maanantai 1. toukokuuta 2023

Hei, hei vappu, tervetuloa toukokuu!

 Vappu alkaa vedellä viimeisiään.  Merri ei oikein innostunut vapun vietosta, ei etenkään naamiaismielessä. Se suostui poseeraamaan vain päiväunien välitilassa. 



Perinteiset vappusoitot on soitettu ihan kelvollisessa säässä. Aamusta oli viileämpää ja tarvitsin enemmän kerrosvaatetusta.  Ensimmäinen soitto oli hautausmaalla.   
Yksinäiset rummut näyttävät hautausmaalla etsivän paikkaansa. 


Orkesterimme on sitoutumaton, mutta päädymme keikalle sinne, minne kutsutaan.  Vappu on kovin punainen juhla ja sitä piti käydä kunnioittamassa tällä muistomerkillä.  Aikamoinen porukka tänne saapuikin kukka-asetelmin. Puhettakin saatiin. 

Taas näyttää autiolta, mutta minä olin todistettavasti paikalla, ainakin varjosta päätellen! 


Seuraava soitto oli kotiseututalolla, joka sijaitsee kotiseutumuseon yhteydessä.  Tässä vaiheessa aurinko alkoi lämmittää jo ihan mukavasti, joskin soitto oli sisätiloissa. 


Kotiseututalo on Lars Sonckin  1897 suunnittelema hirsirakennus pienten lasten kouluksi.  Se on siirretty nykyiselle paikalleen 1957.  Nykyisin se toimii kotiseutuseuran ylläpitämä. Siellä toimii museo ja vaihtuvia taidenäyttelyitä. 
Voisin ehkä joskus käydä tutustumassa taloon paremmin ja kirjoittaa siitä ihan oman juttunsa. 


Siitä vaan ovesta sisään ja vappuhulinoihin 😊
Soiton jälkeen saimme simaa ja munkin. 


Soittojen välillä oli pari tuntia. Sain öljyttyä meidän terassin, jonka olin pessyt pari päivää sitten! Ihan mahtavaa!   Minulle on tärkeää vetää puuöljyä terassin pintaan vuosittain  ja nyt sain sen tehtyä näin ajoissa.  💖💖💖💖💖💖
Homman jälkeen äkkiä siistiytymään ja soittokamppeet uudelleen päälle ja menoksi!  Vappuhan on työn juhlaa, siitä ei pääse mihinkään. 
Vappumarssin tahditus ja vappujuhla vielä nupiksi ja sitten olikin vappu pakettiin taputeltuna. 

Siinäpä vapuimmat tarinat.  Hyvä, kun loppui, sanoisi Merri. 





Viime viikko meni lähes kokonaan mökillä puuhommissa. Pisimmät päivät olivat 12 -tuntisia.  Olo oli kuin jyrän alle jäänyt, mutta lopputulos palkitseva. Suurin puuhomma on nyt ohi, vaikkakin "rippeitä" on edelleen. 
Mökki on myös siivottu ja inventoitu valtava määrä täysin turhaa tavaraa kierrätykseen. 

Jäiden lähtö nähtiin yhtenä iltana.  Yksinäinen männynoksa kellui viimeisen lautan päällä ulapalle.  Oksa ei ollut meidän puuhommista 😉
Kuvassa mukana taas tuo komea tervalepän oksa! 


Yhtenä päivänä pidin lomaa mökkihommista, että pääsin Kässäklubiin. Toisilla oli villapaitaprojekteja, joita ihailin antaumuksella.  Minulla oli reissukäsityöni, nilkkasukat, joita olen tehnyt varmaan jo puoli vuotta 😂
Parasta olivat ystävät, yhteiset jutut, eikä lainkaan vähäisimpänä hyvät syömiset. 


 "Vapaapäivänä"  sain vaihdettua lakanat.  Frodo ei nuku meidän kanssamme koskaan öisin. Aivan kuin se olisi sille itsestään selvää, että sänky kuuluu Merrille yöaikaan.  Päivisin sen löytää usein sängystä nukkumasta. Se kaivaa itselleen sopivan pesän ja ottaa rennosti. 


Merri vahtii tarkasti, että pyykkivuori tulee silitettyä sopivin ajoin. 



Viime viikon olin talvilomalla, tämän viikon kesälomalla, ensi viikon kolmenlaisella sekoituslomalla (=Euroviisuloma!). 😍

Kliffaa alkavaa toukokuuta juuri Sinulle!

