keskiviikko 17. toukokuuta 2023

Jälkipuintia

Otin virkatuista ampparipesistä vielä kuvan mökilläkin.  Olisin halunnut kuvata ne terassilla, jonne ne oli tarkoitettu, mutta siellä oli niin synkkää ja varjoista, että etsin aurinkoisemman paikan. 


 

Vihdoinkin on ollut riittävän lämmin ja tarpeeksi aikaa istua vähän aikaa pihakeinussa neulomassa.  Sain valmiiksi nämä likemmäs puoli vuotta tekeytyneet reissusukkaneuleeni 😊  Lanka on Venlaa, kulutus 45g. Puikot kokoa 2½.  Silmukoita alusta loppuun 16/ puikko. Sukat ovat kokoa 38 ja aion pitää nämä itse.  Ohut sukka istuu hyvin jalkaan.  Mallia ei ole. Neuloin 10 kerroksen välein valepalmikoita. Kantapään vahvistus on ristiinneulottua.  Entä omenat? Painoa 135g ja 150g 😂


Euroviisuista vielä...

  Käärijän sijoitus oli aivan mielettömän hieno, ja vielä suomenkielisellä kappaleella.   Aluksi tunteet olivat pitkälti samaa mieltä, kuin koko mielipiteistä räjähtänyt sometus.  Käärijä kertoi itsekin olleensa pettynyt, koska on niin kilpailuhenkinen.  Hän jopa pyysi anteeksi, että ei voittanut.   Olen todella iloinen, että hänen välitön ja ulospäinsuuntautuva persoonansa sai niin paljon huomiota kaikkialla.  Mieleenpainuvin kuva taitaa olla  95 -vuotiaan fanin ja Käärijän kohtaaminen. 

Kuohunnan jälkeen järki  pääsee taas tunteiden päälle ja  mahdoton Ruotsin mollaaminen alkaa tuntua jo aivan liialliselta.   Jos on säännöt, niiden mukaan mennään.   Sekä Loreen, että Käärijä ovat kumpikin kertoneet kunnioittavansa ja ihailevansa toisiaan.   Ammattiraadeista sekä Ruotsi, että Suomi antoivat toisilleen täydet pisteet.  Senkään  puoleen ei pitäisi olla sanomista.   Leikillisesti ajatellen netin kommentti: " Suomi voitti, mutta Ruotsi maksaa seuraavat viisut", voi hyvinkin olla ihan hyvä 😅

Ehdoteltiin sitäkin, että Käärijä osallistuisi ensi vuonna uudelleen toisenvärisellä bolerolla ja kappaleella, jonka nimi voisi olla vaikka Tsa, tsa, tsaa 😅

Onnittelen Ruotsia ja Loreenia.  Voitto, mikä voitto.   Käärijä sai valtavasti huomiota ja sai Suomen  viisuhistorian toiseksi parhaimman sijoituksen.  Lisäksi hän saanee runsaasti huomiota jatkossakin, mikäli soittolistojen ykköseksi pääseminen jotain voi luvata.  

Alla väsyneitä viisujen katselijoita. Merrillä ei ollut aikaa tuijotella televisiota, vaan se vahti ympäristöä luvattomien kulkijoiden varalta. 


Oikeastaan luvattomia kulkijoita oli aivan muualla.  Aamulla selvisi, että miehen vuokratallille oli yritetty murtautua.  Tuhoa oli tehty ikävällä tavalla.  Poliisi tunnisti tekijän, mutta korvauksista voi varmasti vain haaveilla.   Onneksi sattui olemaan sopiva vakuutus toisessa autossa. Toisen, työn alla olevan auton vaurio, vaikka pieni olikin, oli sitten huomattavasti vahingollisempi.  Muidenkin vuokralaisten autoja oli hajotettu.  Mitään ei siis oltu viety, vain hajotettu ja tärvelty.   

Loman jälkeen työt lähtivät hyvin käyntiin.  Pari päivää töitä ja nyt pari päivää vapaata 😄 Vaikuttaa ihan sopivalta rytmitykseltä. 

Tunteiden ja järjen sopivasti sekoittamaa  päivää teille kaikille! 

26 kommenttia:

 1. Ihanat sukat ja niin ihanan väriset!
  Hitto, että alkoi puolestanne suututtamaan tuollainen ilkivalta!!! Ei mitään järkeä! Rkele.
  Tunteet jätän iltaan matsin ajaksi, heh. :D
  Tuhosta huolimatta mukavaa vapaapäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan päämäärättömästi alotin noita neulomaan, mut sovitettuani totesin, että minunhan nää on :)
   Kyllä tuo tosiaankin hämmästyttää, miksi pitää rikkoa paikkoja. ei voi käsittää.
   Aika seisahtunu on tää päivä ollu jostain syystä.

