tiistai 9. toukokuuta 2023

Nyt se alkaa taas! Euroviisut!

     TÄNÄÄN ON SE PÄIVÄ!!!    

Lehdessä sanottiin osuvasti, että Euroviisut on meille faneille joulu ja uusi vuosi yhdessä 😆

Vuosi on taas odotettu ja tunnelma on alkanut hiljalleen kohota UMK:n myötä. Suomella oli monta hyvää ehdokasta viisuihin. Yksi niistä on nyt taatusti yhdessä oman elämänsä huipputilanteessa.   Netissä on Käärijää kannattanut valtavasti ihmisiä ja nostetta tuntuu olevan. Viisujen seuraaminen on hienoa joka vuosi, mutta vielä hienompaa on päästä seuraamaan oman maan edustajaa, joka vaikuttaa olevan hyvin suosittu.   Itse ajattelen, että on valtava saavutus päästä edes finaaliin ja sen jälkeinen menestys on silkkaa bonusta,  mikäli sitä tulee.   Viisut on itsessään sellainen spektaakkeli, että sitä muistellaan sitten kuluva vuosi aina seuraaviin viisuihin asti 😁   Minullakin on monta suosikkikappaletta jopa vuosien takaa. 

Käärijä on osoittautunut oikein edustusmieheksi kaikin puolin.  Valtava määrä hymyssä suin annettuja haastatteluja, vekkulimieltä ja hyväntahtoisuutta.  Toivon hänelle kaikkea hyvää! 

Tänä vuonna en tehnyt  listausta eri maiden kappaleista.  Antaa viisujen viedä!  


Kissat, etenkin iltakukkuja Frodo iloitsee siitä, että tänään saa valvoa!!    Se ei ehkä malta katsoa viisuja kokonaan. Merri on varmasti uskollisesti ainakin lähistöllä (ihmettelemässä yökukkujia...). 
Nekku -tytär on tulossa mukaan katsomoon ja jää yöksi, joten luvassa taitaa olla Maian ja Saminkin kyläily!  Mahtavaa odottelua! 


Sain eilen valmiiksi tekeillä olleen neulomistyön, eli nämä pitkät sukat. Kevät lämpenee, kesä lähestyy, sukat lämpenee ja pitenee. Niin se vaan menee 😅


Löysin taannoin Novita 4/22 -lehdestä mallin, johon pääsin upottamaan kirjavaa lankaa yksivärisen rinnalle.  Siitä syntyivät nämä "sirkussukat", kuten itse näitä nimitän.  
Oikealta nimeltään kyseessä ovat Anna-Kaisa Nissin suunnittelemat Medaljonki -sukat. 


Lankana käytin 7 -veljestä, enkä millään keksi, mitä tuo kirjava oli nimeltään. Se oli jäänyt jäljelle jostain kaukaisesta sukkaprojektista (eikä loppunut vieläkään täysin).  Kirjavuudesta huolimatta sain värit aika hyvin kohdilleen!   Lankaa kului 230 grammaa. Puikot kokoa 3½.  Sukat kokoa 38. 


Eilisen illan vietinkin sitten taas mallilehtien ja -kirjojen äärellä etsien seuraavaa neulottavaa mallia 😓Tämä päämäärättömyys on niin rasittavaa.  Haluan  neuloa, mutta ei ole mitään ajatusta siitä, että mitä. 

Kootut selitykset: 
Ei ole sopivan väristä  tai paksuista lankaa. 
Ei ole tarpeeksi jotain tiettyä lankaa. 
En halua ostaa uutta lankaa, vaan kuluttaa vanhoja pois. 
Liian iso kaula-aukko, liian kapeat hihat, liian lyhyt helma......
Ei vaan kiinnosta. 
En tiedä kuka käyttäisi. 
Pitäisi olla jotain pientä haastetta. 
Liikaa lehtiä, liikaa vaihtoehtoja....... 
En tarvitse tällaista villapaitaa ja liian iso työ tehdä huvin vuoksi. 


  Lopulta päädyin yhteen  malliin, jonka aloitus luultavasti ajoittuu Euroviisujen alkuun 😛

Ihanan kutkuttelevaa ja viihteellistä viisuiltaa teille, jotka aiotte viisuja katsoa!!!  
Minulla ei ole mitään Käärijä -asusteita, joten Merri ja Frodo saavat edustaa sitä puolta! 


29 kommenttia:

