kiva kissa, sekö minulta kysyy haaveistani?
  Kiitos kysymästä, haaveilen italian kurssien opettamisesta 😀
  Sekä nyt kesällä että ensi syksynä. 🇮🇹
  Kivaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hattua nostan suunnittelijalle minäkin!
   Kissahan niitä haaveita aina kyselee, siksi päätin minäkin :) Ihanaa, kun olet löytänyt tuon uuden kiinnostuksen kohteen ja nautit työstäsi. Kivaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 15. Ihanat säärystimet! Ja voi Merriä, äipän kanssa on paras, yhdessä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Merri on sellainen mamman murunen, kuten tietysti Frodokin, omalla tavallaan :)

   Poista
 16. Minulla on tuo Niina Laitisen kirja ja olen siitä neulonut juurikin Nocturne-sukat. Oli kiva malli ja kirjassa on kaunis rakkaustarina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta meni rakkaustarinat ihan sivu suun, kun tuijotin vain sukkia ;D Pitää katsoa uudelleen...

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!