lauantai 13. toukokuuta 2023

Odotusta ilmassa!

 Tänään kaikki viisufanit ja yllättäin aika moni muukin suomalainen jännittää Käärijän menestystä Euroviisuissa.  Käärijä on villinnyt myös persoonana kaikkialla Euroopassa, ja Suomessakin on viherretty ties mitä kohteita 😂 Kappaleesta on syntynyt lukuisia eri versioita somessa.  Tämä vuosi jää viisuhistoriaan aivan varmasti, oli sijoitus mikä tahansa. Pelkästään tähänastisilla meriiteillä Käärijä (ja siinä sivussa me muutkin suomalaiset) on jo voittaja!    Tsemppiä iltaan Käärijä!!!! 


Täällä on vietetty viisuviikkoa lukuisten kissojen kanssa.  Tytärkin on ollut "paluumuuttajana" viisuviikon ajan meillä 😂 Pitää henkisesti valmistautua viisuiluun. 

Sam on kissoista arin, eikä aina halua ulos, vaikka muut menisivätkin.  Se tykkää olla häkissä turvassa. 


Maia, täysin tietämättään, on opettanut Frodolle huonoja tapoja.  Kolmen poikakissan joukossa Maia haluaa osoittaa ajoittain paikkansa kähisemällä toisille. Ihan hyvässä mielessä, täysin ilman taistelun meininkiä. 
Frodo on nyt alkanut myös kähistä ja jopa murista!  Se ei ole ennen harrastanut moista ja herättää siksi huomiota.  Frodo on tosi kiinnostunut Maiasta, mutta samalla se kokee kai paikkansa kotonaan jotenkin uhatuksi.  Voihan se olla ihan pelkkää voiman esittelyäkin. 


Kaikilla  kissoilla on valjaat ja narut. Kukaan ei rettelöi valjaiden laittoa vastaan, eikä välitä, vaikka valjaat olisivat sisälläkin päällä. 
Maia kulkee kuin höyryjuna, kun se on päättänyt mennä jonnekin.  Toisinaan se istuu minuuttitolkulla täysin samassa kohdassa, tuijotellen tyhjyyteen.  Se on Maian maailma 😽


Maia on nätti tyttö! 


Maian lempiharrastuksiin kuuluu mennä luukusta häkkiin ja istua luukun vieressä iän kaiken tuijottelemassa sisään päin. Sam rohkaistuu tulemaan ulos, jos siellä on ihmisiä lähellä.  Se säpsähtää silti jokaista risahdusta. 


Käsityötuolini on kovassa käytössä. Välillä siinä nukutaan, välillä kiipeillään. Merri etenkin tykkää olla tuolla ylhäällä, jos joku vielä pyörittää tuolia.  Tässä on mahduttu jopa samaan aikaan tuolille. Frodo apinoi Merriä monessa asiassa, mutta tämän jutun juonta se ei ole vielä ymmärtänyt. 


Ruokailu tapahtuu aina samassa järjestyksessä. Jokainen tietää paikkansa.  Toisen kupilla saa käydä vasta, kun toinen on lähtenyt pois ja mahdollisesti jättänyt jämät. 


Nappuloiden tarjoilu on välillä liian hidasta ja Merri päätti ryhtyä auttamaan.  Sam haaveilee pääsevänsä samanlaisille apajille. 


Tiistain semifinaali-iltana viisutarjoilu näytti tältä.  Vuoden odottelun jälkeen panostus oli kattava, torstaina jo huomattavasti suppeampi.  Tuolloin ei tosin ollut hereillä  kuin 1 😂 Toinen semi oli minusta muutenkin melko pitkäveteinen.  
Tälle illalle on varattu ainakin prinsessakakku. Muuta ei ole vielä päätetty. 

Jännittävää viisuiltaa kaikille Käärijän kannustajille!   Hyvää äitienpäivää huomiselle! 

24 kommenttia:

 1. Teillänon siellä vilkasta kaikkien kissojen kanssa🐱🐈🐈‍⬛Kaikki niin upeita kissoja❤️Vai on Frodo oppinut huonoja tapoja,toivottavasti se jää väliaikaiseksi huonoksi tavaksi.Paljon onnea Suomelle kisoihin💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä tavallisiin päiviin verraten vilkkaampaa :) Pitää huomioida paljon enemmän väkeä, kuin yleensä.
   Toivon tosiaan, että Frodon teiniuhittelu jää pois ja se rauhoittuu lutuiseksi.
   Tänään viihdytään ja jännitetään!