 1. Vautsipautsi, mitkä sukat! Aivan mielettömän upeat. Suomen kesä on niin kylmä ja lyhyt, että niille on varmasti käyttöä ;-)
  Kun minulla on tuollainen mitätekis-dilemma, teen usein kämmekkäät, ne valmistuvat nopsaan, tai pipon, johon lankojen ei tarvitse edes riittää kuin siihen yhteen.
  Mukavaa euroviisuiltaa! Täällä on nyt sen verran projekteja päällä yhtä aikaa, että en varmaan jaksa niitä seurata. Luen sitten täältä, miten meni ;-) Käärijän biisi ei ole mieleinen, mutta kaveri itse vaikuttaa erittäin mukavalta tyypiltä. Toivon hänelle menestystä ja kaikkea hyvää!
  Ihanat kissapojat ja ilmeisesti teille tulee oikein mukava ilta yhdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varalla on hyvä olla lämpimiä vaatteita, vaikka toivotaankin, että niitä ei sitten tarvitse ;D Minulla taitaa olla aina nämä sukat, jos en keksi mitään muita ideoita. Jostain syystä ne hyvätkin ideat latistuvat aina siinä vaiheessa, kun uutta työtä haluaisi aloitella. Suurin osa (tai kaikki) tuntuvatkin epämääräisiltä. Haluaisin tehdä jotain isompiakin töitä, mutta olen sitten kai kamalan nirso, kun mikään malli ei tunnu riittävän kivalta.
   Nyt on jo viisuiludippailut hankittuna. Kissoille on herkkutikkuja ;D

   Poista
 2. Hienot sukat ja mukavaa viisuhuumaan! Toivottavasti Käärijä menestyisi mukavasti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina pitää kannustaa. Aika näyttää, miten menee, toivottavasti hyvin, kun on niin ison työn tehnyt asian eteen ja varmasti ainakin lisännyt Suomi -kiinnostusta maailmalla.

   Poista
 3. Upeat sukat, vaikka eivät mun väri- ja sukkamaailmaan lainkaan sopivat. Kivasti oot saanu värejä käytettyä. Viisut! Aiemmin en ole niin ollut viisuista kiinnostunut, seurannut kyllä jonkinverran, mutta tänä vuonna tämä hypetus on tarttunut ja onhan Käärijä ihan omanlaisensa. Tuo iloisuus ja välittömyys vetoaa varmasti moniin. Ja tuo, että asua voi itse tehdä ja varioida on varmasti asia, joka lähentää ihmisiä ja ikäänkuin päästää mukaan humuun.

  VastaaPoista
 4. Äh, taas tuli nimettömänä, siis KristiinaS kommentoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät ole minunkaan väriset sukat :) Tuo kirjavan langan liiallinen kirjavuus häiritsee. Ehkä jos sukat olisivat kokonaan mustat ;D
   Totta puhut tuosta itse tekemisestä! Ei ole tullut mieleenkään, että tekisin itselleni Rybak, tai Zelmerlöf -vaatteet ;) Eivät selvästi ole niin innostavia esiintyjiä. Käärijä on tosiaan hämmästyttävän välittämän oloinen suomalaiseksi.

   Poista
 5. Todella upeat sukat.
  Nautinnollista euroviisuiltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Varmasti nautitaan, kun on koko vuosi odotettu :)

   Poista
 6. Vaikken itse euroviisuista välitä yhtään enkä mitään niistä ymmärräkään enää nykyään niin on tosi hieno kun joku on jostain niin innoissaan. Toivottavasti illasta tulee ihan huippu !
  Voi hyvä ihme miten upeat sukat ja minustapa oikein hyvät värit. On tuossa saanut tarkkana olla , että kuviot menee kohdilleen ja vieläpä kaksi kertaa sama homma :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin vaan päästiin finaaliin! Hieno ilta! Nyt joutuu odotella monta päivää, että nähdään lopputulos :)
   Ruudukkoa on minusta mukava seurata. Käytän aina jotain viivotinta tai paperia sen rivin yläpuolella, joka on meneillään, niin tiedän, missä mennään.

   Poista
 7. Onpas kauniit sukat. Kirjava raitalanka näyttää niin kivalta ja raikkaalta mustan pohjavärin kanssa. Kissat näyttävät jo valmistautuneen illan teeman mukaisesti. Kajaanilainen leipomo kertoo, että heidän Cha cha cha -leivoksia on tultu ostamaan ihan Oulusta saakka. Viisuhuumaa on siis ympäri maata, ja hyvä niin. Aina pitää juhlia, kun on vähänkin syytä. Saatiinhan siitä brittimallia lauantaina. Kansa kaduille (siis sohvilleen telkkarin ääreen) bilettämään! T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirkkaat raitavärit hehkuvat mustalla pohjalla. Vähän turhankin kirjavaa minulle, mutta varmasti joku tykkää. Minkähän takia sitä onkin aina niin kriittinen itselle suuntautuvista neuleista? Sitä hakee aina jotain tietynlaista, josta ei edes tiedä, minkälaista :) Testailemalla selviää.
   Huumaa on syystäkin kaikkialla :) Suomi pärjää niin harvoin viisuissa, että aavistuskin voitosta (tai edes finaaliin pääsystä) kiehtoo.