23 kommenttia:

  1. Touhukas loma on ollut sinulla, kun noin paljon olet saanut aikaiseksi. Teillä vappusää suosi. Täällä on välillä satanut, välillä vaan tuullut kylmästi ja kovaa :)
    Ihana tuo Merri. Ihan selkeästi ajattelee, että ota nyt se kuva ja sitten pipo pois ;) Mukavaa toukokuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuuli oli aika kylmä ja puuskainen eilenkin, vaikka aurinko paistoi.
      Netissä on niin suloisia kuvia kissoille tehdyistä hatuista, että tekisi niiiin mieli kokeilla Merrillekin ;D Se onneksi tuntee arvonsa, eikä suostu mihin vain :)

      Poista
  2. Olet tehnyt vaikka ja vallan mitä! Euroviisuloma :D sille peukutan! Minä olen neuloviisuillut. Neuloin Käärijän hihojen innoittamana kämmekkäät. Olisko niiden nimet käärimet? Meillä vappua vietettiin kotona. Sää oli hankala (lunta, räntää, vettä) ja olihan meillä tätä makuuhuoneiden remppahommaakin. Aurinkoisia toukokuun päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Euroviisuloma tuntuu minustakin jo ihan sanana aivan mahtavalta! On niin hieno viikko tulossa piakkoin :) Käärimet on varmaan tosi hieno ilmestys! Onneksi käärimiä ja muita vastaavia tuotteita voi varmasti tehdä vielä loppuvuonnakin, vaikka viisut ovat jo ohi. Eihän kukaan voi unohtaa Käärijää, kävi miten kävi :)

      Poista
  3. Arvelinkin, että siellä on soitto soinut Wappuna!! Tehokasta, touhukasta ollut elosi vielä soittejen välilläkin - ihailen!!
    Täällä sen sijaan niin-niin laiska Wappu... että tohtiiko siitä kirjoittaa yhtään mitään... ruokailutkin ulkoistin äiteentykö leikkien tosin "pitopalvelua" vieden sapuskat mukana!! Nautinnolista Lomanjatkoa... monenmoista lomaa sitä osaakin olla!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wappu sujui perinteisin menoin :) Olen viettänyt samansävyisiä vappuja jo 9 -vuotiaasta asti :) Terassihomma oli jo ehkä vähän yliammuttu vouhahdus, mutta oli tosi kiva tulla viimeisestä soitosta kotiin ja ihailla kätten töitä!
      Jäin miettimään, mitä meillä oikein syötiin.... ei kai mitään kummoista, makaronia keitin kanansuikaleiden keralle :) Käytiin kuitenkin vappuajelulla Susikosken kahvilassa ja sain ihan mahtavan hyvää porkkanakakkua!

      Poista
  4. Onpa ollut puuhaa kerrakseen ensimmäisellä lomaviikolla, mutta onneksi vapaa jatkuu niin voit viettää vähän löysempiäkin päiviä. Tosin joskus parasta on se, että saa paljon aikaiseksi.Tulee hyvä mieli vaikkakin kipeät lihakset.
    Eipä ole terassin öljyäminen käynyt vielä minun pienessä mielessäkään.Voisihan sen tehdäkin jo nyt :-)
    Mukavaa loman jatkoa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään on ollut rauhalllisempaa. Olen juossut huonekaluliikkeissä etsiskelemässä sänkyä ja komeroa. Sänky löytyi, komeroa ei. Nettietsintäkään ei tuota tulosta :(
      Minulla on itseni kanssa voittajafiilis, jos ehdin pestä ja öljytä terassin ennen siitepölykautta. Sen saavuttua homma lykkääntyy niin pitkälle, että sitä ei viitsisi enää edes aloittaa.

      Poista
  5. Hyvin on sinullakin toukokuu polkaistu, eikun soitettu käyntiin. Euroviisut tekevät tuloaan ja Käärijän edustuksen ovat huomanneet myös lankakauppiaat. Novitalta tuli Käärystimet-ohje, jota aloinkin, vaikka en tyrkyllä olleesta neonvihreästä langasta, vaan muusta jo olemassaolevasta 7V:stä. Titityy julkaisi ohjeen Käärijän boleroon ja tarjosi oikean sävyistä lankaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen nyt kateellinen kaikille, jotka ovat käyneet käsiksi Käärijä -asusteisiin! Minulta meni jotenkin maku, kun tajusin olevani ihan myöhässä koko jutussa. Täytyy vähän haudutella asiaa vielä... :)