   Poista
 2. Kyllä Käärijä on mielestäni voittaja, sillä hopeasija on hyvä saavutus 👌
  Onpas ikävää tuollainen toisen omaisuuden vahingoittaminen. Kiusantekoa suorastaan. Mukavia vapaita 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyvä! Sitä vaan hetkellisesti huumaantui ja hämmentyi tuosta tuloslaskennasta :)
   Aivan hörhö oli tuo kiusantekijä.

   Poista
 3. Vai lämmintä puutarhakeinussa?! No se oli varmaan joskus viime viikolla se :-D
  Kyllä harmitti, mutta toisaalta ylpeä olokin tuli aika pian (ihan kuin minulla olisi osaa tai arpaa Käärijän menestykseen, en edes osallistunut äänestämällä häntä viisuihin). Toiseksi paras sijoitus ikinä! Suomenkielinen biisi! Kansan ehdoton suosikki 18 maassa (vai miten se meni)! Miten viisuyleisö paikan päällä huusi cha cha chaata moneen otteeseen pisteidenjaossa! Mikä meininki ja tunnelma, ja Käärijän valloittava persoona kerta kaikkiaan.
  Aivan ihana kissaraati teillä, ja onhan Merrillä ollut valtava vastuu aivan yksin valvoa ympäristöä!!
  Mutta voi hitsi sentään tuota ilkivaltaa. Ihan hirveä sääli, harmi, mielipaha ja rahanmeno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs nyt! Tänäänkin istuin pihakeinussa :)
   Ja heti tämän kommentin myötä palaan samoihin tunnelmiin ja tunteisiin :) Mitenkähän se voitto nyt oikein menikään.... ;D
   Merrillä oli tosiaan täysi työ koko viisujen ajan. Se juoksi välillä toiselle puolelle ulkohäkkiin ja taas talon läpi tuolle ikkunalle :)
   Aivan turhaa rahanmenoa ja mikä vielä ikävämpää miehen autoharrastuksen tuhoamista, juuri maalatulle takapaksin kannelle heitetty tiili.

   Poista
 4. Onpa kurjaa tuollainen ilkivalta ! Ja taatusti tulee kiukun lisäksi ikävä tunne kun joku on käynyt omalla reviirillä.Harmillista ! Olen justiinsa samaa mieltä euroviisujen voitosta/häviöstä. Annetaan vaan jo olla ; kisa on käyty ja hyvin meni loppujen lopuksi. Käärijä sai ansaitsemansa huomion.
  Työtahti kuulostaa oikein passelilta loman jälkeen :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käärijän elämä varmasti muuttui kertaheitolla UMK -voiton jälkeen. Ensin valtava valmistautuminen viisuihin ja sitten sen jälkeen alkava härdelli. Siinä sitä on jo monta kauhallista odotettua enemmän :)
   Häirikkö ei vienyt mitään, mutta hajotti paljon. Eli täysin turhaa.

   Poista
 5. Ihanat ampparipesät, meilläkin noita roikku, en pidä yhtään noista pistävistä pörriäisistä.
  Pirteät punaposki sukat.
  Ihanuus noita kisuja, miten toiset tarkkaan seuraavat lokoisasti.
  Eikä siis en ymmärrä mihin tämä maailma on menossa, kun murtaudutaan nykyään
  vaikka minne. Todella harmillista, että tekin olette joutunut niiden kohteeksi.
  Kaikesta huolimatta aurinkoa loppuviikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kissojen kuvat eivät paljasta, mihin suuntaan ne katsovat ;D Samassa huonetilassa kuitenkin...
   Miksi pitää rikkoa asioita, sitä en käsitä.

   Poista
 6. Ihania ampiaisen ampparinpesiä olet tehnyt.

  Hienosti Suomi pärjäsi. Upea esiintyjä.
  Jos yleisön äänet ainoastaan huomioitaan niin Suomi voitti reippaasti.:D
  Pitäisi ottaa poissa ammattilaisten äänestäminen täysin Euroviisuista. Tai sitten erikseen vaan mainittaisiin ammattilaisten äänet eikä vaikuttaisi pisteisiin.

  Jaksamista styöhön!❤︎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä muutetaanko pistelaskusysteemiä ensi viisuihin, vai vieläkö mennään samoilla. Melkoinen myrsky tästä ainakin nousi.
   Kiitos :) Ainakin alku oli lupaava loman jälkeen :)

   Poista
 7. Kurja juttu se ilkivalta vuokratallilla. Sinulla oli aivan erinomaista viisunkatsomisseuraa, ja onneksi Merri varmisti katsomisrauhan. Meillä täällä on lahjapaja, kun minä hoksasin ystävän 80-vuotispäivän ja tytär neuloo baletinopettajalle pipoa ja kaverille jonkin pienen valmistujaislahjan. T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläiset rosvojutut tulevat aina yllätyksenä. Onneksi oli kameroita ja kaveri saatiin tunnistettua. Korvauksista ei sitten mitään tietoa olekaan. Lisäksi jotkut asiat ovat liki korvaamattomia, kuten juuri harvinaisella värillä maalatun harrasteauton pelti.
   Yhdessä lahjojen värkkäily onkin mukavaa, vaikka lahjat tulevatkin eri henkilöille.