   Poista
 2. Maia on kaunotar, mutta komeita ovat pojatkin. Et sentään ole kutonut/ommellut karvapojille käärijäasusteita. Ehkä eivät suostuisi niitä pitämäänkään?
  Tytär lähtee ensi viikolla ulkomaille hevosvaellukselle ja hänen 18-vuotiaat kolliveljeksensä Loki ja Nemo tulevat meille pariksi viikoksi hoitoon. Vipinää siis tiedossa tännekin.
  Jännittävää viisuiltaa ja leppoisaa äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En raaski kiusata kissoja asusteilla :) Pinterestissä on kyllä ihan tosi suloisia kissojen hattuja :)
   Oo, kiva, kun saatte hoitokisuja! Elämä on heti toisenlaista, kun kissoja pyörii ympärillä, etenkin, jos niitä ei yleensä ole :)

   Poista
 3. Ihanat kisut 🩷🩷🩷 Ja Käärijälle soisi voiton, hän on niin symppis 💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käärijä on tosiaan levittänyt positiivista Suomi -tietoutta koko viisujen ajan. Hieno sijoitus, vaikka häviö harmittaakin.

   Poista
 4. Kiitos ja jännittävää viisuiltaa sinnekin! Pakkohan nämä viisut on katsoa kokonaan ja loppuun asti, on niin jännää. Naapuri veti lipputankoon vihreät kalsarit :-D
  Voi ihania kissoja, jokainen niin oma persoonansa. Pusut kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väliosa oli vähän väsyttävä, mutta loppua kohti unet karisi kerta kaikkiaan kauas :) Ei suotta vetänyt kalsareita tankoon sinun naapurisi, niin hyvä oli kuitenkin lopputulos ;D
   Kissat on nauttineet lähes viikon yhteiselosta. Saa nähdä, miten taas pärjäilevät kaksin.

   Poista
 5. Voi miten ihana kissafarmi teillä on ja hienosti tulevat toistensa kanssa toimeen.
  Tänään kannustamme Käärijää. Olen kyllä ihmetellyt, miksi noiden kisojen pitää tulle niin kamalan myöhään. Nytkin lähetys kestää jotain kahteen yöllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahteen asti jaksettiin hyvin valvoa, mitä nyt toinen katsoja hetkeksi torkahti ;) Kissat jaksoi melkein loppuun asti.

   Poista
 6. Ihanaa ja jännittävää viisuiltaa - siis yötä - teille. TSaukkis

  VastaaPoista
 7. hopia ei häpiä!. Chankari-Kääriä 🟢💚, "herätti talviunilta ... 🤣🟢💚koko Suomen jörrikkä kansan .Onnea! Kääriä ! 💚

  t.Liisa 👍🤑💚🟢

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan ole! Toiseksi paras viisusijoitus kautta aikojen Suomelle. Noin vähäinen häviö tietysti pistää harmittamaan, kun on panostanut niin kovin, kuten Käärijä oli. Käärijä itse ei ole mikään jörrikkä, vaikka jörrikkäkansaan kuuluukin ;D

   Poista
  2. 🟢💚🤑🍀..korjaus:), niinku....kaikki muut jörriköitä,vaan ei kääriä !!
   ..t.Liisa 🍐

   Poista
  3. Poikkeus vain säännön vahvistaa.. niinku :)

   Poista
 8. Oi, herkulliset viisueväät, noilla jaksaa kannustaa!
  Viisuilta oli jännittävä! Harmillista, että Käärijä jäi virallisesti kakkoseksi, mutta kyllähän hän se viisujen todellinen voittaja on!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netissä oli hauska kommentti: Suomi voitti viisut, mutta Ruotsi maksaa seuraavat viisut :)

   Poista
 9. Onpas teillä nyt siellä paljon kissoja :) Hienoa, että sopu säilyy ja jokainen syö pääosin vain omat ruokansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän aamuun herättiin jotenkin hiljaisissa merkeissä, kun puolet kissoista on mennyt kotiinsa :)

   Poista
 10. Hienosti näköjään hoitui useammankin kissan kokoonpano.Ei tullut kissatappeluita; edes ruokakupilla.
  Noihin valjashommiin pitää totuttaa heti pikkukissana muuten ei homma toimi. Meillä yritettiin vasta aikuisena Arttua niihin pujottaa ja se teki sellaisia akrobaattisia voltteja ettei ennen oltu nähty :-) ja lopulta pääsi luikahtamaan kokonaan irti.Vaikka oli ostettu "Rambo"-kuosiset valjaat :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa on ihan uskomattoman notkea ;D Täällä on taas pari kissaa ollut ulkona narun päässä, vaikka on vettä satanut. Tiedäthän: maagista katseltavaa, kun vesi tipahtelee vaikka auton päältä maahan ;D

   Poista
 11. Herkullinen napostelupöytä teillä ollut, nams!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekaan semiin jaksoi panostaa :) Kissat kävi välillä kiertelemässä pöytää, mutta malttoivat ihme kyllä olla koskematta, kun kiellettiin.

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!