      Poista
  6. Kaunis ilma sinnepäin sattuikin, ja ihanaa soitto soinut niin ulkona kuin sisällä.
    Niin parasta, kun järvi saa olla jäistä vapaana, jotenkin tulee niin vapauden tunne.
    Olet saanut kaikkea tehtyä, nauti vapaasta.
    Voi tuota Merriä ihana kuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vappu ei oikein räntäsateessa innosta, etenkin, jos joutuu marssimaan tuulessa ja tuiskussa :) Nyt kävi hyvä tuuri, vaikka olikin vähän viileää ja tuulta.
      Toissapäivänä näin ensimmäisen kerran veneilijän järvellä. Ensimmäinen laatuaan tänä keväänä ja pisti siksi heti silmään :)

      Poista
  7. Kauampa Merri antoi hatun olla päässä kun ehdit sentään kuvan ottamaan.😸 Teillä siellä ihan kelvolliset vappukelit. Tyttären sairastumisen takia minä vietin vapun yksin kotona ihaillen ikkunasta lumi- ja räntäsadetta, ei kivaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritin jo aiemmin, kun Merri istuskeli, mutta siitä ei tullut yhtään mitään. En ehtinyt nostaa kameraa kuvausasentoon ollenkaan ;D Nyt oli kissa niin väsynyt, ettei jaksanut vastustella :)
      Tänne on kuulemma luvassa takatalvea... ei kiva. Kevään korvilla toivoisi kesän tulevan jo nopeasti! Toivottavasti ei mitään pitkäkestoista sairautta ole tyttärelläsi, että pääsee taas nauttimaan kevään (räntä)ihanuuksista :)

      Poista
  8. Onpa sinulla ollut touhukas loma ja sitten vielä noin paljon soittokeikkaa vappuna!

    Meidänkin pitäisi kaataa mökillä puita, mutta se on niin iso urakka, koska kaadettava on paljon. En jaksaisi ryhtyä ja osaan pitäisi ottaa ammattilaisia. Pääkaupunkiseudulla puunkaato on tosi kallista.

    Kivaa lomanjatkoa ja Euroviisuhuumaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosiaan vuoden parasta aikaa, kun Euroviisut lähestyvät päivä päivältä! :)
      Nykyään puhallinorkesterilla on paljon vähemmän keikkoja, kuin silloin, kun olen aloittanut soittamisen. Tuolloin vappukeikkojakin oli enemmän. Mentiin suorastaan tukka putkella. Taisi olla parhaimmillaan 3 marssiakin yhden päivän aikana eri paikkakunnilla. Yhdessä soittamisen ilo on se, joka jää käteen. Eihän näissä harrastelijahommissa muuta palkkaa saakaan, vaan ei sitä kukaan kaipaakaan :) silti porukka on heti peesissä, kun annetaan paikka ja aika.
      250e otti meillä puunkaataja 5 puun kaatamisesta. Korkein oli tosiaan 28m. Itse siivosimme jäljet ( ja saimme tietysti polttopuita), joten siitä ei maksettu.

      Poista
  9. Onpas sinulla ollut työlästä aikaa.

    VastaaPoista
  10. Niin ja kissat on hienoja persooniua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat :) Kaikilla on omanlaisensa luonne, vaikka näyttävät asiasta tietämättömän silmissä vain kissoilta.

      Poista
  11. Arvasin, arvasin, että soitantahommissa on Vappu mennyt!🥳🥳 Mutta että terassin kerkesit siinä välissä öljytä, nostan hattua kyllä💪💪 Ja kiva, kun on kaikenlaisia lomia👌t. Irkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliko tuo nyt jo vähän ylilyönti, tuo öljyhomma ;D Näin ääneen sanottuna ainakin tuntuu siltä ;D Tulipahan tehtyä! (hauisemoji!) ;D

      Poista
  12. Juhlavaa on ollut, live-musiikki aina hieno elämys 🍀 Rummuilla saa komeat tunnelmat.

    Pisteet ahkeruudesta ! 💜

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laiska se töitään luettelee, mutta otan silti pisteet vastaan :)
      Itse olen niin kasvanut tuohon soittavaan porukkaan sisälle, että joskus tuntuu vaikealta ajatella, miltä kuulijoista tuntuu tai kuulostaa. Kuulen asiat aina niin, että olen osa sointia ja rummutustakin :)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!