   Poista
 8. Kivoja nuo ampiaispesät ja ihanat sukatkin olet tilutellut.

  Minäkin olen kova Käärijäfani ja ihailen Käärijän rehellisiä silmiä ja positiivista iloa, jota hän säteilee ympärilleen.- Hyvin hän huomioi fanit. Taisi mummokin päästä Käärijän halaukseen. Ihana ele.
  Minusta Ruotsi voitti, koska ensi vuonna Abban voitosta tulee kuluneeksi 50-vuotta. Jotenkin ehkäpä sovittukin juttu jotenkin. Kivaa järjestää viisut Tukholmassa ja juhlia Abba samalla.
  Jotenkin täällä 65-vuotias fani yrittää ymmärtää tätä tapahtunutta vääryyttä. Hihhhii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistäpä noita juttuja tietää. Voit olla oikeassakin. Aikamoisen somemyrskyn juttu ainakin sai aikaiseksi. Välittömältä tosiaan vaikuttaa nuori räppärilupaus :)

   Poista
 9. Kauniit sukat ja mehukkaat omenat! Onneksi kerroit omenoiden painon, ettei se jäänyt kaivelemaan mieltäni. Ja viisuhuuman aikaan valmistuneet pitkät sukat on tosi upeat! Käärijä menestyi hyvin. Vähän pelkäsin, kuinka käy, kun ennakkoon niin hehkutettiin, että jaetaanko voitot taas jo etukäteen ja varsinaisessa kisassa jää Suomi taas häntäpäähän nuolemaan näppejään, mutta onneksi niin ei tällä kertaa käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenat vaikuttivat olevan saman kokoisia, mutta olivatkin eri painoisia. Hyvä, että tuli punnittua ;)
   Media ja sometus antavat usein aivan väärän kuvan asioista ja minäkin pelkäsin aluksi, että tässä ollaan taas samoilla jäljillä, mutta tällä kertaa suosio olikin oikeasti valtava.

   Poista
 10. Olisin toivonut Käärijälle voittoa, mutta ehkä tuli koko maallemme halvemmaksi "maksattaa viisukulut Ruotsilla". Tavallaan Käärijä voitti, sillä maailmanlaajuinen suosio on uskomattoman suurta.
  Harmillista ilkivaltaa. Ajankulukseenko jotkut tuollaista tekee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitto oli niin lähellä ja kuitenkin lopulta niin kaukana. Viisut on kalliit järjestää, vaikka kai ne tuovat jotain tulojakin tullessaan. Käärijän elämä mullistui varmasti aivan kunnolla. Netistä luin, että ulkomaillekin on tullut jo 70 keikkakutsua ja olikos joku eläintarha lahjoittamassa hänelle merileijonaakin ;D
   Aikaa näytti hemmo viettäneen 2 tuntia, valvontakameran mukaan. Mitään ei silti saanut matkaansa.

   Poista
 11. Laitoin tuossa Olifantillekin kommentin Loreen/Käärijä-kisasta, että "Hoppee ei oo häppee". Näin sanoi muinoin hiihtokuningatar Marja-Liisa Kirvesniemi ja siihen on hyvä yhtyä. Olihan Loreenin kappale laadukas, mutta mielestäni aivan liian samanlainen kuin hänen aiempi voittokappaleensa Euphoria. Käärijä teki hienon shown ja saa olla ylpeä Suomen tähän asti toiseksi parhaasta sijoituksesta.
  Ikävä uutinen tuo murtautuminen. Että viitsivät ja ihan vaan rikkoakseen toisten tavaroita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumpikin artisti on ottanut näin jälkikäteen hienosti tuon kilpailun tuloksen. Media paisuttelee hirveästi ja ihmiset ovat somessa jopa raivoissaan, edelleen. Sellaista yhteishenkeä ja yhtenäisyyttä ihmisten välillä... Joku ehdotti varteenotettavasti, että ensi vuoden viisuissa Käärijä ja Loreen voisivat esittää jonkinlaisen dueton. Aika kiva ehdotus. Käärijä saa varmasti mainetta ja mammonaa riittämiin tälläkin hetkellä.
   Yksi mies vietti aikaa 2 tuntia (ja ehkä kauemmin muualla pihan aluleella).

   Poista
 12. Ihastuttavat sukat, syötävän ihana väri ja niin kaunis asettelu omppujen kanssa! Hihii noita väsyneitä viisujen katselijoita=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hereillä piti notkua, mutta ihan kaikkia viisukappaleita ei kai jaksanut kuunnella :)

   Poista
 13. Ai että suututtaa tuollainen ilkivalta - oikean tekemisen puute ja suoraan sanottuna aivottomuus, kun pitää vahingoittaa toisten omaisuutta...

  VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!