   Poista
 8. Huikean hienot sukat! Olisikohan tuo kirjava lanka Paratiisi tai Sateenkaari. Kummallakin nimellä oli jossain vaiheessa tuon tyyppisistä väreistä koostuvia keriä myynnissä. Sinä sentään jaksat keväästä huolimatta edelleen tehdä käsitöitä. Meikäläiseltä loppui into vapunaikaan kuin seinään. Päässä ei ole ainuttakaan ideaa. Luotan siihen, että syksy tuo puikot takaisin hyppysiin.
  Merri ja Frodo ovat hyvin valmistautuneet euroviisuihin. Jännittäviä hetkiä koko teidän porukalle viisujen parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta on ihan täysin kadonnut tuon langan nimi päästä, eikä noistakaan kumpikaan herätä muistissa mitään. Saattaa silti olla jompikumpi ;)
   Minäkin haluaisin saada pihalla jotain aikaiseksi, mutta siihen hommaan ei meinaa millään riittää intoa. Eilen sain sentään aloitettua. Sain aikaan valtavan kasan risuja ja oksia. Riipparaita oli niin rempsahtanut kyljelleen, ettei sitä pystynyt pelastamaan enää millään tukipuilla. Harmi. Se oli Merrin kesämaja :)

   Poista
 9. Aivan huippuihanat sukat. Kaunista tuo väriä vaihtava lanka.

  Minäkin olen kova Käärijä-fani ja tuntuu, etten enää tuntia jaksa edes odottaa.
  Kontiolahdella tien vieressä on heinäseiväs, jolla on päässään vihreät laurinkoasit ja käsinä vihreät pussit, joihin on sdottu kiristykset juuri oikeisiin paikkoihin. Oli kiva idea myös kivimiehet pukea hihattimiin Helsingin rautatieasemalla. Teillä taitaa myös olla monta Käärijä-fanikissaa,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä sen minulle aikoinaan vinkkasit, että käytähän kirjavaa lankaa yksivärisen rinnalla, pöllösukissa :)
   Aika pitkä oli eilen odottelu ja nyt joutuu odottamaan vielä monta päivää!! Hienoa, että Käärijä on finaalissa!
   Yhtään kissaa ei ollut viisuja katsomassa, vaan kaikki notkuivat ulkohäkissä. Vain Merri pyörähti välillä paikalla, kun luuli, että kohta saa ruokaa ;D

   Poista
 10. Upeat sukat. Kelpaisivat varmaan Käärijällekin. Hienosti istuu tuo sirkusväri malliin ja musta rauhoittaa sen oikein hyvin. Tsempataan Käärijää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisiköhän lähettää nämä Käärijälle :) Ensi vuoden värisävyt voisivat olla nämä ;D

   Poista
 11. Harmi kun ei tullut neulottua kissoille Käärijäboleroa, vaikka tuskimpa ne olisivat suostuneet niitä pitämään. Onneksi minulla ei ole kuin kissat yleisönä kun tämä mummeli veivaa Käärijätanssiliikkeitä.🤣 Ompa sinulta syntynyt upeat sukat. Vaatii paljon kärsivällisyyttä seurata noin monimutkaista kuviota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmaan olisi mikään hittisuosikkituote kissoille ;D
   Minä tykkään tällaisesta ruutukuvioinnista. Seuraa vaan rivi riviltä ja kuvio lähtee muodostumaan, kivaa! Tämä on vähän samanlaista juttua, kuin nuorena, kun virkkasin ruutukuvioliinoja ja verhoja. Sekin oli mukavaa.

   Poista
 12. Kauniit sukat. Minä en ole euroviisuintoilija, mutta nyt aion katsoa. Olen ihastunut tuohon Käärijään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä Suomen suosio nyt aika hämmentävää ja erittäin kiinnostavaa kaikkien niiden vuosien jälkeen, kun ollaan oltu huonolla suosiolla. Käärijä on erittäin sympaattinen kaikissa haastatteluissakin.

   Poista
 13. Oi mikä taidonnäyte nuo sukat 🖤❤️💚
  Emme ole välittäneet euroviisuista vuosiin mutta nyt kiinnostaa.
  Käärijä on jo valloittanut ihmisiä Suomessa ja ympäri maailmaa, on jo voittaja 💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Jännitys tiivistyy illalla! Tiukasti mukana ollaan! :)

   Poista
 14. Hih, Frodoa ja Merriä viisuasuissaan...
  Ensin kyllä ihmettelin, kun aloin postaustasi lukemaan, että mitä ihmettä - joko ne viisut oli???
  Mutta tarkoititkin karsintoja. Kyllä on vihreys lisääntynyt, viinirypäleistäkin oli yhdessä päiväkodissa askarreltu lautaselle bolerot, hih!! Komiat on sukat! Mukavaa viisu- ja äitienpäivä viikonloppua teille!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merriä ja Frodoa ei ruudun ääressä näkynyt asuista huolimatta! Niillä oli muita asioita Maian ja Samin kanssa :)
   Tänään on pääpäivä!! Käärijä on saanut valtavasti kannatusta kaikkialla. Hienoin juttu oli päästä finaaliin, silloin ollaan jo voitettu paljon. Lisäksi Käärijä on tuonut positiivista asennetta persoonalleen ja kotimaalleen. Toivotaan vielä hyvää sijoitusta :)

   Poista
 15. Ihan huikean ihanat sukat! Minä tykkään noista lankavalinnoista paljon!
  Tänään saakin jännittää illalla ihan huolella; lätkää ja viisut samana iltana, jee!
  Aurinkoista lätkä-, viisu- ja äitienpäiväviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustalla nuo värit ainakin erottuvat :)
   Minä en ole yhtään lätkässä, mutta viisut jännätään kyllä ;D

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!